X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Dziękuje ! Kciuki się na pewno przydadzą ;)

Mam pytanie odnoście KTG: czy po badaniu lekarz omawia wyniki ? Ostatnio jak byłam to wpadł do mnie Ż, ale teraz go nie ma i nie wiem jak to będzie wyglądać :/ Mam samo badanie bez wizyty zaznaczam.
    Ja chodzę do Kru. A raz ktg omawiał mi B. Poprostu jeśli masz samo ktg to przyjdzie do Ciebie do pokoiku jakiś lekarz żeby sprawdzić wyniki niekońiecznie twój prowadzący.

kornelkornel lubi tę wiadomość

• Pelna nadziei Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:
    W 13t4d. Caly czas wlasnie leze kurcze chyba za duzo panikuje a bylam u lekarza w czwartek i powiedzial ze szyjka macicy bardzo ladnie zamknieta. Poczekam i zobacze co bedzie dalej...
    Ja wczoraj tez mialam gorszy dzien bardzo mnie bolalo i klulo ale dzis jest lepiej tez boli ale mniej wiec moze panikujemy nie wiem sama. Jak bedzie Cie martwic i tak bole to lepiej sprawdzic i miec czysta gloww.

Pelna nadziei
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie odebrałam betę wynik w 14dpt 988 w 11 dpt wynosił 430 chyba nic z tego nie bedzie:(

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelinka13 wrote:
    Właśnie odebrałam betę wynik w 14dpt 988 w 11 dpt wynosił 430 chyba nic z tego nie bedzie:(
    Przecież jest wszystko w normie, beta rośnie. Kiedy masz wizytę ?

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwi mnie ze tak wolno przyrasta :(niby w normie a jednak:(jadę na wizytę w środę ale tu u siebie

• Tacia Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelinka13 wrote:
    Martwi mnie ze tak wolno przyrasta :(niby w normie a jednak:(jadę na wizytę w środę ale tu u siebie
    Przeciez masz bardzo dobry przyrost! Jest wszystko w normie kochana!

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się i daj znać jak będziesz po wizycie :) U kogo się leczyłaś ?

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U doktora Z

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście dam znać.

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelinka ale czego ty chcesz się dowiedzieć na tej wizycie? :) tak naprawdę może jeszcze nie być nic widać...
    A wzrost jest prawidłowy, beta nie będzie Ci się już teraz podwajać ani tym bardziej potrajać. Najlepiej już odpuść te betę bo cię to stresuje i czekaj na wizytę serduszkową! :)

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że może nie być nic widać ale jak bym zobaczyła chociaż pęcherzyk to mnie to bardzo uspokoi. Mam tu na miejscu dobrego lekarza. Doktor Z nawet mi nie odp jak mu napisałam że beta 62 i do kiedy mam stosować prolutex. Więc chociaż tego się dowiem i ewentualnie dostanę recepte

kornelkornel lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A betę to już napewno odpuszczę, bo ten stres z tym związany mnie wykonczy.zamiast skakać z radości to placze

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelinka13 wrote:
    Wiem że może nie być nic widać ale jak bym zobaczyła chociaż pęcherzyk to mnie to bardzo uspokoi. Mam tu na miejscu dobrego lekarza. Doktor Z nawet mi nie odp jak mu napisałam że beta 62 i do kiedy mam stosować prolutex. Więc chociaż tego się dowiem i ewentualnie dostanę recepte

Estrogeny i progesteron bierze się do ok 12/13 tc. tzn. do czasu przejęcia funkcji hormonalnej przez łożysko, ponieważ nie ma ciałka żółtego jeśli transfer był na cyklu sztucznym :)

klz9krhmyflvohw4.png
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aczkolwiek 'zwykli' lekarze mają różne podejście do leków, które bierzemy żeby zajść w ciążę i później po transferach czy iui więc najlepiej bierz ten prolutex do czasu aż Ż się na ten temat nie wypowie :) a tylko prolutex masz czy jakieś inne leki też?

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prolutex i acard

• Tacia Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelinka13 wrote:
    Prolutex i acard
    Bierz prolutex i acard caly czas az nie bedziesz na wizycie u dr Z. Co do pecherzyka moim zdaniem juz bedzie widac ale na akcje serduszka nie masz jeszcze co liczyc. U mnie bylo widac przy becie 1025 bodajze. Glowa do gory i nie zamartwiaj sie. Teraz potrzebujesz duzo spokoju!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:
    Bierz prolutex i acard caly czas az nie bedziesz na wizycie u dr Z. Co do pecherzyka moim zdaniem juz bedzie widac ale na akcje serduszka nie masz jeszcze co liczyc. U mnie bylo widac przy becie 1025 bodajze. Glowa do gory i nie zamartwiaj sie. Teraz potrzebujesz duzo spokoju!
    Dziękuję dziewczyny jesteście kochane

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy becie ponad 20 tyś nie było nawet zarodka tylko sam pęcherzyk.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od kiedy bralyscie kwasy DHA i jakie?

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Dziewczyny od kiedy bralyscie kwasy DHA i jakie?
    Ja brałam jeszcze przed ciążą Omegamed Optima, a jakoś od II trymestru wersję Forte z większą ilością DHA

Nowa38 lubi tę wiadomość

l22ntv73m8tqf2yc.png
‹‹ 1005 1006 1007 1008 1009 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ