X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Macierzyństwo- Kraków
Odpowiedz

Macierzyństwo- Kraków

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia wrote:
    Można wiedzieć gdzie pani szepienia miała

Dr Sacha Kraków....... Gratulacje z mojej Strony że się udało, to naprawdę wielki sukces , wiem i mówię to patrząc na moją sytuację. Mi Doktor co wizytę mowi co innego, nawet to żebym się zastanowiła nad Czechami i dawczynia komórek...a następna wizyta i co innego. Ja jestem o tyle w gorszej sytuacji że nie jestem już młoda, a to też znacząco wpływa przy Kir AA na zapłodnienie, Co on mi też potwierdził jak zaczęłam drążyć temat czy ma sens kolejna stylumlacja.

• Nowagg Koleżanka

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powiem, czasem o czymś zapomniał, mówił inaczej niż poprzednio. Ale generalnie takie rzeczy drobne zwalałam na to że jest przemęczony nie dziwmy się. Pilnowałam bo czytałam na forum jakie inne dziewczyny mają zagwostki, na bieżąco dopytywałam i robiłam badania na własną rękę, reagował średnio, że to nie potrzebne. Mimo wszystko robiłam. I nie wyszło nic z tych dodatkowych badań. Uparłam się na biopsje endometrium za 1000 zł wyszła książkowa. Chyba ma wiedzę plus niesamowitą intuicję. Zalecenia na wlew z accofilu nie miałam, obawiałam się strasznie. Nie wiem jak to się dzieje że na koniec wychodzi że i tak miał rację. Chyba stoją za tym te tysiące pacjentek i dzieciaczków.

• Misia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza.LM wrote:
    Dr Sacha Kraków....... Gratulacje z mojej Strony że się udało, to naprawdę wielki sukces , wiem i mówię to patrząc na moją sytuację. Mi Doktor co wizytę mowi co innego, nawet to żebym się zastanowiła nad Czechami i dawczynia komórek...a następna wizyta i co innego. Ja jestem o tyle w gorszej sytuacji że nie jestem już młoda, a to też znacząco wpływa przy Kir AA na zapłodnienie, Co on mi też potwierdził jak zaczęłam drążyć temat czy ma sens kolejna stylumlacja.
    Mogę na priv

Eliza.LM lubi tę wiadomość

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza.LM wrote:

A jesteś pewna że szczepienia nie odniosły przeciwnego skutku? Dr Sacha chce szczepic wszystkich bo na tym zarabia. Owszem są przypadki którym to pomaga ale są też takie przypadki jak ja gdzie szczepienie by tylko spowodowało to że układ autoimunologiczny stałby się jeszcze bardziej agresywny totez inny immunolog zabronił mi się szczepić po wizycie u Sachy. Robił Ci badania po szczepieniach jaki efekt przyniosły??

• Nowagg Koleżanka

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    A jesteś pewna że szczepienia nie odniosły przeciwnego skutku? Dr Sacha chce szczepic wszystkich bo na tym zarabia. Owszem są przypadki którym to pomaga ale są też takie przypadki jak ja gdzie szczepienie by tylko spowodowało to że układ autoimunologiczny stałby się jeszcze bardziej agresywny totez inny immunolog zabronił mi się szczepić po wizycie u Sachy. Robił Ci badania po szczepieniach jaki efekt przyniosły??

Sacha nie jest immunologiem. Nie wiele jest tych czynników przeciwności szczepień. Ale bywają. Lepiej sprawdzić. Chyba cross match warto powtórzyć jeżeli chodzi o agresję względem męża... oczywiście w znaczeniu immunologicznym ;)

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowagg wrote:
    Sacha nie jest immunologiem. Nie wiele jest tych czynników przeciwności szczepień. Ale bywają. Lepiej sprawdzić. Chyba cross match warto powtórzyć jeżeli chodzi o agresję względem męża... oczywiście w znaczeniu immunologicznym ;)

No jak to, całkiem kilka przypadków na forum już było u forumek oodkad tu jestem czyli 3 lat gdzie przyniosły wręcz odwrotny efekt nie mówiąc o długoterminowych skutkach ubocznych które mogą wystąpić. Ja bym sprawdziła jaki efekt przyniosły w badaniach.

• Nowagg Koleżanka

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    No jak to, całkiem kilka przypadków na forum już było u forumek oodkad tu jestem czyli 3 lat gdzie przyniosły wręcz odwrotny efekt nie mówiąc o długoterminowych skutkach ubocznych które mogą wystąpić. Ja bym sprawdziła jaki efekt przyniosły w badaniach.

Dokładnie.
    Dlatego ja chciałam za wszelką cenę uniknąć szczepień. Upewnić się że wszystkie inne czynniki są już są sprawdzone. Ale żeby to zrobić Paśnik określił co jeszcze może być przyczyną allo 0%. U mnie cross match wyszedł super więc mieliśmy nadzieję że to wina cytokin prozapalnych które tłumią wytwarzanie allo. I właśnie prograf miał zgasić cytokiny.
    Nie wiem jak potoczy się dalej moja sytuacja. Dalej się martwię. Ale na ten moment cieszę się że się nie szczepiłam.

Paulina12345 lubi tę wiadomość

• anulla91 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Jestem pacjentką dr P.
    W maju chciałabym do niego podjeść i zacząć procedurę in vitro.
    Od listopada 2021 mam przerwę od wizyt.
    Chcemy na razie przejść przez stymualcję i punkcję i zamrozić a transfer w późniejszym czasie ( ze względów finansowych) dr godzi się na takie rozwiązania?

Anulaa
    Wiek 31 lat
    05.2022 - początek stymulacji in vitro
    06.2022 - punkcja
    1 zarodek
    08.2022 - transfer
    beta 7dpo - 46,5
    beta 9dpo 125
    13.04.2023 Kaja 💕
    04.2024 punkcja nr 2
    3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
    06.2024 Transfer
    7dp beta 85,00
    9dp beta 205,5
  • Dziuba1339 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulla91 wrote:
    Hej dziewczyny:)
    Jestem pacjentką dr P.
    W maju chciałabym do niego podjeść i zacząć procedurę in vitro.
    Od listopada 2021 mam przerwę od wizyt.
    Chcemy na razie przejść przez stymualcję i punkcję i zamrozić a transfer w późniejszym czasie ( ze względów finansowych) dr godzi się na takie rozwiązania?

Myślę że nie będzie z tym problemu, u nas transfer miał byc zaraz po tym jak dostaniemy wyniki badania genetycznego zarodków a niestety z przyczyn zdrowotnych został przesunięty kilka miesięcy 🙁 doktor mówi żeby poczekać ile jest konieczne, nic na siłę... a jeśli chodzi o finanse to niestety leki do stymulacji, punkcja i mrozenie zarodkow jesli masz ich sporo jest najdroższe, no i ewentualne badanie zarodkow to też kosztuje sporo :( a planujesz badac zarodki?

2019 - starania czas start 🥰
    Wiek 26lat👦👩
    03.2022 - IVF - PGT-A ❄️
    05.2022 - beta 7dpt. 0
    06.2022 - IVF - PGT-A ❄️❄️
    07.2022 - beta 7dpt. 38, 8dpt. - 60, 11dpt. - 346 🩵
    03.2023 - synek 🩵 - CC 35tc., preklamsja, małopłytkowość, zatrzymanie wzrostu płodu = hipotrofia, rozwijający się zespół Hellp
    04.2024 - naturalny cud 🩷 - ryzyko hipotrofii 1:18, ryzyko preklamsji 1:16
    preg.png
  • Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowagg wrote:
    Dokładnie.
    Dlatego ja chciałam za wszelką cenę uniknąć szczepień. Upewnić się że wszystkie inne czynniki są już są sprawdzone. Ale żeby to zrobić Paśnik określił co jeszcze może być przyczyną allo 0%. U mnie cross match wyszedł super więc mieliśmy nadzieję że to wina cytokin prozapalnych które tłumią wytwarzanie allo. I właśnie prograf miał zgasić cytokiny.
    Nie wiem jak potoczy się dalej moja sytuacja. Dalej się martwię. Ale na ten moment cieszę się że się nie szczepiłam.

Ja bym się nie szczepiła nawet gdybym miała w ciążę nie zajść w ogole bo moje allo też magicznej kreski doktora Sachy nie sięga. Zbyt bardzo boję się konsekwencji z mowi się o problemach z przeszczepami potem itp. No a immunoglobulin próbowałaś? Wiem że drogie w cholere ale skuteczne również. Dr P. je napewno stosował. Trzymam kciuki 🍀✊💚

• anulla91 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziuba1339 wrote:
    Myślę że nie będzie z tym problemu, u nas transfer miał byc zaraz po tym jak dostaniemy wyniki badania genetycznego zarodków a niestety z przyczyn zdrowotnych został przesunięty kilka miesięcy 🙁 doktor mówi żeby poczekać ile jest konieczne, nic na siłę... a jeśli chodzi o finanse to niestety leki do stymulacji, punkcja i mrozenie zarodkow jesli masz ich sporo jest najdroższe, no i ewentualne badanie zarodkow to też kosztuje sporo :( a planujesz badac zarodki?

Nie nie planuje badać zarodków, wiem że tyle to kosztuje że szok... a my mamy tylko część kasy odłożone resztę będziemy kombinować....a chce już zacząć bo człowiek już coraz starszy

Anulaa
    Wiek 31 lat
    06.2022 - punkcja
    1 zarodek
    08.2022 - transfer
    beta 7dpo - 46,5
    beta 9dpo 125
    13.04.2023 Kaja 💕
    04.2024 punkcja nr 2
    3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
    06.2024 Transfer
    7dp beta 85,00
    9dp beta 205,5
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia wrote:
    Mogę na priv
    Oczywiście, zapraszam Cie

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja historia że ze szczepieniem była taka ze było to zalecie dr.P a ze mu ufałam to poszłam w to w ciemno, bo byłam po jednym nieudanym transferze zanim zaczął doszukiwać się przyczyny. Podczas szczepieniem moje allo-mlr nie wzrosło po podaniu limfocytów męża, dlatego musiałam korzystać z dawcy obcego. Dziewczyna, która się ze mną wymieniała dawcami(mężem)zaszła naturalnie w ciążę, więc ja też byłam pełna nadzi dla siebie, a tu takie rozczarowanie. Po konsultacji z dr. JANOSZ ze Śląska dowiedziałam się że to jest bardzo agresywne dla organizmu i ona tego nie zaleca tylko i wyłącznie Intralipid. Dowiedziałam się również ze poziom moich komórek NK nie jest bardzo wysoki, po zrobieniu badań wskazanych przez nią i ona nie widzi przeszkody żebym nie miała zajść w ciążę , ale to było bardziej chyba na pocieszenie. A Sacha wykorzystuje to że Doktor wysyła wszystkich na szczepienia i ma z tego tak jak ktoś Tu napisał niezła kasę.

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza.LM wrote:
    Moja historia że ze szczepieniem była taka ze było to zalecie dr.P a ze mu ufałam to poszłam w to w ciemno, bo byłam po jednym nieudanym transferze zanim zaczął doszukiwać się przyczyny. Podczas szczepieniem moje allo-mlr nie wzrosło po podaniu limfocytów męża, dlatego musiałam korzystać z dawcy obcego. Dziewczyna, która się ze mną wymieniała dawcami(mężem)zaszła naturalnie w ciążę, więc ja też byłam pełna nadzi dla siebie, a tu takie rozczarowanie. Po konsultacji z dr. JANOSZ ze Śląska dowiedziałam się że to jest bardzo agresywne dla organizmu i ona tego nie zaleca tylko i wyłącznie Intralipid. Dowiedziałam się również ze poziom moich komórek NK nie jest bardzo wysoki, po zrobieniu badań wskazanych przez nią i ona nie widzi przeszkody żebym nie miała zajść w ciążę , ale to było bardziej chyba na pocieszenie. A Sacha wykorzystuje to że Doktor wysyła wszystkich na szczepienia i ma z tego tak jak ktoś Tu napisał niezła kasę.

Myslalam że Przybycień już trochę odszedł od szczepien.... A tu jednak nie. Pamiętajcie że jest właśnie intralipid i nawet immunoglobuliny - obydwa wyjścia bardzo bezpieczne.

• Dziuba1339 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulla91 wrote:
    Nie nie planuje badać zarodków, wiem że tyle to kosztuje że szok... a my mamy tylko część kasy odłożone resztę będziemy kombinować....a chce już zacząć bo człowiek już coraz starszy
    Niestety, kosztuje to dużo więcej niż początkowo zakładaliśmy :( my zbadali zarodki i nie żałujemy bo dwa najlepszej klasy okazały się chore.. więc byłyby napewno transferowane w pierwszej kolejności a wiadomo że transfer i leki do transferu też kosztuja więc w naszym przypadku badanie wyszło taniej niż gdybyśmy mieli podchodzi do transferow które nie miały prawa się udać.

Wiek 26lat👦👩
    03.2022 - IVF - PGT-A ❄️
    05.2022 - beta 7dpt. 0
    03.2023 - synek 🩵 - CC 35tc., preklamsja, małopłytkowość, zatrzymanie wzrostu płodu = hipotrofia, rozwijający się zespół Hellp
    preg.png
  • Dziuba1339 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    Myslalam że Przybycień już trochę odszedł od szczepien.... A tu jednak nie. Pamiętajcie że jest właśnie intralipid i nawet immunoglobuliny - obydwa wyjścia bardzo bezpieczne.
    Nie wiem jak to jest z tym szczepieniami ale mi odrazu powiedział, że nie będziemy się szczepić mimo Allo 0%, nie pytała skąd taka decyzja tylko zaufałam doktorowi.

Wiek 26lat👦👩
    03.2022 - IVF - PGT-A ❄️
    05.2022 - beta 7dpt. 0
    preg.png
  • Misia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza.LM wrote:
    Oczywiście, zapraszam Cie
    Wysłałam zaproszenie

• anulla91 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziuba1339 wrote:
    Niestety, kosztuje to dużo więcej niż początkowo zakładaliśmy :( my zbadali zarodki i nie żałujemy bo dwa najlepszej klasy okazały się chore.. więc byłyby napewno transferowane w pierwszej kolejności a wiadomo że transfer i leki do transferu też kosztuja więc w naszym przypadku badanie wyszło taniej niż gdybyśmy mieli podchodzi do transferow które nie miały prawa się udać.

Wiem że dr namawia na badanie ale no nie mam skąd wyciągnąć 5 tyś zeby zbadać choć dwa zarodki.

Anulaa
    Wiek 31 lat
    06.2022 - punkcja
    1 zarodek
    08.2022 - transfer
    beta 7dpo - 46,5
    beta 9dpo 125
    13.04.2023 Kaja 💕
    04.2024 punkcja nr 2
    3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
    06.2024 Transfer
    7dp beta 85,00
    9dp beta 205,5
  • Nowagg Koleżanka

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pobieranie materiału do ewentualnych badań w przyszłości polecam. Może kiedyś sytuacja pozwoli zbadać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia wrote:
    Wysłałam zaproszenie
    Nic mi nie doszło?????

‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ