X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek91 wrote:
    Wzrost jest jak najbardziej prawidłowy :) u mnie też był skok między 6 a 8 dniem a potem też się martwiłam bo kręciło się w okolicy 70-80% a okazało się że bliźniaki :) także już nie rób więcej bety i czekaj na wizytę!
    Kochane bardzo dziękuję za odp:(cały dzień siedzę i czytam wszystko co mozna:) doszukuje się już nawet u siebie ciąży pozamacicznej(przeżyłam dwie:() mam usunięte dwa jajowody. Zaczął mnie boleć bark po lewej stronie i od tego zaczęły się moje paranoji. Strasznie mnie pocieszylyscie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wogole jest możliwe żeby zarodek dostał się do jajnika mimo braku jajowody?tak wiem że jestem psychopatka :)) ale po tym wszystkim co przeżyłam porostu boję się cieszyć dopóki nie zobacze ♥️

• Pelna nadziei Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelkornel czy Ciebie tez brzuch kul lub bolal na dole na srodku? Zaczynam sie martwoc ze moze szyjka sie skraca albo cos bo od wczoraj mnie kluje albo boli na srodku na dole nie po bokach:( a wizyta dopiero w pt.

Pelna nadziei
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie raczej sobie nie przypominam, ale też nie ma się porównywać do innych. Teraz mnie boli, a szyjka nadal ma 3 cm ;)
    Nie stresuj się, bo wszystko zacznie Cię boleć zaraz :)

klz9krhmyflvohw4.png
  • Tacia Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    Kornelkornel czy Ciebie tez brzuch kul lub bolal na dole na srodku? Zaczynam sie martwoc ze moze szyjka sie skraca albo cos bo od wczoraj mnie kluje albo boli na srodku na dole nie po bokach:( a wizyta dopiero w pt.
    Mam tak samo :-) na usg byłam w czwartek wszystko ok tylko mam napięta macie i ból u mnie może być od tego.

Wysłany: 14 października 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelkornel i Tacia dziekuje probuje odpoczywac ale jak sie tak bardzo chce dziecko to wiecie...milej niedzieli

kornelkornel lubi tę wiadomość

Pelna nadziei
  • Tacia Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    Kornelkornel i Tacia dziekuje probuje odpoczywac ale jak sie tak bardzo chce dziecko to wiecie...milej niedzieli
    Kochana mega dużo oszczędzaj się a jeżeli coś Cię niepokoi zawsze możesz podjechać na izbę przyjęć :-)

• xgirl Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, ze maja takze w weekendy otwarte? W ogole polecacie te klinike? Ma ktos porownanie do Invimed?

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g

Wysłany: 14 października 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:
    Kochana mega dużo oszczędzaj się a jeżeli coś Cię niepokoi zawsze możesz podjechać na izbę przyjęć :-)
    Hmmm spróbuję moze odczekac bo z izba przyjec mam niemile doswiadczenia. Moze pecherz biore zurawine i zobaczymy jjtro

Pelna nadziei
  • Tacia Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    Hmmm spróbuję moze odczekac bo z izba przyjec mam niemile doswiadczenia. Moze pecherz biore zurawine i zobaczymy jjtro
    Nie tylko Ty masz źle doświadczenia z izba przyjęć. W razie czego możesz też zabrać no spe.

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    To prawda, ze maja takze w weekendy otwarte? W ogole polecacie te klinike? Ma ktos porownanie do Invimed?
    Tak, jeśli musi być ocena cyklu/iui/punkcja/transfer to nie tylko weekendy ale i święta :)

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelkornel jak się czujesz ? To już koncoweczka :) Ale ten czas śmiga. Mój mały już ma 5 tygodni. Masz już wybrany szpital?

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:

Wprawdzie w invimed nie mieliśmy żadnego zabiegu, ale wizyty i badania i nie ma porównania w podejściu do pacjenta. Z pełna odpowiedzialnością polecam Medart.

Aina
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Kornelkornel jak się czujesz ? To już koncoweczka :) Ale ten czas śmiga. Mój mały już ma 5 tygodni. Masz już wybrany szpital?

Leci jak szalony, jeszcze niedawno byłam 3 w kolejce :) Ostatnie 3 tygodnie były straszne, bo zaczęły mi się skurcze, ból pachwin i pleców, ale powoli się uczymy z partnerem jak sobie z tym radzić ( masaże pleców, spacerki i oddychanie :D ) taki mały kurs przed porodem hihi. W piątek byłam u Sz. mała waży 3230 g szyjka 3 cm i stwierdził, że nie zapowiada się na szybki poród, ale jak zaczęłam opowiadać jakie mam mocne skurcze i jak zobaczył, że głowa jest bardzo bardzo nisko to zmienił zdanie. Mam nadzieję, że jeszcze sobie posiedzi w brzuchu. Rodzę w Świętej Rodzinie.

A Eryczek jak? Grzeczny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 22:43

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Leci jak szalony, jeszcze niedawno byłam 3 w kolejce :) Ostatnie 3 tygodnie były straszne, bo zaczęły mi się skurcze, ból pachwin i pleców, ale powoli się uczymy z partnerem jak sobie z tym radzić ( masaże pleców, spacerki i oddychanie :D ) taki mały kurs przed porodem hihi. W piątek byłam u Sz. mała waży 3230 g szyjka 3 cm i stwierdził, że nie zapowiada się na szybki poród, ale jak zaczęłam opowiadać jakie mam mocne skurcze i jak zobaczył, że głowa jest bardzo bardzo nisko to zmienił zdanie. Mam nadzieję, że jeszcze sobie posiedzi w brzuchu. Rodzę w Świętej Rodzinie.

A Eryczek jak? Grzeczny?
    Te ostatnie tygodnie sa ciężkie, ale szybko mina i niedługo będziesz mogła cieszyć się córeczka. Dobrze ze już nie ma upałów. Ja pod koniec ciazy byłam przez nie wykończona. Eryczek w sumie grzeczny ;) od kilku dni trochę zaczęły mu się kolki, ale sytuacja opanowana :) w ta środę idę już na wizytę popologowa ale te 6 tygodni szybko minęły.
    3mam kciuki za szybki poród. Pozdrowienia z nocnego karmienia:)

• Tacia Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Was w ciąży też tak klulo podbrzusza i pochwa? Zastanawiam się aby jechać na izbę przyjęć aby sprawdzili czy wszystko jest ok....

Wysłany: 15 października 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:
    Dziewczyny czy Was w ciąży też tak klulo podbrzusza i pochwa? Zastanawiam się aby jechać na izbę przyjęć aby sprawdzili czy wszystko jest ok....
    Tacia, a w ktorym tygodniu jestes? Mnie caly czas kluje ale mysle ze odpoczynek najlepsza opcja.

Pelna nadziei
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:

U mnie skracała się szyjka i miałam kłucie w pochwie.
    W tydzien o prawie 1cm. Ale trochę tez przy tym napinal mi się brzuch.
    Nic nie zaszkodzi jak pojedziesz to sprawdzić.

• Tacia Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    Tacia, a w ktorym tygodniu jestes? Mnie caly czas kluje ale mysle ze odpoczynek najlepsza opcja.
    W 13t4d. Caly czas wlasnie leze kurcze chyba za duzo panikuje a bylam u lekarza w czwartek i powiedzial ze szyjka macicy bardzo ladnie zamknieta. Poczekam i zobacze co bedzie dalej...

Pelna nadziei lubi tę wiadomość

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Te ostatnie tygodnie sa ciężkie, ale szybko mina i niedługo będziesz mogła cieszyć się córeczka. Dobrze ze już nie ma upałów. Ja pod koniec ciazy byłam przez nie wykończona. Eryczek w sumie grzeczny ;) od kilku dni trochę zaczęły mu się kolki, ale sytuacja opanowana :) w ta środę idę już na wizytę popologowa ale te 6 tygodni szybko minęły.
    3mam kciuki za szybki poród. Pozdrowienia z nocnego karmienia:)

Dziękuje ! Kciuki się na pewno przydadzą ;)

Mam pytanie odnoście KTG: czy po badaniu lekarz omawia wyniki ? Ostatnio jak byłam to wpadł do mnie Ż, ale teraz go nie ma i nie wiem jak to będzie wyglądać :/ Mam samo badanie bez wizyty zaznaczam.

klz9krhmyflvohw4.png
‹‹ 1004 1005 1006 1007 1008 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ