Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • MaDi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2025, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mt30 wrote:
    Dziewczyny, po jakim czasie od laparoskopii można wrócić do aktywności fizycznej typu: jazda rowerem, nordic walking, beganie?

Ja po miesiącu miałam przyjść na kontrolę, wszystko było okej i dr już na wszystko pozwolił :)

mt30 lubi tę wiadomość

Starania od 2020
    Diagnoza: wodniak jajowodu
    ♀️ KIR AA
    ♂️ HLA-C - C2

Gameta Gdynia od 2024
    08.2024-> laparoskopia,
    obustronne usunięcie jajowodów 😢

10.2024 -> IVF
    26.10: Stymulacja: gonal, mensinorm,
    orgalutran
    6.11-> Punkcja, 4 🥚
    11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
    12.12 ✨️-> FET 4.1.2
    8dpt ⏸️ beta 78.11 ->11dpt beta 265.60 -> 16dpt beta 2 259
    02.01 usg GS 1.34 YS 0.79 CRL 0.2 🍀
    6+5 -> accofil
    7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
    38+3-> 👶🎀🎉
    age.png
  • mt30 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2025, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaDi wrote:
    Ja po miesiącu miałam przyjść na kontrolę, wszystko było okej i dr już na wszystko pozwolił :)

Czy to bolało. Mam mieć dzień przed swiętami i się zastanawiam jak będę funkcjonować...

• MaDi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2025, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mt30 wrote:
    Czy to bolało. Mam mieć dzień przed swiętami i się zastanawiam jak będę funkcjonować...

No sama narkoza i zabieg, to raczej nie należą do przyjemnych przeżyć. Ja wychodziłam po 24h obserwacji po operacji. 4 dziurki w brzuchu, jak mam być szczera, to pierwsze dni brzuch jest spuchnięty, posiniaczony, jelita gorzej pracują przez kilka dni, więc z jedzeniem trzeba uważać. Jakieś zasuwanie np. w kuchni przed świętami raczej odpada, ja się szybko męczyłam, ale było też lato i to na pewno dodatkowo nie pomogło. Jeśli chodzi konkretnie o ból, to mi wystarczył ketonal, najbardziej bolały rany, w środku nic. U mnie jeszcze wyszło zapalenie żyły, miałam spuchniętą dłoń i do łokcia obolałą rękę, smarowałam maścią z heparyną, ale ciągnęło się to z 2 tygodnie.

mt30 lubi tę wiadomość

Starania od 2020
    ♀️ KIR AA
    ♂️ HLA-C - C2

Gameta Gdynia od 2024
    08.2024-> laparoskopia,

10.2024 -> IVF
    orgalutran
    6.11-> Punkcja, 4 🥚
    11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
    12.12 ✨️-> FET 4.1.2
    6+5 -> accofil
    7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
    38+3-> 👶🎀🎉
    age.png
  • Lilkaaaa Nowa

Wysłany: 25 marca 2025, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Jestem po histerolaparoskopii nic nie znaleziono. Jedynie dostałam antybiotyk na 14 dni, ponieważ lekarza stwierdził, że mam przekrwioną macicę. Czy któraś z Was była w takiej sytuacji? Udało się zajść w ciążę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2025, 17:26

• Miśka00 Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2025, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilkaaaa wrote:
    Witajcie. Jestem po histerolaparoskopii nic nie znaleziono. Jedynie dostałam antybiotyk na 14 dni, ponieważ lekarza stwierdził, że mam przekrwioną macicę. Czy któraś z Was była w takiej sytuacji? Udało się zajść w ciążę?
    U mnie 3 lata temu też histerolaparoskopia nic nie wykazała. Kolejne lata starań i nic . Podjęliśmy decyzję o in vitro oczywiście wcześniej seria badań. Pierwszy transfer udany. Każdy z nas ma jakąś historie za sobą. U nas tylko okazało się w bardziej szczegółowych badaniach ze mąż ma słabe nasienie i nic pozatym.

• proangel Nowa

Wysłany: 8 listopada 2025, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile potrzebowałyście L4 po laparoskopii? Czy samo udrażnianie jajowodów jest bardzo obciążające i powoduje słabe samopoczucie?

Chciałabym jak najszybciej wrócić do pracy, gorący okres 🙄

• MaDi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2025, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    proangel wrote:
    Dziewczyny ile potrzebowałyście L4 po laparoskopii? Czy samo udrażnianie jajowodów jest bardzo obciążające i powoduje słabe samopoczucie?

Chciałabym jak najszybciej wrócić do pracy, gorący okres 🙄

Ja dostałam 14 dni, ale szwy miałam ściągane po ponad 2 tygodniach 🥵 Jeśli praca siedząca, to może być Ci ciężko, najlepiej jednak leżeć i wietrzyć ranki. Ból od środka- u mnie prawie żaden, jak przed okresem.

Starania od 2020
    ♀️ KIR AA
    ♂️ HLA-C - C2

Gameta Gdynia od 2024
    08.2024-> laparoskopia,

10.2024 -> IVF
    orgalutran
    6.11-> Punkcja, 4 🥚
    11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
    12.12 ✨️-> FET 4.1.2
    6+5 -> accofil
    7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
    38+3-> 👶🎀🎉
    age.png
  • Anetpis Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laparoskopia diagnostyczna - czy wam pomogła ?

• sawak Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapewne chodzi o diagnostykę endometriozy. Polecam wejść na stronę fundacji endometriozy , tam jest lista specjalistów w tej dziedzinie.
    USG w algorytmie endometriozy u specjalisty wykaże zmiany.
    Zwykli ginekolodzy nie widzą tej choroby…
    Więcej informacji o laparoskopii znajdziesz na tej stronie https://babyjazz.pl/laparoskopia-w-ginekologii-na-czym-polega-i-przy-jakich-chorobach-sie-ja-stosuje/

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:40

• MrsGolan Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czy któraś z Was miała może robioną laparoskopię w celu usunięcia jajowodu z wodniakiem? Jak się czułyście po?

Miałam wykrytego wodniaka podczas ostatniej kontroli przed transferem, jestem zapisana do poradni i tam liczę na szybkie zapisanie na laparoskopię na NFZ. Zastanawiam się ile trzeba czekać od zabiegu do przygotowania do transferu i czy po zabiegu trzeba koniecznie brać l4?

👩🏻'91 - Niedoczynność tarczycy / Hashimoto -> euthyrox
    👦🏻'91 - żylaki powrózka nasiennego -> zabieg mikrochirurgiczny ❌ -> embolizacja ✅
    Kariotyp, AZF, CFTR - prawidłowe

W klinice od 07.2025 - 5x cykl stymulowany (Lametta, Zivafert, Duphaston)

I PROCEDURA 04.2026 - protokół krótki
    Menopur, Orgalutran (x3), Decapeptyl (x3)
    punkcja (10dc) -> 8/12 zdegenerowane komórki -> 0 ❄️

II PROCEDURA 06.2026 - protokół długi
    Diphereline -> Gonapeptyl Daily + Menopur (150) -> Zivafert (1) -> Lametta, Provera
    13.06 - punkcja
    7 pobranych komórek -> 3 ❄️
  • kindzaaaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsGolan wrote:
    Cześć, czy któraś z Was miała może robioną laparoskopię w celu usunięcia jajowodu z wodniakiem? Jak się czułyście po?

Miałam wykrytego wodniaka podczas ostatniej kontroli przed transferem, jestem zapisana do poradni i tam liczę na szybkie zapisanie na laparoskopię na NFZ. Zastanawiam się ile trzeba czekać od zabiegu do przygotowania do transferu i czy po zabiegu trzeba koniecznie brać l4?
    Laparoskopia to nie zabieg a operacja, więc po operacji od tygodnia do 2 tygodni l4, jednak jest to narkoza i nacinanie w 3 miejscach i ingerencja w ciało.
    Tym bardziej że będziesz miała usuwany jajowód. Napewno miniumum 2/4 tygodnie od operacji trzeba odczekać żeby organizm doszedł do siebie.

👩‍🦳27 👱🏻‍♂️ 29
    Starania od 03.25
    cytologia ✔️
    wymazy Mucha ✔️
    TSH 1,8 Aktualnie 1.4
    Owulację występują ✔️
    Cykle 28/29
    Hormony w normie,
    Prolaktyna ✔️
    Ferrytyna 6!!! Dramat
    Witamina D 20 dramat do poprawy!
    Początki IO
    AMH 3.87
    Pokonać Smoki:
    🔜 laparoskopia sierpień 2026

Problem:
    Niedrożne jajowody i leniwe plemniki 🫣
    Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego
  • MrsGolan Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kindzaaaa wrote:
    Laparoskopia to nie zabieg a operacja, więc po operacji od tygodnia do 2 tygodni l4, jednak jest to narkoza i nacinanie w 3 miejscach i ingerencja w ciało.
    Tym bardziej że będziesz miała usuwany jajowód. Napewno miniumum 2/4 tygodnie od operacji trzeba odczekać żeby organizm doszedł do siebie.
    Dziękuję za odpowiedź :)
    W gabinecie lekarskim te wieści nie brzmiały tak strasznie, a teraz czym więcej o tym czytam tym bardziej się boję :(

A Ty miałaś też usuwanie jajowodu? Jak się czułaś po?

👦🏻'91 - żylaki powrózka nasiennego -> zabieg mikrochirurgiczny ❌ -> embolizacja ✅

Diphereline -> Gonapeptyl Daily + Menopur (150) -> Zivafert (1) -> Lametta, Provera
    13.06 - punkcja
  • kindzaaaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsGolan wrote:
    Dziękuję za odpowiedź :)
    W gabinecie lekarskim te wieści nie brzmiały tak strasznie, a teraz czym więcej o tym czytam tym bardziej się boję :(

A Ty miałaś też usuwanie jajowodu? Jak się czułaś po?
    Ja jestem tydzień przed laparoskopią, u mnie trochę inna sytuacja bo na HSG niedrożne jajowody i dlatego mam skierowanie na laparoskopię zobaczyć co tam się dzieje i czy da radę wgl udrożnić.
    Ponoć nie ma się czego bać, zależy od szpitala i lekarza inne wychodzą w ten sam dzienn po a np ja wiem że będę z 3 dni w szpitalu

👩‍🦳27 👱🏻‍♂️ 29
    Starania od 03.25
    cytologia ✔️
    wymazy Mucha ✔️
    TSH 1,8 Aktualnie 1.4
    Owulację występują ✔️
    Cykle 28/29
    Hormony w normie,
    Prolaktyna ✔️
    Ferrytyna 6!!! Dramat
    Witamina D 20 dramat do poprawy!
    Początki IO
    AMH 3.87
    Pokonać Smoki:
    🔜 laparoskopia sierpień 2026

Problem:
    Niedrożne jajowody i leniwe plemniki 🫣
    Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego
  • MrsGolan Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymam kciuki! :)
    Ja nie jestem w stanie znaleźć żadnych informacji na temat laparoskopii u tego profesora w Warszawie, ale może też nie będzie tak źle:)

13.06 - punkcja
‹‹ 567 568 569 570 571
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ