X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Kriobank Białystok
Odpowiedz

Kriobank Białystok

Oceń ten wątek:
  • MagdaGazelka Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wronka wrote:
    Mogę coś doradzić? Niech pani spróbuje u dr Hawryluka w Gravidzie w Płocku. Nikt i tak nie czai ile procedur pani przeszła bo kliniki się nie kontaktują między sobą. On spowoduje że komórki będą. Gwarantuje. I pani Małgosia położna jest super. Zrób dla siebie tam jedną próbę. Nie poddawaj się.

Oczywiście, że Kliniki prowadzą rejestry odbytych prób. Ja przenosząc się z jednej do drugiej musiałam złożyć stosowne oświadczenie wraz z pełną dokumentacją medyczną podpisaną przez lekarza prowadzącego.

Starania od 3 lat
    👨37✅
    👩🏼36❌
    endometrioza, PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, mięśniaki macicy
    Crossmatch ❌46.1% (Encorton, Equoral)
    Antytrombina III ❌ 62.97% (heparyna do i po transferze)
    Genetyka ok ✅
    3 x IUI ❌
    07.2024 - 1 IVF, 3 zapłodnione komórki, brak zarodka ❌
    10.2024 - 2 IVF, 1 zapłodniona komórka, brak zarodka ❌
    12.2024 - 3 IVF, 1 zapłodniona komórka, brak zarodka ❌
    ✅dieta, ruch, suplementy
    01.2025 - rozpoczynamy długi protokół (primolut, decapeptyl, omnitrope, menopur 300, gonapeptyl)
    08.02.2024 punkcja 👉 8 zdrowych komórek 💪🥚 7 się zapłodniło, mamy ❄️❄️❄️ 🥹
    marzec - transfer ☘️
  • MagdaGazelka Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wronka wrote:
    Mogę coś doradzić? Niech pani spróbuje u dr Hawryluka w Gravidzie w Płocku. Nikt i tak nie czai ile procedur pani przeszła bo kliniki się nie kontaktują między sobą. On spowoduje że komórki będą. Gwarantuje. I pani Małgosia położna jest super. Zrób dla siebie tam jedną próbę. Nie poddawaj się.

Poza tym nigdzie nie napisałam, że jestem niezadowolona z kliniki, wręcz przeciwnie. A ta Gravida i dr Hawryluk to za dobrych opinii nie mają…

Starania od 3 lat
    👨37✅
    👩🏼36❌
    endometrioza, PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, mięśniaki macicy
    Crossmatch ❌46.1% (Encorton, Equoral)
    Antytrombina III ❌ 62.97% (heparyna do i po transferze)
    Genetyka ok ✅
    3 x IUI ❌
    07.2024 - 1 IVF, 3 zapłodnione komórki, brak zarodka ❌
    10.2024 - 2 IVF, 1 zapłodniona komórka, brak zarodka ❌
    12.2024 - 3 IVF, 1 zapłodniona komórka, brak zarodka ❌
    ✅dieta, ruch, suplementy
    01.2025 - rozpoczynamy długi protokół (primolut, decapeptyl, omnitrope, menopur 300, gonapeptyl)
    08.02.2024 punkcja 👉 8 zdrowych komórek 💪🥚 7 się zapłodniło, mamy ❄️❄️❄️ 🥹
    marzec - transfer ☘️
  • Evqa Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    W Krio często prowadzą na Ago, więc może tutaj znajdzie się coś chętny na:
    Agolutin 1 opakowanie (5 ampułek)
    Duphaston 10mg (opakowanie 20 tabletek)
    Encorton 10mg (2 opakowania, 40 tabletek)
    Neoparin 4000j.m. (jedno całe opakowanie 10 ampułkostrzykawek i jedno otwarte 9szt)
    Nie będę sprzedawać po cenach z apteki, dogadamy się na niską cenę, bo po prostu nie chcę, żeby się zestarzały i poszły do utylizacji.
    Jakby ktoś chciał odebrać osobiście to mieszkam w warmińsko- mazurskim, niedaleko Olsztyna.

Ja 37
    On 43
    Czynnik męski.
    Artemida Olsztyn- 2 transfery na cyklu sztucznym 🚫
    Kriobank Białystok- 2 transfery na cyklu naturalnym. 1- strata w 10tc (Zespół Turnera), 2 - termin 28.07 🥰
  • Asik85 Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evqa wrote:
    Hej
    W Krio często prowadzą na Ago, więc może tutaj znajdzie się coś chętny na:
    Neoparin 4000j.m. (jedno całe opakowanie 10 ampułkostrzykawek i jedno otwarte 9szt)
    Nie będę sprzedawać po cenach z apteki, dogadamy się na niską cenę, bo po prostu nie chcę, żeby się zestarzały i poszły do utylizacji.
    Jakby ktoś chciał odebrać osobiście to mieszkam w warmińsko- mazurskim, niedaleko Olsztyna.
    Encortonem jestem zainteresowa!

preg.png
  • Wronka Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaGazelka wrote:
    Poza tym nigdzie nie napisałam, że jestem niezadowolona z kliniki, wręcz przeciwnie. A ta Gravida i dr Hawryluk to za dobrych opinii nie mają…

Ja nie mam dobrej opinii o Kriobanku. Jak dostałam xero dokumentacji medycznej to się okazało że mnie okłamali i to nie raz. Nie mówiąc że do niedojrzałej komórki rozmrozili nasienie które sprowadziłam z Criosa w Danii. Koleżanka z roku też z nich zrezygnowała.
    Jak na razie po wynikach to słabiutko u pani widzę. Też miałam dobrą opinię o Kriobanku ale do czasu. I jeszcze to dołowanie.

Ja mam dobre zdanie o Gravidzie. A jeszcze lepsze o invimedzie w Warszawie.

Fakt każdy musi przejść swoją drogę. Życzę wszystkiego dobrego.
    Kliniki obowiązuje tajemnica lekarska i co zstym idzie nic nie mogą powiedzieć.
    Tylko Nfz wie ile prób przeszłaś bo z naszych pieniędzy refunduje program.

• Wronka Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 4 słomki nasienia sprowadzone z Crios z Danii. Nie będę z nich korzystać dlatego za zwrot kwoty zakupu i transportu chętnie przekażę do wykorzystania jeśli ktoś takie potrzebuje. Są zdeponowane w Kriobanku. Na emaila mogę podesłać profil dawcy z criosa.

• justme Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam na stanie:
    - agolutin (5 opakowań pełnych, 6 bez jeden ampułki)
    -accofil 2 ampułki 0,5 ml
    -gonapeptyl daily 3 strzykawki
    -prolutex 9 ampułek 25 mg
    - cały encortolon 5 mg
    - cały estrofem + około 1/2 opakowania rozpoczętego
    - dostinex 0,5 mg - 3 tabsy
    - letrozol 16 tabletek z datą do 05/2025
    - lametta 20 tabletek z datą do 10/2025
    - primolut nor 5 mg
    -

suple: nac ze swansona, kwas kaprylowy, resveratrol aliness, q10 z medverity

Może ktoś jest zainteresowany? Accofil i gonapeptyl trzymane w lodówce. Cena do dogadania, wysyłka paczkomatem albo odbiór w Bstok. Pozdrawiam

🤰staramy się od 08.2022 r.
    ⏸️(lipiec 2023 r.) 💔6 tc
  • szona Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela123 wrote:
    I mam pytanie do Pań które korzystały z usług fizoterapeuty uroginekologicznego w Kriobanku ? Czy faktycznie mgr Katarzyna Falkowska jest na tyle dobra że pomoże przygotować się do transferu? Jestem załamana,mam tylko jeden zarodeg zamrożony . Proszę was o pomoc 😔

Nie ma lepszej fizjo w Białymstoku, jest fenomenalna jako specjalista i człowiek. Polecam bardzo!

age.png

preg.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Bulkaa Nowa

Wysłany: 4 lutego, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Dziewczyny, miałam udaną krio u doktora Andrzeja. Ten lekarz miał stymulację jeszcze kiedy pracował na Białorusi i urodziła nam się córeczka. Teraz też mieszkamy w Polsce i postanowiliśmy ponownie przejść na krioprotokół. Mam duży problem z szyjką macicy i poród przedwczesny, proszę o polecenie lekarza prowadzącego ciążę, specjalisty w tej dziedzinie. Mam umowę z Medicover, ale może są lepsze kliniki?
    Przepraszam za błędy, tłumaczę przez Google

• ruzgar Koleżanka

Wysłany: 4 lutego, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam Agolutin, zapraszam

• Pufi1 Nowa

Wysłany: 5 lutego, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkaa wrote:
    Dzień dobry.
    Dziewczyny, miałam udaną krio u doktora Andrzeja. Ten lekarz miał stymulację jeszcze kiedy pracował na Białorusi i urodziła nam się córeczka. Teraz też mieszkamy w Polsce i postanowiliśmy ponownie przejść na krioprotokół. Mam duży problem z szyjką macicy i poród przedwczesny, proszę o polecenie lekarza prowadzącego ciążę, specjalisty w tej dziedzinie. Mam umowę z Medicover, ale może są lepsze kliniki?
    Przepraszam za błędy, tłumaczę przez Google
    Przy problematycznych ciążach polecam doc. Lemancewicza - specyficzny człowiek to prawda, ale zna się na rzeczy.

• Evqa Koleżanka

Wysłany: 5 lutego, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Przypominam się w sprawie leków, może ktoś chętny na zakup:

Ja 37
    On 43
    Czynnik męski.
    Kriobank Białystok- 2 transfery na cyklu naturalnym. 1- strata w 10tc (Zespół Turnera), 2 - termin 28.07 🥰
  • Małe marzenia Koleżanka

Wysłany: 6 lutego, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evqa wrote:
    Hej
    Przypominam się w sprawie leków, może ktoś chętny na zakup:
    chętna na agolutin i encorton można na priv i

• Evqa Koleżanka

Wysłany: 6 lutego, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłałam Ci zaproszenie :)

Ja 37
    On 43
    Czynnik męski.
  • Bulkaa Nowa

Wysłany: 6 lutego, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justme wrote:
    Hej dziewczyny mam na stanie:
    - agolutin (5 opakowań pełnych, 6 bez jeden ampułki)
    -accofil 2 ampułki 0,5 ml
    -gonapeptyl daily 3 strzykawki
    -prolutex 9 ampułek 25 mg
    - cały encortolon 5 mg
    - cały estrofem + około 1/2 opakowania rozpoczętego
    - dostinex 0,5 mg - 3 tabsy
    - letrozol 16 tabletek z datą do 05/2025
    - lametta 20 tabletek z datą do 10/2025
    - primolut nor 5 mg
    -

suple: nac ze swansona, kwas kaprylowy, resveratrol aliness, q10 z medverity

Może ktoś jest zainteresowany? Accofil i gonapeptyl trzymane w lodówce. Cena do dogadania, wysyłka paczkomatem albo odbiór w Bstok. Pozdrawiam

Chciałbym to odebrać prolutex i estrofem.

• ruzgar Koleżanka

Wysłany: 7 lutego, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jako że też się leczyłam w Kriobanku i zostały mi leki to pozwolę sobie to tu zostawić:

Estrofem 2mg - 15 zł/op - mam 2 op.
    Progesterone Besins 100 mg - 35 zł/op - mam 3,5 op.
    Cyclogest 400 mg globulki (progesteron) - 65 zł/op - mam 1 op.
    Amelgen 400 mg globulki (progesteron)- 195 zł/40 szt.
    Agolutin 70 zł/op - mam kilka opakowań
    Accofil 30 mu /0,5 ml 5 ampułkostrzykawek x 0,5 ml - 170 zł/op - mam 1 op. (przechowywane w lodówce, najlepiej odbiór osobisty Śląsk)
    Clexane 40 mg/0,4 ml 10 ampułkostrzykawek - 120 zł/op. - mam 1 op.
    Cyclonamine 500 mg - 50 zł
    Weleda Bryophyllum 50% proszek (20 g) - 50 zł/op - mam 1 op.
    Prumolut-Nor - 6 tab. - gratis
    +20 kw.

Leki kupowałam bez refundacji oczywiście.
    Zapraszam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 15:35

• Małe marzenia Koleżanka

Wysłany: 8 lutego, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruzgar wrote:
    jako że też się leczyłam w Kriobanku i zostały mi leki to pozwolę sobie to tu zostawić:

Estrofem 2mg - 15 zł/op - mam 2 op.
    Progesterone Besins 100 mg - 35 zł/op - mam 3,5 op.
    Cyclogest 400 mg globulki (progesteron) - 65 zł/op - mam 1 op.
    Amelgen 400 mg globulki (progesteron)- 195 zł/40 szt.
    Agolutin 70 zł/op - mam kilka opakowań
    Accofil 30 mu /0,5 ml 5 ampułkostrzykawek x 0,5 ml - 170 zł/op - mam 1 op. (przechowywane w lodówce, najlepiej odbiór osobisty Śląsk)
    Clexane 40 mg/0,4 ml 10 ampułkostrzykawek - 120 zł/op. - mam 1 op.
    Cyclonamine 500 mg - 50 zł
    Weleda Bryophyllum 50% proszek (20 g) - 50 zł/op - mam 1 op.
    Prumolut-Nor - 6 tab. - gratis
    +20 kw.

Leki kupowałam bez refundacji oczywiście.
    Zapraszam
    hej, ile masz op agolutin?

ruzgar lubi tę wiadomość

• ślepa_nadzieja Debiutantka

Wysłany: 13 lutego, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    do tej pory po cichutku śledziłam wątek, jednak pomału wyczerpują nam się pokłady cierpliwości i nadziei... Szukam porad i wsparcia. Może po kolei:
    Ja - 34 lata, AMH - 4,6; miesiączki bardzo nieregularne, obfite, bolesne, powtarzające się torbiele, ale nikt nigdy nie ośmielil się wrzucić mnie do worka PCOS. Nikt też nie diagnozował mnie w kierunku endometriozy ani innych chorób.
    Mąż - 33 lata, po operacji jądra parę lat temu (podejrzenie nowotworu złośliwego, ostatecznie zmiana okazała się lagodna, ale naszym zdaniem jądro zostało poważnie uszkodzone podczas zabiegu), parametry nasienia znacznie obnizone, mniej wiecej 50% dolnej granicy, w tym 1% prawidłowej morfologii, którą udało się poprawić na 3%.
    Intensywnie staraliśmy się o dziecko ponad rok, zanim trafiliśmy do Kriobanku. Mąż umówił nas na wizytę i po wysłuchaniu historii i przejrzeniu wyników, od razu zostaliśmy zakwalifikowani na program.

Aktualnie jestem po 4 nieudanych transferach. Zarodki zawsze dobrych klas, choć w pierwszym cyklu stymulacji udało się pobrać aż 12 jajek, tylko 7 było dojrzałych, 5 zapłodnionych, 3 przetrwaly. Żaden zarodek się nie zaimplantowal.
    W drugim cyklu pobrano 7 jajeczek. Zarodków udało się uzyskać 3. Pierwszy, podany ponad tydzień temu się nie przyjął. Dostałam konkretnego krwawienia już w 5. dniu, pomimo przyjmowania wszystkich lekow, w tym agolutinu. Krwawienie przybierało na sile i dzis uznaliśmy (w rozmowie tel.), że nie ma sensu tego przedłużać, bo beta wyniosła poniżej 0,2.

Jestem na skraju załamania. Mam naprawdę psychicznie dość, w uszach pobrzmiewają mi słowa "jesteście łatwym przypadkiem", a mam wrażenie, że nic nie dzieje się w kwestii diagnostyki, bo ciagle słyszymy, że na nic nie ma potwierdzonych badań naukowych, jeśli chodzi o leczenie wspomagające typu immuno itd. Z kolei hsteroskipia - tu zdaniem lekarza nie było wskazań. Przy ostatnim transferze wyprosilam Atosiban. 2dpt skurcze były tak silne, ze miałam ochotę płakać, bo czułam, że nic już z tego nie będzie.

Nic nie rozumiem. Szukam porad. Nie wiem zupełnie co o tym myśleć, bo wszędzie natrafiam na informacje, że przy dobrych zarodkach, w naszym wieku powinno zaskoczyć max. za 3-4 razem... Co robić dalej? Strzelać na ślepo kolejne zarodki? Histero? Kiry? Immunolog? Błagam. Pomóżcie.

• ruzgar Koleżanka

Wysłany: 14 lutego, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małe marzenia wrote:
    hej, ile masz op agolutin?

Wysłałam zaproszenie na priv

• Cara Ekspertka

Wysłany: 14 lutego, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ślepa_nadzieja wrote:
    Hej Dziewczyny,
    do tej pory po cichutku śledziłam wątek, jednak pomału wyczerpują nam się pokłady cierpliwości i nadziei... Szukam porad i wsparcia. Może po kolei:
    Ja - 34 lata, AMH - 4,6; miesiączki bardzo nieregularne, obfite, bolesne, powtarzające się torbiele, ale nikt nigdy nie ośmielil się wrzucić mnie do worka PCOS. Nikt też nie diagnozował mnie w kierunku endometriozy ani innych chorób.
    Mąż - 33 lata, po operacji jądra parę lat temu (podejrzenie nowotworu złośliwego, ostatecznie zmiana okazała się lagodna, ale naszym zdaniem jądro zostało poważnie uszkodzone podczas zabiegu), parametry nasienia znacznie obnizone, mniej wiecej 50% dolnej granicy, w tym 1% prawidłowej morfologii, którą udało się poprawić na 3%.
    Intensywnie staraliśmy się o dziecko ponad rok, zanim trafiliśmy do Kriobanku. Mąż umówił nas na wizytę i po wysłuchaniu historii i przejrzeniu wyników, od razu zostaliśmy zakwalifikowani na program.

Aktualnie jestem po 4 nieudanych transferach. Zarodki zawsze dobrych klas, choć w pierwszym cyklu stymulacji udało się pobrać aż 12 jajek, tylko 7 było dojrzałych, 5 zapłodnionych, 3 przetrwaly. Żaden zarodek się nie zaimplantowal.
    W drugim cyklu pobrano 7 jajeczek. Zarodków udało się uzyskać 3. Pierwszy, podany ponad tydzień temu się nie przyjął. Dostałam konkretnego krwawienia już w 5. dniu, pomimo przyjmowania wszystkich lekow, w tym agolutinu. Krwawienie przybierało na sile i dzis uznaliśmy (w rozmowie tel.), że nie ma sensu tego przedłużać, bo beta wyniosła poniżej 0,2.

Jestem na skraju załamania. Mam naprawdę psychicznie dość, w uszach pobrzmiewają mi słowa "jesteście łatwym przypadkiem", a mam wrażenie, że nic nie dzieje się w kwestii diagnostyki, bo ciagle słyszymy, że na nic nie ma potwierdzonych badań naukowych, jeśli chodzi o leczenie wspomagające typu immuno itd. Z kolei hsteroskipia - tu zdaniem lekarza nie było wskazań. Przy ostatnim transferze wyprosilam Atosiban. 2dpt skurcze były tak silne, ze miałam ochotę płakać, bo czułam, że nic już z tego nie będzie.

Nic nie rozumiem. Szukam porad. Nie wiem zupełnie co o tym myśleć, bo wszędzie natrafiam na informacje, że przy dobrych zarodkach, w naszym wieku powinno zaskoczyć max. za 3-4 razem... Co robić dalej? Strzelać na ślepo kolejne zarodki? Histero? Kiry? Immunolog? Błagam. Pomóżcie.
    Jakbym czytała swoją historię w Krio... Widzę, ze nic się nie zmieniło, nadal wszystko "jest niepotwierdzone i nie zalecane", oprócz kolejnych transferów.
    Piszesz, że miałaś dobre zarodki. Co to znaczy, jakiej klasy to zarodki? W Krio o wszystkich zarldkach mówią, że są piękne.
    Jeśli jest problem z nasieniem wg mnie powinniście badać zarodki, od razu odrzucacie jedna z ważnych przyczyn niepowodzeń.
    Dodatkowo polecam biopsję endometrium pod kątem zapalenia.
    Jeśli macie środki, to możecie wejść w immunologię. Umów sie do któregoś z immunologów polecanych na forum. Ja kiedyś powiedziałam, że immunologia to już dla mnie za dużo, że nie będę tego ruszać. Po czym po 7 transferach okazało się, że immunologicznie u mnie masakra i bez konkretnych leków żaden zarodek nie ma u mnie szans :( Zmarnowałam 3 lata i kupę kasy. Ty jesteś jeszcze młoda, masz dużo czasu, głowa do góry!

ślepa_nadzieja, EmKaa lubią tę wiadomość

‹‹ 681 682 683 684 685
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ