X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Kriobank Białystok
Odpowiedz

Kriobank Białystok

Oceń ten wątek:
  • Staraczka9 Znajoma

Wysłany: 20 lutego, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem tutaj nowa :) Chciałabym się zapytać, czy któraś ze staraczek była stymulowana Letrozolem + NAC? Jakie przyniosło efekty?
    Od niedawna dołączyłam do grona pacjentek dr Kuczyńskiej.
    Wcześniej dwukrotnie podchodziliśmy do Invitro bez powodzenia (dwa razy protokół długi) w klinice Artemida.

• Pusiek Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka9 wrote:
    Cześć, jestem tutaj nowa :) Chciałabym się zapytać, czy któraś ze staraczek była stymulowana Letrozolem + NAC? Jakie przyniosło efekty?
    Wcześniej dwukrotnie podchodziliśmy do Invitro bez powodzenia (dwa razy protokół długi) w klinice Artemida.

Ja byłam tak stymulowana :) i udało nam się uzyskać 4 zarodki. Transfer pierwszego z tej procedury udany. Wcześniej 3 procedury i mniej zarodków, transfery nie udane. U niektórych stymulacja lżejsza Letrozolem przynosi lepsze efekty :)

❤️ Zosia 21.12.2023, 3020 gr, 50 cm

age.png
  • Staraczka9 Znajoma

Wysłany: 20 lutego, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze słyszeć, że to przynosi efekty. Jak do tej pory miałam 2 pełne procedury (długi protokół) masa zastrzyków, a finalnie jeden zarodek w każdej z procedur. Wizytę kontrolną mam w ten piątek i po cichu wierze, że będzie dobrze, że to zadziała :)

• Victoria85 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka9 wrote:
    Jak dobrze słyszeć, że to przynosi efekty. Jak do tej pory miałam 2 pełne procedury (długi protokół) masa zastrzyków, a finalnie jeden zarodek w każdej z procedur. Wizytę kontrolną mam w ten piątek i po cichu wierze, że będzie dobrze, że to zadziała :)
    Jakie masz amh? Czasem przy niskim się stosuje taką lekką stymulację, ale i u pacjentek z normalnym amh u których standardowe procedury się nie udają też się tak stymuluje. Tak jak pisze Pusiek, różnie to bywa i efekty mogą być zaskakujące 😁. Daj znać po wizycie jaki efekt u Ciebie.

Starania od 08.2019 r.
    ▶️6 x IVF, 8 x ET (1 x cb, 1 x🤰9tc 💔)
    ▶️ET nr 9 - 02.2024 2ba 🤰💙👶 🥰
    ❄️ 1bb
  • Staraczka9 Znajoma

Wysłany: 20 lutego, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Victoria85 wrote:
    Jakie masz amh? Czasem przy niskim się stosuje taką lekką stymulację, ale i u pacjentek z normalnym amh u których standardowe procedury się nie udają też się tak stymuluje. Tak jak pisze Pusiek, różnie to bywa i efekty mogą być zaskakujące 😁. Daj znać po wizycie jaki efekt u Ciebie.

AMH - 2,87
    Dam znać po wizycie w piątek jakie efekty udało nam się uzyskać :)

• Pusiek Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka9 wrote:

Ja wcześniej tez miałam trzy pełne procedury i uzyskiwałam po jednym zarodku. Czwarta stymulacja na letrazolu i udało się mieć 4 zarodki aż doktor była zaskoczona. Trzymam kciuki za efekty :)

age.png
  • Staraczka9 Znajoma

Wysłany: 20 lutego, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusiek wrote:
    Ja wcześniej tez miałam trzy pełne procedury i uzyskiwałam po jednym zarodku. Czwarta stymulacja na letrazolu i udało się mieć 4 zarodki aż doktor była zaskoczona. Trzymam kciuki za efekty :)

A czułaś cokolwiek? Ja dzisiaj jestem ostatni dzień na letrozolu i czuję od wczoraj jak jeden jajnik pracuje, drugi lekko.

• Pusiek Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka9 wrote:
    A czułaś cokolwiek? Ja dzisiaj jestem ostatni dzień na letrozolu i czuję od wczoraj jak jeden jajnik pracuje, drugi lekko.

Nic nie czułam i spisywałam tą całą procedurę na straty. Cały czas towarzyszyła mi myśl że się nie uda :)

age.png
  • RainbowDeer Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojowniczka 💪🏻 wrote:
    Hejka! Jak tam u Ciebie sytuacja? :)

Hejka!

Miałam drugie IUI w tym samym cyklu i zastrzyk z ovitrelu, bo pęcherzyk nie pękł sam z siebie.

Jutro będę testować (13 dzień po zastrzyku), ale czuję się jak zawsze przed okresem, także się nie nastawiam...

Jak nie wyjdzie, to lecimy z in vitro. Niestety mamy tak napięty grafik (praca wyjazdowa, wiecznie nas nie ma w białym), że będzie ciężko to zgrać z cyklem -_-

Wstępnie kwiecień, albo czerwiec (wtedy to już może z refundacją)

I właśnie sobie uświadomiłam, że zapomniałam psora spytać, czy w naszym wypadku protokół długi czy krótki. To też zmieni sytuację 😬

Ehh... ciężko

Pozdrawiam cieplutko

Wojowniczka 💪🏻 lubi tę wiadomość

'96👩‍❤️‍👨'90

START STARAŃ 09.22
    START LECZENIA 01.24

♀️ PCOS, AMH 5,1

♂️ oligospermia ok. 1 mln/ml

02.24 - IUI przepływowa ❌️
    04.24 - cykl naturalny na letrozolu ❌️
    05.06.24 - start stymulacji 💉
    15.06.24 - punkcja 🧪
    20.06.24 - transfer
    HCG 9dpt 77 ✨️
    HCG 11dpt 189 🥹
    HCG 19dpt 4655 🙃
    27dpt mamy ❤️

❄️❄️❄️ czekają na swoją kolej

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka9 wrote:

Ja też miałam taką stymulację, tylko lepsze efekty były jak stosowałam NAC cały cykl w trochę niższej dawce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RainbowDeer wrote:
    Hejka!

Miałam drugie IUI w tym samym cyklu i zastrzyk z ovitrelu, bo pęcherzyk nie pękł sam z siebie.

Jutro będę testować (13 dzień po zastrzyku), ale czuję się jak zawsze przed okresem, także się nie nastawiam...

Jak nie wyjdzie, to lecimy z in vitro. Niestety mamy tak napięty grafik (praca wyjazdowa, wiecznie nas nie ma w białym), że będzie ciężko to zgrać z cyklem -_-

I właśnie sobie uświadomiłam, że zapomniałam psora spytać, czy w naszym wypadku protokół długi czy krótki. To też zmieni sytuację 😬

Ehh... ciężko

Pozdrawiam cieplutko

Długi protokół o tyle zmienia sytuację, że jesteś przez jakiś okres na tabletkach antykoncepcyjnych, ale w tym czasie nie ma wizyt. A jak już rozpoczniesz właściwą stymulację, to aż takiej różnicy czasowej w tych protokołach nie ma.

RainbowDeer lubi tę wiadomość

• Staraczka9 Znajoma

Wysłany: 21 lutego, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toffik_0101 wrote:
    Ja też miałam taką stymulację, tylko lepsze efekty były jak stosowałam NAC cały cykl w trochę niższej dawce.

Ja też stosuję NAC od dwóch miesięcy w dawce 400. A teraz przez 5 dni (od 2 do 6 dnia cyklu) w dawce 1200 + letrozol trzy razy dziennie.

• Staraczka9 Znajoma

Wysłany: 23 lutego, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, już jestem po wizycie. Chyba całkiem nieźle zareagowałam na ten letrozol, chociaż spodziewałam się lepszego efektu. Finalnie 2 pęcherzyki na prawym i 3 na lewym. Dalsza stymulacja już Menopurem. Chciałam się zapytać ile mniej więcej wizyt będzie? Kolejna mam w poniedziałek.

• Victoria85 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka9 wrote:
    Cześć dziewczyny, już jestem po wizycie. Chyba całkiem nieźle zareagowałam na ten letrozol, chociaż spodziewałam się lepszego efektu. Finalnie 2 pęcherzyki na prawym i 3 na lewym. Dalsza stymulacja już Menopurem. Chciałam się zapytać ile mniej więcej wizyt będzie? Kolejna mam w poniedziałek.
    Efekt zależy od wielu czynników niestety, od amh ale też od sytuacji akurat w tym miesiącu. 5 pęcherzyków to szansa na kilka zarodków 👍. A ile wizyt to ciężko przewidzieć. Ja miałam punkcję raz w 16 dc, dwa razy w 15 dc i dwa w 12 dc. Pęcherzyki rosną 1-2 mm na dobę, punkcja jest przy ok. 24-26 mm, można mniej więcej policzyć 😎.

Starania od 08.2019 r.
    ❄️ 1bb
  • Staraczka9 Znajoma

Wysłany: 24 lutego, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Victoria85 wrote:
    Efekt zależy od wielu czynników niestety, od amh ale też od sytuacji akurat w tym miesiącu. 5 pęcherzyków to szansa na kilka zarodków 👍. A ile wizyt to ciężko przewidzieć. Ja miałam punkcję raz w 16 dc, dwa razy w 15 dc i dwa w 12 dc. Pęcherzyki rosną 1-2 mm na dobę, punkcja jest przy ok. 24-26 mm, można mniej więcej policzyć 😎.

Właśnie się zastanawiam ile jest wizyt przed punkcją, chciałabym jakoś zaplanować wolne w pracy (nie ukrywam, że to jest najbardziej stresujące) 🫣 zamiast się zrelaksować, chodzę wiecznie spięta, zdenerwowana. We wcześniejszej klinice miałam ustaloną punkcje przy około 20 mm pęcherzykach. Teraz trzecia wizyta w 12 dc 🙄

• JustBelivie Znajoma

Wysłany: 24 lutego, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka9 wrote:
    Właśnie się zastanawiam ile jest wizyt przed punkcją, chciałabym jakoś zaplanować wolne w pracy (nie ukrywam, że to jest najbardziej stresujące) 🫣 zamiast się zrelaksować, chodzę wiecznie spięta, zdenerwowana. We wcześniejszej klinice miałam ustaloną punkcje przy około 20 mm pęcherzykach. Teraz trzecia wizyta w 12 dc 🙄

Również stresowałam się terminami wizyt z uwagi na pracę. Więc zapytałam dr o planowane terminy wizyt. I wyliczyła mi trzy wizyty do przodu plus orientacyjna datę punkcji. Więc myślę, że warto zapytać:)

• Victoria85 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustBelivie wrote:
    Również stresowałam się terminami wizyt z uwagi na pracę. Więc zapytałam dr o planowane terminy wizyt. I wyliczyła mi trzy wizyty do przodu plus orientacyjna datę punkcji. Więc myślę, że warto zapytać:)
    Zgadza się, dr Agnieszka potrafi wyliczyć mniej więcej termin punkcji i przeważnie trafia +- 1/2 dni. Może być też tak że już na tej wizycie w 12 dc ustali termin punkcji. I poza tym w klinice nigdy nie było problemu ze zezwoleniem na czas punkcji i po, a nawet na ostatnie dni stymulacji jeśli nie ma jak wziąć wolnego w pracy.

Starania od 08.2019 r.
    ❄️ 1bb
  • Staraczka9 Znajoma

Wysłany: 25 lutego, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za podpowiedzi, jutro na wizycie dopytam się o pozostałe terminy. Nie chciałabym brać zwolnienia lekarskiego, mam jeszcze kilka dni zaległego urlopu. Rozumiem, że skoro jutro jest 12 dc, to kolejna wizyta może odbyć się w środę 14dc i pewnie punkcje ustalą na piątek.

• Wojowniczka 💪🏻 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RainbowDeer wrote:
    Hejka!

Ehh... ciężko

Pozdrawiam cieplutko

I jak sytuacja? Trzymam kciuki, aby się udało! ☺️

starania od 2020r.
    01.2023 r.-08.2023 r. Artemida
    🔸7x cs letrozolem - starania naturalne ❌
    11.2023 r. Kriobank - decyzja o ivf I procedura
    🔸 17.02.2024 r. FET 1.1.1 cb ❌
    🔸 26.03.2024 r. FET 1.2.2❌
    🔸16.04.2024 r. histeroskopia - podcięcie dna macicy
    🔸 18.06.2024 r. FET 3.1.2 ❌
    07.2024 r. Kriobank II procedura
    🔸 13.08.2024r. usunięcie jajowodów (wodniaki), histeroskopia i biopsja endometrium
    🔸 28.10.2024r. FET 4.1.1 🙏🏻
    5 dpt ⏸️
    7 dpt BHCG 66,60 mlu/ml
    9 dpt BHCG 176 mlu/ml
    11 dpt BHCG 381 mlu/ml
    13 dpt BHCG 961,60 mlu/ml
    17 dpt GS 7 mm z YS
    28 dpt mamy 🩷 121/min CRL 0,76 cm
    9+2 CRL 2,50 cm Szczęścia 🩷

❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku

preg.png
  • Staraczka9 Znajoma

Wysłany: 27 lutego, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, już mam ustalony termin punkcji i jedyne co mnie przeraża - to będziemy próbować bez znieczulenia 😮 poprzednie dwie punkcje miałam w znieczuleniu, więc jestem tak wystraszona, że nie wiem czy doczekam czwartku 🫣

‹‹ 658 659 660 661 662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ