X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Kriobank Białystok
Odpowiedz

Kriobank Białystok

Oceń ten wątek:
  • Wojowniczka 💪🏻 Autorytet

Wysłany: 22 września, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MjakMarta wrote:
    Cześć dziewczyny 🙂 pierwszy raz piszę na tym wątku. Za parę dni podchodzę do drugiego ivf w klinice bocian. Czekamy tam jeszcze na wyniki kariotypów. Tak szczerze mówiąc musiałam sama się prosić o dodatkowe badania. Sama czytam i analizuję co jeszcze możemy zbadać i gdzie jest u nas przyczyna niepłodności. Jeżeli 2 ivf się nie powiedzie, rozważam zmianę kliniki na kriobank i pogłębienie diagnostyki w kierunku immunologi. Jakich lekarzy tam polecacie? Czy może warto już wcześniej zrobić badania czy lepiej iść na wizytę i skonsultować co w naszym przypadku możemy jeszcze zbadać przed kolejną procedura?

Jeśli chodzi o Kriobank to najlepiej iść do dr Agnieszki K. Ona akceptuje immunologię i daje możliwość pogłębienia diagnostyki. Zależy co masz zbadane i ile. Ja badam w międzyczasie cały czas coś.

starania od 2020r.
    01.2023 r.-08.2023 r. Artemida
    🔸7x cs letrozolem - starania naturalne ❌
    11.2023 r. Kriobank - decyzja o ivf I procedura
    🔸 17.02.2024 r. FET 1.1.1 cb ❌
    🔸 26.03.2024 r. FET 1.2.2❌
    🔸16.04.2024 r. histeroskopia - podcięcie dna macicy
    🔸 18.06.2024 r. FET 3.1.2 ❌
    07.2024 r. Kriobank II procedura
    🔸 13.08.2024r. usunięcie jajowodów (wodniaki), histeroskopia i biopsja endometrium
    🔸 28.10.2024r. FET 4.1.1 🙏🏻
    5 dpt ⏸️
    7 dpt BHCG 66,60 mlu/ml
    9 dpt BHCG 176 mlu/ml
    11 dpt BHCG 381 mlu/ml
    13 dpt BHCG 961,60 mlu/ml
    17 dpt GS 7 mm z YS
    28 dpt mamy 🩷 121/min CRL 0,76 cm
    9+2 CRL 2,50 cm Szczęścia 🩷

❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku

preg.png
  • Silenka Autorytet

Wysłany: 22 września, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MjakMarta wrote:
    Cześć dziewczyny 🙂 pierwszy raz piszę na tym wątku. Za parę dni podchodzę do drugiego ivf w klinice bocian. Czekamy tam jeszcze na wyniki kariotypów. Tak szczerze mówiąc musiałam sama się prosić o dodatkowe badania. Sama czytam i analizuję co jeszcze możemy zbadać i gdzie jest u nas przyczyna niepłodności. Jeżeli 2 ivf się nie powiedzie, rozważam zmianę kliniki na kriobank i pogłębienie diagnostyki w kierunku immunologi. Jakich lekarzy tam polecacie? Czy może warto już wcześniej zrobić badania czy lepiej iść na wizytę i skonsultować co w naszym przypadku możemy jeszcze zbadać przed kolejną procedura?
    W kriobanku raczej też sama będziesz musiała proponować badania, sami z siebie rzadko co zlecają, ale fakt potem biora pod uwagę co Ci tam powychodzi w ewentualnym leczeniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września, 13:37

justme lubi tę wiadomość

💙🩷
  • justme Autorytet

Wysłany: 22 września, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silenka wrote:
    W kriobanku raczej też sama będziesz musiała proponować badania, sami z siebie rzadko co zlecają
    Podobno dopiero po 3 transferze.

U kogo leczyłaś się w Bocianie MjakMarta? Też byłam pacjentką i więcej sama wyczytałam i zbadałam. Jedynie byłam zadowolona z histeroskopii, którą zlecono. W kriobanku byłam zadowolona z holistycznego podejścia, ale kiedy dalej widzę brak efektów to ten zachwyt mija. Korzystałam ze wszystkich specjalistów około medycznych, jedynie jestem zadowolona z Kasi, otworzyła mi oczy na wiele spraw i dużo pomogły mi jej ćwiczenia. Reszta? Żadnych efektów i tylko wydane pieniądze.

Silenka lubi tę wiadomość

🤰staramy się od 08.2022 r.
    ⏸️(lipiec 2023 r.) 💔6 tc
  • słonecznik Autorytet

Wysłany: 22 września, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justme wrote:

U kogo leczyłaś się w Bocianie MjakMarta? Też byłam pacjentką i więcej sama wyczytałam i zbadałam. Jedynie byłam zadowolona z histeroskopii, którą zlecono. W kriobanku byłam zadowolona z holistycznego podejścia, ale kiedy dalej widzę brak efektów to ten zachwyt mija. Korzystałam ze wszystkich specjalistów około medycznych, jedynie jestem zadowolona z Kasi, otworzyła mi oczy na wiele spraw i dużo pomogły mi jej ćwiczenia. Reszta? Żadnych efektów i tylko wydane pieniądze.

Właśnie mam pytanie o Kasie, byłaś u niej na masażu przed transferem? Jak to wygląda. Juz teraz rozważam wszystkie dodatkowe opcje.

☀️ 1 IUI 19.04.2022r
    ☀️ IVF protokół krótki. Punkcja jajników 18.05.2022r ❄️❄️❄️❄️❄️
    ☀️ 20.06.2022r Transfer ❄️
    7dpt bHCG 1,10💔
    ☀️ 19.07.2022r Transfer❄️ + embryoglue
    7dpt-prg 71.10 bHCG 90 I 9dpt-prg 72.60 bHCG 219 I 13dpt-prg 82.30 bHCG 1260 I 29dpt mamy ❤️
    Córeczka 31.03.2023r.🐰

☀️14.08.2024r Transfer ❄️ + embryoglue
    7dpt bHCG 1,10 😞
    ☀️ 14.09.2024r Transfer ❄️ + embryoglue
    7dpt bHCG 1,10😞
    ☀️ 14.10.2024r Transfer ❄️ + embryoglue
    9 dpt bHCG 150 prog-72.5 | 11 dpt bHCG 354 prog 62 | 14 dpt bHCG 1295 prog 52.5 | 17 dpt bHCG 4518 prog 59.4 | 30 dpt mamy ❤️
  • justme Autorytet

Wysłany: 22 września, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słonecznik wrote:
    Właśnie mam pytanie o Kasie, byłaś u niej na masażu przed transferem? Jak to wygląda. Juz teraz rozważam wszystkie dodatkowe opcje.
    Byłam i chodziłam w miarę regularnie przed transferem. Zleciła mi ćwiczenia w domu, matę do akupresury itp. Przed tym akurat nie byłam, bo nie złapałam terminu, przy pierwszym tak.

⏸️(lipiec 2023 r.) 💔6 tc
  • MjakMarta Ekspertka

Wysłany: 22 września, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justme wrote:

U dr Grzegorza M. i dr Elwiry J. Ogólnie dr Elwira bardzo mi odpowiada jako lekarz, jest empatyczna, szczegółowo tlumaczy, bez pośpiechu ale czuję, że jest teraz tempo w klinice na kolejne in vitro bez pogłębiania przyczyn niepowodzeń.

Starania od 2020
    👱‍♀️ 31
    AMH 2,14 (2022) ➡️ 1,84 (2024)
    Regularne cykle owulacyjne ✔️
    Hormony ✔️
    Drożne jajowody ✔️
    Hipoglikemia reaktywna ❌️
    Kariotyp ✔️
    KIR BX ✔️
    ANA1 ❌️
    ANA2 miano 1:640 ❌️
    NK 27% ❌️
    🙋‍♂️ 35
    Morfologia nasienia 👍
    Fragmentacja DNA plemników 👍
    Test HBA👍
    Kariotyp 👍
    HLAC C2C2

25.10.2023 IUI ❌
    24.11.2023 IUI odwołana 3🥚🥚🥚
    23.12.2023 IUI ❌️
    20.01.2024 IUI ❌️

1 IVF Lipiec 2024
    13 🥚 11xMII
    1x ❄️ 2BB
    Sierpień 2024 transfer krio ❌️

2 IVF Wrzesień 2024
    8 🥚 6xMII
    1x 3BC
    Październik 2024 transfer ❌️

Start 3 IVF w XII ✨️❄️✨️ po diagnostyce immuno+biopsji
  • Cara Przyjaciółka

Wysłany: 22 września, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MjakMarta wrote:
    U dr Grzegorza M. i dr Elwiry J. Ogólnie dr Elwira bardzo mi odpowiada jako lekarz, jest empatyczna, szczegółowo tlumaczy, bez pośpiechu ale czuję, że jest teraz tempo w klinice na kolejne in vitro bez pogłębiania przyczyn niepowodzeń.
    W Krio też raczej nikt nie będzie tego pogłębiał. A dr Agnieszka to wręcz bedzie cisnęła na kolejną procedurę.

justme, Ezola lubią tę wiadomość

• słonecznik Autorytet

Wysłany: 22 września, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justme wrote:
    Byłam i chodziłam w miarę regularnie przed transferem. Zleciła mi ćwiczenia w domu, matę do akupresury itp. Przed tym akurat nie byłam, bo nie złapałam terminu, przy pierwszym tak.

I jak wrażenia? Odczułaś jakąś różnice? Myślałam o wizycie przed transferem bo na regularne wizyty nie mam szans bo nie jestem z Białegostoku.

☀️ 1 IUI 19.04.2022r
    7dpt bHCG 1,10💔
    7dpt-prg 71.10 bHCG 90 I 9dpt-prg 72.60 bHCG 219 I 13dpt-prg 82.30 bHCG 1260 I 29dpt mamy ❤️
    Córeczka 31.03.2023r.🐰

7dpt bHCG 1,10 😞
    7dpt bHCG 1,10😞
    9 dpt bHCG 150 prog-72.5 | 11 dpt bHCG 354 prog 62 | 14 dpt bHCG 1295 prog 52.5 | 17 dpt bHCG 4518 prog 59.4 | 30 dpt mamy ❤️
  • justme Autorytet

Wysłany: 22 września, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słonecznik wrote:
    I jak wrażenia? Odczułaś jakąś różnice? Myślałam o wizycie przed transferem bo na regularne wizyty nie mam szans bo nie jestem z Białegostoku.
    Na pewno pracowała nad napięciem w macicy, a to ważne w kontekście implantacji zarodka. Ja byłam na kilkunastu wizytach u niej, zleciła mi też wizytę u fizjo od innych problemów. Znajdź innego specjalistę w miejscu zamieszkania, ja polecam pójść chociaż raz czy dwa dla sprawdzenia czy wszystko jest ok. Te wizyty dobrze robiły mi też na głowę, Kasia jest bardzo empatyczna i ciepła wizyta u niej to dla mnie jak terapia :) Kasiu jeśli to czytasz pozdrowienia :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września, 19:16

⏸️(lipiec 2023 r.) 💔6 tc
  • justme Autorytet

Wysłany: 22 września, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MjakMarta wrote:
    Nie byłam u obu lekarzy. Ja chodziłam do dr Pierzyńskiego i dr Zaręby, byłam też raz czy dwa u dr Kucia.

⏸️(lipiec 2023 r.) 💔6 tc
  • słonecznik Autorytet

Wysłany: 22 września, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justme wrote:
    Na pewno pracowała nad napięciem w macicy, a to ważne w kontekście implantacji zarodka. Ja byłam na kilkunastu wizytach u niej, zleciła mi też wizytę u fizjo od innych problemów. Znajdź innego specjalistę w miejscu zamieszkania, ja polecam pójść chociaż raz czy dwa dla sprawdzenia czy wszystko jest ok. Te wizyty dobrze robiły mi też na głowę, Kasia jest bardzo empatyczna i ciepła wizyta u niej to dla mnie jak terapia :) Kasiu jeśli to czytasz pozdrowienia :*

Dzięki 😉 napewno zapytam o to przy następnej wizycie 😉

☀️ 1 IUI 19.04.2022r
    7dpt bHCG 1,10💔
    Córeczka 31.03.2023r.🐰

7dpt bHCG 1,10 😞
    7dpt bHCG 1,10😞
  • RainbowDeer Autorytet

Wysłany: 23 września, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @MjakMarta Lepiej ogarnij immuno przed wizytą. Wszystko zajmuje czas, a wątpię że w krio ci coś konkretnego zlecą. I tak jak dziewczyny mówią, lepiej do Agi jeśli chcesz rozszerzać o immunologię

@słonecznik przykro mi bardzo 😔
    na samą myśl o ponownym przejściu przez całą procedurę robi mi się niedobrze

A z tymi klasami zarodków to chyba nie ma aż tak wielkiego znaczenia. Jeśli zarodek jest zdrowy, a warunki odpowiednie to nawet słaby powinien załapać.

Szkoda że w krio nie robią badań genetycznych zarodków. Jeśli dodatkowe leki i immuno nie przynoszą efektów, to bym się chyba ku testowi PGT-A zwróciła. No ale na pewno nie w krio...

'96👩‍❤️‍👨'90

START STARAŃ 09.22
    START LECZENIA 01.24

♀️ PCOS, AMH 5,1

♂️ oligospermia ok. 1 mln/ml

02.24 - IUI przepływowa ❌️
    04.24 - cykl naturalny na letrozolu ❌️
    05.06.24 - start stymulacji 💉
    15.06.24 - punkcja 🧪
    20.06.24 - transfer
    HCG 9dpt 77 ✨️
    HCG 11dpt 189 🥹
    HCG 19dpt 4655 🙃
    27dpt mamy ❤️

❄️❄️❄️ czekają na swoją kolej

preg.png
  • justme Autorytet

Wysłany: 25 września, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co zbadalybyscie po drugim nieudanym transferze?

⏸️(lipiec 2023 r.) 💔6 tc
  • Bella Debiutantka

Wysłany: 25 września, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, przychodzę na świeżo z opinią o Kriobanku;
    W czerwcu tego roku po nieporozumieniu jakie spotkało mnie w Artemidzie postanowiliśmy zmienić Klinikę, padło na Kriobank i doktor Agnieszkę. Wszystko zapowiadało się dobrze po pierwszej wizycie od razu kwalifikacja; stymulacja, uzyskaliśmy 4 zarodki najwyższej klasy i tu zaczęła się jazd...
    Pierwszy transfer nieudany - nie zdziwiło mnie potraktowałam to jako statystykę, drugi w kolejnym miesiącu nieudany; pytam o pogłębienie diagnostyki dr Agnieszka odpowiada nie trzeba bo napewno zaraz będę w ciąży no nic komu ufać jak nie lekarzowi... Podchodzimy do trzeciego transferu dr nie zmienia nic w kolejnych podejściach - oczywiście nieudany. Zostaje ostatni zarodek, coraz bardziej naciskam na pogłębienie diagnostyki - Pani doktor pociesza i oczywiście nie pogłębia i przeprowadza 4 nieudany transfer...

Straciłam 4 zarodki w Kriobanku; między czasie postanowiłam na własną rękę pogłębić diagnostykę i zaczęły wychodzić kwiatki:
    - brak KIRów implantacyjnych - Accofilu mi nie da bo ktoś tam w Polsce dostał białaczki...
    - zapalenie endometrium (na badanie naciskałam po 2 nieudanym transferze dr stwierdziła, że endometrium ładne i nie trzeba) - przy takim stanie zapalnym IVF nie miało prawa się udać
    - trombofilia wrodzona plus mutacja PAI homo - inny lekarz powiedział; że heparyna jest obowiązkowa bo nawet jeśli zajdę w ciążę mogę jej nie utrzymać - oczywiście heparyny nie dostałam przy żadnym transferze.

Jeśli ktoś potrzebuje pocieszania na każdej wizycie to doktor jest w tym mistrzynią... jednak jeśli ktoś potrzebuje diagnostyki bez ładowania zarodków na ślepo to polecam stamtąd uciekać...

Jesteśmy w trakcie zmiany Kliniki na inną tam moja noga więcej nie postanie... Strata czasu, pieniędzy i zdrowia...
    Nowy lekarz ma zupełnie inne podejście - najpierw diagnostyka później działamy dalej...

• justme Autorytet

Wysłany: 25 września, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella wrote:
    Cześć dziewczyny, przychodzę na świeżo z opinią o Kriobanku;
    W czerwcu tego roku po nieporozumieniu jakie spotkało mnie w Artemidzie postanowiliśmy zmienić Klinikę, padło na Kriobank i doktor Agnieszkę. Wszystko zapowiadało się dobrze po pierwszej wizycie od razu kwalifikacja; stymulacja, uzyskaliśmy 4 zarodki najwyższej klasy i tu zaczęła się jazd...
    Pierwszy transfer nieudany - nie zdziwiło mnie potraktowałam to jako statystykę, drugi w kolejnym miesiącu nieudany; pytam o pogłębienie diagnostyki dr Agnieszka odpowiada nie trzeba bo napewno zaraz będę w ciąży no nic komu ufać jak nie lekarzowi... Podchodzimy do trzeciego transferu dr nie zmienia nic w kolejnych podejściach - oczywiście nieudany. Zostaje ostatni zarodek, coraz bardziej naciskam na pogłębienie diagnostyki - Pani doktor pociesza i oczywiście nie pogłębia i przeprowadza 4 nieudany transfer...

Straciłam 4 zarodki w Kriobanku; między czasie postanowiłam na własną rękę pogłębić diagnostykę i zaczęły wychodzić kwiatki:
    - brak KIRów implantacyjnych - Accofilu mi nie da bo ktoś tam w Polsce dostał białaczki...
    - zapalenie endometrium (na badanie naciskałam po 2 nieudanym transferze dr stwierdziła, że endometrium ładne i nie trzeba) - przy takim stanie zapalnym IVF nie miało prawa się udać
    - trombofilia wrodzona plus mutacja PAI homo - inny lekarz powiedział; że heparyna jest obowiązkowa bo nawet jeśli zajdę w ciążę mogę jej nie utrzymać - oczywiście heparyny nie dostałam przy żadnym transferze.

Jeśli ktoś potrzebuje pocieszania na każdej wizycie to doktor jest w tym mistrzynią... jednak jeśli ktoś potrzebuje diagnostyki bez ładowania zarodków na ślepo to polecam stamtąd uciekać...

Jesteśmy w trakcie zmiany Kliniki na inną tam moja noga więcej nie postanie... Strata czasu, pieniędzy i zdrowia...
    Nowy lekarz ma zupełnie inne podejście - najpierw diagnostyka później działamy dalej...
    Całujesz w lekarza z Białego? Jestem ciekawa kogo wybrałaś. Ja też coraz bardziej myślę nad zmianą kliniki.

⏸️(lipiec 2023 r.) 💔6 tc
  • Bella Debiutantka

Wysłany: 26 września, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justme wrote:
    Całujesz w lekarza z Białego? Jestem ciekawa kogo wybrałaś. Ja też coraz bardziej myślę nad zmianą kliniki.

Nie absolutnie nie pójdę do nikogo z Białegostoku; znalazłam lekarza w innym mieście moja koleżanka po 2 nieudanych procedurach 7 transferach u tej Pani doktor zaszła w ciążę przy pierwszym transferze wystarczyło się tylko pochylić głębiej nad danym przypadkiem i wdrożyć odpowiednie leki;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września, 13:07

• Kkbb Koleżanka

Wysłany: 26 września, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella wrote:
    Nie absolutnie nie pójdę do nikogo z Białegostoku; znalazłam lekarza w innym mieście moja koleżanka po 2 nieudanych procedurach 7 transferach u tej Pani doktor zaszła w ciążę przy pierwszym transferze wystarczyło się tylko pochylić głębiej nad danym przypadkiem i wdrożyć odpowiednie leki;)
    To jaka to klinika i jaki lekarz?

• justme Autorytet

Wysłany: 30 września, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkbb wrote:
    To jaka to klinika i jaki lekarz?
    Chyba się nie dowiemy, koleżanka jest nowa napisała aż 4 posty. Dziwnie to wygląda... Założyła konto żeby tylko opisać negatywnie klinikę?

⏸️(lipiec 2023 r.) 💔6 tc
  • Miwka Autorytet

Wysłany: 1 października, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, widzę że Białystok w temacie to zajrzę :)
    My jesteśmy w boćku, ale planujemy się przenieść gdzieś gdzie robią badania zarodków (a jakby jeszcze wierzyli w inmuno to w ogóle wspaniale). Może znacie w okolicy inmunologa, który ogarnia temat niepłodności?

♀ 35 lat
    niedoczynność tarczycy
    ♂ 36 lat
    oligospermia
    🐕‍🦺 7 lat
    pudel 🤪

📅 17.06.2024 wizyta kwalifikacyjna ✔️
    📅 27.06 histeroskopia polipa (kolejna 🥲) ✔️
    📅 09.07 początek stymulacji [Mensinorm 150+75, Ganirelix 0,25] ✔️
    📅18.07 punkcja ✔️ ❄️❄️❄️
    📅 23.07 transfer ❌
    📅 18.09 transfer ❌ (ciążą biochemiczna)
    📅 25.10 transfer ❌
    📅18.11.2024 zmiana kliniki
  • Wojowniczka 💪🏻 Autorytet

Wysłany: 1 października, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miwka wrote:
    Hej, widzę że Białystok w temacie to zajrzę :)
    My jesteśmy w boćku, ale planujemy się przenieść gdzieś gdzie robią badania zarodków (a jakby jeszcze wierzyli w inmuno to w ogóle wspaniale). Może znacie w okolicy inmunologa, który ogarnia temat niepłodności?
    W Kriobanku nie badają zarodków, ale w immunologię wierzy dr Agnieszka K. Z tego co wiem to wszyscy jeśli chodzi o typowo immunologia jeżdżą do Pasnika albo Malinowskiego.

Miwka lubi tę wiadomość

starania od 2020r.
    01.2023 r.-08.2023 r. Artemida
    🔸7x cs letrozolem - starania naturalne ❌
    11.2023 r. Kriobank - decyzja o ivf I procedura
    🔸 17.02.2024 r. FET 1.1.1 cb ❌
    🔸 26.03.2024 r. FET 1.2.2❌
    🔸16.04.2024 r. histeroskopia - podcięcie dna macicy
    🔸 18.06.2024 r. FET 3.1.2 ❌
    07.2024 r. Kriobank II procedura
    🔸 13.08.2024r. usunięcie jajowodów (wodniaki), histeroskopia i biopsja endometrium
    🔸 28.10.2024r. FET 4.1.1 🙏🏻
    5 dpt ⏸️
    7 dpt BHCG 66,60 mlu/ml
    9 dpt BHCG 176 mlu/ml
    11 dpt BHCG 381 mlu/ml
    13 dpt BHCG 961,60 mlu/ml
    17 dpt GS 7 mm z YS
    28 dpt mamy 🩷 121/min CRL 0,76 cm
    9+2 CRL 2,50 cm Szczęścia 🩷

❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku

preg.png
‹‹ 670 671 672 673 674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ