Kriobank Białystok
-
WIADOMOŚĆ
-
Pusiek wrote:Będzie wakacyjne dzieciątko spokojnej ciąży ❤️
Myślę, że będzie to raczej koniec czerwca ale cieszę, że się będzie cieplutko 😊
Dziękuję już jest coraz lepiej, męczyły mnie mdłości ale powoli mijają 😊Pusiek lubi tę wiadomość
☀️ 1 IUI 19.04.2022r
☀️ IVF protokół krótki. Punkcja jajników 18.05.2022r ❄️❄️❄️❄️❄️
☀️ 20.06.2022r Transfer ❄️
7dpt bHCG 1,10💔
☀️ 19.07.2022r Transfer❄️ + embryoglue
7dpt-prg 71.10 bHCG 90 I 9dpt-prg 72.60 bHCG 219 I 13dpt-prg 82.30 bHCG 1260 I 29dpt mamy ❤️
Córeczka 31.03.2023r.🐰
☀️14.08.2024r Transfer ❄️ + embryoglue
7dpt bHCG 1,10 😞
☀️ 14.09.2024r Transfer ❄️ + embryoglue
7dpt bHCG 1,10😞
☀️ 14.10.2024r Transfer ❄️ + embryoglue
9 dpt bHCG 150 prog-72.5 | 11 dpt bHCG 354 prog 62 | 14 dpt bHCG 1295 prog 52.5 | 17 dpt bHCG 4518 prog 59.4 | 30 dpt mamy ❤️ -
I mam pytanie do Pań które korzystały z usług fizoterapeuty uroginekologicznego w Kriobanku ? Czy faktycznie mgr Katarzyna Falkowska jest na tyle dobra że pomoże przygotować się do transferu? Jestem załamana,mam tylko jeden zarodeg zamrożony . Proszę was o pomoc 😔
-
Ela123 wrote:I mam pytanie do Pań które korzystały z usług fizoterapeuty uroginekologicznego w Kriobanku ? Czy faktycznie mgr Katarzyna Falkowska jest na tyle dobra że pomoże przygotować się do transferu? Jestem załamana,mam tylko jeden zarodeg zamrożony . Proszę was o pomoc 😔
Kasia jest super! Spotkanie z nią daje takiego kopa pozytywnej energii ale też wiele wskazówek. Dostałam zalecenia i ćwiczenia.
Jednak nie można powiedzieć, że to na 100% pomoże. Tego nigdy nie wiemy...
Uważam, że warto. Ja poszłam, kiedy mialam też jeden, jedyny zarodek z procedury i dzięki niej na pewno bylam lepiej przygotowana psychicznie
Finalnie się nie udało...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 21:28
justme, Ela123 lubią tę wiadomość
-
Małe marzenia wrote:Hej dziewczyny.
Pierwsza wizyta w miesiączce przed rozpoczęciem stymulacji wypadnie u Profesora czy potem można w programie rządowym się przenieść do Dr Agnieszki?
Do kogo lepiej iść do prof czy dr Andreia?
Nie wiem, czy Cię przeniosą od Prof. do Dr Agnieszki, wydaje mi się, że jak zaczniesz dany cykl u Profesora to już u niego zostaniesz. U Agnieszki są totalne kolejki, ale jak się uprzesz i wyczekasz swoje to na pewno też się dostaniesz. Ja robiłam 2 protokoły u Agnieszki, teraz robię u Profesora bo sezon urlopowy i tak akurat wypadło, ale na ten cykl chyba już zostanę u Profesora. Poza tym, oni i tak się ze sobą zawsze konsultują w trudnych przypadkach. Lepiej zapisz się do Profesora niż do Dr Andreia, takie moje osobiste zdanie.Starania od 3 lat 👋
3 nieudane inseminacje
07.2024 - 1 IV, 3 zapłodnione komórki, brak zarodka
10.2024 - 2 IV, 1 zapłodniona komórka, brak zarodka
12.2024 - 3 IV, 1 zapłodniona komórka, brak zarodka
01.2025 - rozpoczynamy ultra długi protokół … -
JustBelivie wrote:Kasia jest super! Spotkanie z nią daje takiego kopa pozytywnej energii ale też wiele wskazówek. Dostałam zalecenia i ćwiczenia.
Jednak nie można powiedzieć, że to na 100% pomoże. Tego nigdy nie wiemy...
Uważam, że warto. Ja poszłam, kiedy mialam też jeden, jedyny zarodek z procedury i dzięki niej na pewno bylam lepiej przygotowana psychicznie
Finalnie się nie udało...
Dziękuję za wiadomość. Postanowiłam jednak pójść do specjalisty w moimi mieście (Suwałki). Jest na miejscu polecany.😌 -
Cześć dziewczyny, ostatnio zastanawiałam się, czy jeżeli skorzystamy z komórki dawczyni (rządowy program) to czy automatycznie, już więcej nie będziemy mogli być na rządowym protokole z własnymi komórkami? Pytam, bo już skorzystaliśmy 2 razy z programu z własnymi komórkami i chciałabym teraz spróbować z komórką dawczyni. Może ktoś też się nad tym zastanawiał i zna odpowiedź
-
MagdaGazelka wrote:Nie wiem, czy Cię przeniosą od Prof. do Dr Agnieszki, wydaje mi się, że jak zaczniesz dany cykl u Profesora to już u niego zostaniesz. U Agnieszki są totalne kolejki, ale jak się uprzesz i wyczekasz swoje to na pewno też się dostaniesz. Ja robiłam 2 protokoły u Agnieszki, teraz robię u Profesora bo sezon urlopowy i tak akurat wypadło, ale na ten cykl chyba już zostanę u Profesora. Poza tym, oni i tak się ze sobą zawsze konsultują w trudnych przypadkach. Lepiej zapisz się do Profesora niż do Dr Andreia, takie moje osobiste zdanie.
Czy mogę zapytać na jakich protokołach była Pani ( czy z letrozolem) że nie było zarodków? I czy wszystkie w Kriobanku? -
Wronka wrote:Czy mogę zapytać na jakich protokołach była Pani ( czy z letrozolem) że nie było zarodków? I czy wszystkie w Kriobanku?
Jasne, trzy razy miałam krótki protokół. Pierwszy w gamecie w Gdyni, kolejne dwa już w Kriobanku. Teraz przygotowuje się do długiego z hormonem wzrostu.
Nigdy nie miałam letrozolu. Miałam menopur, mensinorm, puregon i rekovelle w różnych dawkach i kombinacjach.
W moim przypadku prawdopodobnie są słabe komórki, nie chcą dojrzewać lub się degenerują.Starania od 3 lat 👋
3 nieudane inseminacje
MagdaGazelka wrote:Jasne, trzy razy miałam krótki protokół. Pierwszy w gamecie w Gdyni, kolejne dwa już w Kriobanku. Teraz przygotowuje się do długiego z hormonem wzrostu.
Nigdy nie miałam letrozolu. Miałam menopur, mensinorm, puregon i rekovelle w różnych dawkach i kombinacjach.
W moim przypadku prawdopodobnie są słabe komórki, nie chcą dojrzewać lub się degenerują.
Widzę, że mamy podobny problem - w styczniu 1 IVF - 0 pobranych komórek (krótki protokół) - w marcu 2 IVF - 1 komórka, zapłodniona, brak zarodka (krótki protokół) -w sierpniu 3 IVF - 0 pobranych komórek (długi protokół) - w grudniu 4 IVF - 3 komórki - 2 zarodki - transfer, nieudany (krótki protokół).
31 grudnia byliśmy w zastępstwie u Profesora i też wstępnie zakwalifikował nas do ultra długiego protokołu.
-
Staraczka9 wrote:Widzę, że mamy podobny problem - w styczniu 1 IVF - 0 pobranych komórek (krótki protokół) - w marcu 2 IVF - 1 komórka, zapłodniona, brak zarodka (krótki protokół) -w sierpniu 3 IVF - 0 pobranych komórek (długi protokół) - w grudniu 4 IVF - 3 komórki - 2 zarodki - transfer, nieudany (krótki protokół).
31 grudnia byliśmy w zastępstwie u Profesora i też wstępnie zakwalifikował nas do ultra długiego protokołu.
Faktycznie, brzmi podobnie.
Ja jestem w tym momencie już 5 tydzień na primolucie i czekamy aż jajniki będą gotowe na stymulację. Wizytę mam 25.01 u Profesora.
Czy wszystkie próby miałaś w Kriobanku? Czy któryś z lekarzy coś powiedział na taki stan rzeczy?
Starania od 3 lat 👋
3 nieudane inseminacje
MagdaGazelka wrote:Faktycznie, brzmi podobnie.
Ja jestem w tym momencie już 5 tydzień na primolucie i czekamy aż jajniki będą gotowe na stymulację. Wizytę mam 25.01 u Profesora.
Czy wszystkie próby miałaś w Kriobanku? Czy któryś z lekarzy coś powiedział na taki stan rzeczy?
Ja wizytę miałam 31 stycznia tego dnia zaczęłam przyjmować primolut, wizytę mam teraz w 21 dniu cyklu, ale już u dr Agnieszki.
Wszystkie 4 próby miałam w Kriobanku. Dlatego tez zaczęłam się zastanawiać nad komórką dawczyni, bo 4 pełne procedury, tylko jeden transfer, wystarczająco mnie zmęczyły 🫣 -
Staraczka9 wrote:Ja wizytę miałam 31 stycznia tego dnia zaczęłam przyjmować primolut, wizytę mam teraz w 21 dniu cyklu, ale już u dr Agnieszki.
Wszystkie 4 próby miałam w Kriobanku. Dlatego tez zaczęłam się zastanawiać nad komórką dawczyni, bo 4 pełne procedury, tylko jeden transfer, wystarczająco mnie zmęczyły 🫣
Doskonale Cię rozumiem. Też o tym myślę, ale jeszcze mam przed sobą ostatni protokół.
Ja do tej pory byłam u dr. Agnieszki, dopiero ostatnia wizyta wypadła u Profesora bo dr nie było. Profesor szczerze się zmartwił brakiem zarodków… przypisał mi hormon wzrostu i podejście do ultra długiego protokołu. Kolejną wizytę też mam u Profesora, bo dr znowu nie będzie 🙂 Tak chyba miało być.Starania od 3 lat 👋
3 nieudane inseminacje
MagdaGazelka wrote:Doskonale Cię rozumiem. Też o tym myślę, ale jeszcze mam przed sobą ostatni protokół.
Ja do tej pory byłam u dr. Agnieszki, dopiero ostatnia wizyta wypadła u Profesora bo dr nie było. Profesor szczerze się zmartwił brakiem zarodków… przypisał mi hormon wzrostu i podejście do ultra długiego protokołu. Kolejną wizytę też mam u Profesora, bo dr znowu nie będzie 🙂 Tak chyba miało być.
Mi zostają jeszcze 2 protokoły z własnymi komórkami, dlatego tez się zastanawiam czy jak spróbuje z komórką dawczyni, to czy mi te 2 protokoły przepadają.
Też miałam hormon wzrostu, w moim przypadku nie pomogło. -
Staraczka9 wrote:Mi zostają jeszcze 2 protokoły z własnymi komórkami, dlatego tez się zastanawiam czy jak spróbuje z komórką dawczyni, to czy mi te 2 protokoły przepadają.
Też miałam hormon wzrostu, w moim przypadku nie pomogło.
Tego nie wiem, ale na logikę pewnie jeszcze zostaną. Zapytaj w Kriobanku po prostu 🙂Starania od 3 lat 👋
3 nieudane inseminacje
Staraczka9 wrote:Mi zostają jeszcze 2 protokoły z własnymi komórkami, dlatego tez się zastanawiam czy jak spróbuje z komórką dawczyni, to czy mi te 2 protokoły przepadają.
Też miałam hormon wzrostu, w moim przypadku nie pomogło.
Kurde, ten hormon wzrostu to taka moja cicha nadzieja… szkoda, że Tobie nie pomógł.☹️ W sumie nie trafiłam na przypadek, kiedy pomógł… Ale ja się już chyba łapie wszystkich możliwości.Starania od 3 lat 👋
3 nieudane inseminacje
MagdaGazelka wrote:Kurde, ten hormon wzrostu to taka moja cicha nadzieja… szkoda, że Tobie nie pomógł.☹️ W sumie nie trafiłam na przypadek, kiedy pomógł… Ale ja się już chyba łapie wszystkich możliwości.
Spokojnie, może akurat pomoże, każdy przypadek jest inny. Do ostatniej stymulacji, która wypadła najlepiej, mogły przyczynić się pijawki (byłam na 6 sesjach). Więc ja rozumiem, że we wszystkim widzimy nadzieję i wszystkiego jesteśmy w stanie spróbować, żeby tylko się udało. -
Staraczka9 wrote:Spokojnie, może akurat pomoże, każdy przypadek jest inny. Do ostatniej stymulacji, która wypadła najlepiej, mogły przyczynić się pijawki (byłam na 6 sesjach). Więc ja rozumiem, że we wszystkim widzimy nadzieję i wszystkiego jesteśmy w stanie spróbować, żeby tylko się udało.
Pijawki?🫣 opowiesz coś więcej?Starania od 3 lat 👋
3 nieudane inseminacje
MagdaGazelka wrote:Jasne, trzy razy miałam krótki protokół. Pierwszy w gamecie w Gdyni, kolejne dwa już w Kriobanku. Teraz przygotowuje się do długiego z hormonem wzrostu.
W moim przypadku prawdopodobnie są słabe komórki, nie chcą dojrzewać lub się degenerują.
Mogę coś doradzić? Niech pani spróbuje u dr Hawryluka w Gravidzie w Płocku. Nikt i tak nie czai ile procedur pani przeszła bo kliniki się nie kontaktują między sobą. On spowoduje że komórki będą. Gwarantuje. I pani Małgosia położna jest super. Zrób dla siebie tam jedną próbę. Nie poddawaj się.