Kriobank Białystok
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do zarodków, nam też nie dali info. Szkoda też że nie dzwonią po zakończeniu hodowli.
U nas w ogóle miały być łącznie 3 zarodki. Na wizycie potwierdzającej ciążę dopytaliśmy o ich klasy i okazało się, że jest jeszcze czwarty. Doszedł w szóstej dobie bodajże i nikt nas o tym nie poinformował 😒
Wiadomość super, ale jednak gdybyśmy nie dopytali, dalej byśmy myśleli że zostały nam 2 mrozaki.
Pomiary proga miałam razem z betą w 9 i 11 dpt, później chyba przed wizytą potwierdzającą ciążę, a więcej to już na własną rękę
Trzymam kciuki dziewczyny. Jeśli nie ma efektów w krio, nie bójcie się szukać gdzie indziej'96👩❤️👨'90
START STARAŃ 09.22
START LECZENIA 01.24
♀️ PCOS, AMH 5,1
♂️ oligospermia ok. 1 mln/ml
02.24 - IUI przepływowa ❌️
04.24 - cykl naturalny na letrozolu ❌️
05.06.24 - start stymulacji 💉
15.06.24 - punkcja 🧪
20.06.24 - transfer
HCG 9dpt 77 ✨️
HCG 11dpt 189 🥹
HCG 19dpt 4655 🙃
27dpt mamy ❤️
❄️❄️❄️ czekają na swoją kolej
-
RainbowDeer wrote:Co do zarodków, nam też nie dali info. Szkoda też że nie dzwonią po zakończeniu hodowli.
U nas w ogóle miały być łącznie 3 zarodki. Na wizycie potwierdzającej ciążę dopytaliśmy o ich klasy i okazało się, że jest jeszcze czwarty. Doszedł w szóstej dobie bodajże i nikt nas o tym nie poinformował 😒
Wiadomość super, ale jednak gdybyśmy nie dopytali, dalej byśmy myśleli że zostały nam 2 mrozaki.
Pomiary proga miałam razem z betą w 9 i 11 dpt, później chyba przed wizytą potwierdzającą ciążę, a więcej to już na własną rękę
Trzymam kciuki dziewczyny. Jeśli nie ma efektów w krio, nie bójcie się szukać gdzie indziej
Chyba w ciągu trwania programu można dwa razy zmienić klinikę z tego co pamiętam. Sama już nie wiem, jest dużo za i przeciw.🤰staramy się od 08.2022 r.
⏸️(lipiec 2023 r.) 💔6 tc -
Hej co tu tak cicho? Jak wasze starania?
Co robicie z użytymi strzykawkami? Mam tego całe pudło, a w klinice podobno nie można już oddawać. Nie chcę tego wrzucać do odpadków zmieszanych.
U mnie przygotowania do drugiego transferu, tym razem u Profesora. Czy ktoś z was miał u Profesora transfer? Jak wrazenia? Ma dużo mniejsze obłożenie niż dr Aga.🤰staramy się od 08.2022 r.
justme wrote:Hej co tu tak cicho? Jak wasze starania?
Co robicie z użytymi strzykawkami? Mam tego całe pudło, a w klinice podobno nie można już oddawać. Nie chcę tego wrzucać do odpadków zmieszanych.
U mnie przygotowania do drugiego transferu, tym razem u Profesora. Czy ktoś z was miał u Profesora transfer? Jak wrazenia? Ma dużo mniejsze obłożenie niż dr Aga.
Hejka. W sobotę będę miała drugi transfer tym razem u dr Agi. Ostatnio właśnie transfer robił Profesor i niestety ale nie był udany. Nie poinformował mnie, że zarodek był tylko na + wtedy może bym się zdecydowała na dwa.☀️ 1 IUI 19.04.2022r
☀️ IVF protokół krótki. Punkcja jajników 18.05.2022r ❄️❄️❄️❄️❄️
☀️ 20.06.2022r Transfer ❄️
7dpt bHCG 1,10💔
☀️ 19.07.2022r Transfer❄️ + embryoglue
7dpt-prg 71.10 bHCG 90 I 9dpt-prg 72.60 bHCG 219 I 13dpt-prg 82.30 bHCG 1260 I 29dpt mamy ❤️
Córeczka 31.03.2023r.🐰
☀️14.08.2024r Transfer ❄️ + embryoglue
7dpt bHCG 1,10 😞
☀️ 14.09.2024r Transfer ❄️ + embryoglue
7dpt bHCG 1,10😞
☀️ 14.10.2024r Transfer ❄️ + embryoglue
9 dpt bHCG 150 prog-72.5 | 11 dpt bHCG 354 prog 62 | 14 dpt bHCG 1295 prog 52.5 | 17 dpt bHCG 4518 prog 59.4 | 30 dpt mamy ❤️ -
U mnie przygotowania do drugiego transferu, tym razem u Profesora. Czy ktoś z was miał u Profesora transfer? Jak wrazenia? Ma dużo mniejsze obłożenie niż dr Aga.
U mnie w mieście apteki mają podpisaną umowę z miastem i można u nich pobrać pojemnik na zużyte strzykawki. Jak zapełniłam to zamówiłam do nich i dostawałam kolejny pusty.
Są też dwa duże punkty gdzie można oddać od razu całość. Musiałabyś sprawdzić czy u Ciebie takie punkty funkcjonują. -
U mnie przygotowania do drugiego transferu, tym razem u Profesora. Czy ktoś z was miał u Profesora transfer? Jak wrazenia? Ma dużo mniejsze obłożenie niż dr Aga.justme lubi tę wiadomość
💙🩷 -
U mnie transferował prof. Wszystko szybko, sprawnie, bezboleśnie, śmieszki heszki na sali, sam transfer udany. Trzymam kciuki 🥰justme lubi tę wiadomość
'96👩❤️👨'90
START STARAŃ 09.22
START LECZENIA 01.24
♀️ PCOS, AMH 5,1
♂️ oligospermia ok. 1 mln/ml
02.24 - IUI przepływowa ❌️
04.24 - cykl naturalny na letrozolu ❌️
05.06.24 - start stymulacji 💉
15.06.24 - punkcja 🧪
20.06.24 - transfer
HCG 9dpt 77 ✨️
HCG 11dpt 189 🥹
HCG 19dpt 4655 🙃
27dpt mamy ❤️
❄️❄️❄️ czekają na swoją kolej
-
U nas niestety kolejna porażka 😞
Drugi transfer i znowu nieudany, jest mi ogromnie przykro. Został nam już tylko jeden zarodek, cały czas miałam nadzieję, że z tymi które miałam uda się mieć dwójkę 😞Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września, 13:45
☀️ 1 IUI 19.04.2022r
7dpt bHCG 1,10💔
7dpt-prg 71.10 bHCG 90 I 9dpt-prg 72.60 bHCG 219 I 13dpt-prg 82.30 bHCG 1260 I 29dpt mamy ❤️
Córeczka 31.03.2023r.🐰
7dpt bHCG 1,10 😞
7dpt bHCG 1,10😞
9 dpt bHCG 150 prog-72.5 | 11 dpt bHCG 354 prog 62 | 14 dpt bHCG 1295 prog 52.5 | 17 dpt bHCG 4518 prog 59.4 | 30 dpt mamy ❤️ -
słonecznik wrote:U nas niestety kolejna porażka 😞
Drugi transfer i znowu nieudany, jest mi ogromnie przykro. Został nam już tylko jeden zarodek, cały czas miałam nadzieję, że z tymi które miałam uda się mieć dwójkę 😞
Ja czekam na wynik drugiego, jestem kilka dni pt ale nie wiem czuję, że nic z tego nie będzie. U nas jeszcze dwa czekają na swoją kolej.
Powiedzcie mi dlaczego kriobank tak dziwnie oznacza zarodki? typu 1.2.1? Komuś udał się transfer z takiego zarodka?
Dziewczyny - szukam pomocy, który z lekarzy akceptuje immunologię? Z tego co się zorientowałam, raczej nie Pan Profesor, a po drugim nieudanym transferze chciałabym działać. Czy korzystałyście z pomocy immunologa? Jeśli tak, kogo polecacie. Wiem, że najpopularniejszy jest dr Paśnik i dr Malinowski, ale bardzo ciężko o terminy wizyt u obu specjalistów. Może ktoś z regionu? Ktoś z Podlasia?
Dzięki za pomoc w temacie strzykawek, na razie zbieram ale chyba skorzystam z tego punktu przy ul. 42 Pułku Piechoty.🤰staramy się od 08.2022 r.
justme wrote:Bardzo mi przykro u kogo miałaś transfer?
Ja czekam na wynik drugiego, jestem kilka dni pt ale nie wiem czuję, że nic z tego nie będzie. U nas jeszcze dwa czekają na swoją kolej.
Powiedzcie mi dlaczego kriobank tak dziwnie oznacza zarodki? typu 1.2.1? Komuś udał się transfer z takiego zarodka?
Dziewczyny - szukam pomocy, który z lekarzy akceptuje immunologię? Z tego co się zorientowałam, raczej nie Pan Profesor, a po drugim nieudanym transferze chciałabym działać. Czy korzystałyście z pomocy immunologa? Jeśli tak, kogo polecacie. Wiem, że najpopularniejszy jest dr Paśnik i dr Malinowski, ale bardzo ciężko o terminy wizyt u obu specjalistów. Może ktoś z regionu? Ktoś z Podlasia?
Dzięki za pomoc w temacie strzykawek, na razie zbieram ale chyba skorzystam z tego punktu przy ul. 42 Pułku Piechoty.
Dr Aga uznaje immunologię, sama również włącza i Accofil i Encorton. Ja korzystałam z pomocy dr Paśnika i bardzo polecam. Z tego co widziałam jakoś teraz mają być do niego zapisy mailowe na terminy od stycznia do czerwca. Warto zerknąć na stronę APC.
slonecznik bardzo mi przykro też mamy trzy zarodki i chcemy wrócić w przyszłym roku. Będziesz mieć teraz kolejny transfer czy robisz sobie chwile przerwy?justme lubi tę wiadomość
-
justme wrote:Bardzo mi przykro u kogo miałaś transfer?
Dzięki za pomoc w temacie strzykawek, na razie zbieram ale chyba skorzystam z tego punktu przy ul. 42 Pułku Piechoty.
Pierwszy był u Profesora i uważam go trochę za zmarnowany niestety. Teraz transfer robiła dr Agnieszka i byłam bardziej pozytywnie nastawiona, byłam obstawiona lekami i progesteron był ładny ale niestety się nie udało. Nie mam pojęcia jakie mam zarodki dr Agnieszka mówiła że jeden był na + a drugi na ++ w tym momencie nie wiem który mi został czy ten lepszy czy gorszy, dowiemy się na wizycie mam nadzieję że ten lepszy.
Nie odpuszczamy został tylko jeden więc nie ma na co czekać a jeśli ten się nie uda to czeka nas cała procedura od początku 🙈 to mnie najbardziej przeraża bo czułam się fatalnie po punkcji a przy małym dziecku to będzie jeszcze trudniejsze..☀️ 1 IUI 19.04.2022r
7dpt bHCG 1,10💔
Córeczka 31.03.2023r.🐰
7dpt bHCG 1,10 😞
7dpt bHCG 1,10😞
słonecznik wrote:Pierwszy był u Profesora i uważam go trochę za zmarnowany niestety. Teraz transfer robiła dr Agnieszka i byłam bardziej pozytywnie nastawiona, byłam obstawiona lekami i progesteron był ładny ale niestety się nie udało. Nie mam pojęcia jakie mam zarodki dr Agnieszka mówiła że jeden był na + a drugi na ++ w tym momencie nie wiem który mi został czy ten lepszy czy gorszy, dowiemy się na wizycie mam nadzieję że ten lepszy.
Nie odpuszczamy został tylko jeden więc nie ma na co czekać a jeśli ten się nie uda to czeka nas cała procedura od początku 🙈 to mnie najbardziej przeraża bo czułam się fatalnie po punkcji a przy małym dziecku to będzie jeszcze trudniejsze..
Czesto nie ma znaczenia ani klasa ani stopień rozprężenia, bo jest dużo przypadków z +++ i wysokiej klasy np. 4.1.1, które niestety się nie udają, a moje blizniory są z + 4.1.1 i ++ 4.1.2. Po prostu trzeba trafić na zdrowy zarodek i dobry cykl.💙🩷 -
słonecznik wrote:Pierwszy był u Profesora i uważam go trochę za zmarnowany niestety. Teraz transfer robiła dr Agnieszka i byłam bardziej pozytywnie nastawiona, byłam obstawiona lekami i progesteron był ładny ale niestety się nie udało. Nie mam pojęcia jakie mam zarodki dr Agnieszka mówiła że jeden był na + a drugi na ++ w tym momencie nie wiem który mi został czy ten lepszy czy gorszy, dowiemy się na wizycie mam nadzieję że ten lepszy.
Nie odpuszczamy został tylko jeden więc nie ma na co czekać a jeśli ten się nie uda to czeka nas cała procedura od początku 🙈 to mnie najbardziej przeraża bo czułam się fatalnie po punkcji a przy małym dziecku to będzie jeszcze trudniejsze..
A co powiecie na zarodek 1.2.1 mega słaby? Nie wiem dlaczego podano właśnie ten skoro mam lepszy z cyfra 4 na początku. Zarodek był z +, embriolog na sali mówiła że nie jest zły tylko wolno się rozwijał. O wszystko trzeba dopytywać, co mam wrażenie wzbudza ich zdenerwowanie.🤰staramy się od 08.2022 r.
justme wrote:Napiszesz czemu zmarnowany? Ja byłam pierwszy raz teraz u profesora bo cykl mi się rozjechał, a nie pasowały mi godziny u dr Agi. Zauważył jajnik pcos o którym nikt nie wspominał.
A co powiecie na zarodek 1.2.1 mega słaby? Nie wiem dlaczego podano właśnie ten skoro mam lepszy z cyfra 4 na początku. Zarodek był z +, embriolog na sali mówiła że nie jest zły tylko wolno się rozwijał. O wszystko trzeba dopytywać, co mam wrażenie wzbudza ich zdenerwowanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września, 09:14
💙🩷 -
justme wrote:Napiszesz czemu zmarnowany? Ja byłam pierwszy raz teraz u profesora bo cykl mi się rozjechał, a nie pasowały mi godziny u dr Agi. Zauważył jajnik pcos o którym nikt nie wspominał.
A co powiecie na zarodek 1.2.1 mega słaby? Nie wiem dlaczego podano właśnie ten skoro mam lepszy z cyfra 4 na początku. Zarodek był z +, embriolog na sali mówiła że nie jest zły tylko wolno się rozwijał. O wszystko trzeba dopytywać, co mam wrażenie wzbudza ich zdenerwowanie.
Ponieważ z tego co dr Agnieszka mówiła to zarodek był słaby gdybyśmy to wiedzieli to byśmy wtedy chcieli dwa te słabsze razem. Progesteron też tego dnia nie był jakiś super a leków dostałam w sumie minimum i przy kontroli progesteronu nadal był na granicy. Mam wrażenie, że transfer został zrobiony od niechcenia musiał zrobić i zrobił.
Teraz dr Agnieszka zerknęła co brałam przy udanym transferze i wyniki były dobre po prostu ten zarodek też był słaby. Na ten moment liczę, że został ten najlepszy. Chociaż tak na prawdę to i słaby i dobry zarodek może dać ciążę.☀️ 1 IUI 19.04.2022r
7dpt bHCG 1,10💔
Córeczka 31.03.2023r.🐰
7dpt bHCG 1,10 😞
7dpt bHCG 1,10😞
Cześć dziewczyny 🙂 pierwszy raz piszę na tym wątku. Za parę dni podchodzę do drugiego ivf w klinice bocian. Czekamy tam jeszcze na wyniki kariotypów. Tak szczerze mówiąc musiałam sama się prosić o dodatkowe badania. Sama czytam i analizuję co jeszcze możemy zbadać i gdzie jest u nas przyczyna niepłodności. Jeżeli 2 ivf się nie powiedzie, rozważam zmianę kliniki na kriobank i pogłębienie diagnostyki w kierunku immunologi. Jakich lekarzy tam polecacie? Czy może warto już wcześniej zrobić badania czy lepiej iść na wizytę i skonsultować co w naszym przypadku możemy jeszcze zbadać przed kolejną procedura?Starania od 2020
👱♀️ 31
AMH 2,14 (2022) ➡️ 1,84 (2024)
Regularne cykle owulacyjne ✔️
Hormony ✔️
Drożne jajowody ✔️
Hipoglikemia reaktywna ❌️
Kariotyp ✔️
KIR BX ✔️
ANA1 ❌️
ANA2 miano 1:640 ❌️
NK 27% ❌️
🙋♂️ 35