WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Kriobank Białystok
Odpowiedz

Kriobank Białystok

Oceń ten wątek:
  • Paulik_30 Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wronka wrote:
    U mnie prawidłowe dziecko z poronienia. Więć adać sobie można tylko wybrańcy mają odpowiedź że coś nieprawidłowego. Za to po 2 dniach od słuchania tętna zarodki bardzo często obumierają

Wolałabym nie być takim wybrańcem i nie musieć badać po poronieniu. Moje obumarło 2 tyg. Po ostatnim USG(bez słuchania tylko sprawdzenie czy bije), pierwszy raz spotkałam się z teorią że 2 dni po USG przestaje bić serce 🤦‍♀️

• Truskaweczka19 Znajoma

Wysłany: 26 lutego, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genetyk dr R.Posmyk przyjmuje na Parkowej w Genetics prywatnie lub usk na nfz. Polecam.

• Monikam Nowa

Wysłany: 3 kwietnia, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Mam pytanie o klinikach w Białymstoku.
    Jestem już po 3 nieudanym transferze w Bocianie został nam ostatni zarodek. I myślę o zmianie kliniki na Kriobank, ale nie wiem czy to dobra decyzja?

W Bocanie wkurza mnie to, że na pytanie dlaczego się nie udaje odpowiadają tylko „ coś robimy nie tak”. I tyle proszę odpocząć i wrócić na kolejny transfer.

Podpowiedzcie mi jaka waszym zdaniem klinika jest lepsza ? Bocian czy Kriobank

• Hdfs Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikam wrote:
    Hej Dziewczyny,

Jestem już po 3 nieudanym transferze w Bocianie został nam ostatni zarodek. I myślę o zmianie kliniki na Kriobank, ale nie wiem czy to dobra decyzja?

W Bocanie wkurza mnie to, że na pytanie dlaczego się nie udaje odpowiadają tylko „ coś robimy nie tak”. I tyle proszę odpocząć i wrócić na kolejny transfer.

Ja jestem po drugim transferze, beta ruszyła. Tyle Ci mogę powiedzieć. Jeżeli chodzi o jakąś diagnostykę to w kriobanku raczej z tym słabo. Ciezko dowiedzieć się jakie masz wychodowane zarodki, jedynie słyszałam 2 są piękne, trzeci i czwart ładny, piąty taki sobie. Myślę, że jest dużo więcej kobiet które się miga wypowiedzieć. Aczkolwiek polecam dr. Age moje dwie koleżanki dzięki niej Mają dzieci.

Monikam lubi tę wiadomość

2019 11tc🕊
    2020 bc
    Inseminacja 2023 ❌️
    11.2024 stymulacja 9.12 punkcja
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 14.12 transfer +eb
    Cyclogest, duphaston, agolutin, lanzetto, acard, neoparin
    4dpt beta 1,1
    26.03 transfer mrożony cykl naturalny+eb, agolutin, acard, utorgestan 2x200, nospa 3x1, magnez 2x2 glucophage 2x850
    4dpt II kreska- cień 6dpt beta 22, 7dpt beta 23,5. 8dpt beta 31.18
    10 dpt beta 54,43 12 dpt beta 134,
    14 dpt beta 354 16dpt 847
    20 dpt usg GS 0,76cm pęcherzyk
    21 dpt beta 5106
    23 dpt pęcherzyk żółtkowy
    29 dpt 25506 beta
    30 dpt serduszko ❤️ crl 1.1cm GS 2.47 cm
    34 dpt crl 1.2 cm
    8+6tc crl 2.08 cm 🥰 176 ❣️
    9+6 tc crl 3,17cm ❤️ 179
    preg.png
  • Asik85 Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikam wrote:
    Hej Dziewczyny,

Mi się udał 6 transfer w bocianie miałam podane dwa zarodki, wykonywał dr B.P. 4 i 5 transfer ciaza biochemiczna. Bardzo dobry kontakt z embriologami po punkcji, chyba 2 razy dzwonili do mnie i informowali jak rozwijają się zarodki.

Monikam lubi tę wiadomość

preg.png
  • Zonka Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikam wrote:
    Hej Dziewczyny,

Hej !
    W kriobanku bylam po 5 procedurach bez rezultatu
    W Bocianie 1 procedura, drugi transfer i wlasnie karmie syna, a i czekaja na mnie jeszcze zarodki.

Bylam pod opieka dyrektora.

A
    W Krio miałam slabe zarodki, jedna biochem z ok 5/7 transderow.
    Jeżeli zmieniac klinike to poza Bialy bym celowala. My daliśmy szanse bocianowi, a potem mialy byc czechy.

• Ewe* Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrząc z perspektywy nie wróciłabym nigdy do Kriobanku. Człowiekowi zależy to jeździ wszędzie gdzie usłyszy i jest w amoku nadziei robiąc wszystko co zaleca a czasami wręcz nakazuje lekarz.
    Te hormony wzrostu, masę hormonów a brak podstawowej diagnostyki całego organizmu. Czy są jakieś stany zapalne czy coś się dzieje.
    Ja przeniosłam się do Czech po pierwszym nieudanym transferze i mojej czujności ( nie to że tak wychwalam drugie miejsce , może ja byłam bardziej czujna i widząc nawet wyniki z krwi sugerowałam i pytałam - tu rzeczywiście było przyznanie mi racji przez lekarzy z Czech i zalecana była dalsza diagnostyka a nie marnowanie zarodków i robienie transferów żeby tylko zrobić )
    Z całym szacunkiem ale podejście w Białymstoku to dla mnie z perspektywy czasu jeden wielki przemiał , taśma do zarabiania bez dokładnego pochylenia się nad każdym przypadkiem a przecież każda z nas jest inna i ma inne problemy ( byłam pacjentką profesora).

Życzę każdej z Was sukcesu żeby się w końcu udało, zatrzymajcie się czasami i nie brnijcie w te machiny. Wiem jak bardzo zależy każdej bo sama przerabiałam to samo.

Pozdrawiam Was serdecznie
    (Obecnie 19tc ❤️)

Zonka lubi tę wiadomość

• Truskaweczka19 Znajoma

Wysłany: 9 maja, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewe* wrote:
    Patrząc z perspektywy nie wróciłabym nigdy do Kriobanku. Człowiekowi zależy to jeździ wszędzie gdzie usłyszy i jest w amoku nadziei robiąc wszystko co zaleca a czasami wręcz nakazuje lekarz.
    Te hormony wzrostu, masę hormonów a brak podstawowej diagnostyki całego organizmu. Czy są jakieś stany zapalne czy coś się dzieje.
    Ja przeniosłam się do Czech po pierwszym nieudanym transferze i mojej czujności ( nie to że tak wychwalam drugie miejsce , może ja byłam bardziej czujna i widząc nawet wyniki z krwi sugerowałam i pytałam - tu rzeczywiście było przyznanie mi racji przez lekarzy z Czech i zalecana była dalsza diagnostyka a nie marnowanie zarodków i robienie transferów żeby tylko zrobić )
    Z całym szacunkiem ale podejście w Białymstoku to dla mnie z perspektywy czasu jeden wielki przemiał , taśma do zarabiania bez dokładnego pochylenia się nad każdym przypadkiem a przecież każda z nas jest inna i ma inne problemy ( byłam pacjentką profesora).

Życzę każdej z Was sukcesu żeby się w końcu udało, zatrzymajcie się czasami i nie brnijcie w te machiny. Wiem jak bardzo zależy każdej bo sama przerabiałam to samo.

Pozdrawiam Was serdecznie
    (Obecnie 19tc ❤️)

• Truskaweczka19 Znajoma

Wysłany: 9 maja, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka19 wrote:

Może gdyby bylaby Pani pacjentka dr Agi udalo by się być w ciąży.

• Ewe* Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka19 wrote:

Absolutnie nie mówię, że tak by nie było. Chciałam być pacjentką Dr Agi ale wiadomo jak tam jest, jeśli nie pojawi się człowiek w odpowiednim momencie to często miejsc do niej nie ma. Panie w rejestracji też nie są jakieś super pomocne - gdy pacjentka chce do konkretnego lekarza to często tylko odburknął nie ma możliwości umówienia się do dr Agnieszki ale jest do Profesora, później może Pani próbować się przenieść - a wiadomo jak jest później.

Opisuję tylko moje spostrzeżenia l, wiem że wiele kobiet znalazło tam swoje szczęście ale widzę że wiele dalej szuka. Chciałam tylko to napisać żeby było Wam łatwiej i żeby słuchać własnego ciała.
    Jako ciekawostkę dodam że u mnie ciągle był problem z niską ferrytyna i żelazem. Po szczegółowych badaniach wyszedł Helicobacter. Leczenie to był dramat - zdecydowałam się na najmocniejszy antybiotyk który wykluczył mnie z życia na ponad miesiąc. Po uregulowaniu organizmu - pierwszy transfer udany. 🥰

• Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 10 maja, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka jest u dr Agnieszki bo nie chciała do profesora ale niestety też się nie udało. Nawet miała immunoglobuliny od Doc Paśnika do ostatniego transferu i też się nie udało.

Ona: 36lat
    On: 38lat

Starania od 01.2023
    09.2023 - IUI - ❌
    01.2024 - KET (AZ) -❌ cs - 4aa
    Transfery refundacja z MZ
    09.2024 - KET (AZ) - ❌cs - 3bb
    10.2024 - KET (AZ) - ❌cn - 4ab
    03.2025 - KET (AZ) - ❌cs - 4bb

niskie amh - 0,52
    endometrioza, mięśniaki
    Allo mlr 0 %
    Cross match - 28,8 %
    Kiry BX - brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
    07.2024 - Test BeReady -
    -(przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)

* 14.04.2025 - wizyta prof Malinowski Łódź
    * 17.04. 2025 - wizyta dr Marta Paliga Angelius Katowice
    * 28.05.25 - histeroskopia +CD138

Dalszy plan KD - cd. nastąpi 🍀

09/10.2025- transfer? 🤔
  • Zonka Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka19 wrote:
    Ja bylam przez wszystkie swoje procedury- nie bylam w ciazy.
    Zaszlam po zmianie miejsca.
    Dr Agnieszka rowniez nie jest magikiem, a i embriolodzy troche kuleja

• Hdfs Autorytet

Wysłany: 16 maja, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uważam, że każda jest inna i to że nie udało się wam u dr. Agi to nie znaczy, że komuś się nie uda ja jestem tą szczęśliwa i 2 transfer udany oraz wszystkie znajome, które są u niej także Mają udane transfery, a starlay się o dzieci nawet 10 lat. Myślę, że każda z nas powinna mieć swój rozum i reagować w danym momencie. Nie jest tak ciężko dostać się do dr. Agi. Ja by tylko się do niej dostać umawiałam się nawet przed okresem dzień dwa bo nie mogłam się wstrzelić w okres jak był termin i dokładnie dostawałam rozpiskę co i jak mam robić od 1 dc a potem na usg się wstawić do 3dc naprawdę jak się chce to się da do niej dostać i wtedy już schemat leci. Co do embriologow też uważam, że nie każda ma takie same komórki czy nasienie mężczyzny i to dużo od tego też zalezy. Znajoma miała 1 zarodek, ja miałam 6. To jest tylko moje zdanie i spojrzenie na sytuację z boku na luźno.

2019 11tc🕊
    2020 bc
    Inseminacja 2023 ❌️
    4dpt beta 1,1
    26.03 transfer mrożony cykl naturalny+eb, agolutin, acard, utorgestan 2x200, nospa 3x1, magnez 2x2 glucophage 2x850
    21 dpt beta 5106
    29 dpt 25506 beta
    34 dpt crl 1.2 cm
    9+6 tc crl 3,17cm ❤️ 179
    preg.png
  • Hdfs Autorytet

Wysłany: 16 maja, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co do ogólnie in vitro uważam, że nie ma tak że się nie udało to wina dr. Agi czy jakiegokolwiek innego lekarza czy embriologa. Moim zdaniem musi być odpowiedni zarodek, odpowiedni czas I pora. 1 transfer podany najlepszy zarodek, piekne wyniki i klapa. drugi transfer podany slabszy zarodek i jest ciaza plus do tego byłam na antybiotyku, miałam jelitowke i chciałam odwołać transfer a dziś jestem cieszę się ciąża.

2019 11tc🕊
    2020 bc
    Inseminacja 2023 ❌️
    4dpt beta 1,1
    21 dpt beta 5106
    29 dpt 25506 beta
    34 dpt crl 1.2 cm
    9+6 tc crl 3,17cm ❤️ 179
    preg.png
‹‹ 681 682 683 684 685
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ