X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    więc tym bardziej bym się nie zastanawiała tylko szla na L4, i tak w ciąży jest płatne 100%

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikusia02 wrote:
    Ailatan to zazdroszczę miłego dnia ja jestem w pracy kilka dni temu dałam zaświadczenie kierowniczce ,a ona na to ,że i tak mi nie zmieni grafiki z 12h na 8 h jestem taka zła ,że bym jej przywaliła chętnie.
    Co za świnia, ja bym ja uperdo***.. nienadzwidze czegos takiego.. sa przepisy, regulacje i ona ma obowiazek zapewnić Ci odpowiednie warunki pracy.. a czym sie zajmujesz jezeli mozna wiedziec? Idz jutro po L4 i nie czekaj ani chwili wiecej, szkoda dziecka, Ciebie..

• Mikusia02 Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację w 100 % jutro muszę zrobić badania i jak będzie lekarz to weźmie zwolnienie

Czarna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech dziewczyny caly wieczor rycze.. jest mi potowrnie niedobrze, czuje sie slaba i wszytsko mnie meczy.. i załapałam potornego doła..

• Mikusia02 Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia nie smutkuj mi też od wczoraj źle ,a dziś w dodatku nie ma mojego lekarza wiec nici z l4 i jutro muszę iść na 12 h do pracy i znosić moją upośledzoną umysłowo kierowniczkę. Dobrze ,że chociaż dziś badania ogarnęłam . Natalia przesyłam całą masę dobrej energii

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 09:13

Czarna
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, doradźcie mi proszę.
    Jestem po 4 nieudanych inseminacjach, od mojego lekarza dostałam w zeszłym tygodniu skierowanie na laparoskopię histeroskopię. U lekarza byłam w środe, okres powinnam dostać w piątek. Do szpitala jestem umówiona na środę 22.04. (pojutrze).
    I chyba ze strachu przed szpitalem nie dostałam okresu - robiłam betę w dniu, kiedy byłam u lekarza, wyszło mniej niż 1, więc przestałam brać Duphaston. Dzisiaj już 16 dzień po owulacji, a miesiączki brak.
    Wiem już, że na laparoskopię w tym tygodniu się nie załapię.
    I tu pojawia się problem - mogłabym tę wizytę w szpitalu przełożyć na 27/28.04. (początek przyszłego tygodnia), ale 5 maja mam bardzo służbowy wyjazd (lot samolotem + 4 intensywne na targach). Nie wiem, czy po laparo będę się czuła wystarczająco dobrze.

Jak długo dochodziłyście do siebie po laparoskopii?
    Czy wyjazd w tydzień po zabiegu jest realny?

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikusia02 wrote:
    Natalia nie smutkuj mi też od wczoraj źle ,a dziś w dodatku nie ma mojego lekarza wiec nici z l4 i jutro muszę iść na 12 h do pracy i znosić moją upośledzoną umysłowo kierowniczkę. Dobrze ,że chociaż dziś badania ogarnęłam . Natalia przesyłam całą masę dobrej energii
    Dzieki za wsparcie.. dzis jest troche lepiej, ale dopiero wstałam.. wiec czuje ze ledwo co sie poruszam i padne na twarz.. w domu jest totalny chaos.. prasowanie lezy od kilku tyg, lazienka zapuszczona, kuchnia zapuszczona.. przeciez az wstyd .. no ale nie mam sil i nie bede udawala ze mam bo dzidzia najwazniejsza..
    a co do Towjej pracy, radze Ci wziac urlop na zadanie i isc do innego lekarza, albo jeszcze dzis do innego.. stres i zmeczenie jest nie wskazane i szkodzi na tym etapie.. nie po to tyle przeszłas zeby teraz ryzykowac.. olej szefowa i prace..

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    Dziewczyny, doradźcie mi proszę.
    Jestem po 4 nieudanych inseminacjach, od mojego lekarza dostałam w zeszłym tygodniu skierowanie na laparoskopię histeroskopię. U lekarza byłam w środe, okres powinnam dostać w piątek. Do szpitala jestem umówiona na środę 22.04. (pojutrze).
    I chyba ze strachu przed szpitalem nie dostałam okresu - robiłam betę w dniu, kiedy byłam u lekarza, wyszło mniej niż 1, więc przestałam brać Duphaston. Dzisiaj już 16 dzień po owulacji, a miesiączki brak.
    Wiem już, że na laparoskopię w tym tygodniu się nie załapię.
    I tu pojawia się problem - mogłabym tę wizytę w szpitalu przełożyć na 27/28.04. (początek przyszłego tygodnia), ale 5 maja mam bardzo służbowy wyjazd (lot samolotem + 4 intensywne na targach). Nie wiem, czy po laparo będę się czuła wystarczająco dobrze.

Jak długo dochodziłyście do siebie po laparoskopii?
    Czy wyjazd w tydzień po zabiegu jest realny?
    Hm powiem Ci ze sytuacje masz patowa.. bo nie wiesz czy dostaniesz okres i kiedy i ile on potrwa- a w czasie miesiaczki nie robi sie laparoskopii a juz napewno nie wolno robic droznosci jajowodow..
    co do opcji nr 2 .. 5 dni po laparoskopii moze Ci byc ciezko.. ja mialam tydizen zwolnienia.. niektorzy maja 2 tygodnie.. co prawda 5 dni po juz moglam chodic i w ogole ale.. napewno nie czulabym sie na silach do dlugich podrozy i pracy.. musisz to przemyslec..

Junioer lubi tę wiadomość

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia dobrze mówi, trochę patowa ta twoja sytuacja. Ja na twoim miejscu bym Przełożyła laparo po powrocie z wyjazdu służbowego. Jednak ja jestem pracoholikiem i pracę stawiam ponad wszystko przez co laparo w sumie odłożyłam o 8 miesięcy bo nigdy nie było czasu :/:/. Dobrze się zastanów i działaj, myślę że zmiana terminu o te 2 czy 3 tygodnie nie zrobi wielkiej różnicy. Ja zamiast laparoskopii miałam robioną laparotomię więc ja dopiero po 3 tygodnia przestałam czuć brzuch.

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia popatrz sobie na zdjęcie USG i się uśmiechnij :)

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Natalia popatrz sobie na zdjęcie USG i się uśmiechnij :)
    heh a no ide w piatek na kolejne zdjecie ;P brzuch mi urosl.. dzis troche lpeije jezeli chodzi o mdlosci.. za to macica rwie.. smieje sie ze co dzien cos innego.. no ale za 4 dni sie okaze jak dzidzia urosła... oczywiscie martwi mnie to nasze serduszkowanie.. bo choc fajnie bylo mam nadzieje ze dzidzi sie nic nie stało;/ ja to mam schizy..

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja się umówiłam na rozmowę kwalifikacyjną, idziemy we wtorek, ciekawe co powiedzą .....

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta a do in vitro nie jest tak, ze musza byc jakies okreslone parametry, np czynnik meski, iles lat prob zajscia w ciaze.. nie znam sie i nie chce Cie martwic, ale u Ciebie nawet pol roku po laparoskopii nie minelo..
    Moze najpierw inseminacji by sporbowac.. ale na innych lekach..

kiedy masz monitoring?

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monitoring mam w czwartek, z invitro jest tak że trzeba albo mieć rok leczenia z lekami wspomagającymi owulację albo dwa lata bezowocnych starać o dziecko. My mamy ponieważ ja przed laparo brałam też przez 6 miesięcy clo, ale to w zeszłym roku. Chcemy iść na rozmowę żeby zobaczyć w ogóle czy mamy i jakie mamy szanse . Nie mam nadziei na ten monitoring, nie czuję kompletnie nic.

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uhm...
    ee ja tez nie czulam ze cos rosnie... spokojnie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytam sie gdzie nasza Ola?:)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mężem się zajmuje

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie zaczynam stresowac ta wizyta w piatek.. najchetniej pojechalabym juz jutro.. chcialbym wiedziec ze z moim maluchem jest napewno wszytsko dobrze.. ale poczekam.. cierpliwe poczekam do piatku..

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahh dziewczyny, jak ja czekam na mój zabieg... to jak jakiś wyrok... wiza niedrożnych jajowodów = in vitro póki co mnie przeraża...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY!!:D Przepraszam Was, ze nie pisałam. ale po panieńskim miałam dwa dni odtruwania hehe :D a dziś....... przyszłam do pracy i co słyszę?? Że w końcu dostałam umowę o pracę :D Normalnie tak się cieszę jak małe dziecko :P

‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ