Kriobank Białystok
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć, jestem tutaj nowa Chciałabym się zapytać, czy któraś ze staraczek była stymulowana Letrozolem + NAC? Jakie przyniosło efekty?
Od niedawna dołączyłam do grona pacjentek dr Kuczyńskiej.
Wcześniej dwukrotnie podchodziliśmy do Invitro bez powodzenia (dwa razy protokół długi) w klinice Artemida. -
Staraczka9 wrote:Cześć, jestem tutaj nowa Chciałabym się zapytać, czy któraś ze staraczek była stymulowana Letrozolem + NAC? Jakie przyniosło efekty?
Wcześniej dwukrotnie podchodziliśmy do Invitro bez powodzenia (dwa razy protokół długi) w klinice Artemida.
Ja byłam tak stymulowana i udało nam się uzyskać 4 zarodki. Transfer pierwszego z tej procedury udany. Wcześniej 3 procedury i mniej zarodków, transfery nie udane. U niektórych stymulacja lżejsza Letrozolem przynosi lepsze efekty -
Staraczka9 wrote:Jak dobrze słyszeć, że to przynosi efekty. Jak do tej pory miałam 2 pełne procedury (długi protokół) masa zastrzyków, a finalnie jeden zarodek w każdej z procedur. Wizytę kontrolną mam w ten piątek i po cichu wierze, że będzie dobrze, że to zadziałaStarania od 08.2019 r.
▶️6 x IVF, 8 x ET (1 x cb, 1 x🤰9tc 💔)
▶️ET nr 9 - 02.2024 2ba 🤰💙👶 🥰
❄️ 1bb -
Victoria85 wrote:Jakie masz amh? Czasem przy niskim się stosuje taką lekką stymulację, ale i u pacjentek z normalnym amh u których standardowe procedury się nie udają też się tak stymuluje. Tak jak pisze Pusiek, różnie to bywa i efekty mogą być zaskakujące 😁. Daj znać po wizycie jaki efekt u Ciebie.
AMH - 2,87
Dam znać po wizycie w piątek jakie efekty udało nam się uzyskać -
Staraczka9 wrote:Jak dobrze słyszeć, że to przynosi efekty. Jak do tej pory miałam 2 pełne procedury (długi protokół) masa zastrzyków, a finalnie jeden zarodek w każdej z procedur. Wizytę kontrolną mam w ten piątek i po cichu wierze, że będzie dobrze, że to zadziała
Ja wcześniej tez miałam trzy pełne procedury i uzyskiwałam po jednym zarodku. Czwarta stymulacja na letrazolu i udało się mieć 4 zarodki aż doktor była zaskoczona. Trzymam kciuki za efekty -
Pusiek wrote:Ja wcześniej tez miałam trzy pełne procedury i uzyskiwałam po jednym zarodku. Czwarta stymulacja na letrazolu i udało się mieć 4 zarodki aż doktor była zaskoczona. Trzymam kciuki za efekty
A czułaś cokolwiek? Ja dzisiaj jestem ostatni dzień na letrozolu i czuję od wczoraj jak jeden jajnik pracuje, drugi lekko. -
Staraczka9 wrote:A czułaś cokolwiek? Ja dzisiaj jestem ostatni dzień na letrozolu i czuję od wczoraj jak jeden jajnik pracuje, drugi lekko.
Nic nie czułam i spisywałam tą całą procedurę na straty. Cały czas towarzyszyła mi myśl że się nie uda -
Wojowniczka 💪🏻 wrote:Hejka! Jak tam u Ciebie sytuacja?
Hejka!
Miałam drugie IUI w tym samym cyklu i zastrzyk z ovitrelu, bo pęcherzyk nie pękł sam z siebie.
Jutro będę testować (13 dzień po zastrzyku), ale czuję się jak zawsze przed okresem, także się nie nastawiam...
Jak nie wyjdzie, to lecimy z in vitro. Niestety mamy tak napięty grafik (praca wyjazdowa, wiecznie nas nie ma w białym), że będzie ciężko to zgrać z cyklem -_-
Wstępnie kwiecień, albo czerwiec (wtedy to już może z refundacją)
I właśnie sobie uświadomiłam, że zapomniałam psora spytać, czy w naszym wypadku protokół długi czy krótki. To też zmieni sytuację 😬
Ehh... ciężko
Pozdrawiam cieplutkoWojowniczka 💪🏻 lubi tę wiadomość
'96👩❤️👨'90
START STARAŃ 09.22
START LECZENIA 01.24
♀️ PCOS, AMH 5,1
♂️ oligospermia ok. 1 mln/ml
02.24 - IUI przepływowa ❌️
04.24 - cykl naturalny na letrozolu ❌️
05.06.24 - start stymulacji 💉
15.06.24 - punkcja 🧪
20.06.24 - transfer
HCG 9dpt 77 ✨️
HCG 11dpt 189 🥹
HCG 19dpt 4655 🙃
27dpt mamy ❤️
❄️❄️❄️ czekają na swoją kolej
-
nick nieaktualnyStaraczka9 wrote:Cześć, jestem tutaj nowa Chciałabym się zapytać, czy któraś ze staraczek była stymulowana Letrozolem + NAC? Jakie przyniosło efekty?
Wcześniej dwukrotnie podchodziliśmy do Invitro bez powodzenia (dwa razy protokół długi) w klinice Artemida.
Ja też miałam taką stymulację, tylko lepsze efekty były jak stosowałam NAC cały cykl w trochę niższej dawce. -
nick nieaktualnyRainbowDeer wrote:Hejka!
Miałam drugie IUI w tym samym cyklu i zastrzyk z ovitrelu, bo pęcherzyk nie pękł sam z siebie.
Jutro będę testować (13 dzień po zastrzyku), ale czuję się jak zawsze przed okresem, także się nie nastawiam...
Jak nie wyjdzie, to lecimy z in vitro. Niestety mamy tak napięty grafik (praca wyjazdowa, wiecznie nas nie ma w białym), że będzie ciężko to zgrać z cyklem -_-
I właśnie sobie uświadomiłam, że zapomniałam psora spytać, czy w naszym wypadku protokół długi czy krótki. To też zmieni sytuację 😬
Ehh... ciężko
Pozdrawiam cieplutko
Długi protokół o tyle zmienia sytuację, że jesteś przez jakiś okres na tabletkach antykoncepcyjnych, ale w tym czasie nie ma wizyt. A jak już rozpoczniesz właściwą stymulację, to aż takiej różnicy czasowej w tych protokołach nie ma.
RainbowDeer lubi tę wiadomość
-
Toffik_0101 wrote:Ja też miałam taką stymulację, tylko lepsze efekty były jak stosowałam NAC cały cykl w trochę niższej dawce.
Ja też stosuję NAC od dwóch miesięcy w dawce 400. A teraz przez 5 dni (od 2 do 6 dnia cyklu) w dawce 1200 + letrozol trzy razy dziennie. -
Cześć dziewczyny, już jestem po wizycie. Chyba całkiem nieźle zareagowałam na ten letrozol, chociaż spodziewałam się lepszego efektu. Finalnie 2 pęcherzyki na prawym i 3 na lewym. Dalsza stymulacja już Menopurem. Chciałam się zapytać ile mniej więcej wizyt będzie? Kolejna mam w poniedziałek.
-
Staraczka9 wrote:Cześć dziewczyny, już jestem po wizycie. Chyba całkiem nieźle zareagowałam na ten letrozol, chociaż spodziewałam się lepszego efektu. Finalnie 2 pęcherzyki na prawym i 3 na lewym. Dalsza stymulacja już Menopurem. Chciałam się zapytać ile mniej więcej wizyt będzie? Kolejna mam w poniedziałek.Starania od 08.2019 r.
❄️ 1bb -
Victoria85 wrote:Efekt zależy od wielu czynników niestety, od amh ale też od sytuacji akurat w tym miesiącu. 5 pęcherzyków to szansa na kilka zarodków 👍. A ile wizyt to ciężko przewidzieć. Ja miałam punkcję raz w 16 dc, dwa razy w 15 dc i dwa w 12 dc. Pęcherzyki rosną 1-2 mm na dobę, punkcja jest przy ok. 24-26 mm, można mniej więcej policzyć 😎.
Właśnie się zastanawiam ile jest wizyt przed punkcją, chciałabym jakoś zaplanować wolne w pracy (nie ukrywam, że to jest najbardziej stresujące) 🫣 zamiast się zrelaksować, chodzę wiecznie spięta, zdenerwowana. We wcześniejszej klinice miałam ustaloną punkcje przy około 20 mm pęcherzykach. Teraz trzecia wizyta w 12 dc 🙄 -
Staraczka9 wrote:Właśnie się zastanawiam ile jest wizyt przed punkcją, chciałabym jakoś zaplanować wolne w pracy (nie ukrywam, że to jest najbardziej stresujące) 🫣 zamiast się zrelaksować, chodzę wiecznie spięta, zdenerwowana. We wcześniejszej klinice miałam ustaloną punkcje przy około 20 mm pęcherzykach. Teraz trzecia wizyta w 12 dc 🙄
Również stresowałam się terminami wizyt z uwagi na pracę. Więc zapytałam dr o planowane terminy wizyt. I wyliczyła mi trzy wizyty do przodu plus orientacyjna datę punkcji. Więc myślę, że warto zapytać -
JustBelivie wrote:Również stresowałam się terminami wizyt z uwagi na pracę. Więc zapytałam dr o planowane terminy wizyt. I wyliczyła mi trzy wizyty do przodu plus orientacyjna datę punkcji. Więc myślę, że warto zapytaćStarania od 08.2019 r.
❄️ 1bb -
Dziękuję za podpowiedzi, jutro na wizycie dopytam się o pozostałe terminy. Nie chciałabym brać zwolnienia lekarskiego, mam jeszcze kilka dni zaległego urlopu. Rozumiem, że skoro jutro jest 12 dc, to kolejna wizyta może odbyć się w środę 14dc i pewnie punkcje ustalą na piątek.
-
RainbowDeer wrote:Hejka!
Ehh... ciężko
Pozdrawiam cieplutko
I jak sytuacja? Trzymam kciuki, aby się udało! ☺️starania od 2020r.
01.2023 r.-08.2023 r. Artemida
🔸7x cs letrozolem - starania naturalne ❌
11.2023 r. Kriobank - decyzja o ivf I procedura
🔸 17.02.2024 r. FET 1.1.1 cb ❌
🔸 26.03.2024 r. FET 1.2.2❌
🔸16.04.2024 r. histeroskopia - podcięcie dna macicy
🔸 18.06.2024 r. FET 3.1.2 ❌
07.2024 r. Kriobank II procedura
🔸 13.08.2024r. usunięcie jajowodów (wodniaki), histeroskopia i biopsja endometrium
🔸 28.10.2024r. FET 4.1.1 🙏🏻
5 dpt ⏸️
7 dpt BHCG 66,60 mlu/ml
9 dpt BHCG 176 mlu/ml
11 dpt BHCG 381 mlu/ml
13 dpt BHCG 961,60 mlu/ml
17 dpt GS 7 mm z YS
28 dpt mamy 🩷 121/min CRL 0,76 cm
9+2 CRL 2,50 cm Szczęścia 🩷
❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku