X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Kriobank Białystok
Odpowiedz

Kriobank Białystok

Oceń ten wątek:
  • MagdaGazelka Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wronka wrote:
    Mogę coś doradzić? Niech pani spróbuje u dr Hawryluka w Gravidzie w Płocku. Nikt i tak nie czai ile procedur pani przeszła bo kliniki się nie kontaktują między sobą. On spowoduje że komórki będą. Gwarantuje. I pani Małgosia położna jest super. Zrób dla siebie tam jedną próbę. Nie poddawaj się.

Oczywiście, że Kliniki prowadzą rejestry odbytych prób. Ja przenosząc się z jednej do drugiej musiałam złożyć stosowne oświadczenie wraz z pełną dokumentacją medyczną podpisaną przez lekarza prowadzącego.

Starania od 3 lat 👋
    3 nieudane inseminacje
    07.2024 - 1 IVF, 3 zapłodnione komórki, brak zarodka
    10.2024 - 2 IVF, 1 zapłodniona komórka, brak zarodka
    12.2024 - 3 IVF, 1 zapłodniona komórka, brak zarodka
    01.2025 - rozpoczynamy ultra długi protokół …
    08.02.2024 punkcja 👉 8 🥚 7 zapłodniono ❄️❄️❄️ 😍
  • MagdaGazelka Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wronka wrote:
    Mogę coś doradzić? Niech pani spróbuje u dr Hawryluka w Gravidzie w Płocku. Nikt i tak nie czai ile procedur pani przeszła bo kliniki się nie kontaktują między sobą. On spowoduje że komórki będą. Gwarantuje. I pani Małgosia położna jest super. Zrób dla siebie tam jedną próbę. Nie poddawaj się.

Poza tym nigdzie nie napisałam, że jestem niezadowolona z kliniki, wręcz przeciwnie. A ta Gravida i dr Hawryluk to za dobrych opinii nie mają…

Starania od 3 lat 👋
    3 nieudane inseminacje
    07.2024 - 1 IVF, 3 zapłodnione komórki, brak zarodka
    10.2024 - 2 IVF, 1 zapłodniona komórka, brak zarodka
    12.2024 - 3 IVF, 1 zapłodniona komórka, brak zarodka
    01.2025 - rozpoczynamy ultra długi protokół …
    08.02.2024 punkcja 👉 8 🥚 7 zapłodniono ❄️❄️❄️ 😍
  • Evqa Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    W Krio często prowadzą na Ago, więc może tutaj znajdzie się coś chętny na:
    Agolutin 1 opakowanie (5 ampułek)
    Duphaston 10mg (opakowanie 20 tabletek)
    Encorton 10mg (2 opakowania, 40 tabletek)
    Neoparin 4000j.m. (jedno całe opakowanie 10 ampułkostrzykawek i jedno otwarte 9szt)
    Nie będę sprzedawać po cenach z apteki, dogadamy się na niską cenę, bo po prostu nie chcę, żeby się zestarzały i poszły do utylizacji.
    Jakby ktoś chciał odebrać osobiście to mieszkam w warmińsko- mazurskim, niedaleko Olsztyna.

Ja 37
    On 43
    Czynnik męski.
    Artemida Olsztyn- 2 transfery na cyklu sztucznym 🚫
    Kriobank Białystok- 2 transfery na cyklu naturalnym. 1- strata w 10tc (Zespół Turnera), 2 - termin 28.07 🥰
  • Asik85 Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evqa wrote:
    Hej
    W Krio często prowadzą na Ago, więc może tutaj znajdzie się coś chętny na:
    Neoparin 4000j.m. (jedno całe opakowanie 10 ampułkostrzykawek i jedno otwarte 9szt)
    Nie będę sprzedawać po cenach z apteki, dogadamy się na niską cenę, bo po prostu nie chcę, żeby się zestarzały i poszły do utylizacji.
    Jakby ktoś chciał odebrać osobiście to mieszkam w warmińsko- mazurskim, niedaleko Olsztyna.
    Encortonem jestem zainteresowa!

preg.png
  • Wronka Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaGazelka wrote:
    Poza tym nigdzie nie napisałam, że jestem niezadowolona z kliniki, wręcz przeciwnie. A ta Gravida i dr Hawryluk to za dobrych opinii nie mają…

Ja nie mam dobrej opinii o Kriobanku. Jak dostałam xero dokumentacji medycznej to się okazało że mnie okłamali i to nie raz. Nie mówiąc że do niedojrzałej komórki rozmrozili nasienie które sprowadziłam z Criosa w Danii. Koleżanka z roku też z nich zrezygnowała.
    Jak na razie po wynikach to słabiutko u pani widzę. Też miałam dobrą opinię o Kriobanku ale do czasu. I jeszcze to dołowanie.

Ja mam dobre zdanie o Gravidzie. A jeszcze lepsze o invimedzie w Warszawie.

Fakt każdy musi przejść swoją drogę. Życzę wszystkiego dobrego.
    Kliniki obowiązuje tajemnica lekarska i co zstym idzie nic nie mogą powiedzieć.
    Tylko Nfz wie ile prób przeszłaś bo z naszych pieniędzy refunduje program.

• Wronka Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 4 słomki nasienia sprowadzone z Crios z Danii. Nie będę z nich korzystać dlatego za zwrot kwoty zakupu i transportu chętnie przekażę do wykorzystania jeśli ktoś takie potrzebuje. Są zdeponowane w Kriobanku. Na emaila mogę podesłać profil dawcy z criosa.

• justme Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam na stanie:
    - agolutin (5 opakowań pełnych, 6 bez jeden ampułki)
    -accofil 2 ampułki 0,5 ml
    -gonapeptyl daily 3 strzykawki
    -prolutex 9 ampułek 25 mg
    - cały encortolon 5 mg
    - cały estrofem + około 1/2 opakowania rozpoczętego
    - dostinex 0,5 mg - 3 tabsy
    - letrozol 16 tabletek z datą do 05/2025
    - lametta 20 tabletek z datą do 10/2025
    - primolut nor 5 mg
    -

suple: nac ze swansona, kwas kaprylowy, resveratrol aliness, q10 z medverity

Może ktoś jest zainteresowany? Accofil i gonapeptyl trzymane w lodówce. Cena do dogadania, wysyłka paczkomatem albo odbiór w Bstok. Pozdrawiam

🤰staramy się od 08.2022 r.
    ⏸️(lipiec 2023 r.) 💔6 tc
  • szona Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela123 wrote:
    I mam pytanie do Pań które korzystały z usług fizoterapeuty uroginekologicznego w Kriobanku ? Czy faktycznie mgr Katarzyna Falkowska jest na tyle dobra że pomoże przygotować się do transferu? Jestem załamana,mam tylko jeden zarodeg zamrożony . Proszę was o pomoc 😔

Nie ma lepszej fizjo w Białymstoku, jest fenomenalna jako specjalista i człowiek. Polecam bardzo!

age.png

preg.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Bulkaa Nowa

Wysłany: 4 lutego, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Dziewczyny, miałam udaną krio u doktora Andrzeja. Ten lekarz miał stymulację jeszcze kiedy pracował na Białorusi i urodziła nam się córeczka. Teraz też mieszkamy w Polsce i postanowiliśmy ponownie przejść na krioprotokół. Mam duży problem z szyjką macicy i poród przedwczesny, proszę o polecenie lekarza prowadzącego ciążę, specjalisty w tej dziedzinie. Mam umowę z Medicover, ale może są lepsze kliniki?
    Przepraszam za błędy, tłumaczę przez Google

• ruzgar Koleżanka

Wysłany: 4 lutego, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam Agolutin, zapraszam

• Pufi1 Nowa

Wysłany: 5 lutego, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkaa wrote:
    Dzień dobry.
    Dziewczyny, miałam udaną krio u doktora Andrzeja. Ten lekarz miał stymulację jeszcze kiedy pracował na Białorusi i urodziła nam się córeczka. Teraz też mieszkamy w Polsce i postanowiliśmy ponownie przejść na krioprotokół. Mam duży problem z szyjką macicy i poród przedwczesny, proszę o polecenie lekarza prowadzącego ciążę, specjalisty w tej dziedzinie. Mam umowę z Medicover, ale może są lepsze kliniki?
    Przepraszam za błędy, tłumaczę przez Google
    Przy problematycznych ciążach polecam doc. Lemancewicza - specyficzny człowiek to prawda, ale zna się na rzeczy.

• Evqa Koleżanka

Wysłany: 5 lutego, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Przypominam się w sprawie leków, może ktoś chętny na zakup:

Ja 37
    On 43
    Czynnik męski.
    Kriobank Białystok- 2 transfery na cyklu naturalnym. 1- strata w 10tc (Zespół Turnera), 2 - termin 28.07 🥰
  • Małe marzenia Koleżanka

Wysłany: 6 lutego, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evqa wrote:
    Hej
    Przypominam się w sprawie leków, może ktoś chętny na zakup:
    chętna na agolutin i encorton można na priv i

• Evqa Koleżanka

Wysłany: 6 lutego, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłałam Ci zaproszenie :)

Ja 37
    On 43
    Czynnik męski.
  • Bulkaa Nowa

Wysłany: 6 lutego, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justme wrote:
    Hej dziewczyny mam na stanie:
    - agolutin (5 opakowań pełnych, 6 bez jeden ampułki)
    -accofil 2 ampułki 0,5 ml
    -gonapeptyl daily 3 strzykawki
    -prolutex 9 ampułek 25 mg
    - cały encortolon 5 mg
    - cały estrofem + około 1/2 opakowania rozpoczętego
    - dostinex 0,5 mg - 3 tabsy
    - letrozol 16 tabletek z datą do 05/2025
    - lametta 20 tabletek z datą do 10/2025
    - primolut nor 5 mg
    -

suple: nac ze swansona, kwas kaprylowy, resveratrol aliness, q10 z medverity

Może ktoś jest zainteresowany? Accofil i gonapeptyl trzymane w lodówce. Cena do dogadania, wysyłka paczkomatem albo odbiór w Bstok. Pozdrawiam

Chciałbym to odebrać prolutex i estrofem.

• ruzgar Koleżanka

Wysłany: 7 lutego, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jako że też się leczyłam w Kriobanku i zostały mi leki to pozwolę sobie to tu zostawić:

Estrofem 2mg - 15 zł/op - mam 2 op.
    Progesterone Besins 100 mg - 35 zł/op - mam 3,5 op.
    Cyclogest 400 mg globulki (progesteron) - 65 zł/op - mam 1 op.
    Amelgen 400 mg globulki (progesteron)- 195 zł/40 szt.
    Agolutin 70 zł/op - mam kilka opakowań
    Accofil 30 mu /0,5 ml 5 ampułkostrzykawek x 0,5 ml - 170 zł/op - mam 1 op. (przechowywane w lodówce, najlepiej odbiór osobisty Śląsk)
    Clexane 40 mg/0,4 ml 10 ampułkostrzykawek - 120 zł/op. - mam 1 op.
    Cyclonamine 500 mg - 50 zł
    Weleda Bryophyllum 50% proszek (20 g) - 50 zł/op - mam 1 op.
    Prumolut-Nor - 6 tab. - gratis
    +20 kw.

Leki kupowałam bez refundacji oczywiście.
    Zapraszam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 15:35

• Małe marzenia Koleżanka

Wysłany: 8 lutego, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruzgar wrote:
    jako że też się leczyłam w Kriobanku i zostały mi leki to pozwolę sobie to tu zostawić:

Estrofem 2mg - 15 zł/op - mam 2 op.
    Progesterone Besins 100 mg - 35 zł/op - mam 3,5 op.
    Cyclogest 400 mg globulki (progesteron) - 65 zł/op - mam 1 op.
    Amelgen 400 mg globulki (progesteron)- 195 zł/40 szt.
    Agolutin 70 zł/op - mam kilka opakowań
    Accofil 30 mu /0,5 ml 5 ampułkostrzykawek x 0,5 ml - 170 zł/op - mam 1 op. (przechowywane w lodówce, najlepiej odbiór osobisty Śląsk)
    Clexane 40 mg/0,4 ml 10 ampułkostrzykawek - 120 zł/op. - mam 1 op.
    Cyclonamine 500 mg - 50 zł
    Weleda Bryophyllum 50% proszek (20 g) - 50 zł/op - mam 1 op.
    Prumolut-Nor - 6 tab. - gratis
    +20 kw.

Leki kupowałam bez refundacji oczywiście.
    Zapraszam
    hej, ile masz op agolutin?

ruzgar lubi tę wiadomość

• ślepa_nadzieja Debiutantka

Wysłany: 13 lutego, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    do tej pory po cichutku śledziłam wątek, jednak pomału wyczerpują nam się pokłady cierpliwości i nadziei... Szukam porad i wsparcia. Może po kolei:
    Ja - 34 lata, AMH - 4,6; miesiączki bardzo nieregularne, obfite, bolesne, powtarzające się torbiele, ale nikt nigdy nie ośmielil się wrzucić mnie do worka PCOS. Nikt też nie diagnozował mnie w kierunku endometriozy ani innych chorób.
    Mąż - 33 lata, po operacji jądra parę lat temu (podejrzenie nowotworu złośliwego, ostatecznie zmiana okazała się lagodna, ale naszym zdaniem jądro zostało poważnie uszkodzone podczas zabiegu), parametry nasienia znacznie obnizone, mniej wiecej 50% dolnej granicy, w tym 1% prawidłowej morfologii, którą udało się poprawić na 3%.
    Intensywnie staraliśmy się o dziecko ponad rok, zanim trafiliśmy do Kriobanku. Mąż umówił nas na wizytę i po wysłuchaniu historii i przejrzeniu wyników, od razu zostaliśmy zakwalifikowani na program.

Aktualnie jestem po 4 nieudanych transferach. Zarodki zawsze dobrych klas, choć w pierwszym cyklu stymulacji udało się pobrać aż 12 jajek, tylko 7 było dojrzałych, 5 zapłodnionych, 3 przetrwaly. Żaden zarodek się nie zaimplantowal.
    W drugim cyklu pobrano 7 jajeczek. Zarodków udało się uzyskać 3. Pierwszy, podany ponad tydzień temu się nie przyjął. Dostałam konkretnego krwawienia już w 5. dniu, pomimo przyjmowania wszystkich lekow, w tym agolutinu. Krwawienie przybierało na sile i dzis uznaliśmy (w rozmowie tel.), że nie ma sensu tego przedłużać, bo beta wyniosła poniżej 0,2.

Jestem na skraju załamania. Mam naprawdę psychicznie dość, w uszach pobrzmiewają mi słowa "jesteście łatwym przypadkiem", a mam wrażenie, że nic nie dzieje się w kwestii diagnostyki, bo ciagle słyszymy, że na nic nie ma potwierdzonych badań naukowych, jeśli chodzi o leczenie wspomagające typu immuno itd. Z kolei hsteroskipia - tu zdaniem lekarza nie było wskazań. Przy ostatnim transferze wyprosilam Atosiban. 2dpt skurcze były tak silne, ze miałam ochotę płakać, bo czułam, że nic już z tego nie będzie.

Nic nie rozumiem. Szukam porad. Nie wiem zupełnie co o tym myśleć, bo wszędzie natrafiam na informacje, że przy dobrych zarodkach, w naszym wieku powinno zaskoczyć max. za 3-4 razem... Co robić dalej? Strzelać na ślepo kolejne zarodki? Histero? Kiry? Immunolog? Błagam. Pomóżcie.

• ruzgar Koleżanka

Wysłany: 14 lutego, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małe marzenia wrote:
    hej, ile masz op agolutin?

Wysłałam zaproszenie na priv

• Cara Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ślepa_nadzieja wrote:
    Hej Dziewczyny,
    do tej pory po cichutku śledziłam wątek, jednak pomału wyczerpują nam się pokłady cierpliwości i nadziei... Szukam porad i wsparcia. Może po kolei:
    Ja - 34 lata, AMH - 4,6; miesiączki bardzo nieregularne, obfite, bolesne, powtarzające się torbiele, ale nikt nigdy nie ośmielil się wrzucić mnie do worka PCOS. Nikt też nie diagnozował mnie w kierunku endometriozy ani innych chorób.
    Mąż - 33 lata, po operacji jądra parę lat temu (podejrzenie nowotworu złośliwego, ostatecznie zmiana okazała się lagodna, ale naszym zdaniem jądro zostało poważnie uszkodzone podczas zabiegu), parametry nasienia znacznie obnizone, mniej wiecej 50% dolnej granicy, w tym 1% prawidłowej morfologii, którą udało się poprawić na 3%.
    Intensywnie staraliśmy się o dziecko ponad rok, zanim trafiliśmy do Kriobanku. Mąż umówił nas na wizytę i po wysłuchaniu historii i przejrzeniu wyników, od razu zostaliśmy zakwalifikowani na program.

Aktualnie jestem po 4 nieudanych transferach. Zarodki zawsze dobrych klas, choć w pierwszym cyklu stymulacji udało się pobrać aż 12 jajek, tylko 7 było dojrzałych, 5 zapłodnionych, 3 przetrwaly. Żaden zarodek się nie zaimplantowal.
    W drugim cyklu pobrano 7 jajeczek. Zarodków udało się uzyskać 3. Pierwszy, podany ponad tydzień temu się nie przyjął. Dostałam konkretnego krwawienia już w 5. dniu, pomimo przyjmowania wszystkich lekow, w tym agolutinu. Krwawienie przybierało na sile i dzis uznaliśmy (w rozmowie tel.), że nie ma sensu tego przedłużać, bo beta wyniosła poniżej 0,2.

Jestem na skraju załamania. Mam naprawdę psychicznie dość, w uszach pobrzmiewają mi słowa "jesteście łatwym przypadkiem", a mam wrażenie, że nic nie dzieje się w kwestii diagnostyki, bo ciagle słyszymy, że na nic nie ma potwierdzonych badań naukowych, jeśli chodzi o leczenie wspomagające typu immuno itd. Z kolei hsteroskipia - tu zdaniem lekarza nie było wskazań. Przy ostatnim transferze wyprosilam Atosiban. 2dpt skurcze były tak silne, ze miałam ochotę płakać, bo czułam, że nic już z tego nie będzie.

Nic nie rozumiem. Szukam porad. Nie wiem zupełnie co o tym myśleć, bo wszędzie natrafiam na informacje, że przy dobrych zarodkach, w naszym wieku powinno zaskoczyć max. za 3-4 razem... Co robić dalej? Strzelać na ślepo kolejne zarodki? Histero? Kiry? Immunolog? Błagam. Pomóżcie.
    Jakbym czytała swoją historię w Krio... Widzę, ze nic się nie zmieniło, nadal wszystko "jest niepotwierdzone i nie zalecane", oprócz kolejnych transferów.
    Piszesz, że miałaś dobre zarodki. Co to znaczy, jakiej klasy to zarodki? W Krio o wszystkich zarldkach mówią, że są piękne.
    Jeśli jest problem z nasieniem wg mnie powinniście badać zarodki, od razu odrzucacie jedna z ważnych przyczyn niepowodzeń.
    Dodatkowo polecam biopsję endometrium pod kątem zapalenia.
    Jeśli macie środki, to możecie wejść w immunologię. Umów sie do któregoś z immunologów polecanych na forum. Ja kiedyś powiedziałam, że immunologia to już dla mnie za dużo, że nie będę tego ruszać. Po czym po 7 transferach okazało się, że immunologicznie u mnie masakra i bez konkretnych leków żaden zarodek nie ma u mnie szans :( Zmarnowałam 3 lata i kupę kasy. Ty jesteś jeszcze młoda, masz dużo czasu, głowa do góry!

ślepa_nadzieja, EmKaa lubią tę wiadomość

‹‹ 680 681 682 683 684
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ