X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takataka ja wrote:
    Zoladexu zalecil 6 dawek . Nie jedną.

Bella Dziekuje za odp . Tez rozwazalam dr Guzowskiego . Ale nie bardzo chcialam isc do gamety bo wydawalo mi sie ze cisna ma invitro
    A ta jedna dawka nie jest jednodniowa...

Jesli sama nie chcesz i nie wykorzystalas innych mozliwosci to nie cisna na IVF. Jak ewidentnie cos nie gra albo w nasieniu sa pojedyncze plemniki to wiadomo ze nie beda Cie bez sensu stymulowac i dawac zludnych nadziei

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
  • Karoola277 Znajoma

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 03:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkim którym się udało po ☺

201712016851.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a który to twój cykl po laparoskopi ??

• Karoola277 Znajoma

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To był mój pierwszy cykl i się udało ☺

Flowwer, pola89, Marlena24, MalPog, takataka ja lubią tę wiadomość

201712016851.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm widać ewidentnie to było przyczyną. Ja 5.05 mam laparoskopie,dużo obaw. Mam nadzieję że zwalczenia wroga i zafasolkuje ;)
    A starałas się w tym samym cyklu czy odczekalas ? I miałaś jakieś stymulacje jajeczkowania czy z tym wszystko ok?

• takataka ja Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktory miałaś stopien endo ? Czy cos innego?

• Karoola277 Znajoma

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sytuacja przedstawiala się u mnie beznadziejnie. Lekarze po laparoskopi radzili raczej in vitro.miałam laparoskopie diagnostyczna .po jej wykonaniu okazalo sie ze jest silne zapalenie tkanki miednicznej i miednicy.jeden jajowod niedrozny i nic z tym sie nie udalo zrobic.na drugim były zrosty ..tym samym od razu .zabieg miałam 22 lutego a miesiaczke dostałam 26 i to był szczęśliwy cykl. Dla mnie to prawdziwy cud.. 4 lata starań i nic.

201712016851.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak trochę beznadziejnie ustawioną tą laparo bo już być może wejdzie mi w dni płodne, więc cały cykl raczej starcony. Więc dopiero w czerwcu będziemy działać, bo mam strasznie długie cykle po 38 dni więc wszystko się opóźnia:)

Karola, jednak wiara czyni cuda. :)

• sloncea Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje karola. A przed laparoskopia jakom mialas diagnozę?

Sloncea
    starania od 2014
    08.2016 hsg- jajowody drożne
    02.2017-1 IUI
    04.2017-2 IUI
  • Karoola277 Znajoma

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było diagnozy. Badania były ok. Owulacja występowała. Nasienie też w porządku. Ostatnia nadzieja na co kolwiek była dla nas ta laparoskopia. Chciałam nawet żeby wyszło coś co byłoby przyczyną już wiadoma żeby można było znaleźć rozwiązanie.. trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny. . Wierzę że się uda..!!!❤

201712016851.png
  • Karoola277 Znajoma

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze łatwo się mówi.. ja popadlam w depresję przez te starania... duże wsparcie partnera... ogromna wiara.. +zmiana lekarza... zaczęłam chodzić prywatnie zupełnie inne podejście do wszystkiego... jestem bardzo szczęśliwa.. oby tylko teraz było dobrze... Życzę każdej pragnacej kobiecie tego uczucia... !

Flowwer lubi tę wiadomość

201712016851.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest okresiek :D bez plamienia!! dzizas szok! wsaje rano sikam pacze w kibel a tam czerwono :D prawie nie boli, nie musze brac procha :D
    w likend majowy lozko bedzie mialo cieplo ;)

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    jest okresiek :D bez plamienia!! dzizas szok! wsaje rano sikam pacze w kibel a tam czerwono :D prawie nie boli, nie musze brac procha :D
    w likend majowy lozko bedzie mialo cieplo ;)

Ja też pierwszy raz nie miałam plamień :P dziwnie znienacka dostać @ :P

• takataka ja Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak mialam

• olencja Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:
    Ja też pierwszy raz nie miałam plamień :P dziwnie znienacka dostać @ :P
    malo zawalu nie dostalam :D czerwona dama bez zapowiedzi po tylu latach :D

u5cvp2.png
  • MalPog Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy po laparo miałyście jakieś objawy zbliżającej się @? Piszecie, że nie było plamienia, ale czy bolał Was brzuch, albo krzyż? Ja dziś jestem w 25dc (wg ovu 12dpo) i rano miałam objawy jak przed @ (ból brzucha, ból krzyża), ale póki co jest czysto. W ciągu dnia ból brzucha zmienił się w ciągnięcie jajników, jakby wewnątrz chodził jakiś prąd i promieniował w stronę ud. Mniej więcej od tego czas ciągle mam lodowate dłonie. Poza tymi objawami i zmęczeniem czuję się normalnie, nawet piersi mnie nie bolą. Nie wiem czy coś sobie wkręcam czy coś się dzieje? :(
    Miałyście jakieś dziwne objawy przed pierwszą @ po laparo?

55c44e79ce.png

🍀 22.09.2021 - KRIOBANK, druga procedura, pierwszy transfer śnieżynki, cykl naturalny 🍀 7dpt beta 95 🍀 9dpt beta 266 🍀 13dpt beta 1811 🍀 20dpt beta 22853 🍀 30dpt jest serduszko ❤️🍀

Mamy jeszcze ❄️❄️❄️ (2 x 1AA i morula)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalPog trzymam kciuki za fasolkę ;)

MalPog lubi tę wiadomość

• MalPog Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję <3 Szczerze mówiąc nie nastawiam się na fasolkę, bo wydaje mi się, że mamy marne szanse w tym cyklu. Mam tylko nadzieję, że nic złego się nie dzieje. Wizytę kontrolną po laparo mam dopiero w maju.

55c44e79ce.png

🍀 22.09.2021 - KRIOBANK, druga procedura, pierwszy transfer śnieżynki, cykl naturalny 🍀 7dpt beta 95 🍀 9dpt beta 266 🍀 13dpt beta 1811 🍀 20dpt beta 22853 🍀 30dpt jest serduszko ❤️🍀

• takataka ja Koleżanka

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malpog mam takie same obiawy (jestem w 20 dniu cyklu) 1 cykl po laparo.wg testu owulacyjnego bez owulacji niestety. Bol nie jest na tyle duży ze.utrudnia normalne funkcjonowanie. Ale przypomina ten bol endometrialny jak z przed laparo. Do tego takie jakby ciagniecie kosci lonowej w strone ud z dretwieniem lewej nogi.

Po laparo znieczuleniu zniknęły Wam dolegliwosci czy nie widzicie roznicy ?

• MalPog Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałaś takie objawy endomendy? U mnie nie było żadnych jej objawów, takie uczucie mam pierwszy raz w życiu :/

55c44e79ce.png

‹‹ 463 464 465 466 467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ