X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Czy któraś z was miała laparoskopię z powodu niedrożności jajowodów? A jeżeli tak- jak było i z jakim skutkiem się zakończyło?

sylka0102 lubi tę wiadomość

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • sylwiunia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będę mieć laparoskopie w związku z endometriozą

"Nadzieja za­wiera w so­bie światło moc­niej­sze od ciem­ności, ja­kie pa­nują w naszych sercach".Jan Paweł II

6es3onyx9001zu66.png
  • MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co Ci na ten temat powiedzieli lekarze? A po laparoskopii ile musicie odczekać zanim podejmiecie ponowieni starania?

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • sylwiunia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lekarz powiedział że endometrioza utrudnia zajście ciążę i że trzeba koniecznie usunąć torbiel i ogniska endometriozy które powstały, wykryto to u mnie we wrześniu, nie pytałam ile czasu będziemy musieć odczekać, wizytę u lekarza będę mieć 5 kwietnia

"Nadzieja za­wiera w so­bie światło moc­niej­sze od ciem­ności, ja­kie pa­nują w naszych sercach".Jan Paweł II

6es3onyx9001zu66.png
  • MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak Ty, ale ja strasznie się boję tej laparoskopii (termin 17 kwietnia).
    W moim przypadku wcale nie jest pewne, że w zabiegu uda im się udrożnić jajowody i zajdę w ciążę w naturalny sposób.

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam w ten sposób sprawdzane drożność jajowodów!! dla mnie to okropne uczucie było a wierzcie mi ze narkoze i inne operacje to luzik !!!
    Nie wspominam dobrze tego!!:-(

• sylwiunia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi drożność oceniali na podstawie hsg i miałam drożne

6es3onyx9001zu66.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiunia wrote:
    mi drożność oceniali na podstawie hsg i miałam drożne

No mi niestet nie tylko pod narkozą laparoskopowo!!:-(

• MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi waśnie w HSG wyszła całkowita niedrożność i dlatego muszę poddać się laparoskopii, a z tego co czytam na necie o laparoskopii to więcej może zaszkodzić niż pomóc.
    AGA 30 a co się dowiedziałaś po laparoskopii, że były niedrożne i udrożnili (obydwa niedrożne?)? A powiedzieli Ci kiedy możecie znów starać się o dziecko?

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi83 wrote:
    Mi waśnie w HSG wyszła całkowita niedrożność i dlatego muszę poddać się laparoskopii, a z tego co czytam na necie o laparoskopii to więcej może zaszkodzić niż pomóc.
    AGA 30 a co się dowiedziałaś po laparoskopii, że były niedrożne i udrożnili (obydwa niedrożne?)? A powiedzieli Ci kiedy możecie znów starać się o dziecko?

Pamiętam jak się obudziłam po narkozie to lekarz przyszedł i powiedział WRACAĆ DO DOMU I ROBIĆ BOBASA BO WSZYSTKO OK JEST!! NO ale jak narazie do tej pory nic nie wyszło !!!:-(
    Jajowody drożne były i wszystko ok się okazało !! Ból pa zabiegu duży można powiedzieć i te dreny oraz cewnik dla mnie to porażka była!!

• MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze, że stwierdzili, że wszystko ok. Udrażnianie laparoskopowo jest niebezpieczne więc jeśli u Ciebie było ok to tylko się cieszyć i po prostu czekać aż się uda

Agafia83 lubi tę wiadomość

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma nikogo więcej kto ma jakieś doświadczenia z laparo?

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2013, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi83 wrote:
    Najważniejsze, że stwierdzili, że wszystko ok. Udrażnianie laparoskopowo jest niebezpieczne więc jeśli u Ciebie było ok to tylko się cieszyć i po prostu czekać aż się uda

No mam nadzieję że w końcu się uda coś zmajstrować!!!
    I powodzenia ci życzę:-)

• anita9 Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2013, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem świeżo po laparo z histeroskopią brzuch pocięty zabieg w narkozie w w5 dobie wypuszczono mnie do domu wszystko drożne żadnych innych problemów nie stwierdzono kazał się starać ale to już od 3 lat tak i efektu nie ma więc pomysłów mi już brak a owulacja jest więc co mam teraz zrobić ?

anita
  • MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2013, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drożne dzięki laparoskopii, czy nie musieli w laparo udrażniać? I co Ci się działo, że musiałaś się poddać laparo?

Asiasia lubi tę wiadomość

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2013, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anita9 wrote:
    ja jestem świeżo po laparo z histeroskopią brzuch pocięty zabieg w narkozie w w5 dobie wypuszczono mnie do domu wszystko drożne żadnych innych problemów nie stwierdzono kazał się starać ale to już od 3 lat tak i efektu nie ma więc pomysłów mi już brak a owulacja jest więc co mam teraz zrobić ?

Może na IUI się zdecydujcie!! Zawsze zwiększa szanse coś!!:-)

• kicinia Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2013, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po laparoskopii wyszłam do domu na drugi dzień.

• anita9 Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    drożna byłam cały czas lekarz pytał czy byłam na clo więc pewno pójdzie w tym kierunku

anita
  • kicinia Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2013, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie Clo nie działało niestety

• MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się czułyście po laparoskopii? Długo czekałyście z rozpoczęciem starań?

paulina502 lubi tę wiadomość

3jgxw1d38c6jwcsz.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ