LUF przyczyny leczenie
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam, założyłam temat bo usłyszałam ostatnio od lekarza taka diagnozę, mam endometriozę i w moim przypadku to może być przyczyną niepękających pęcherzyków, no właśnie może ale nie musi. Jestem ciekawa jak to wygląda u innych, CLO, pregnyl, a owu brak...też tak macie?
-
Przyłączam się do wątku... ja również mam endometriozę i problem z LUF, podobno LUF towarzyszy innym chorobom tj. endometrioza, niedoczynność tarczycy czy PCOs. Miałam raz podany pregnyl ale niestety pęcherzyk mimo to nie pękł... co robić z tym dalej nie wiem...Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
ja dostaję regularnie pregnyl...ostatnio dwie petardy w tyłek, polecam..ból owulacyjny wczoraj był taki, że myślałam że nie dam rady . Ledwo wytrzymałam... Dziewczyny dostają też inny zastrzyk coś na ovitrelle (jest droższy) i jeden to więcej niż jeden pregnyl ale mniej niż dwa. U mnie działał i jeden pregnyl ale ostatnio jakoś skutków ubocznych typowych dla mnie nie miałam to gin dał dwa. Od pierwszej wizyty u niego dostaje pregnyl (akurat było jajeczko jak poszłam pierwszy raz) i dostaję zawsze, żeby była pewnośc ze pęcherzyk pękł.. Pogadajcie z ginami..
-
To spróbójcie może ten drugi zastrzyk, czasem nie na wszystkie dziewczyny pregnyl działa a po ovitrlle pękają. Spróbowac nie zaszkodzi. Różnica w cenie podobno znaczna, no ale warto spróbować.
*rekombinowana ludzka choriogonadotropina, r-hCG, wytwarzana w komórkach jajnika chomika
Pregnyl jest z siuśków kobiet ciężarnych. No różnica bez wątpienia jest. -
tulipanna wrote:No jasne Kotko, ale Elmirki nie znam Witam Elmirko. Ile tego pregnylu bierzecie?Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
kotkapc wrote:Dobrze mowisz, zapytam lekarza, a są może dziewczyny z LUF którym pomogła taka zamiana? Elmirka probowalas?Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Hej:) ja w tym cyklu pierwszy raz testowałam pregnyl 5000 - z tym ze pęcherzyk juz zaczal sie wchłaniać (26x21mm) i zrobila sie torbiel od następnego cyklu moja przygoda z pregnylem zacznie sie na nowo. O ile wchłonie sie torbiel to będzie tez mój debiut z Clo.[*] 01.02.2014 - 6/7 tc.
[*] 11.01.2015 - 5 tc. ciąża biochemiczna
[*] 13.02.2015 - 5 tc. ciąża biochemiczna
12.02.2016 urodził się Nasz Ukochany Synek Filip -
mar wrote:dziewwczyny czy przy niepękających pęcherzykach Wasze wykresy wyglądaja jakos specyficznie? coś zauważyłyście?
szczerze ja staram się tylko kontrolować temperaturę więc za bardzo nie pomogę, tym bardziej, ze prowadzę wykres od 1 podejścia do IUI a było to w tym miesiącuhttps://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Przy LUF wykres nic nie pokaże, testy owulacyjne są dodatnie, w drugiej polowie cyklu widoczny jest wzrost temp. a mimo to pęcherzyk nie pęka, dlatego tak ważny jest monitoring cyklu, który może potwierdzić czy owulacja w ogóle byłaEndometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi -