Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2013, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, Ja też miałam laparoskopie pod koniec kwietnia ( wycinali mi torbiel na prawym jajniku )i dodatkowo przepychali jajowody. W szpitalu leżałam w sumie 2 dni. Czekałam miesiąc na zabieg i bardzo szybko doszłam do siebie, bo po 4 dniach czułam się dobrze). Okres dostałam jak w zegarku. Lekarz już zalecił starania w tym cyklu:)zobaczymy, jestem dobrej myśli:)

Niuta lubi tę wiadomość

• sylwiunia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie mam okresu, ale się zbliża, Mi też zalecono już starania w tym cyklu który się rozpocznie może jutro, mam brać distreptazę wieczorem przez 12 dni, a po dniu peak luteinę przez 10 dni.

"Nadzieja za­wiera w so­bie światło moc­niej­sze od ciem­ności, ja­kie pa­nują w naszych sercach".Jan Paweł II

6es3onyx9001zu66.png
  • beatka81 Debiutantka

Wysłany: 26 maja 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie do Was, czy lekarz wam mówił może z jakich powodów jajowody się zapychają? Oprocz poronien - bo to moze byc przyczyną zapychania. Ale czy np. jakies zapalenia przydatków, zaziębienie jajnika - czy coś wiecie na ten temat??

3jvzi09koz06900h.png
  • sylwiunia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2013, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyczyną mogą być zrosty pooperacyjne niekoniecznie po operacjach ginekologicznych

"Nadzieja za­wiera w so­bie światło moc­niej­sze od ciem­ności, ja­kie pa­nują w naszych sercach".Jan Paweł II

6es3onyx9001zu66.png
  • kicinia Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Infekcje i zapalenia również mogą prowadzić do zatkania jajowodów niestety.

• MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapalenia przydatków, zrosty po różnych zabiegach operacyjnych i choroby przenoszone drogą płciową tj. chlamydia

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • sylwiunia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczekuje na pierwszą owulację po laparoskopii, a już się zbliża

6es3onyx9001zu66.png
  • Koza Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2013, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)
    Mam laparoskopie w poniedziałek , boję się strasznie ponieważ pierwszy raz będę w szpitalu. Przeczytałam cały temat i trochę się uspokoiłam... nic zobaczymy co tam wyjdzie.
    Mam cystę czekoladową na lewym jajniku 4cm.

https://www.maluchy.pl/li-68999.png
  • sylwiunia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też się bałam i mnie to przerażało, ale nie potrzebnie bo musze przyznać że nie było źle zawsze są obawy przed samym pobytem w szpitalu, a gdzie będziesz miała wykonywana laparoskopię

6es3onyx9001zu66.png
  • Koza Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiunia właśnie was czytałam i widzę że nie będzie tak zle :) Zabieg będę miała robiony w Niemczech ponieważ tu aktualnie mieszkam i tu dopiero zaczęłam jakieś leczenie.

sylwiunia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68999.png
  • sylwiunia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jak jestem po mogę śmiało powiedzieć że nie ma się czym przejmować powodzenia bądź dzielna

Koza lubi tę wiadomość

6es3onyx9001zu66.png
  • Talija Debiutantka

Wysłany: 5 czerwca 2013, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ja z pytaniem jak dlugo czeka sie na laparoskopie? lekarz na ostatniej wizycie stwierdził ze jak sie nie uda wyśle mnie własnie na taki zabieg Lecze się w Lublinie ale na laparoskopie wysłana bede do warszawy do zaprzyjaźnionego lekarza mojego gina (nie wiem czy mogę tu podawać nazwiska ;D). Moj maz ma urlop od 25 lipca do chyba 6 wrzesnia Jak chodzi do pracy ciezko mu bedzie wziasc cos wolnego a wolalabym zeby ze mna byl Wiec zastanawiam sie czy wbijemy sie w termin podczas jego urlopu :)

• sylwiunia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekałam 1,5 miesiąca ze względu na szczepienie przeciwko żółtaczce, tak bym miała wcześniej.

6es3onyx9001zu66.png
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Jestem na świeżo po laparoskopi - zabieg miałam wczoraj. najgosze było chyba to czekanie i zastanawianie się. Po narkozie opudziłam sie i od razu miałam ochote wracac na swoja salę. Niestety parę godzin musiałam lezeć na pooperacyjnej. Podczas zabiegu kontras przeszedł przez oba jajowody, znaleźli ma jakąś małą torbiel, ponakłówali jajniki. I już. Pani doktor stwierdziła że ona swoją robotę wykonała teraz ja mam się wziąć do dzieła ;)

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echhhh ... a mnie to chyba czeka ...

ale nie wiem czy się zdecyduję ...

ilonek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie jestes sama, mnie tez to czeka :) kurcze troche sie denerwuje przez to :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaa :) hej hej Kochana ...
    nio, mi tak ginka powiedziała - dla sprawdzenia drożności jajowodów ... jeżeli męża wyniki wyjdą ok to ja mam niby TO mieć , ale nie wiem ... nie wiem czy nie odwlekę tego znów w czasie a spróbuję jeszcze wrzucić na luuuz,,,,chociaż ciągle staram się to robić .... A Ty też masz zrobić żeby sprawdzić drożność ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to znaczy ja miałam hsg robione w marcu i wyszły drozne, ale mam zrosty i to moze powodowac ze ronie albo jajeczko sie nie moze zagniezdzic. mąż wraca pod koniec miesiaca to tez najpierw na badania a pozniej jak beda ok to laparo. ale to dopiero jesienia bo po hsg musze odpoczac bo to kolejny inwazyjny zabieg w ciagu roku bedzie...

no i to czekanie jest najgorsze :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2013, 14:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echhh, ja już sama nie wiem czemu ona od razu o tej lapoaro mi powiedziała ....
    o hsg nic nie wspomniała ... nie wiem ... zrobiłam sobie dziś prolaktyne, zobaczymy ... ginka stwierdziła że na pewno jest ok u mnie - bo wsio mam książkowe ... echhh nie wiem co o tym myśleć wszystkim ...

• Niuta Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - nie taki diabeł straszny jak go malują ;)
    Nie ma się czego bać. Po zabiegu zostają trzy małe cięcia, w ogóle nie bolące. A te parę dni w szpitalu idzie wytrzymać. Ja w tym czasie przeczytałam całą książkę (660 stron) którą specjalnie kupiłam.
    Na pewno wszystko pójdzie u Was OK :)

sylwiunia, Saramago lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ