Macierzyństwo- Kraków
-
WIADOMOŚĆ
-
Misia wrote:Dziewczyny mam pytanie jeszcze czy dr Przybycień robi USG piersi✓Starania od 2015 (cb)
💊💉1 procedura-czerwiec-Lipiec 2020 Punkcja->transfer 3.1.1 , nieudany.
08.2020 badania:
🔍MTHFR 677C>T homozygota
🔍 pai-1 4g heterozygota
🔍Hashimoto-Euthyrox
🔍Kariotypy prawidłowy
🔍 Przeciwciała ok
🔍Prolaktyna po obciążeniu podwyższona
✓10.2020
Zmiana lekarza ->💪diagnostyka immuno:
✓Allo mlr 0%
✓Kiry bx( brak m.in 3 implantacyjnych)
✓ Hla c 05,07
✓Hla partnera c 07
💉💊01/02.2021-> 2 procedura
Mamy zamrożone dwa( 1 przebadany,zdrowy
)💙💙💪
04.2021 naturalny cud😍💪 -
Misia wrote:Mi chodzi czy normalnie na monitoringu zrobi USG piersi jak poprosi się go✓Starania od 2015 (cb)
08.2020 badania:
🔍MTHFR 677C>T homozygota
🔍 pai-1 4g heterozygota
🔍Hashimoto-Euthyrox
🔍Kariotypy prawidłowy
🔍 Przeciwciała ok
✓10.2020
✓Allo mlr 0%
✓ Hla c 05,07
✓Hla partnera c 07
)💙💙💪
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny🙂 chcialam się Was podpytac jak to wygląda w tej klinice czy dlugo czeka sie na termin wizyty i czy później jest problem z umówieniem się do danego lekarza? Obecnie z mężem chodzimy do gyncentrum ale chcieliśmy skonsultować jeszcze nasza sytuację z innym lekarzem. I myslalam o dr Annie K, czy któraś z Was jest może jej pacjentka ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2021, 21:04
-
Becky123 wrote:Cześć Dziewczyny🙂 chcialam się Was podpytac jak to wygląda w tej klinice czy dlugo czeka sie na termin wizyty i czy później jest problem z umówieniem się do danego lekarza? Obecnie z mężem chodzimy do gyncentrum ale chcieliśmy skonsultować jeszcze nasza sytuację z innym lekarzem. I myslalam o dr Annie K, czy któraś z Was jest może jej pacjentka ?
Ja jestem 😊 -
nick nieaktualny
-
Allende wrote:Jestemza jak tam brzusio??? 🤗
A u Ciebie jak?
Becky 123 ja polecam dr Przybycienia, ciężko się dostać ale warto.Mozna spróbować najpierw w Tarnowie.Ja byłam tam na dwóch pierwszych wizytach.Ale trzeba zadzwonić kiedy są zapisy, i wystać swoje, często po nocach 😅😉Allende lubi tę wiadomość
✓Starania od 2015 (cb)
08.2020 badania:
🔍MTHFR 677C>T homozygota
🔍 pai-1 4g heterozygota
🔍Hashimoto-Euthyrox
🔍Kariotypy prawidłowy
🔍 Przeciwciała ok
✓10.2020
✓Allo mlr 0%
✓ Hla c 05,07
✓Hla partnera c 07
)💙💙💪
nick nieaktualnyJestemza wrote:Hej hej, rośnie i zaczyna ciążyć 😊 ale w końcu za chwilę 28 TC.
A u Ciebie jak?
Becky 123 ja polecam dr Przybycienia, ciężko się dostać ale warto.Mozna spróbować najpierw w Tarnowie.Ja byłam tam na dwóch pierwszych wizytach.Ale trzeba zadzwonić kiedy są zapisy, i wystać swoje, często po nocach 😅😉
Dziękuję za opinie 😉 może trafi się jakiś termin. -
Becky123 wrote:Allende🙂
Super , a czy polecasz ? Mam trochę wrażenie, że stanęliśmy w martwym punkcie a nigdy nie zaszkodzi jescze z Innym lekarzem się skonsultować. A jak to wygląda z terminami? Bardzo odległe są?
Polecam całym serduchem. Wydaje mi się, że ma niebywałą intuicję. Jest rzeczowa, sympatyczna i nie narzuca swojej woli, słucha pacjenta. Mimo, że proponowała transfer na cyklu sztucznym, kiedy poprosiłam o naturalny, że tak bym wolała, nie było nawet pół dyskusji, uszanowała. Kiedy trzeba, to stawia na swoim. Po prostu wie co robi. Dr Przybycień też jest ok, u mnie akurat przeprowadzał transfer bo trafiło terminem na urlop pani doktor. Wszystko super, transfer udany, ale nic nie słyszałam co do mnie mówił 🤭 no i przepisał mi prolutex, chociaż byłam na cyklu naturalnym i w sumie nie powinien ... Pewnie nie doczytał. Ale ogólnie na plus. Doktor Knafel przyjmuje też na kamiennej w Krakowie, nie wiem gdzie ma szybszy termin, ale do takich lekarzy to się nie spodziewaj szybkich...
Kciuki!!Jestemza lubi tę wiadomość
-
Jestemza wrote:Hej hej, rośnie i zaczyna ciążyć 😊 ale w końcu za chwilę 28 TC.
A u Ciebie jak?
No ja Ciebie gonię, hihi, ale dopiero 16 TC. Ogólnie nie czuję się ciążowo, no ale jestem 12 tygodni do tyłu, to jeszcze pewnie zobaczę jak to jest 😉
Znasz już płeć? Robiłaś jakieś badania genetyczne?
Jak znosiłaś pierwszy trymestr? 😊 Ja ani pół mdłości, ogólnie dobrze się czułam.Jestemza lubi tę wiadomość
-
Allende wrote:Polecam całym serduchem. Wydaje mi się, że ma niebywałą intuicję. Jest rzeczowa, sympatyczna i nie narzuca swojej woli, słucha pacjenta. Mimo, że proponowała transfer na cyklu sztucznym, kiedy poprosiłam o naturalny, że tak bym wolała, nie było nawet pół dyskusji, uszanowała. Kiedy trzeba, to stawia na swoim. Po prostu wie co robi. Dr Przybycień też jest ok, u mnie akurat przeprowadzał transfer bo trafiło terminem na urlop pani doktor. Wszystko super, transfer udany, ale nic nie słyszałam co do mnie mówił 🤭 no i przepisał mi prolutex, chociaż byłam na cyklu naturalnym i w sumie nie powinien ... Pewnie nie doczytał. Ale ogólnie na plus. Doktor Knafel przyjmuje też na kamiennej w Krakowie, nie wiem gdzie ma szybszy termin, ale do takich lekarzy to się nie spodziewaj szybkich...
Kciuki!!
Ja na cyklu naturalnym też miałam prolutex. Także to standardowe postępowanie u doktora. Doktor Przybycień zabezpiecza lekami z każdej strony.Jestemza, Marcelina84 lubią tę wiadomość
👩⚕️26
AMH 1,7
Niedoczynność tarczycy
Chlamydia, ureaplasma, mycoplasma 👍🏻
Endometrioza
Niedrożny jeden jajowód
Kir Bx, brak ds
Allo mlr 21%
PAI heterozygota 👎🏼
IVF długi protokół➡️ 04.2021
❄️ 5.1.1 ❄️5.1.1 oba zdrowe ♥️
Transfer 03.08.2021
10.08.2021 🤰🏼 Bhcg 40,7 ♥️
👨🏼💻 29
Morfologia plemników 1%➡️11% -
nick nieaktualnyAllende wrote:Polecam całym serduchem. Wydaje mi się, że ma niebywałą intuicję. Jest rzeczowa, sympatyczna i nie narzuca swojej woli, słucha pacjenta. Mimo, że proponowała transfer na cyklu sztucznym, kiedy poprosiłam o naturalny, że tak bym wolała, nie było nawet pół dyskusji, uszanowała. Kiedy trzeba, to stawia na swoim. Po prostu wie co robi. Dr Przybycień też jest ok, u mnie akurat przeprowadzał transfer bo trafiło terminem na urlop pani doktor. Wszystko super, transfer udany, ale nic nie słyszałam co do mnie mówił 🤭 no i przepisał mi prolutex, chociaż byłam na cyklu naturalnym i w sumie nie powinien ... Pewnie nie doczytał. Ale ogólnie na plus. Doktor Knafel przyjmuje też na kamiennej w Krakowie, nie wiem gdzie ma szybszy termin, ale do takich lekarzy to się nie spodziewaj szybkich...
Kciuki!!
Dziekuje za podzielenie się opinia🙂 Spróbuję w poniedziałek dzwonić, az się boję usłyszeć daty pierwszego dostępnego terminu🙃 -
Allende wrote:Jestemza wrote:Hej hej, rośnie i zaczyna ciążyć 😊 ale w końcu za chwilę 28 TC.
A u Ciebie jak?
No ja Ciebie gonię, hihi, ale dopiero 16 TC. Ogólnie nie czuję się ciążowo, no ale jestem 12 tygodni do tyłu, to jeszcze pewnie zobaczę jak to jest 😉
Znasz już płeć? Robiłaś jakieś badania genetyczne?
Jak znosiłaś pierwszy trymestr? 😊 Ja ani pół mdłości, ogólnie dobrze się czułam.
Będzie synuś, badań genetycznych nie robiliśmy, założyliśmy że skoro zarodek z punkcji był zdrowy to tutaj też tak będzie.Mialam robione normalne prenatalne i te z krwi po 35rz, i ryzyko wyszło niskie.
Na początku miałam trochę mdłości, ale bez fajerwerków 😅 noi po accofilu ,co drugi dzień plecy bolały.Za to po 11 TC czułam się już rewelacyjnie.
A co do Przybycia jest specyficzny i cicho mówi, ale po dłuższym poznaniu się rozkręca i można usłyszeć np.pytanie czy się już mężowi zastępcza pochwę załatwiło🤣🙈
Podobno oni z Knafel się konsultują.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2021, 09:10
Allende lubi tę wiadomość
✓Starania od 2015 (cb)
08.2020 badania:
🔍MTHFR 677C>T homozygota
🔍 pai-1 4g heterozygota
🔍Hashimoto-Euthyrox
🔍Kariotypy prawidłowy
🔍 Przeciwciała ok
✓10.2020
✓Allo mlr 0%
✓ Hla c 05,07
✓Hla partnera c 07
)💙💙💪
Jestemza wrote:Do 16 też za bardzo nie czułam że się ciążowo🤣 tymbardziej że mały brzuszek miałam.Teraz już jak maluch kopie i krzyże bolą i chodzi się sikać co pół godziny, to nie da się nie czuć 😊
Będzie synuś, badań genetycznych nie robiliśmy, założyliśmy że skoro zarodek z punkcji był zdrowy to tutaj też tak będzie.Mialam robione normalne prenatalne i te z krwi po 35rz, i ryzyko wyszło niskie.
Na początku miałam trochę mdłości, ale bez fajerwerków 😅 noi po accofilu ,co drugi dzień plecy bolały.Za to po 11 TC czułam się już rewelacyjnie.
A co do Przybycia jest specyficzny i cicho mówi, ale po dłuższym poznaniu się rozkręca i można usłyszeć np.pytanie czy się już mężowi zastępcza pochwę załatwiło🤣🙈
Podobno oni z Knafel się konsultują.
Tak tak, oni się trzymają razem 😊 w sumie jak dla mnie wybór pomiędzy nimi nie ma większego znaczenia, obydwoje są świetni. Moje powodzenie można powiedzieć, że jest wynikiem ich wspólnych działań 😁
U mnie też synuś 😍 ja robiłam sanco, bo jednak jestem sporo starsza no i nie badałam zarodków.... Ale jest ok 😊 teraz tylko donosić.... Ja nie biorę już żadnych wspomagaczy, tylko witaminki dla ciężarnych. Tobie coś doktor zalecał szczególnego? W ogóle byłaś przy naturalnym poczęciu obstawiona progesteronem czy nie? -
nick nieaktualny
-
Allende wrote:Tak tak, oni się trzymają razem 😊 w sumie jak dla mnie wybór pomiędzy nimi nie ma większego znaczenia, obydwoje są świetni. Moje powodzenie można powiedzieć, że jest wynikiem ich wspólnych działań 😁
U mnie też synuś 😍 ja robiłam sanco, bo jednak jestem sporo starsza no i nie badałam zarodków.... Ale jest ok 😊 teraz tylko donosić.... Ja nie biorę już żadnych wspomagaczy, tylko witaminki dla ciężarnych. Tobie coś doktor zalecał szczególnego? W ogóle byłaś przy naturalnym poczęciu obstawiona progesteronem czy nie?
Noi aspirin cardio chyba od 6-7 TC biorę cały czas, raczej też profilaktycznie trochę, chciaz Jerzy powiedział że mam troszkę za dużo płytek krwi.A tak to witaminy i euthyrox na tarczycę.
Z tym że to wszystko dopiero od 4-6TC, bo ja zaszłam na spontanie między szczepieniami, gdzie nie brałam żadnych leków itp.
Byłam umówiona na wizytę i mieliśmy zacząć przygotowywać się do transferu.A zrobiła się z tego już wizyta ciążowa 😊
Sleepy a Ty jak się czujesz? Widzę że duży chłopak Wam rośnie 🥰🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2021, 10:44
Sleepy lubi tę wiadomość
✓Starania od 2015 (cb)
08.2020 badania:
🔍MTHFR 677C>T homozygota
🔍 pai-1 4g heterozygota
🔍Hashimoto-Euthyrox
🔍Kariotypy prawidłowy
🔍 Przeciwciała ok
✓10.2020
✓Allo mlr 0%
✓ Hla c 05,07
✓Hla partnera c 07
)💙💙💪
nick nieaktualnyJestemza wrote:Accofil mialam od ok 4 TC do 11 TC( ja mam brak tych ważniejszych kirow i byłam po szczepeniach limfocytami), duphaston do ok 9 TC chyba miałam.Raczej też profilaktycznie bo swój progesteron wysoki.
Noi aspirin cardio chyba od 6-7 TC biorę cały czas, raczej też profilaktycznie trochę, chciaz Jerzy powiedział że mam troszkę za dużo płytek krwi.A tak to witaminy i euthyrox na tarczycę.
Z tym że to wszystko dopiero od 4-6TC, bo ja zaszłam na spontanie między szczepieniami, gdzie nie brałam żadnych leków itp.
Byłam umówiona na wizytę i mieliśmy zacząć przygotowywać się do transferu.A zrobiła się z tego już wizyta ciążowa 😊
Sleepy a Ty jak się czujesz? Widzę że duży chłopak Wam rośnie 🥰🙂
Generalnie o ile 1 i 2 trym były ok (nie licząc niewielkich mdłości w 1), tak 3 trym daje mi mocno w kość. Ból spojenia, cieśni nadgarstków, przy czym w nocy ból jakby łamali mi ręce (od palców do łokcia). A z dnia na dzień tylko gorzej. Więc ja już bym chętnie chciała żeby był listopad 😅
I generalnie już ciężko, jeszcze 2 miesiące a ledwo się toczę 🙈