Liczba NK wysoka - w oczekiwaniu na wizytę
-
WIADOMOŚĆ
-
Bea77_2 wrote:Wow Brenya, ale Ty masz wiedzę. Właśnie chciałam robić badanie NK z krwi ale może to bez sensu..
A na temat. Komórki w macicy to inna subpopulacja komórek NK i robi co innego, przede wszystkim ma słabe działanie toksyczne, raczej wykazuje działanie komunikacyjne w stosunku do trofoblastu. Te komórki pozwalają na inwazję trofoblastu i bez nich nie ma zagniezdzenia. Z jakichś powodów, ktoś kiedyś zaczął podejrzewać że komórki NK atakują trofoblast (skoro atakują inne komórki we krwi), co okazało się nieprawda, ale poszło w świat i stało się przyczynkiem do "leczenia" immunologicznego. To w skrócie.Bea77_2, Bea77_2 lubią tę wiadomość
5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019 -
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:Wow Brenya, ale Ty masz wiedzę. Właśnie chciałam robić badanie NK z krwi ale może to bez sensu..
-
Zosia K wrote:Wiec dr Kluszczyk raczej negatywnie podchodzi do szczepień . Szczepi na wyraźną prośbę pacjentki po przedstawieniu powikłań dla płodu. W supresji GKS ja stosuje Calcort 6 załatwiony w Unii, gdyż polskie maja dużo działań niepożądanych. Wybór między metypredem a calcortem. Może warto się skonsultować u niego to typ praktyka wszystko opiera na wynikach i jest skuteczny
Co to jest supresja GKS?W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Monika_Rumin wrote:Hej dziewczyny, w której fazie cyklu robi się badanie nk ?
W drugiej, po owulacji.2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-