WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Kriobank Białystok
Odpowiedz

Kriobank Białystok

Oceń ten wątek:
  • Elili01 Nowa

Wysłany: 18 maja, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LunaLasvegas wrote:
    Hej jestem tu nowa ! Jestem pacjentka dr. Agnieszki jestem po piątym nieudanym transferze i poważnie zastanawiam się nad zmianą kliniki. Czy macie doświadczenia z Artemidą ? Denerwuje mnie ciągle zamieszanie i wpadki w Kriobanku, nie czuje się zaopiekowania. A to zapomniała wypisać leków po transferze, a to zapomniała wypisać karty czasami mam wrażenie, że człowiek jest zdany na samego siebie. Piękne zarodki wszystko super a ciąży brak i brak żadnej diagnostyki. Może moja sytuacja nie jest najlepsza ale ta taśma powoli mnie wykańcza- ciągle jakieś niedociągnięcia.
    Cześć, osobiście nie mam porównania z Artemidą, ale mam znajomych, którzy byli bardzo niezadowoleni. Jak zmieniać w Białymstoku to chyba na Bociana, ale tam też nie licz na diagnostykę.
    My zrezygnowaliśmy z leczenia w Krio, daliśmy sobie chwilę przerwy, przed wizytą w Gamecie w Warszawie zaopiekowałam się trochę swoim zdrowiem, zrobiłam histeroskopię, bo miewałam problemy z endometrium i ... jestem w 12 tygodniu naturalnej ciąży :) W histeroskopii wyszły delikatne zrosty przy ujściu jajowodów + dostałam profilaktycznie antybiotyk, chociaż endometrium wyglądało ładnie. Stał się cud. 4 nieudane transfery w Kriobanku, litry wylanych łez, rezygnacja, zmęczenie i dopięty plan na kolejną procedurę. Póki co jestem przerażona i drżę o każdy dzień, ale głęboko w serduszku mam nadzieję na happy end :)

Nie piszę żeby się chwalić, chcę bardziej wyrazić swoją opinię. Znam przypadki z Krio gdzie leczenie szybko zakończyło się ciążą. Ale niestety znam więcej przypadków, gdzie sukces był dopiero po n-tym transferze. I mam na myśli bliżej 10 niż 5...
    Kiedyś rozmawiałam z panią Kasią fizjoterapeutką i ona też opowiadała mi, że u nich to częste, takie wielkokrotne transfery...
    Dr Agnieszka potrafi podejść z głową do indywidualnych przypadków. Natomiast czasem potrafi też walnąć takiego "babola", że człowiek czuje się tylko jako kolejny numerek i maszynka do zarabiania pieniędzy. Ja właśnie przy ostatnim nieudanym transferze usłyszałam od niej, że w sumie to endometrium nie wygląda najlepiej i jak się nie uda to chyba trzeba rozważyć histeroskopię...na chwilę przed podaniem zarodka, a na wizytach przygotowujących wszystko było "piękne".
    I tak szczerze, to nie wiem dziewczyny co wam doradzić, bo chyba nigdzie nie jest idealnie. Wiem, że warto słuchać swojej intuicji i mówić lekarzom "sprawdzam". Nie słuchać ślepo, że wszystko jest piękne i na pewno zaraz będziesz w ciąży, bo gdyby tak było, to nie kończyłybyśmy na in vitro

Dotipik lubi tę wiadomość

• Dotipik Ekspertka

Wysłany: 18 maja, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elili01 wrote:
    Cześć, osobiście nie mam porównania z Artemidą, ale mam znajomych, którzy byli bardzo niezadowoleni. Jak zmieniać w Białymstoku to chyba na Bociana, ale tam też nie licz na diagnostykę.
    My zrezygnowaliśmy z leczenia w Krio, daliśmy sobie chwilę przerwy, przed wizytą w Gamecie w Warszawie zaopiekowałam się trochę swoim zdrowiem, zrobiłam histeroskopię, bo miewałam problemy z endometrium i ... jestem w 12 tygodniu naturalnej ciąży :) W histeroskopii wyszły delikatne zrosty przy ujściu jajowodów + dostałam profilaktycznie antybiotyk, chociaż endometrium wyglądało ładnie. Stał się cud. 4 nieudane transfery w Kriobanku, litry wylanych łez, rezygnacja, zmęczenie i dopięty plan na kolejną procedurę. Póki co jestem przerażona i drżę o każdy dzień, ale głęboko w serduszku mam nadzieję na happy end :)

Nie piszę żeby się chwalić, chcę bardziej wyrazić swoją opinię. Znam przypadki z Krio gdzie leczenie szybko zakończyło się ciążą. Ale niestety znam więcej przypadków, gdzie sukces był dopiero po n-tym transferze. I mam na myśli bliżej 10 niż 5...
    Kiedyś rozmawiałam z panią Kasią fizjoterapeutką i ona też opowiadała mi, że u nich to częste, takie wielkokrotne transfery...
    Dr Agnieszka potrafi podejść z głową do indywidualnych przypadków. Natomiast czasem potrafi też walnąć takiego "babola", że człowiek czuje się tylko jako kolejny numerek i maszynka do zarabiania pieniędzy. Ja właśnie przy ostatnim nieudanym transferze usłyszałam od niej, że w sumie to endometrium nie wygląda najlepiej i jak się nie uda to chyba trzeba rozważyć histeroskopię...na chwilę przed podaniem zarodka, a na wizytach przygotowujących wszystko było "piękne".
    I tak szczerze, to nie wiem dziewczyny co wam doradzić, bo chyba nigdzie nie jest idealnie. Wiem, że warto słuchać swojej intuicji i mówić lekarzom "sprawdzam". Nie słuchać ślepo, że wszystko jest piękne i na pewno zaraz będziesz w ciąży, bo gdyby tak było, to nie kończyłybyśmy na in vitro
    Dzięki za te wpisy. Kilka osób polecało mi dr Agnieszkę (Ona im pomogła). Dla mnie to po prostu logistycznie niemożliwe do zrobienia-jeżdżenie do Białegostoku.
    Wychodzi znowu na to, że trzeba mieć szczęście i intuicję.

‹‹ 682 683 684 685 686
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ