X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • MaDi Autorytet

Wysłany: 7 marca, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mt30 wrote:
    Dziewczyny, po jakim czasie od laparoskopii można wrócić do aktywności fizycznej typu: jazda rowerem, nordic walking, beganie?

Ja po miesiącu miałam przyjść na kontrolę, wszystko było okej i dr już na wszystko pozwolił :)

mt30 lubi tę wiadomość

Starania od 2020
    Diagnoza: wodniak jajowodu
    ♀️ KIR AA
    ♂️ HLA-C - C2

Gameta Gdynia od 2024
    08.2024-> laparoskopia,
    obustronne usunięcie jajowodów 😢

10.2024 -> IVF
    26.10: Stymulacja: gonal, mensinorm,
    orgalutran
    6.11-> Punkcja, 4 🥚
    11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
    12.12 ✨️-> FET 4.1.2
    8dpt ⏸️ beta 78.11 ->11dpt beta 265.60 -> 16dpt beta 2 259
    02.01 usg GS 1.34 YS 0.79 CRL 0.2 🍀
    6+5 -> accofil
    7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
    38+3-> 👶🎀🎉
    age.png
  • mt30 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaDi wrote:
    Ja po miesiącu miałam przyjść na kontrolę, wszystko było okej i dr już na wszystko pozwolił :)

Czy to bolało. Mam mieć dzień przed swiętami i się zastanawiam jak będę funkcjonować...

• MaDi Autorytet

Wysłany: 7 marca, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mt30 wrote:
    Czy to bolało. Mam mieć dzień przed swiętami i się zastanawiam jak będę funkcjonować...

No sama narkoza i zabieg, to raczej nie należą do przyjemnych przeżyć. Ja wychodziłam po 24h obserwacji po operacji. 4 dziurki w brzuchu, jak mam być szczera, to pierwsze dni brzuch jest spuchnięty, posiniaczony, jelita gorzej pracują przez kilka dni, więc z jedzeniem trzeba uważać. Jakieś zasuwanie np. w kuchni przed świętami raczej odpada, ja się szybko męczyłam, ale było też lato i to na pewno dodatkowo nie pomogło. Jeśli chodzi konkretnie o ból, to mi wystarczył ketonal, najbardziej bolały rany, w środku nic. U mnie jeszcze wyszło zapalenie żyły, miałam spuchniętą dłoń i do łokcia obolałą rękę, smarowałam maścią z heparyną, ale ciągnęło się to z 2 tygodnie.

mt30 lubi tę wiadomość

Starania od 2020
    Diagnoza: wodniak jajowodu
    ♀️ KIR AA
    ♂️ HLA-C - C2

Gameta Gdynia od 2024
    08.2024-> laparoskopia,
    obustronne usunięcie jajowodów 😢

10.2024 -> IVF
    26.10: Stymulacja: gonal, mensinorm,
    orgalutran
    6.11-> Punkcja, 4 🥚
    11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
    12.12 ✨️-> FET 4.1.2
    8dpt ⏸️ beta 78.11 ->11dpt beta 265.60 -> 16dpt beta 2 259
    02.01 usg GS 1.34 YS 0.79 CRL 0.2 🍀
    6+5 -> accofil
    7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
    38+3-> 👶🎀🎉
    age.png
  • Lilkaaaa Nowa

Wysłany: 25 marca, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Jestem po histerolaparoskopii nic nie znaleziono. Jedynie dostałam antybiotyk na 14 dni, ponieważ lekarza stwierdził, że mam przekrwioną macicę. Czy któraś z Was była w takiej sytuacji? Udało się zajść w ciążę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 17:26

• Miśka00 Koleżanka

Wysłany: 26 marca, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilkaaaa wrote:
    Witajcie. Jestem po histerolaparoskopii nic nie znaleziono. Jedynie dostałam antybiotyk na 14 dni, ponieważ lekarza stwierdził, że mam przekrwioną macicę. Czy któraś z Was była w takiej sytuacji? Udało się zajść w ciążę?
    U mnie 3 lata temu też histerolaparoskopia nic nie wykazała. Kolejne lata starań i nic . Podjęliśmy decyzję o in vitro oczywiście wcześniej seria badań. Pierwszy transfer udany. Każdy z nas ma jakąś historie za sobą. U nas tylko okazało się w bardziej szczegółowych badaniach ze mąż ma słabe nasienie i nic pozatym.

‹‹ 567 568 569 570 571
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ