X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • kicinia Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po laparoskopii w sumie ok dopóki działała morfinka :) Później oczywiście troszkę gorzej ale dało się wytrzymać. Ja osobiście czułam takie ciągnięcie i dlatego chodziłam zgięta w pół. Starania zaczęliśmy 2 tyg po laparoskopii ale dlatego że akurat wtedy wypadały dni płodne ponieważ @ miałam dostać w dniu zabiegu ale z nerwów przesunął mi się :D To wszystko zależy od organizmu. Ja np źle znosiłam narkozę , strasznie później wymiotowałam taką jakby smołą.

• MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ups... a ja mam mieć ovu równo w tydzień po laparo... także chyba może być ciężko ze staraniami w tym samym cyklu...

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • kicinia Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różnie bywa. może szybko wydobrzejesz, Ja nie dałabym rady tydzień po ale mnie może też tak polało bo miałam robione badanie drożności jajowodów przy okazji laparo.

• MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mają udrażniać jajowody (bo to, że są niedrożne już wiemy) także pewnie będzie mi potem dokuczał jakiś ból, ale dopytam lekarza, żeby jeszcze czegoś nie narobić :)

ilonek lubi tę wiadomość

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • kicinia Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się właśnie zastanawiam dlaczego mi ich od razu nie udrożnili . Na szczęście już w poniedziałek jadę do kliniki w Krakowie i podejmę kolejną próbę leczenia w kierunku zajścia w upragnioną ciążę. :)

• MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w laparo udrażniali Ci niedrożne, czy po prostu sprawdzali czy są drożne?

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • kicinia Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy okazji laparo ,bo choruje na endometriozę , sprawdzali ale mogli przecież od razu udrożnić skoro wyszło ,że prawy mam zwężony.

• MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak...

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja laparoskopia zbliża się wielkimi krokami... boję się coraz bardziej i boję się, czy uda im się udrożnić chociażby jeden jajowód... Koszmarny taki stan ducha...

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • kicinia Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi pocieszę Cię wiadomością że wczoraj się dowiedziałam że i ja kolejny raz będę na stole operacyjnym... Tylko że teraz w Krakowie.

• Gethrin Koleżanka

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi nie bój sie nie taki straszny diabeł jak go malują owszem narkoza nic fajnego ale da sie przezyc :D ja laparo miałam 8 marca 2012 roku z powodu 3 cm potworniaka na lewym jajniku niby podczas operacji sprawdzili droznosc i jajniki drozne.Lekarz zalecil 1 miesiac wstrzemięźliwości a pozniej lekarz powiedział ze najwazniejsze sa 3 miesiace - mialo sie udac - i ze jak sie po roku nie uda to zeby sie zglosic do kliniki :/ no i jak narazie z zafasolkowania nici. poczekam jeszcze pol roku jak sie nie uda no to nie wiem :(

• kicinia Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi to teraz jesteśmy dwie bo również liczę że podczas palaro uda im się udrożnić jajowód przynajmniej jeden i pomoże mi to szybko zajść w ciążę. Uda nam się zobaczysz . kiedy masz zabieg? Będę trzymać kciuki.

• MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po laparo i udało im się udrożnić jeden jajowód, także jest światełko w tunelu :)

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • kicinia Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki :) Teraz chwilkę odpocznij i do dzieła :)

• MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadziwiająco dobrze się czuję, wiec lada dzień <3

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • sylwiunia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2013, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ile dni byłaś w szpitalu MałaMi

"Nadzieja za­wiera w so­bie światło moc­niej­sze od ciem­ności, ja­kie pa­nują w naszych sercach".Jan Paweł II

6es3onyx9001zu66.png
  • MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wtorek mnie przyjęli, w śr miałam laparo (8:30) i w czw. miałam iść do domu (czułam się świetnie, nawet nie brałam nic przeciwbólowego i moja P. dr. zapewniała, że w tym dniu wyjdę), ale zostawili mnie do pt (chyba tylko dlatego, że wtedy szpital otrzymuje kasę za pacjenta, który był 4 dni więc na siłę trzymają te 4 doby).

sylwiunia lubi tę wiadomość

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • sylwiunia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za odpowiedź no to mnie wypuszczą w czwartek pewnie skoro 4 dni trzymają

"Nadzieja za­wiera w so­bie światło moc­niej­sze od ciem­ności, ja­kie pa­nują w naszych sercach".Jan Paweł II

6es3onyx9001zu66.png
  • MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedy masz laparo?

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • sylwiunia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w następnym tygodniu w poniedziałek idę do szpitala a we wtorek laparo

6es3onyx9001zu66.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ