WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Kriotransfer

Oceń ten wątek:
  • Lumiko Autorytet

Wysłany: 11 października 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny🙂przygotowujemy się kolejny raz do crio .. Endo ciągle za cienkie . Mam do Was pytanie jakie leki bierzecie? Ja już próbowałam na cyklu naturalnym,sztucznym (w jednym cyklu puregon,w drugim estrofem i plastry, kolejnym divigel i estrofem. ..)
    Któraś z dziewczyn w forum poddała pod wątpliwość fakt ,że moja klinika nie podaje po owulacji estrofemu ,tylko ładuje w nas 3 rodzaje progesteronu ...co myślicie o tym? Podobno jak się nie podaje estrofemu jednocześnie z progesteronem po owulacji to Endo się zapada ...tak było w moim przypadku .
    Nie wiem ,może przy stymulacji puregonem, estrofemu się już potem nie stosuje ....

Jak to jest u Was ? Jaki miałyście zestaw leków przy crio na cyklu sztucznym? Będę wdzięczna za Wasze info🙂
    Pozdrawiam

Starania naturalne styczeń 2017

Medart - 20.03.2019
    Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
    Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.

7 dpt Beta. 46.2
    11 dpt. Beta. 310,60
    14 dpt. Beta. 1.195
    18 dpt. Beta 6.840
    22 dpt. Beta. 22.006
    26 dpt. Beta 53.940

27 dpt 💓 i chłopak

atdcanli6zykm8lv.png
  • JagnaaJankowska Autorytet

Wysłany: 11 października 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lumiko wrote:
    Hej Dziewczyny🙂przygotowujemy się kolejny raz do crio .. Endo ciągle za cienkie . Mam do Was pytanie jakie leki bierzecie? Ja już próbowałam na cyklu naturalnym,sztucznym (w jednym cyklu puregon,w drugim estrofem i plastry, kolejnym divigel i estrofem. ..)
    Któraś z dziewczyn w forum poddała pod wątpliwość fakt ,że moja klinika nie podaje po owulacji estrofemu ,tylko ładuje w nas 3 rodzaje progesteronu ...co myślicie o tym? Podobno jak się nie podaje estrofemu jednocześnie z progesteronem po owulacji to Endo się zapada ...tak było w moim przypadku .
    Nie wiem ,może przy stymulacji puregonem, estrofemu się już potem nie stosuje ....

Jak to jest u Was ? Jaki miałyście zestaw leków przy crio na cyklu sztucznym? Będę wdzięczna za Wasze info🙂
    Pozdrawiam
    Myślę, że lekarze wiedzą co robią :) ja zawsze pytam swoją dr, ale założenie mam jedno- realizuje na bieżąco to co mówi. Nie wybiegam do przodu ze szczegółami bo ufam jej i wierzę że robi wszystko profesjonalnie. Stąd nie zamartwiam się dawkami leków, rodzajami itd.
    Pozdrawiam :)

1c045e483d.png[/url]
    Dostajesz od życia tyle, ile jesteś w stanie unieść.
    2015 - synek 💙

09.2020 in vitro start 🍀
    25.09. punkcja - 23 oocyty, 19 dojrzałych, zaplodnionych
    05.10 mamy 7 ❄️, w tym:
    ❄️❄️❄️❄️4BB, ❄️3AB, ❄️3BA, ❄️3BB.

27.10 FET 3AB🍀
    6dpt - cień cienia, beta 32
    7 dpt - dwie kreseczki
    8 dpt - dwie tłuściitkie krechy 🍀
    13 dpt - beta 1178
    20 dpt - USG jest pecherzyk 🍀
    7w3d - jest ❤️
  • Listek Autorytet

Wysłany: 11 października 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lumiko wrote:

Pozdrawiam

U mnie najpierw sam estrofem od 2 dc 2x ;potem jakos od 15 dc estrofem + lutinus 3x1

🧔🏻Czynnik męski/ wnętrostwo/ kryptozoospermia

👩‍🦰 AMH ok 2, reszta w normie

*1 procedura pICSI/FAMSI z separacją. pickup- pobrano 10 kumulusow/6 MII/3 zaplodnione/ 0 zarodkow 😭
    **2 procedura pICSI/FAMSI z separacją+ aktywacja oocytow+ embryoGEN.
    08.20 pickup- pobrano 7 kumulusów/6MII/ mamy 4❄️❄️❄️❄️
    10.20 FET 1x ❄️ 5.2.2
    3dpt : 37 mlU (pozostalosc po ovitrel);6dpt: 25 mlU;10 dpt: 166 mlU
    14dpt: 965 mlU
    18dpt: 3593 mlU /20 dpt krwawienie jest pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    31dpt:❤️🐻

10.23 FET 1x5.2.2
    6dpt 27mlu
    8tyd brak akcji serca💔

04.24 FET 5.1.1
    5dpt 16,6 mlu;8dpt beta 171mlU;22dpt 745mlU 😢
    06.24 FET
    7dpt 6,5 😣
    3procedura 11.24 6MII/mamy jeszcze 2❄️
    11.30 transfer
    7dpt 66mlU/10dpt 364mlu/16dpt 3557
1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ