X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to trzymaj się dzielnie i przede wszystkim myśl pozytywnie, a wszystko będzie dobrze :)

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • kicinia Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiunia w jakim szpitalu będziesz miała ? Ściślej to w jakim mieście ?

• MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam newsy po wizycie u gina otóż: Ten cykl spisany na straty bo z prawego jajnika (z nieczynnym jajowodem), a owulację już miałam jakieś 2 dni temu, ale przez laparo i antybiotyki nie było skoku temperatury (dziwi mnie tylko, że dopiero po owulacji testy owu zaczęły wychodzić na + ). Dowiedziałam się też, że owulacja wcale nie przebiega na przemian raz z jednego, raz z drugiego jajnika (a do dziś tak myślałam) i nigdy nie wiadomo z którego jajnika będzie w kolejnym cyklu.

violijka lubi tę wiadomość

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • sylwiunia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgadza się nie ma reguły z którego jajnika będzie owulacja u bardzo długi czas owulacja jest z lewego jajnika, bo na prawym jest torbiel

"Nadzieja za­wiera w so­bie światło moc­niej­sze od ciem­ności, ja­kie pa­nują w naszych sercach".Jan Paweł II

6es3onyx9001zu66.png
  • kicinia Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co pamiętam jak chodziłam do gin jajeczkowałam przeważnie z lewego ale to może rzeczywiście dlatego ,że na prawym ciągle coś się robiło ,a to torbielka a to cysta , Teraz nawet nie myślę z którego jajnika bo i tak muszę najpierw przetkać jajowody. Choć dziś czułam okropny ból w lewym więc to pewnie to.

• MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mam nadzieję, że przez to, że prawy jajowód mam nieczynny to owu przeniesie się na lewą stronę

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • kicinia Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2013, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie dziś chyba mam jajeczkowanie bo brzuch boli cały dzień i właśnie teraz się skapłam ,że to owulacja może być bo połowa cyklu własnie, ale nigdy nie miałam takich odczuć przy tym , właściwie ból przy owulce mam pierwszy raz w życiu chyba.

• sylwiunia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem po laparoskopii, dziś wyszłam ze szpitala i jestem szczęśliwa że mam to za sobą, w sumie 5 dni spędziłam w szpitalu, też oczekiwanie na wyniki badania histopatologicznego, który będzie za trzy tygodnie i wizyt kontrolna. Sporo mi usunęli, ale teraz już tylko będzie dobrze.

Nina lubi tę wiadomość

"Nadzieja za­wiera w so­bie światło moc­niej­sze od ciem­ności, ja­kie pa­nują w naszych sercach".Jan Paweł II

6es3onyx9001zu66.png
  • kicinia Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2013, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiunia trzymam kciuki żeby wyniki były dobre i życzę dobrego samopoczucia. Ja za tydzień dowiem się konkretną datę mojego zabiegu i tez już się boje.

sylwiunia lubi tę wiadomość

• sylwiunia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 04:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszę przyznać że nie było tak źle, dobre to wszystko znosiłam ze względu na to że miałam podawane leki przeciwbólowe i przeciwwymiotne. Powiem tak że bólu i młodości nie miałam.

6es3onyx9001zu66.png
  • MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twarde z nas sztuki :)

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • sylwiunia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie tak jak mówisz MałaMi

6es3onyx9001zu66.png
  • MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zaczynam nowy cykl, pierwszy po laparoskopii i mogę powiedzieć, że chociaż lekarz uprzedzał mnie, że miesiączka może się spóźnić, to jednak pojawiła się jak zwykle- jak w zegarku:) Ponadto mimo laparo miałam owulację, więc laparo aż tak bardzo nie wpłynęło na mój organizm. Nowością był brak plamień przed miesiączką- ale tego to akurat życzyłabym sobie co miesiąc :)
    Teraz zaczynam nowy cykl pełen nadziei :) Trzymajcie kciuki :)

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • sylwiunia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to do dzieła i powodzenia w tym cyklu, ciekawe kiedy u mnie pojawi się miesiączka, czy z opóźnieniem czy tak jak zawsze.

MałaMi83 lubi tę wiadomość

6es3onyx9001zu66.png
  • MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziękuję:) a Ty kiedy spodziewasz się @?

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • sylwiunia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    między 18-20 maja

6es3onyx9001zu66.png
  • sylwiunia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi czy tobie po laparoskopii schodziła skóra z brzucha, mi się tak wysuszyła, że schodzi, teraz smaruję balsamem i ją nawilżam.

6es3onyx9001zu66.png
  • MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też mi się łuszczy :) Zastanawiałam się czemu mam taką suchą skórę- jakoś nie skojarzyłam faktów. Jednak co dwie głowy to nie jedna :)
    A co do miesiączki to miejmy nadzieję, że u Ciebie też zawita na czas i będziesz mogła zacząć nowy cykl już z nadzieją, że naprawdę owocny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2013, 14:38

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • sylwiunia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi83 wrote:
    No też mi się łuszczy :) Zastanawiałam się czemu mam taką suchą skórę- jakoś nie skojarzyłam faktów. Jednak co dwie głowy to nie jedna :)
    A co do miesiączki to miejmy nadzieję, że u Ciebie też zawita na czas i będziesz mogła zacząć nowy cykl już z nadzieją, że naprawdę owocny :)

powodzenia

6es3onyx9001zu66.png
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Wczoraj moja pani doktor zaproponowała mi laparoskopię - mam jeden jajowód niedrożny a drugi drożny ale poskręcany. Zgodziłam się. Termin na 05 czerwca ale do szpitala mam się zgłosić już 04. I powiem szczerze że jak wczoraj wszystko było ok tak teraz, jak juz wszystko nabrało konkretów, mam stracha. Boję się nie tyle bólu co bardziej takiej bezradności i uzaleznienia od szpitala. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale piszecie o jakiś cewnikach. Ale gdzie? I jak długo po zabiegu człowiek leży i czuje się jak siedem nieszczęść? I w ogóle czy ja dobrze robię.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2013, 16:32

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ