X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Kriotransfer

Oceń ten wątek:
  • Lumiko Autorytet

Wysłany: 11 października 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny🙂przygotowujemy się kolejny raz do crio .. Endo ciągle za cienkie . Mam do Was pytanie jakie leki bierzecie? Ja już próbowałam na cyklu naturalnym,sztucznym (w jednym cyklu puregon,w drugim estrofem i plastry, kolejnym divigel i estrofem. ..)
    Któraś z dziewczyn w forum poddała pod wątpliwość fakt ,że moja klinika nie podaje po owulacji estrofemu ,tylko ładuje w nas 3 rodzaje progesteronu ...co myślicie o tym? Podobno jak się nie podaje estrofemu jednocześnie z progesteronem po owulacji to Endo się zapada ...tak było w moim przypadku .
    Nie wiem ,może przy stymulacji puregonem, estrofemu się już potem nie stosuje ....

Jak to jest u Was ? Jaki miałyście zestaw leków przy crio na cyklu sztucznym? Będę wdzięczna za Wasze info🙂
    Pozdrawiam

Starania naturalne styczeń 2017

Medart - 20.03.2019
    Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
    Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.

7 dpt Beta. 46.2
    11 dpt. Beta. 310,60
    14 dpt. Beta. 1.195
    18 dpt. Beta 6.840
    22 dpt. Beta. 22.006
    26 dpt. Beta 53.940

27 dpt 💓 i chłopak

atdcanli6zykm8lv.png
  • JagnaaJankowska Autorytet

Wysłany: 11 października 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lumiko wrote:
    Hej Dziewczyny🙂przygotowujemy się kolejny raz do crio .. Endo ciągle za cienkie . Mam do Was pytanie jakie leki bierzecie? Ja już próbowałam na cyklu naturalnym,sztucznym (w jednym cyklu puregon,w drugim estrofem i plastry, kolejnym divigel i estrofem. ..)
    Któraś z dziewczyn w forum poddała pod wątpliwość fakt ,że moja klinika nie podaje po owulacji estrofemu ,tylko ładuje w nas 3 rodzaje progesteronu ...co myślicie o tym? Podobno jak się nie podaje estrofemu jednocześnie z progesteronem po owulacji to Endo się zapada ...tak było w moim przypadku .
    Nie wiem ,może przy stymulacji puregonem, estrofemu się już potem nie stosuje ....

Jak to jest u Was ? Jaki miałyście zestaw leków przy crio na cyklu sztucznym? Będę wdzięczna za Wasze info🙂
    Pozdrawiam
    Myślę, że lekarze wiedzą co robią :) ja zawsze pytam swoją dr, ale założenie mam jedno- realizuje na bieżąco to co mówi. Nie wybiegam do przodu ze szczegółami bo ufam jej i wierzę że robi wszystko profesjonalnie. Stąd nie zamartwiam się dawkami leków, rodzajami itd.
    Pozdrawiam :)

1c045e483d.png[/url]
    Dostajesz od życia tyle, ile jesteś w stanie unieść.
    2015 - synek 💙

09.2020 in vitro start 🍀
    25.09. punkcja - 23 oocyty, 19 dojrzałych, zaplodnionych
    05.10 mamy 7 ❄️, w tym:
    ❄️❄️❄️❄️4BB, ❄️3AB, ❄️3BA, ❄️3BB.

27.10 FET 3AB🍀
    6dpt - cień cienia, beta 32
    7 dpt - dwie kreseczki
    8 dpt - dwie tłuściitkie krechy 🍀
    13 dpt - beta 1178
    20 dpt - USG jest pecherzyk 🍀
    7w3d - jest ❤️
  • Listek Autorytet

Wysłany: 11 października 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lumiko wrote:

Pozdrawiam

U mnie najpierw sam estrofem od 2 dc 2x ;potem jakos od 15 dc estrofem + lutinus 3x1

🧔🏻Czynnik męski/ wnętrostwo/ kryptozoospermia

👩‍🦰 AMH ok 2, reszta w normie

*1 procedura pICSI/FAMSI z separacją. pickup- pobrano 10 kumulusow/6 MII/3 zaplodnione/ 0 zarodkow 😭
    **2 procedura pICSI/FAMSI z separacją+ aktywacja oocytow+ embryoGEN.
    08.20 pickup- pobrano 7 kumulusów/6MII/ mamy 4❄️❄️❄️❄️
    10.20 FET 1x ❄️ 5.2.2
    3dpt : 37 mlU (pozostalosc po ovitrel);6dpt: 25 mlU;10 dpt: 166 mlU
    14dpt: 965 mlU
    18dpt: 3593 mlU /20 dpt krwawienie jest pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    31dpt:❤️🐻

10.23 FET 1x5.2.2
    6dpt 27mlu
    8tyd brak akcji serca💔

04.24 FET 5.1.1
    5dpt 16,6 mlu;8dpt beta 171mlU;22dpt 745mlU 😢
    06.24 FET
    7dpt 6,5 😣
    3procedura 11.24 6MII/mamy jeszcze 2❄️
    11.30 transfer
    7dpt 66mlU/10dpt 364mlu/16dpt 3557
1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ