LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam newsy po wizycie u gina otóż: Ten cykl spisany na straty bo z prawego jajnika (z nieczynnym jajowodem), a owulację już miałam jakieś 2 dni temu, ale przez laparo i antybiotyki nie było skoku temperatury (dziwi mnie tylko, że dopiero po owulacji testy owu zaczęły wychodzić na + ). Dowiedziałam się też, że owulacja wcale nie przebiega na przemian raz z jednego, raz z drugiego jajnika (a do dziś tak myślałam) i nigdy nie wiadomo z którego jajnika będzie w kolejnym cyklu.
violijka lubi tę wiadomość
-
zgadza się nie ma reguły z którego jajnika będzie owulacja u bardzo długi czas owulacja jest z lewego jajnika, bo na prawym jest torbiel"Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności, jakie panują w naszych sercach".Jan Paweł II
-
Z tego co pamiętam jak chodziłam do gin jajeczkowałam przeważnie z lewego ale to może rzeczywiście dlatego ,że na prawym ciągle coś się robiło ,a to torbielka a to cysta , Teraz nawet nie myślę z którego jajnika bo i tak muszę najpierw przetkać jajowody. Choć dziś czułam okropny ból w lewym więc to pewnie to.
-
Już jestem po laparoskopii, dziś wyszłam ze szpitala i jestem szczęśliwa że mam to za sobą, w sumie 5 dni spędziłam w szpitalu, też oczekiwanie na wyniki badania histopatologicznego, który będzie za trzy tygodnie i wizyt kontrolna. Sporo mi usunęli, ale teraz już tylko będzie dobrze.
Nina lubi tę wiadomość
"Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności, jakie panują w naszych sercach".Jan Paweł II
-
muszę przyznać że nie było tak źle, dobre to wszystko znosiłam ze względu na to że miałam podawane leki przeciwbólowe i przeciwwymiotne. Powiem tak że bólu i młodości nie miałam."Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności, jakie panują w naszych sercach".Jan Paweł II
-
Ja właśnie zaczynam nowy cykl, pierwszy po laparoskopii i mogę powiedzieć, że chociaż lekarz uprzedzał mnie, że miesiączka może się spóźnić, to jednak pojawiła się jak zwykle- jak w zegarku:) Ponadto mimo laparo miałam owulację, więc laparo aż tak bardzo nie wpłynęło na mój organizm. Nowością był brak plamień przed miesiączką- ale tego to akurat życzyłabym sobie co miesiąc
Teraz zaczynam nowy cykl pełen nadziei Trzymajcie kciukisylwiunia lubi tę wiadomość
-
no to do dzieła i powodzenia w tym cyklu, ciekawe kiedy u mnie pojawi się miesiączka, czy z opóźnieniem czy tak jak zawsze.
MałaMi83 lubi tę wiadomość
"Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności, jakie panują w naszych sercach".Jan Paweł II
-
MałaMi czy tobie po laparoskopii schodziła skóra z brzucha, mi się tak wysuszyła, że schodzi, teraz smaruję balsamem i ją nawilżam.
-
No też mi się łuszczy Zastanawiałam się czemu mam taką suchą skórę- jakoś nie skojarzyłam faktów. Jednak co dwie głowy to nie jedna
A co do miesiączki to miejmy nadzieję, że u Ciebie też zawita na czas i będziesz mogła zacząć nowy cykl już z nadzieją, że naprawdę owocnyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2013, 14:38
sylwiunia lubi tę wiadomość
-
MałaMi83 wrote:No też mi się łuszczy Zastanawiałam się czemu mam taką suchą skórę- jakoś nie skojarzyłam faktów. Jednak co dwie głowy to nie jedna
A co do miesiączki to miejmy nadzieję, że u Ciebie też zawita na czas i będziesz mogła zacząć nowy cykl już z nadzieją, że naprawdę owocny
powodzenia"Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności, jakie panują w naszych sercach".Jan Paweł II
-
Witajcie.
Wczoraj moja pani doktor zaproponowała mi laparoskopię - mam jeden jajowód niedrożny a drugi drożny ale poskręcany. Zgodziłam się. Termin na 05 czerwca ale do szpitala mam się zgłosić już 04. I powiem szczerze że jak wczoraj wszystko było ok tak teraz, jak juz wszystko nabrało konkretów, mam stracha. Boję się nie tyle bólu co bardziej takiej bezradności i uzaleznienia od szpitala. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale piszecie o jakiś cewnikach. Ale gdzie? I jak długo po zabiegu człowiek leży i czuje się jak siedem nieszczęść? I w ogóle czy ja dobrze robię.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2013, 16:32
Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards