X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Kriobank Białystok
Odpowiedz

Kriobank Białystok

Oceń ten wątek:
  • Staraczka9 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2024, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem tutaj nowa :) Chciałabym się zapytać, czy któraś ze staraczek była stymulowana Letrozolem + NAC? Jakie przyniosło efekty?
    Od niedawna dołączyłam do grona pacjentek dr Kuczyńskiej.
    Wcześniej dwukrotnie podchodziliśmy do Invitro bez powodzenia (dwa razy protokół długi) w klinice Artemida.

• Pusiek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka9 wrote:
    Cześć, jestem tutaj nowa :) Chciałabym się zapytać, czy któraś ze staraczek była stymulowana Letrozolem + NAC? Jakie przyniosło efekty?
    Wcześniej dwukrotnie podchodziliśmy do Invitro bez powodzenia (dwa razy protokół długi) w klinice Artemida.

Ja byłam tak stymulowana :) i udało nam się uzyskać 4 zarodki. Transfer pierwszego z tej procedury udany. Wcześniej 3 procedury i mniej zarodków, transfery nie udane. U niektórych stymulacja lżejsza Letrozolem przynosi lepsze efekty :)

❤️ Zosia 21.12.2023, 3020 gr, 50 cm

age.png
  • Staraczka9 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2024, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze słyszeć, że to przynosi efekty. Jak do tej pory miałam 2 pełne procedury (długi protokół) masa zastrzyków, a finalnie jeden zarodek w każdej z procedur. Wizytę kontrolną mam w ten piątek i po cichu wierze, że będzie dobrze, że to zadziała :)

• Victoria85 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2024, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka9 wrote:
    Jak dobrze słyszeć, że to przynosi efekty. Jak do tej pory miałam 2 pełne procedury (długi protokół) masa zastrzyków, a finalnie jeden zarodek w każdej z procedur. Wizytę kontrolną mam w ten piątek i po cichu wierze, że będzie dobrze, że to zadziała :)
    Jakie masz amh? Czasem przy niskim się stosuje taką lekką stymulację, ale i u pacjentek z normalnym amh u których standardowe procedury się nie udają też się tak stymuluje. Tak jak pisze Pusiek, różnie to bywa i efekty mogą być zaskakujące 😁. Daj znać po wizycie jaki efekt u Ciebie.

Starania od 08.2019 r.
    ▶️6 x IVF, 8 x ET (1 x cb, 1 x🤰9tc 💔)
    ▶️ET nr 9 - 02.2024 2ba 🤰💙👶 🥰
    ❄️ 1bb
  • Staraczka9 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2024, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Victoria85 wrote:
    Jakie masz amh? Czasem przy niskim się stosuje taką lekką stymulację, ale i u pacjentek z normalnym amh u których standardowe procedury się nie udają też się tak stymuluje. Tak jak pisze Pusiek, różnie to bywa i efekty mogą być zaskakujące 😁. Daj znać po wizycie jaki efekt u Ciebie.

AMH - 2,87
    Dam znać po wizycie w piątek jakie efekty udało nam się uzyskać :)

• Pusiek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka9 wrote:

Ja wcześniej tez miałam trzy pełne procedury i uzyskiwałam po jednym zarodku. Czwarta stymulacja na letrazolu i udało się mieć 4 zarodki aż doktor była zaskoczona. Trzymam kciuki za efekty :)

age.png
  • Staraczka9 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2024, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusiek wrote:
    Ja wcześniej tez miałam trzy pełne procedury i uzyskiwałam po jednym zarodku. Czwarta stymulacja na letrazolu i udało się mieć 4 zarodki aż doktor była zaskoczona. Trzymam kciuki za efekty :)

A czułaś cokolwiek? Ja dzisiaj jestem ostatni dzień na letrozolu i czuję od wczoraj jak jeden jajnik pracuje, drugi lekko.

• Pusiek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka9 wrote:
    A czułaś cokolwiek? Ja dzisiaj jestem ostatni dzień na letrozolu i czuję od wczoraj jak jeden jajnik pracuje, drugi lekko.

Nic nie czułam i spisywałam tą całą procedurę na straty. Cały czas towarzyszyła mi myśl że się nie uda :)

age.png
  • RainbowDeer Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojowniczka 💪🏻 wrote:
    Hejka! Jak tam u Ciebie sytuacja? :)

Hejka!

Miałam drugie IUI w tym samym cyklu i zastrzyk z ovitrelu, bo pęcherzyk nie pękł sam z siebie.

Jutro będę testować (13 dzień po zastrzyku), ale czuję się jak zawsze przed okresem, także się nie nastawiam...

Jak nie wyjdzie, to lecimy z in vitro. Niestety mamy tak napięty grafik (praca wyjazdowa, wiecznie nas nie ma w białym), że będzie ciężko to zgrać z cyklem -_-

Wstępnie kwiecień, albo czerwiec (wtedy to już może z refundacją)

I właśnie sobie uświadomiłam, że zapomniałam psora spytać, czy w naszym wypadku protokół długi czy krótki. To też zmieni sytuację 😬

Ehh... ciężko

Pozdrawiam cieplutko

Wojowniczka 💪🏻 lubi tę wiadomość

'96👩‍❤️‍👨'90

START STARAŃ 09.22
    START LECZENIA 01.24

♀️ PCOS, AMH 5,1

♂️ oligospermia ok. 1 mln/ml

02.24 - IUI przepływowa ❌️
    04.24 - cykl naturalny na letrozolu ❌️
    05.06.24 - start stymulacji 💉
    15.06.24 - punkcja 🧪
    20.06.24 - transfer
    HCG 9dpt 77 ✨️
    HCG 11dpt 189 🥹
    HCG 19dpt 4655 🙃
    27dpt mamy ❤️

❄️❄️❄️ czekają na swoją kolej

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2024, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka9 wrote:

Ja też miałam taką stymulację, tylko lepsze efekty były jak stosowałam NAC cały cykl w trochę niższej dawce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2024, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RainbowDeer wrote:
    Hejka!

Miałam drugie IUI w tym samym cyklu i zastrzyk z ovitrelu, bo pęcherzyk nie pękł sam z siebie.

Jutro będę testować (13 dzień po zastrzyku), ale czuję się jak zawsze przed okresem, także się nie nastawiam...

Jak nie wyjdzie, to lecimy z in vitro. Niestety mamy tak napięty grafik (praca wyjazdowa, wiecznie nas nie ma w białym), że będzie ciężko to zgrać z cyklem -_-

I właśnie sobie uświadomiłam, że zapomniałam psora spytać, czy w naszym wypadku protokół długi czy krótki. To też zmieni sytuację 😬

Ehh... ciężko

Pozdrawiam cieplutko

Długi protokół o tyle zmienia sytuację, że jesteś przez jakiś okres na tabletkach antykoncepcyjnych, ale w tym czasie nie ma wizyt. A jak już rozpoczniesz właściwą stymulację, to aż takiej różnicy czasowej w tych protokołach nie ma.

RainbowDeer lubi tę wiadomość

• Staraczka9 Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2024, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toffik_0101 wrote:
    Ja też miałam taką stymulację, tylko lepsze efekty były jak stosowałam NAC cały cykl w trochę niższej dawce.

Ja też stosuję NAC od dwóch miesięcy w dawce 400. A teraz przez 5 dni (od 2 do 6 dnia cyklu) w dawce 1200 + letrozol trzy razy dziennie.

• Staraczka9 Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2024, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, już jestem po wizycie. Chyba całkiem nieźle zareagowałam na ten letrozol, chociaż spodziewałam się lepszego efektu. Finalnie 2 pęcherzyki na prawym i 3 na lewym. Dalsza stymulacja już Menopurem. Chciałam się zapytać ile mniej więcej wizyt będzie? Kolejna mam w poniedziałek.

• Victoria85 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2024, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka9 wrote:
    Cześć dziewczyny, już jestem po wizycie. Chyba całkiem nieźle zareagowałam na ten letrozol, chociaż spodziewałam się lepszego efektu. Finalnie 2 pęcherzyki na prawym i 3 na lewym. Dalsza stymulacja już Menopurem. Chciałam się zapytać ile mniej więcej wizyt będzie? Kolejna mam w poniedziałek.
    Efekt zależy od wielu czynników niestety, od amh ale też od sytuacji akurat w tym miesiącu. 5 pęcherzyków to szansa na kilka zarodków 👍. A ile wizyt to ciężko przewidzieć. Ja miałam punkcję raz w 16 dc, dwa razy w 15 dc i dwa w 12 dc. Pęcherzyki rosną 1-2 mm na dobę, punkcja jest przy ok. 24-26 mm, można mniej więcej policzyć 😎.

Starania od 08.2019 r.
    ❄️ 1bb
  • Staraczka9 Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2024, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Victoria85 wrote:
    Efekt zależy od wielu czynników niestety, od amh ale też od sytuacji akurat w tym miesiącu. 5 pęcherzyków to szansa na kilka zarodków 👍. A ile wizyt to ciężko przewidzieć. Ja miałam punkcję raz w 16 dc, dwa razy w 15 dc i dwa w 12 dc. Pęcherzyki rosną 1-2 mm na dobę, punkcja jest przy ok. 24-26 mm, można mniej więcej policzyć 😎.

Właśnie się zastanawiam ile jest wizyt przed punkcją, chciałabym jakoś zaplanować wolne w pracy (nie ukrywam, że to jest najbardziej stresujące) 🫣 zamiast się zrelaksować, chodzę wiecznie spięta, zdenerwowana. We wcześniejszej klinice miałam ustaloną punkcje przy około 20 mm pęcherzykach. Teraz trzecia wizyta w 12 dc 🙄

• JustBelivie Znajoma

Wysłany: 24 lutego 2024, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka9 wrote:
    Właśnie się zastanawiam ile jest wizyt przed punkcją, chciałabym jakoś zaplanować wolne w pracy (nie ukrywam, że to jest najbardziej stresujące) 🫣 zamiast się zrelaksować, chodzę wiecznie spięta, zdenerwowana. We wcześniejszej klinice miałam ustaloną punkcje przy około 20 mm pęcherzykach. Teraz trzecia wizyta w 12 dc 🙄

Również stresowałam się terminami wizyt z uwagi na pracę. Więc zapytałam dr o planowane terminy wizyt. I wyliczyła mi trzy wizyty do przodu plus orientacyjna datę punkcji. Więc myślę, że warto zapytać:)

• Victoria85 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2024, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustBelivie wrote:
    Również stresowałam się terminami wizyt z uwagi na pracę. Więc zapytałam dr o planowane terminy wizyt. I wyliczyła mi trzy wizyty do przodu plus orientacyjna datę punkcji. Więc myślę, że warto zapytać:)
    Zgadza się, dr Agnieszka potrafi wyliczyć mniej więcej termin punkcji i przeważnie trafia +- 1/2 dni. Może być też tak że już na tej wizycie w 12 dc ustali termin punkcji. I poza tym w klinice nigdy nie było problemu ze zezwoleniem na czas punkcji i po, a nawet na ostatnie dni stymulacji jeśli nie ma jak wziąć wolnego w pracy.

Starania od 08.2019 r.
    ❄️ 1bb
  • Staraczka9 Koleżanka

Wysłany: 25 lutego 2024, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za podpowiedzi, jutro na wizycie dopytam się o pozostałe terminy. Nie chciałabym brać zwolnienia lekarskiego, mam jeszcze kilka dni zaległego urlopu. Rozumiem, że skoro jutro jest 12 dc, to kolejna wizyta może odbyć się w środę 14dc i pewnie punkcje ustalą na piątek.

• Wojowniczka 💪🏻 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2024, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RainbowDeer wrote:
    Hejka!

Ehh... ciężko

Pozdrawiam cieplutko

I jak sytuacja? Trzymam kciuki, aby się udało! ☺️

starania od 2020r.
    01.2023 r.-08.2023 r. Artemida
    🔸7x cs letrozolem - starania naturalne ❌
    11.2023 r. Kriobank - decyzja o ivf I procedura
    🔸 17.02.2024 r. FET 1.1.1 cb ❌
    🔸 26.03.2024 r. FET 1.2.2❌
    🔸16.04.2024 r. histeroskopia - podcięcie dna macicy
    🔸 18.06.2024 r. FET 3.1.2 ❌
    07.2024 r. Kriobank II procedura
    🔸 13.08.2024r. usunięcie jajowodów (wodniaki), histeroskopia i biopsja endometrium
    🔸 28.10.2024r. FET 4.1.1 🙏🏻
    5 dpt ⏸️
    7 dpt BHCG 66,60 mlu/ml
    9 dpt BHCG 176 mlu/ml
    11 dpt BHCG 381 mlu/ml
    13 dpt BHCG 961,60 mlu/ml
    17 dpt GS 7 mm z YS
    28 dpt mamy 🩷 121/min CRL 0,76 cm
    9+2 CRL 2,50 cm Szczęścia 🩷

❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku

preg.png
  • Staraczka9 Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2024, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, już mam ustalony termin punkcji i jedyne co mnie przeraża - to będziemy próbować bez znieczulenia 😮 poprzednie dwie punkcje miałam w znieczuleniu, więc jestem tak wystraszona, że nie wiem czy doczekam czwartku 🫣

‹‹ 658 659 660 661 662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ