Kriobank Białystok
-
WIADOMOŚĆ
-
Wronka wrote:Mogę coś doradzić? Niech pani spróbuje u dr Hawryluka w Gravidzie w Płocku. Nikt i tak nie czai ile procedur pani przeszła bo kliniki się nie kontaktują między sobą. On spowoduje że komórki będą. Gwarantuje. I pani Małgosia położna jest super. Zrób dla siebie tam jedną próbę. Nie poddawaj się.
Oczywiście, że Kliniki prowadzą rejestry odbytych prób. Ja przenosząc się z jednej do drugiej musiałam złożyć stosowne oświadczenie wraz z pełną dokumentacją medyczną podpisaną przez lekarza prowadzącego.Starania od 3 lat 👋
3 nieudane inseminacje
07.2024 - 1 IVF, 3 zapłodnione komórki, brak zarodka
10.2024 - 2 IVF, 1 zapłodniona komórka, brak zarodka
12.2024 - 3 IVF, 1 zapłodniona komórka, brak zarodka
01.2025 - rozpoczynamy ultra długi protokół …
08.02.2024 punkcja 👉 8 🥚 7 zapłodniono ❄️❄️❄️ 😍 -
Wronka wrote:Mogę coś doradzić? Niech pani spróbuje u dr Hawryluka w Gravidzie w Płocku. Nikt i tak nie czai ile procedur pani przeszła bo kliniki się nie kontaktują między sobą. On spowoduje że komórki będą. Gwarantuje. I pani Małgosia położna jest super. Zrób dla siebie tam jedną próbę. Nie poddawaj się.
Poza tym nigdzie nie napisałam, że jestem niezadowolona z kliniki, wręcz przeciwnie. A ta Gravida i dr Hawryluk to za dobrych opinii nie mają…Starania od 3 lat 👋
3 nieudane inseminacje
07.2024 - 1 IVF, 3 zapłodnione komórki, brak zarodka
10.2024 - 2 IVF, 1 zapłodniona komórka, brak zarodka
12.2024 - 3 IVF, 1 zapłodniona komórka, brak zarodka
01.2025 - rozpoczynamy ultra długi protokół …
08.02.2024 punkcja 👉 8 🥚 7 zapłodniono ❄️❄️❄️ 😍 -
Hej
W Krio często prowadzą na Ago, więc może tutaj znajdzie się coś chętny na:
Agolutin 1 opakowanie (5 ampułek)
Duphaston 10mg (opakowanie 20 tabletek)
Encorton 10mg (2 opakowania, 40 tabletek)
Neoparin 4000j.m. (jedno całe opakowanie 10 ampułkostrzykawek i jedno otwarte 9szt)
Nie będę sprzedawać po cenach z apteki, dogadamy się na niską cenę, bo po prostu nie chcę, żeby się zestarzały i poszły do utylizacji.
Jakby ktoś chciał odebrać osobiście to mieszkam w warmińsko- mazurskim, niedaleko Olsztyna.Ja 37
On 43
Czynnik męski.
Artemida Olsztyn- 2 transfery na cyklu sztucznym 🚫
Kriobank Białystok- 2 transfery na cyklu naturalnym. 1- strata w 10tc (Zespół Turnera), 2 - termin 28.07 🥰 -
Evqa wrote:Hej
W Krio często prowadzą na Ago, więc może tutaj znajdzie się coś chętny na:
Neoparin 4000j.m. (jedno całe opakowanie 10 ampułkostrzykawek i jedno otwarte 9szt)
Nie będę sprzedawać po cenach z apteki, dogadamy się na niską cenę, bo po prostu nie chcę, żeby się zestarzały i poszły do utylizacji.
Jakby ktoś chciał odebrać osobiście to mieszkam w warmińsko- mazurskim, niedaleko Olsztyna. -
MagdaGazelka wrote:Poza tym nigdzie nie napisałam, że jestem niezadowolona z kliniki, wręcz przeciwnie. A ta Gravida i dr Hawryluk to za dobrych opinii nie mają…
Ja nie mam dobrej opinii o Kriobanku. Jak dostałam xero dokumentacji medycznej to się okazało że mnie okłamali i to nie raz. Nie mówiąc że do niedojrzałej komórki rozmrozili nasienie które sprowadziłam z Criosa w Danii. Koleżanka z roku też z nich zrezygnowała.
Jak na razie po wynikach to słabiutko u pani widzę. Też miałam dobrą opinię o Kriobanku ale do czasu. I jeszcze to dołowanie.
Ja mam dobre zdanie o Gravidzie. A jeszcze lepsze o invimedzie w Warszawie.
Fakt każdy musi przejść swoją drogę. Życzę wszystkiego dobrego.
Kliniki obowiązuje tajemnica lekarska i co zstym idzie nic nie mogą powiedzieć.
Tylko Nfz wie ile prób przeszłaś bo z naszych pieniędzy refunduje program. -
Mam 4 słomki nasienia sprowadzone z Crios z Danii. Nie będę z nich korzystać dlatego za zwrot kwoty zakupu i transportu chętnie przekażę do wykorzystania jeśli ktoś takie potrzebuje. Są zdeponowane w Kriobanku. Na emaila mogę podesłać profil dawcy z criosa.
-
Hej dziewczyny mam na stanie:
- agolutin (5 opakowań pełnych, 6 bez jeden ampułki)
-accofil 2 ampułki 0,5 ml
-gonapeptyl daily 3 strzykawki
-prolutex 9 ampułek 25 mg
- cały encortolon 5 mg
- cały estrofem + około 1/2 opakowania rozpoczętego
- dostinex 0,5 mg - 3 tabsy
- letrozol 16 tabletek z datą do 05/2025
- lametta 20 tabletek z datą do 10/2025
- primolut nor 5 mg
-
suple: nac ze swansona, kwas kaprylowy, resveratrol aliness, q10 z medverity
Może ktoś jest zainteresowany? Accofil i gonapeptyl trzymane w lodówce. Cena do dogadania, wysyłka paczkomatem albo odbiór w Bstok. Pozdrawiam🤰staramy się od 08.2022 r.
⏸️(lipiec 2023 r.) 💔6 tc -
Ela123 wrote:I mam pytanie do Pań które korzystały z usług fizoterapeuty uroginekologicznego w Kriobanku ? Czy faktycznie mgr Katarzyna Falkowska jest na tyle dobra że pomoże przygotować się do transferu? Jestem załamana,mam tylko jeden zarodeg zamrożony . Proszę was o pomoc 😔
Nie ma lepszej fizjo w Białymstoku, jest fenomenalna jako specjalista i człowiek. Polecam bardzo! -
Dzień dobry.
Dziewczyny, miałam udaną krio u doktora Andrzeja. Ten lekarz miał stymulację jeszcze kiedy pracował na Białorusi i urodziła nam się córeczka. Teraz też mieszkamy w Polsce i postanowiliśmy ponownie przejść na krioprotokół. Mam duży problem z szyjką macicy i poród przedwczesny, proszę o polecenie lekarza prowadzącego ciążę, specjalisty w tej dziedzinie. Mam umowę z Medicover, ale może są lepsze kliniki?
Przepraszam za błędy, tłumaczę przez Google -
Bulkaa wrote:Dzień dobry.
Dziewczyny, miałam udaną krio u doktora Andrzeja. Ten lekarz miał stymulację jeszcze kiedy pracował na Białorusi i urodziła nam się córeczka. Teraz też mieszkamy w Polsce i postanowiliśmy ponownie przejść na krioprotokół. Mam duży problem z szyjką macicy i poród przedwczesny, proszę o polecenie lekarza prowadzącego ciążę, specjalisty w tej dziedzinie. Mam umowę z Medicover, ale może są lepsze kliniki?
Przepraszam za błędy, tłumaczę przez Google -
Hej
Przypominam się w sprawie leków, może ktoś chętny na zakup:
Jakby ktoś chciał odebrać osobiście to mieszkam w warmińsko- mazurskim, niedaleko Olsztyna.Ja 37
On 43
Czynnik męski.
Artemida Olsztyn- 2 transfery na cyklu sztucznym 🚫
Kriobank Białystok- 2 transfery na cyklu naturalnym. 1- strata w 10tc (Zespół Turnera), 2 - termin 28.07 🥰 -
Evqa wrote:Hej
Przypominam się w sprawie leków, może ktoś chętny na zakup:
Jakby ktoś chciał odebrać osobiście to mieszkam w warmińsko- mazurskim, niedaleko Olsztyna. -
justme wrote:Hej dziewczyny mam na stanie:
- agolutin (5 opakowań pełnych, 6 bez jeden ampułki)
-accofil 2 ampułki 0,5 ml
-gonapeptyl daily 3 strzykawki
-prolutex 9 ampułek 25 mg
- cały encortolon 5 mg
- cały estrofem + około 1/2 opakowania rozpoczętego
- dostinex 0,5 mg - 3 tabsy
- letrozol 16 tabletek z datą do 05/2025
- lametta 20 tabletek z datą do 10/2025
- primolut nor 5 mg
-
suple: nac ze swansona, kwas kaprylowy, resveratrol aliness, q10 z medverity
Może ktoś jest zainteresowany? Accofil i gonapeptyl trzymane w lodówce. Cena do dogadania, wysyłka paczkomatem albo odbiór w Bstok. Pozdrawiam
Chciałbym to odebrać prolutex i estrofem. -
jako że też się leczyłam w Kriobanku i zostały mi leki to pozwolę sobie to tu zostawić:
Estrofem 2mg - 15 zł/op - mam 2 op.
Progesterone Besins 100 mg - 35 zł/op - mam 3,5 op.
Cyclogest 400 mg globulki (progesteron) - 65 zł/op - mam 1 op.
Amelgen 400 mg globulki (progesteron)- 195 zł/40 szt.
Agolutin 70 zł/op - mam kilka opakowań
Accofil 30 mu /0,5 ml 5 ampułkostrzykawek x 0,5 ml - 170 zł/op - mam 1 op. (przechowywane w lodówce, najlepiej odbiór osobisty Śląsk)
Clexane 40 mg/0,4 ml 10 ampułkostrzykawek - 120 zł/op. - mam 1 op.
Cyclonamine 500 mg - 50 zł
Weleda Bryophyllum 50% proszek (20 g) - 50 zł/op - mam 1 op.
Prumolut-Nor - 6 tab. - gratis
+20 kw.
Leki kupowałam bez refundacji oczywiście.
ZapraszamWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 15:35
-
ruzgar wrote:jako że też się leczyłam w Kriobanku i zostały mi leki to pozwolę sobie to tu zostawić:
Estrofem 2mg - 15 zł/op - mam 2 op.
Progesterone Besins 100 mg - 35 zł/op - mam 3,5 op.
Cyclogest 400 mg globulki (progesteron) - 65 zł/op - mam 1 op.
Amelgen 400 mg globulki (progesteron)- 195 zł/40 szt.
Agolutin 70 zł/op - mam kilka opakowań
Accofil 30 mu /0,5 ml 5 ampułkostrzykawek x 0,5 ml - 170 zł/op - mam 1 op. (przechowywane w lodówce, najlepiej odbiór osobisty Śląsk)
Clexane 40 mg/0,4 ml 10 ampułkostrzykawek - 120 zł/op. - mam 1 op.
Cyclonamine 500 mg - 50 zł
Weleda Bryophyllum 50% proszek (20 g) - 50 zł/op - mam 1 op.
Prumolut-Nor - 6 tab. - gratis
+20 kw.
Leki kupowałam bez refundacji oczywiście.
Zapraszamruzgar lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny,
do tej pory po cichutku śledziłam wątek, jednak pomału wyczerpują nam się pokłady cierpliwości i nadziei... Szukam porad i wsparcia. Może po kolei:
Ja - 34 lata, AMH - 4,6; miesiączki bardzo nieregularne, obfite, bolesne, powtarzające się torbiele, ale nikt nigdy nie ośmielil się wrzucić mnie do worka PCOS. Nikt też nie diagnozował mnie w kierunku endometriozy ani innych chorób.
Mąż - 33 lata, po operacji jądra parę lat temu (podejrzenie nowotworu złośliwego, ostatecznie zmiana okazała się lagodna, ale naszym zdaniem jądro zostało poważnie uszkodzone podczas zabiegu), parametry nasienia znacznie obnizone, mniej wiecej 50% dolnej granicy, w tym 1% prawidłowej morfologii, którą udało się poprawić na 3%.
Intensywnie staraliśmy się o dziecko ponad rok, zanim trafiliśmy do Kriobanku. Mąż umówił nas na wizytę i po wysłuchaniu historii i przejrzeniu wyników, od razu zostaliśmy zakwalifikowani na program.
Aktualnie jestem po 4 nieudanych transferach. Zarodki zawsze dobrych klas, choć w pierwszym cyklu stymulacji udało się pobrać aż 12 jajek, tylko 7 było dojrzałych, 5 zapłodnionych, 3 przetrwaly. Żaden zarodek się nie zaimplantowal.
W drugim cyklu pobrano 7 jajeczek. Zarodków udało się uzyskać 3. Pierwszy, podany ponad tydzień temu się nie przyjął. Dostałam konkretnego krwawienia już w 5. dniu, pomimo przyjmowania wszystkich lekow, w tym agolutinu. Krwawienie przybierało na sile i dzis uznaliśmy (w rozmowie tel.), że nie ma sensu tego przedłużać, bo beta wyniosła poniżej 0,2.
Jestem na skraju załamania. Mam naprawdę psychicznie dość, w uszach pobrzmiewają mi słowa "jesteście łatwym przypadkiem", a mam wrażenie, że nic nie dzieje się w kwestii diagnostyki, bo ciagle słyszymy, że na nic nie ma potwierdzonych badań naukowych, jeśli chodzi o leczenie wspomagające typu immuno itd. Z kolei hsteroskipia - tu zdaniem lekarza nie było wskazań. Przy ostatnim transferze wyprosilam Atosiban. 2dpt skurcze były tak silne, ze miałam ochotę płakać, bo czułam, że nic już z tego nie będzie.
Nic nie rozumiem. Szukam porad. Nie wiem zupełnie co o tym myśleć, bo wszędzie natrafiam na informacje, że przy dobrych zarodkach, w naszym wieku powinno zaskoczyć max. za 3-4 razem... Co robić dalej? Strzelać na ślepo kolejne zarodki? Histero? Kiry? Immunolog? Błagam. Pomóżcie.
-
ślepa_nadzieja wrote:Hej Dziewczyny,
do tej pory po cichutku śledziłam wątek, jednak pomału wyczerpują nam się pokłady cierpliwości i nadziei... Szukam porad i wsparcia. Może po kolei:
Ja - 34 lata, AMH - 4,6; miesiączki bardzo nieregularne, obfite, bolesne, powtarzające się torbiele, ale nikt nigdy nie ośmielil się wrzucić mnie do worka PCOS. Nikt też nie diagnozował mnie w kierunku endometriozy ani innych chorób.
Mąż - 33 lata, po operacji jądra parę lat temu (podejrzenie nowotworu złośliwego, ostatecznie zmiana okazała się lagodna, ale naszym zdaniem jądro zostało poważnie uszkodzone podczas zabiegu), parametry nasienia znacznie obnizone, mniej wiecej 50% dolnej granicy, w tym 1% prawidłowej morfologii, którą udało się poprawić na 3%.
Intensywnie staraliśmy się o dziecko ponad rok, zanim trafiliśmy do Kriobanku. Mąż umówił nas na wizytę i po wysłuchaniu historii i przejrzeniu wyników, od razu zostaliśmy zakwalifikowani na program.
Aktualnie jestem po 4 nieudanych transferach. Zarodki zawsze dobrych klas, choć w pierwszym cyklu stymulacji udało się pobrać aż 12 jajek, tylko 7 było dojrzałych, 5 zapłodnionych, 3 przetrwaly. Żaden zarodek się nie zaimplantowal.
W drugim cyklu pobrano 7 jajeczek. Zarodków udało się uzyskać 3. Pierwszy, podany ponad tydzień temu się nie przyjął. Dostałam konkretnego krwawienia już w 5. dniu, pomimo przyjmowania wszystkich lekow, w tym agolutinu. Krwawienie przybierało na sile i dzis uznaliśmy (w rozmowie tel.), że nie ma sensu tego przedłużać, bo beta wyniosła poniżej 0,2.
Jestem na skraju załamania. Mam naprawdę psychicznie dość, w uszach pobrzmiewają mi słowa "jesteście łatwym przypadkiem", a mam wrażenie, że nic nie dzieje się w kwestii diagnostyki, bo ciagle słyszymy, że na nic nie ma potwierdzonych badań naukowych, jeśli chodzi o leczenie wspomagające typu immuno itd. Z kolei hsteroskipia - tu zdaniem lekarza nie było wskazań. Przy ostatnim transferze wyprosilam Atosiban. 2dpt skurcze były tak silne, ze miałam ochotę płakać, bo czułam, że nic już z tego nie będzie.
Nic nie rozumiem. Szukam porad. Nie wiem zupełnie co o tym myśleć, bo wszędzie natrafiam na informacje, że przy dobrych zarodkach, w naszym wieku powinno zaskoczyć max. za 3-4 razem... Co robić dalej? Strzelać na ślepo kolejne zarodki? Histero? Kiry? Immunolog? Błagam. Pomóżcie.
Piszesz, że miałaś dobre zarodki. Co to znaczy, jakiej klasy to zarodki? W Krio o wszystkich zarldkach mówią, że są piękne.
Jeśli jest problem z nasieniem wg mnie powinniście badać zarodki, od razu odrzucacie jedna z ważnych przyczyn niepowodzeń.
Dodatkowo polecam biopsję endometrium pod kątem zapalenia.
Jeśli macie środki, to możecie wejść w immunologię. Umów sie do któregoś z immunologów polecanych na forum. Ja kiedyś powiedziałam, że immunologia to już dla mnie za dużo, że nie będę tego ruszać. Po czym po 7 transferach okazało się, że immunologicznie u mnie masakra i bez konkretnych leków żaden zarodek nie ma u mnie szansZmarnowałam 3 lata i kupę kasy. Ty jesteś jeszcze młoda, masz dużo czasu, głowa do góry!
ślepa_nadzieja, EmKaa lubią tę wiadomość