Macierzyństwo- Kraków
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia8818 wrote:Hej ja tez zapisalam sie do gyncentrum na liste rezerwowa i po tygodniu juz mialam termin. Wiec szybko i warto sie zapisac. Ja teraz jestem na poczatku kontaktu z doktorem Socha. Mam zrobic duzo badan ale po napisaniu meila w ten sam dzien mi odpisal ze zadzwoni za tydzien i wszystko wyjasni.✓Starania od 2015 (cb)
💊💉1 procedura-czerwiec-Lipiec 2020 Punkcja->transfer 3.1.1 , nieudany.
08.2020 badania:
🔍MTHFR 677C>T homozygota
🔍 pai-1 4g heterozygota
🔍Hashimoto-Euthyrox
🔍Kariotypy prawidłowy
🔍 Przeciwciała ok
🔍Prolaktyna po obciążeniu podwyższona
✓10.2020
Zmiana lekarza ->💪diagnostyka immuno:
✓Allo mlr 0%
✓Kiry bx( brak m.in 3 implantacyjnych)
✓ Hla c 05,07
✓Hla partnera c 07
💉💊01/02.2021-> 2 procedura
Mamy zamrożone dwa( 1 przebadany,zdrowy
)💙💙💪
04.2021 naturalny cud😍💪 -
Jestemza wrote:Z tego co zauważyłam odpisuje w poniedziałki. Ja właśnie mam po niedzieli konsultacje telefoniczna.A z badań które mi zalecił w e-maili mam zrobić tylko część bo pozostałe miałam robione.
Hej ja w poniedzialek mam konsultacje telefoniczna z dok. Socha. Wiesz moze jak dlugo sie czeka na robienie szczepionki jak mam wszystkie badania? -
Asia8818 wrote:Hej ja w poniedzialek mam konsultacje telefoniczna z dok. Socha. Wiesz moze jak dlugo sie czeka na robienie szczepionki jak mam wszystkie badania?
PrincessLeia lubi tę wiadomość
✓Starania od 2015 (cb)
08.2020 badania:
🔍MTHFR 677C>T homozygota
🔍 pai-1 4g heterozygota
🔍Hashimoto-Euthyrox
🔍Kariotypy prawidłowy
🔍 Przeciwciała ok
✓10.2020
✓Allo mlr 0%
✓ Hla c 05,07
✓Hla partnera c 07
)💙💙💪
Asia8818 wrote:Jestemza wrote:Nie wiemy, też j
Jak patrzylam na twoje wyniki to mam bardzo podobnie jak ty. Kiedy masz monitoring?
U kogo się leczysz?✓Starania od 2015 (cb)
08.2020 badania:
🔍MTHFR 677C>T homozygota
🔍 pai-1 4g heterozygota
🔍Hashimoto-Euthyrox
🔍Kariotypy prawidłowy
🔍 Przeciwciała ok
✓10.2020
✓Allo mlr 0%
✓ Hla c 05,07
✓Hla partnera c 07
)💙💙💪
Jestemza wrote:W piątek pierwsze USG, jestem na protokole długim i obecnie antykoncepcji.
U kogo się leczysz?
Ja tez jestem na protokole długim. I antykoncepcje juz skonczylam i dostalam zastrzyki we czwartek mam monitoring. Kiedys chodzilam do Wyroby ale zmienilam na Przybycienia.Jestemza, PrincessLeia lubią tę wiadomość
-
Jestemza wrote:Z tego co zauważyłam odpisuje w poniedziałki. Ja właśnie mam po niedzieli konsultacje telefoniczna.A z badań które mi zalecił w e-maili mam zrobić tylko część bo pozostałe miałam robione.
Hejka jak tam po konsultacji? Ja juz sie zapisalam na szczepienie ale mam dopiero na 3 marca i co 2 tyg masakra myslalam ze troche szybciej to pójdzie. -
Mam pytanie do Jestemza i Asia8818: czy gdy miałyście już wyniki z immunologi, to byłyście u dr Przybycienia i dopiero on Was skierował do immunologa? Kto w ogóle podejmuje decyzję np. o szczepieniach? Ja czekam tylko na wynik kariotypu (jeszcze ok. 3 tygodnie), ale zastanawiam się, czy się nie zapisać w międzyczasie na jakąś konsultację u immunologa, żeby rzucił okiem na wyniki.
-
Bazylia86 wrote:Mam pytanie do Jestemza i Asia8818: czy gdy miałyście już wyniki z immunologi, to byłyście u dr Przybycienia i dopiero on Was skierował do immunologa? Kto w ogóle podejmuje decyzję np. o szczepieniach? Ja czekam tylko na wynik kariotypu (jeszcze ok. 3 tygodnie), ale zastanawiam się, czy się nie zapisać w międzyczasie na jakąś konsultację u immunologa, żeby rzucił okiem na wyniki.
Ja np sama poszłam w międzyczasie na wizytę do imunologa on zalececil mi w moim przypadku accofil patrząc na moje wyniki zlecił jeszcze dodatkowe badania i z tymi wszystkimi byłam u dr przybycienia, przyznał rację imunologowi, nie komentował że udałam się jeszcze na koncultacje do specjalisty..Bazylia86 lubi tę wiadomość
-
Jolciaa wrote:Ja np sama poszłam w międzyczasie na wizytę do imunologa on zalececil mi w moim przypadku accofil patrząc na moje wyniki zlecił jeszcze dodatkowe badania i z tymi wszystkimi byłam u dr przybycienia, przyznał rację imunologowi, nie komentował że udałam się jeszcze na koncultacje do specjalisty..
No i super, też tak zrobię🙂 A mogłabyś napisać u kogo byłaś i ile czekałaś na wizytę? -
Bazylia86 wrote:No i super, też tak zrobię🙂 A mogłabyś napisać u kogo byłaś i ile czekałaś na wizytę?
Ja byłam u dr Sydora i czekałam miesiąc na wizytę przyjmuje w Krk oraz Tarnowie jeżeli nie masz daleko spr tu i tu może gdzieś będzie szybciej.. , bardzo rzeczowy Gość skierował mnie na dodatkowe badania, wytłumaczył dostałam od niego dodatkowe zalecenia pokazałam dr P i w sumie się zgodzili w podobnych kwestiach, mysle że warto.. 😀Tak dla świętego spokojuBazylia86 lubi tę wiadomość
-
Bazylia86 wrote:Mam pytanie do Jestemza i Asia8818: czy gdy miałyście już wyniki z immunologi, to byłyście u dr Przybycienia i dopiero on Was skierował do immunologa? Kto w ogóle podejmuje decyzję np. o szczepieniach? Ja czekam tylko na wynik kariotypu (jeszcze ok. 3 tygodnie), ale zastanawiam się, czy się nie zapisać w międzyczasie na jakąś konsultację u immunologa, żeby rzucił okiem na wyniki.
Hej mnie skierowal doktor Przybycien. Ja nawet nie wiedzialam ze jest mi to potrzebne dlatego nigdzie wczesniej nie bylam.Bazylia86 lubi tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2021, 08:59
✓Starania od 2015 (cb)
08.2020 badania:
🔍MTHFR 677C>T homozygota
🔍 pai-1 4g heterozygota
🔍Hashimoto-Euthyrox
🔍Kariotypy prawidłowy
🔍 Przeciwciała ok
✓10.2020
✓Allo mlr 0%
✓ Hla c 05,07
✓Hla partnera c 07
)💙💙💪
Asia8818 wrote:Ja tez jestem na protokole długim. I antykoncepcje juz skonczylam i dostalam zastrzyki we czwartek mam monitoring. Kiedys chodzilam do Wyroby ale zmienilam na Przybycienia.
Anty skończyłam wczoraj, od dzisiaj na Gonalu, kontrola we wtorek.
Asia8818, na kiedy masz planowaną punkcję?Jestemza lubi tę wiadomość
-
PrincessLeia wrote:Klub długiego protokołu
Anty skończyłam wczoraj, od dzisiaj na Gonalu, kontrola we wtorek.
Asia8818, na kiedy masz planowaną punkcję?
Hej ja wtorek lub czwartek dowiem sie w niedziele. Spolczuje te zaszczyki sa straszne. Lekarz mowi ze jest lepiej niz myslal z moim amh ( 0.81). -
nick nieaktualnyHej dziewczyny, ja z pytaniem
Planuję podejść do ivf, powiedźcie jak bardziej się opłaca w klinice - z pakietem wyjdzie taniej czy lepiej płacić za wszystko osobno? Wiem, że mogę sobie podpisywać z cennika, ale tak realnie jak to wychodzi?
O leki nie pytam
Tak bardzo przerażają mnie te koszty 🙈 -
Sleepy wrote:Hej dziewczyny, ja z pytaniem
Planuję podejść do ivf, powiedźcie jak bardziej się opłaca w klinice - z pakietem wyjdzie taniej czy lepiej płacić za wszystko osobno? Wiem, że mogę sobie podpisywać z cennika, ale tak realnie jak to wychodzi?
O leki nie pytam
Tak bardzo przerażają mnie te koszty 🙈Jestemza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrincessLeia wrote:Gdzieś słyszałam, że pakiety się opłacają jak się ma dużo zarodków. Pierwsze podejście miałam bez pakietu (płaciliśmy wg regularnego cennika) i chyba wyszło w sumie lepiej, z uwagi na to że nie mieliśmy żadnych zarodków. No ale tego się nie da przewidzieć i wiadomo dopiero po fakcie... Drugie chyba też zrobimy bez pakietu.
I jeszcze jedno pytanie - ile mniej więcej wychodzi monitoringów przy procedurze? Żebym mogła oszacować koszty.