LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
LateBloomer wrote:Cześć dziewczyny, proszę o poradę.
Obecny lekarz nie widział drugiego jajnika więc musiałam ponownie zrobić USG. Zasugerowano mi laparoskopie na Karowej w celu usunięcia torbieli endometrialnej.
Czy z waszych doświadczeń endometrioza przyczynia się do częstszych problemów z zagnieżdżeniem, poronień, komplikacji?
Podchodzę na komórce dawczyni. Nie miałam wcześniej żadnych zabiegów typu drożność jajowodów, histeroskopii.
Ile czasu po zabiegu można podchodzić do transferu?
Czechy dały zielone światło na podejście w nowym cyklu ale mam wątpliwości.
Z góry dziękuje za wszelkie informacje.
Mi kazali odczekać 3 miesiące.
Magdanka wrote:Hej dziewczyny
24 lutego w 17 dc miałam laparoskopię z wyłuszczeniem torbieli jajnika lewego, drożność nie była sprawdzana. Jak liczyć cykl, od dnia operacji czy to co było wcześniej? Bo według moich wyliczeń skoro miałam operację w 17dc to teraz mam 37dc a od 31dc co drugi dzień delikatne plamienia, śluz zabarwiony na różowo. Też tak miałyście zanim pojawiło się prawidłowe krwawienie? Ja już świruje co to może znaczyć.
Do lekarza pójdę dopiero po odebraniu wyników histpatu, a w szpitalu przy wypisie lekarz dyżurny nie chciał mi udzielić żadnych informacji
Ja miałam laparo w drugiej połoiwie cyklu i okres mi przyszedł o czasie. Jak w zegarku, Generalnie możesz isć do gina to ci przepisze Duphaston i @ się pojawiWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca, 11:29
Magdanka lubi tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 03.2023
~ czekamy na czyjeś jajca... 🥚🥚🥚
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%). -
Dziewczyny z Warszawy chyba ważna informacja. DO szpitala na Starynkieeucza przeniósł się z Krakowa słynny Doktor Ludwin. Moja koleżanka miała właśnie termin laparoskopowego wyłuszczenia miesniaka I dostała go dosłownie z dnia na dzień po wizycie u doktora ludwina na nfz. Jak potrzebujecie dowiadujcie się i korzystajcie bo podobno d9brze operuje. Powodxonka
-
Dziewczyny, a ja mam pytanie takie: jestem skierowana na laparoskopię z histeroskopią na NFZ, pod kątem IUI. Nie znam się na tym kompletnie, czy warto to robić na NFZ? Mam wybór tej drugiej opcji (piankowej), oczywiście płatnej. U mnie nie ma żadnych podejrzeń niedrożności, po prostu ma być to zrobione ze względu na podejście do IUI (u mnie wszystkie parametry są dobre, partner ma złe wyniki).
Z tego co widzę tutaj na forum każda ma jakiś powód do badania drożności jajowodów, czy każda miała to robione przed IUI?Ona 26;
On 28
Słaba jakość nasienia;
10 mln koncentracja; całkowita ilość 35 mln
Morfologia 1%
Starania od VIII 2021 -
eithela wrote:Dziewczyny, a ja mam pytanie takie: jestem skierowana na laparoskopię z histeroskopią na NFZ, pod kątem IUI. Nie znam się na tym kompletnie, czy warto to robić na NFZ? Mam wybór tej drugiej opcji (piankowej), oczywiście płatnej. U mnie nie ma żadnych podejrzeń niedrożności, po prostu ma być to zrobione ze względu na podejście do IUI (u mnie wszystkie parametry są dobre, partner ma złe wyniki).
Z tego co widzę tutaj na forum każda ma jakiś powód do badania drożności jajowodów, czy każda miała to robione przed IUI?
Nie uważam by to było jakieś "gorsze" badanie, bo na NFZJa robiłam i myślę - OK. To badanie lepiej mieć zrobione - zwłaszcza przed IUI, bo szkoda jej jakby coś znaleźli. No ale z pewnością będzie wszystko elegancko.
eithela lubi tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF