Macierzyństwo- Kraków
-
WIADOMOŚĆ
-
natalia_nyk wrote:No cóż, nie od dziś wiadomo że dr lubi straszyć pacjentki, ciekawe tylko po co
natalia_nyk, Jestemza lubią tę wiadomość
-
@Gusia - sporo przeszliście... Mam nadzieję, że uda się wybrać tę właściwą drogę i spełnić marzenie. ❤️ Gdyby nie te ogromne koszty człowiek mógłby spokojnie próbować różnych rozwiązań, a tak niestety trzeba podejmować trudne decyzje. 😔
@Bazylia - wow, to niezła kwota! Niby w cenniku jest zapis, że kolejna wizyta powinna kosztować już 200 zł... W tamtym roku płaciłam cały czas po 170 zł. 😶Gusia1985, Bazylia86, Jestemza lubią tę wiadomość
-
Co do badania zarodków, myślę że dr patrzy przede wszystkim z medycznego punktu widzenia, żeby zrobić wszystko co się da i wyeliminować potencjalne przeszkody.Ale umówmy się że nawet jeśli przebadamy zarodki i będą zdrowe to nie ma gwaracnicji , że z nich rozwinie się ciąża, prawidłowa ciąża... noi te koszty😬 prawie 8 tys za 3 zarodki... Nie każdy może sobie na to pozwolić, szczególnie że niektórzy są już po kilku procedurach i różnych badaniach , a to wiadomo kosztuje.
Moim zdaniem przede wszystkim osoby z nieprawidłowym kariotypem powinny rozważać badania.
Bellakawa lubi tę wiadomość
✓Starania od 2015 (cb)
💊💉1 procedura-czerwiec-Lipiec 2020 Punkcja->transfer 3.1.1 , nieudany.
08.2020 badania:
🔍MTHFR 677C>T homozygota
🔍 pai-1 4g heterozygota
🔍Hashimoto-Euthyrox
🔍Kariotypy prawidłowy
🔍 Przeciwciała ok
🔍Prolaktyna po obciążeniu podwyższona
✓10.2020
Zmiana lekarza ->💪diagnostyka immuno:
✓Allo mlr 0%
✓Kiry bx( brak m.in 3 implantacyjnych)
✓ Hla c 05,07
✓Hla partnera c 07
💉💊01/02.2021-> 2 procedura
Mamy zamrożone dwa( 1 przebadany,zdrowy
)💙💙💪
04.2021 naturalny cud😍💪 -
nick nieaktualny
-
PrincessLeia wrote:Jestemza prześledziłam ten wątek i Twoja historia jest bardzo podobna do mojej... Wysłałam Ci zaproszenie, chciałabym o coś Cię podpytać na priv.
PrincessLeia lubi tę wiadomość
✓Starania od 2015 (cb)
08.2020 badania:
🔍MTHFR 677C>T homozygota
🔍 pai-1 4g heterozygota
🔍Hashimoto-Euthyrox
🔍Kariotypy prawidłowy
🔍 Przeciwciała ok
✓10.2020
✓Allo mlr 0%
✓ Hla c 05,07
✓Hla partnera c 07
)💙💙💪
natic wrote:Witam serdecznie, jestem nowa w temacie in vitro.... zdecydowaliśmy się na ta procedurę poniewaz nie mogę zajść w druga ciąże. W Macierzyństwie poszliśmy do dr Bazanskiego bo ma najkrótsze terminy. Czy któraś z was miała lub ma z nim odczynienia ? Czy można mu zaufać ?Starania od 2010 r. - 4 IUI
Start in vitro 05.2020 Macierzyństwo Kraków (5x❄️blastocysty)
➡️21.09.20 transfer ❄️💚5.1.1. (cykl sztuczny) CB
➡️28.11.20 transfer ❄️💚 5.1.1 (cykl naturalny + Embrioglue)
16dpt - pęcherzyk ciążowy 😍
31dpt - bije ❤️ maluszek ma 7 mm
8 t.c. - poronienie zatrzymane 💔
➡️06.05.21 transfer ❄️💚 4.1.1 (cykl naturalny + Embrioglue)...🙏
➡️28.06.21 transfer ❄️💚 4.2.1 (cykl sztuczny + Embrioglue)... biochem
➡️08.03.22 transfer ❄️💚 5.1.2 (cykl sztuczny + Embrioglue) ....last chance...Please, stay with us 🥰 -
Jestemza wrote:Przyjęte.Nie loguje się często, ale śledzę wątki więc pisz😉
Zielona@ wrote:Witaj, byłaś już na tej wizycie u dr Bazańskiego? Możesz napisać jak wrażenia po.wizycie???
Zielona@ lubi tę wiadomość
-
blueberry_7 wrote:Właśnie planuję wybrać się do doktora na monitoring w Tarnowie i ustalić plan działania. Miejmy nadzieję, że cykl się nie wydłuży i wystartujemy jeszcze w styczniu z przygotowaniem do transferu. O ile moje wyniki będą ok - bo według dr Google nie ma chyba tragedii, ale kto to wie... 🙂
Jeśli chodzi o koszty to począwszy od stymulacji przez punkcję, hodowlę, badanie zarodków i badania (trzeba było powtarzać wirusologię i wymazy, no i ten słynny covid zrobić) to będzie około 19-20 tysięcy niestety. 😱 Samo badanie 3 zarodków to 7500 zł, a jeszcze do każdego zarodka trzeba doliczyć mrożenie (pierwszy 700 zł, a każdy kolejny 400 zł) i kurczę robi się niezła sumka przy większej liczbie zarodków.
Pewnie doktor też pokazał wyniki badań zarodków 25-latki, gdzie piękne blastocysty miały aberracje? :> Ja oczywiście przez to spodziewałam się, że nasze będą do bani, a tu niespodzianka. 😉
Btw. słyszałyście o podwyżkach cen za wizytę w CMM?blueberry_7, PrincessLeia lubią tę wiadomość
-
Ktoś jeszcze może się wypowiedzieć na temat dr Bazańskiego??? 🙂Starania od 2010 r. - 4 IUI
➡️08.03.22 transfer ❄️💚 5.1.2 (cykl sztuczny + Embrioglue) ....last chance...Please, stay with us 🥰 -
Słyszałyscie coś o nowym teście na covid? Dzisiaj dzwoniłam do kliniki i Pani recepcji powiedziała, że teraz robi się jakiś nowy za 150 zł 🤔
Zielona jak się czujesz? Jak się trzymasz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 16:15
PrincessLeia lubi tę wiadomość
✓Starania od 2015 (cb)
08.2020 badania:
🔍MTHFR 677C>T homozygota
🔍 pai-1 4g heterozygota
🔍Hashimoto-Euthyrox
🔍Kariotypy prawidłowy
🔍 Przeciwciała ok
✓10.2020
✓Allo mlr 0%
✓ Hla c 05,07
✓Hla partnera c 07
)💙💙💪
Jestemza wrote:Słyszałyscie coś o nowym teście na covid? Dzisiaj dzwoniłam do kliniki i Pani recepcji powiedziała, że teraz robi się jakiś nowy za 150 zł 🤔
Zielona jak się czujesz? Jak się trzymasz?
Dziękuję narazie ok, jutro mam zabieg 😕 jakoś muszę się trzymać, plan jest do zrealizowania.Jestemza lubi tę wiadomość
Starania od 2010 r. - 4 IUI
Zielona@ Trzymaj się tam jutro! Widzę że pytasz o dr Bazańskiego. Nie chcesz do dr P teraz się zapisać?Bo jeśli chodzi o czas oczekiwania to nie jest tak długo teraz. W związku z tym że dr M już nie ma w Macierzyństwi. Ja też byłam u dr M na inseminacjach, ja dzwonilam ok 5 stycznia i dostałam termin na 25 luty do dr P czyli nie całe 2 mc, w sumie wydaje mi się że aż tak strasznie długie kolejki nie są.
Zielona@, Jestemza, PrincessLeia lubią tę wiadomość
Starania od 10.2018, lat 32
AMH-2.68
ANA-ujemna
Nasienie-morfologia 3%
1) 2019.12-Histeroskopia
2)2020.09-Laparoskopia(jajowody drożne, ognisko endo i cysta wycięta)
14.11 1 IUI 🍷😒
14.12 2 IUI 🍷😒
.
.
.
Naturalna
01.02 beta 1052
03.02 beta 2085 prog 26
Chwilo trwaj 🙏
*Niedoczynność
*Hiperprolaktynemia
*bakteria Chlamydia-wyleczona -
Dziewczyny!
Czy ma któraś do oddania/sprzedania Marvelon? Potrzebuje dosłownie jedna tabletkę, bo przez przypadek poleciała w świat przy wyjmowaniu.
Byłabym wdzięczna za info😉✓Starania od 2015 (cb)
08.2020 badania:
🔍MTHFR 677C>T homozygota
🔍 pai-1 4g heterozygota
🔍Hashimoto-Euthyrox
🔍Kariotypy prawidłowy
🔍 Przeciwciała ok
✓10.2020
✓Allo mlr 0%
✓ Hla c 05,07
✓Hla partnera c 07
)💙💙💪
Zielona@ wrote:No to super by było zamiast wydawać 400 😊
Dziękuję narazie ok, jutro mam zabieg 😕 jakoś muszę się trzymać, plan jest do zrealizowania. -
Asia8818 wrote:Jak zabieg? Jak sie czujesz? Ja jutro mam wizyte u dokyora P. Z wynikami badan ciekawe co powie.
Jak po wizycie, jakie zalecenia??Starania od 2010 r. - 4 IUI
Zielona@ wrote:Dziękuję, fizycznie jest okej, psychicznie jakoś to trawie. Zabieg chyba dobrze, zobaczymy na kontroli, pójdę za jakieś 3 tygodnie po zabiegu.
Jak po wizycie, jakie zalecenia??[/QU
Dostalam zastrzyji tabletki na tarczyce i na prolakttne. Lekarz zalecil szczepienia na przeciw ciala u doktora Sochy. Za tydz mam kolejna wizyre. -
Zielona, dawno tu nie zaglądałam, nie wiedziałam, że poroniłaś... Bardzo mi przykro
Któraś z Was pytała o badanie allo-MLR. Radzę próbować w Przychodni Zdrowia Rodziny przy 29 Listopada, bo mi się tam udało dostać termin o dwa miesiące wcześniej niż w Gyncentrum. Do Gyncentrum i tak jestem umówiona na połowę marca - po prostu czekam na wynik allo-MLR i jeśli okaże się, że konieczne będą szczepienia, to już będę miała kontrolne badanie zaklepane. Jeśli wynik będzie OK, to odstąpię ten termin - na pewno tu wcześniej napiszę.2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Salome wrote:Zielona, dawno tu nie zaglądałam, nie wiedziałam, że poroniłaś... Bardzo mi przykro
Któraś z Was pytała o badanie allo-MLR. Radzę próbować w Przychodni Zdrowia Rodziny przy 29 Listopada, bo mi się tam udało dostać termin o dwa miesiące wcześniej niż w Gyncentrum. Do Gyncentrum i tak jestem umówiona na połowę marca - po prostu czekam na wynik allo-MLR i jeśli okaże się, że konieczne będą szczepienia, to już będę miała kontrolne badanie zaklepane. Jeśli wynik będzie OK, to odstąpię ten termin - na pewno tu wcześniej napiszę.
Ja miałam w Gyncentrum, byłam na liście rezerwowej i czekałam krócej, a że szczepieniami to chyba nie tak hop siup,na samą konsultację do dr Sachy czeka się dwa tyg, on zlecę też trochę swoich badań, później chyba kolejna konsultacja i dopiero wyznaczają termin 1 szczepienia.A są 3 co dwa lub 3 tyg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 16:53
✓Starania od 2015 (cb)
08.2020 badania:
🔍MTHFR 677C>T homozygota
🔍 pai-1 4g heterozygota
🔍Hashimoto-Euthyrox
🔍Kariotypy prawidłowy
🔍 Przeciwciała ok
✓10.2020
✓Allo mlr 0%
✓ Hla c 05,07
✓Hla partnera c 07
)💙💙💪
Jestemza wrote:Ja miałam w Gyncentrum, byłam na liście rezerwowej i czekałam krócej, a że szczepieniami to chyba nie tak hop siup,na samą konsultację do dr Sachy czeka się dwa tyg, on zlecę też trochę swoich badań, później chyba kolejna konsultacja i dopiero wyznaczają termin 1 szczepienia.A są 3 co dwa lub 3 tyg.
Hej ja tez zapisalam sie do gyncentrum na liste rezerwowa i po tygodniu juz mialam termin. Wiec szybko i warto sie zapisac. Ja teraz jestem na poczatku kontaktu z doktorem Socha. Mam zrobic duzo badan ale po napisaniu meila w ten sam dzien mi odpisal ze zadzwoni za tydzien i wszystko wyjasni.Jestemza, PrincessLeia lubią tę wiadomość