LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
Mandy wrote:Czesc dziewczyny!
Ja jestem 2 dni po laparoskopii. Jajowody niedrozne przy badaniu sono hsg, przy laparoskopii udalo sie udroznic!
Teraz czekam na powrot do normalnego funkcjonowania. Poki co dokucza mi bol ramion, karku i rany w pepku. Sama operacja nie byla straszna . Mam nadzieje ze udroznienie jajo
eodow przyniesie zamierzony rezultat;)
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia i pierwszego owocnego cyklu
mam do Ciebie pytanie odnośnie laparo są jakieś "wymagania" co do paznokci? Mam zrobione na rękach i stopach i nie wiem czy powinnam ściągnąć? Pamiętam że do cesarki nie mogłam mieć
Mandy lubi tę wiadomość
19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
02.2019 - Pasnik immunologia
08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
01.2018- Angelius Provita
alloMLR 13% -> 0
Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
homocysteina było 8,20->9,20
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
Wolny testosteron 1,48 pH/ml
p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
p/c p.antygenom jajnika - ujemne
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła -
nick nieaktualnyWiesz co nie chce tracić już czasu na HSG. Wolę zrobić tą laparo i wiedzieć wszystko dokładnie. Bo przy laparo więcej nieprawidłowości może wyjść. Może uda się zrobić laparo z histeroskopią od razu to byłoby za jednym zamachem. Co do żeli wiadomo, mogą nie pomóc ale zawsze spróbować by można je podać no nic. Trzymajcie kciuki bo jutro mam o 10 rozmowę więc wszystkiego się dowiemetola wrote:To w zasadzie już nie wiadomo czy są drożne Na samo "wydaje się" też nie podchodziłabym do IUI A nie chciałabyś podejść jeszcze raz do hsg? Jest to jednak badanie mniej inwazyjne jak laparo
Pytałam też lekarzy co myślą na temat tych żeli przeciwzrostowych i każdy odpowiadał że nie czytał żadnej pracy naukowej i tak w 100% mogą nie działać jak polecają to producenci Nikt nie prowadził takich badań naukowych -
Też mi się wydaje że zależy od personelu, ja przy cesarce miałam pomalowane i coś psioczyly że nie powinny więc im powiedziałam w żarcie że też nie powinnam tu jeszcze leżeć tylko za 3tygodnie ;p a znajoma mówiła że ona sciagla hybryde z serdecznego żeby przypiąć to urzadzonko do palca i nikt nic nie mówił
dlatego też pytam jak u Ciebie to wyglądało
19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
02.2019 - Pasnik immunologia
08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
01.2018- Angelius Provita
alloMLR 13% -> 0
Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
homocysteina było 8,20->9,20
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
Wolny testosteron 1,48 pH/ml
p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
p/c p.antygenom jajnika - ujemne
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła -
nick nieaktualny
-
Sory za polubienie. A czemu stracony? Bo? Ile dziś miał pęcherzyk ? Kup na ten cykl wiesiołka. Te zioła czynią cuda. Ja zachidzilam tylko ma cyklu z wuesiolkien. Polecamsylka0102 wrote:Ja jestem po monitoringu niestety cykl stracony
w następnym jeszcze raz dawka leków lekko podwojona oprócz lametty i zobaczymy jak cos to zastrzyki jz potem
sylka0102 lubi tę wiadomość

Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Nie bylo ani jednego pęcherzyka ten pęcherzy co rósł to prawdopodobnie sie zapadł albo poprostu pekl wcześniej jak chodziłam do swojej doktorki to mi strasznie szybko pęcherzyki rosly po CLO teraz przepisał mi CLO i duphaston i ze jeszcze spróbujemy raz tak mojego M zaczyna go juz to wkurzać bo mówi ze to na darmo wydawanie kasy ale czemu mi teraz przepisał duphaston a nie luteinę?zastanawiam sie czy jakbym nie zapisala sie do swojej doktorki na NFZ to nie przepisala by mi np tych zastrzyków co mam miec za miesiąc na ryczałt jakby on mi przepisał?bobas2015 wrote:Sory za polubienie. A czemu stracony? Bo? Ile dziś miał pęcherzyk ? Kup na ten cykl wiesiołka. Te zioła czynią cuda. Ja zachidzilam tylko ma cyklu z wuesiolkien. Polecam
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny