Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • MaDi Autorytet

Wysłany: 7 marca, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mt30 wrote:
    Dziewczyny, po jakim czasie od laparoskopii można wrócić do aktywności fizycznej typu: jazda rowerem, nordic walking, beganie?

Ja po miesiącu miałam przyjść na kontrolę, wszystko było okej i dr już na wszystko pozwolił :)

mt30 lubi tę wiadomość

Starania od 2020
    Diagnoza: wodniak jajowodu
    ♀️ KIR AA
    ♂️ HLA-C - C2

Gameta Gdynia od 2024
    08.2024-> laparoskopia,
    obustronne usunięcie jajowodów 😢

10.2024 -> IVF
    26.10: Stymulacja: gonal, mensinorm,
    orgalutran
    6.11-> Punkcja, 4 🥚
    11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
    12.12 ✨️-> FET 4.1.2
    8dpt ⏸️ beta 78.11 ->11dpt beta 265.60 -> 16dpt beta 2 259
    02.01 usg GS 1.34 YS 0.79 CRL 0.2 🍀
    6+5 -> accofil
    7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
    preg.png
  • mt30 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaDi wrote:
    Ja po miesiącu miałam przyjść na kontrolę, wszystko było okej i dr już na wszystko pozwolił :)

Czy to bolało. Mam mieć dzień przed swiętami i się zastanawiam jak będę funkcjonować...

• MaDi Autorytet

Wysłany: 7 marca, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mt30 wrote:
    Czy to bolało. Mam mieć dzień przed swiętami i się zastanawiam jak będę funkcjonować...

No sama narkoza i zabieg, to raczej nie należą do przyjemnych przeżyć. Ja wychodziłam po 24h obserwacji po operacji. 4 dziurki w brzuchu, jak mam być szczera, to pierwsze dni brzuch jest spuchnięty, posiniaczony, jelita gorzej pracują przez kilka dni, więc z jedzeniem trzeba uważać. Jakieś zasuwanie np. w kuchni przed świętami raczej odpada, ja się szybko męczyłam, ale było też lato i to na pewno dodatkowo nie pomogło. Jeśli chodzi konkretnie o ból, to mi wystarczył ketonal, najbardziej bolały rany, w środku nic. U mnie jeszcze wyszło zapalenie żyły, miałam spuchniętą dłoń i do łokcia obolałą rękę, smarowałam maścią z heparyną, ale ciągnęło się to z 2 tygodnie.

mt30 lubi tę wiadomość

Starania od 2020
    Diagnoza: wodniak jajowodu
    ♀️ KIR AA
    ♂️ HLA-C - C2

Gameta Gdynia od 2024
    08.2024-> laparoskopia,
    obustronne usunięcie jajowodów 😢

10.2024 -> IVF
    26.10: Stymulacja: gonal, mensinorm,
    orgalutran
    6.11-> Punkcja, 4 🥚
    11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
    12.12 ✨️-> FET 4.1.2
    8dpt ⏸️ beta 78.11 ->11dpt beta 265.60 -> 16dpt beta 2 259
    02.01 usg GS 1.34 YS 0.79 CRL 0.2 🍀
    6+5 -> accofil
    7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
    preg.png
‹‹ 567 568 569 570 571
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ