X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to różnie jest, ja byłam w klinice GYNCentrum i zlecili mi histeroskopię i bardzo nalegali na to żeby zrobić ją prywatnie u nich , jednak ja poprosiłam o skierowanie do szpitala i mi dali. Laparoskopię miałam zleconą orzez gina prywatnego i robiłam normalnie na NFZ

Asana lubi tę wiadomość

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    to różnie jest, ja byłam w klinice GYNCentrum i zlecili mi histeroskopię i bardzo nalegali na to żeby zrobić ją prywatnie u nich , jednak ja poprosiłam o skierowanie do szpitala i mi dali. Laparoskopię miałam zleconą orzez gina prywatnego i robiłam normalnie na NFZ

a jaka jest cena laparo prywatnie? wiesz może? i histero?

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laparo chyba coś koło 3750,00 zł a histeroskopia 1100 diagnostyczna a 1400 zabiegowa
    wg. mnie nie ma sensu prywatnie robić tych zabiegów , no chyba że ma się dużo wolnych środków :)
    Fakt że niekiedy liczy się czas a dziewczyny jak robiły prywatnie to na 10:00 szły na histero a o 15:00 juz wychodziły do domu.

Asana lubi tę wiadomość

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plimka, dzięki wielkie

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej powiedzcie mi jak mam liczyc który dzień po pregnylu pregnyl dostałam 30 września doktorka powiedziała ze owulacja chyba byla 2 października wiec nie wiem dzis mam 12 czy 14,dzień po pregnylu zrobiłam wczoraj ale wieczorem test i niestety negatywny okres dopiero w czwartek. Ale juz nie mam nadziei jakiej kolwiek chyba mi nie jest dane zostać mama i muszę się z tym oswoić :( czekam na okres bo juz od soboty mnie pobolewa

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli pregnyl dostałaś 30 września to 14 dni po pregnylu będzie 13 września. Jeżeli wyszła ci już 1 kreska tzn. że i tak pregnylu nie ma w organizmie. Sylwia ile ty czas jesteś po laparo ?

Asana lubi tę wiadomość

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola powiedz mi proszę jak robiłaś badania prenatalne to miałaś na NFZ czy prywatnie ? i czy proponowali ci np. zdjęcie 3D czy nie ?

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chodzilam do tej babki do Mikolowa to powiedziala ze dostane skierowanie a potem poszlam do tego lekarza co teraz chodze do niego i okazalo sie ze on robi prenatalne ale prywatnie ;) i robil mi 3d i 4d od razu:) ale nawet nie prosilam i nie bral dodatkowych pieniedzy za to :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia zrób test rano a nie wieczorem. Min pozytywny wyszedł co prawda popołudniu 10 dni po owulacji ale wszystko zależy kiedy jest zagniezdzenie i bardziej miarodajne jest rano.
    Edyta ja robiłam prenatalne prywatnie i lekarz tłumaczył ze 3d po 25 tyg najfajniejsze są.. a na NFZ hest po 30 lub 35 roku życia nie pamiętam teraz.. wcześniej trzeba płacić..

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ile placilas? Ja za prenatalne 250 u certyfikowanego doktora. Badanie trwało ponad godzinę. Testu pappy nie robiłam. Połowókowe i 3 trymestru tez tam robiłam. Z czego 3 trymestru 3d zdjęcia takie fotograficzne plus płytka z nagrania. Doplacalam 50 zł.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja placiłam tez 250 ;) 3d i 4d robi za kazdym razem. Tez mi mowil ze to jeszcze zle widac w tych wczesniejszych tygodniach ale ze bedzie to sprawdzal za kazdym razem ;)
    Pappy tez jie robilam bo uwazam ze to bezsensu... tyle bledow przez to jest i tylko sie czlowiek stresuje... Mi ta z mikolowa powiedziala ze dostalabym na NFZ bo mamy niezgodnosc i przez pcos.. tak mi wytlumaczyla ;) ale ze zmienilam lekarza to bylam prywatnie i nie żałuję :)

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Jeżeli pregnyl dostałaś 30 września to 14 dni po pregnylu będzie 13 września. Jeżeli wyszła ci już 1 kreska tzn. że i tak pregnylu nie ma w organizmie. Sylwia ile ty czas jesteś po laparo ?
    Ja styczniu miałam laparoskopie

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Sylwia zrób test rano a nie wieczorem. Min pozytywny wyszedł co prawda popołudniu 10 dni po owulacji ale wszystko zależy kiedy jest zagniezdzenie i bardziej miarodajne jest rano.
    Edyta ja robiłam prenatalne prywatnie i lekarz tłumaczył ze 3d po 25 tyg najfajniejsze są.. a na NFZ hest po 30 lub 35 roku życia nie pamiętam teraz.. wcześniej trzeba płacić..
    No właśnie zrobię jutro rano. Ale dziwne mam uczucie bo boli mnie brzuch na okres chwile i przestaje dzis mam np spokój nie wiem co to ma znaczyć

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm no ja się właśnie zastanawiam bo dostałam skierowanie ze względu na stymulację clostylbegytem, umówiłam się w klinice w której staraliśmy się o in vitro.

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia to może oznaczać wszystko i nic , mnie np po duphastonie wszystko bolało :/

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak dostałaś skierowanie to na NFZ raczej ;) musiałabyś sobie zadzwonić i się dopytać

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak wiem że mogę iść na NFZ ale ciekawa jestem czy jest jakaś różnica pomiędzy prywatnym badaniem a badaniem na NFZ. No nic pójdę to zobaczę :)

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwazam ze nie moze byc żadnej roznicy... :) najwazniejsze sa pomiary :) dokladnie dziecko sprawdza i pewnie plytka w tym bedzie ;)

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Sylwia to może oznaczać wszystko i nic , mnie np po duphastonie wszystko bolało :/
    Nie nakręcam się nawet. Będzie okres jak nic wczoraj robiłam test pewnie by juz wyszedł... Zrobię jeszcze jeden i czekam na okres luteinę mam do jutra wiec okres będzie środa czwartek

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    Nie nakręcam się nawet. Będzie okres jak nic wczoraj robiłam test pewnie by juz wyszedł... Zrobię jeszcze jeden i czekam na okres luteinę mam do jutra wiec okres będzie środa czwartek
    A ten Twój mąż to się badał? W sensie nasienie?

‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ