X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Dziękuje ! Kciuki się na pewno przydadzą ;)

Mam pytanie odnoście KTG: czy po badaniu lekarz omawia wyniki ? Ostatnio jak byłam to wpadł do mnie Ż, ale teraz go nie ma i nie wiem jak to będzie wyglądać :/ Mam samo badanie bez wizyty zaznaczam.
    Ja chodzę do Kru. A raz ktg omawiał mi B. Poprostu jeśli masz samo ktg to przyjdzie do Ciebie do pokoiku jakiś lekarz żeby sprawdzić wyniki niekońiecznie twój prowadzący.

kornelkornel lubi tę wiadomość

• Pelna nadziei Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:
    W 13t4d. Caly czas wlasnie leze kurcze chyba za duzo panikuje a bylam u lekarza w czwartek i powiedzial ze szyjka macicy bardzo ladnie zamknieta. Poczekam i zobacze co bedzie dalej...
    Ja wczoraj tez mialam gorszy dzien bardzo mnie bolalo i klulo ale dzis jest lepiej tez boli ale mniej wiec moze panikujemy nie wiem sama. Jak bedzie Cie martwic i tak bole to lepiej sprawdzic i miec czysta gloww.

Pelna nadziei
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie odebrałam betę wynik w 14dpt 988 w 11 dpt wynosił 430 chyba nic z tego nie bedzie:(

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelinka13 wrote:
    Właśnie odebrałam betę wynik w 14dpt 988 w 11 dpt wynosił 430 chyba nic z tego nie bedzie:(
    Przecież jest wszystko w normie, beta rośnie. Kiedy masz wizytę ?

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwi mnie ze tak wolno przyrasta :(niby w normie a jednak:(jadę na wizytę w środę ale tu u siebie

• Tacia Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelinka13 wrote:
    Martwi mnie ze tak wolno przyrasta :(niby w normie a jednak:(jadę na wizytę w środę ale tu u siebie
    Przeciez masz bardzo dobry przyrost! Jest wszystko w normie kochana!

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się i daj znać jak będziesz po wizycie :) U kogo się leczyłaś ?

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U doktora Z

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście dam znać.

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelinka ale czego ty chcesz się dowiedzieć na tej wizycie? :) tak naprawdę może jeszcze nie być nic widać...
    A wzrost jest prawidłowy, beta nie będzie Ci się już teraz podwajać ani tym bardziej potrajać. Najlepiej już odpuść te betę bo cię to stresuje i czekaj na wizytę serduszkową! :)

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że może nie być nic widać ale jak bym zobaczyła chociaż pęcherzyk to mnie to bardzo uspokoi. Mam tu na miejscu dobrego lekarza. Doktor Z nawet mi nie odp jak mu napisałam że beta 62 i do kiedy mam stosować prolutex. Więc chociaż tego się dowiem i ewentualnie dostanę recepte

kornelkornel lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A betę to już napewno odpuszczę, bo ten stres z tym związany mnie wykonczy.zamiast skakać z radości to placze

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelinka13 wrote:
    Wiem że może nie być nic widać ale jak bym zobaczyła chociaż pęcherzyk to mnie to bardzo uspokoi. Mam tu na miejscu dobrego lekarza. Doktor Z nawet mi nie odp jak mu napisałam że beta 62 i do kiedy mam stosować prolutex. Więc chociaż tego się dowiem i ewentualnie dostanę recepte

Estrogeny i progesteron bierze się do ok 12/13 tc. tzn. do czasu przejęcia funkcji hormonalnej przez łożysko, ponieważ nie ma ciałka żółtego jeśli transfer był na cyklu sztucznym :)

klz9krhmyflvohw4.png
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aczkolwiek 'zwykli' lekarze mają różne podejście do leków, które bierzemy żeby zajść w ciążę i później po transferach czy iui więc najlepiej bierz ten prolutex do czasu aż Ż się na ten temat nie wypowie :) a tylko prolutex masz czy jakieś inne leki też?

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prolutex i acard

• Tacia Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelinka13 wrote:
    Prolutex i acard
    Bierz prolutex i acard caly czas az nie bedziesz na wizycie u dr Z. Co do pecherzyka moim zdaniem juz bedzie widac ale na akcje serduszka nie masz jeszcze co liczyc. U mnie bylo widac przy becie 1025 bodajze. Glowa do gory i nie zamartwiaj sie. Teraz potrzebujesz duzo spokoju!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:
    Bierz prolutex i acard caly czas az nie bedziesz na wizycie u dr Z. Co do pecherzyka moim zdaniem juz bedzie widac ale na akcje serduszka nie masz jeszcze co liczyc. U mnie bylo widac przy becie 1025 bodajze. Glowa do gory i nie zamartwiaj sie. Teraz potrzebujesz duzo spokoju!
    Dziękuję dziewczyny jesteście kochane

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy becie ponad 20 tyś nie było nawet zarodka tylko sam pęcherzyk.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od kiedy bralyscie kwasy DHA i jakie?

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Dziewczyny od kiedy bralyscie kwasy DHA i jakie?
    Ja brałam jeszcze przed ciążą Omegamed Optima, a jakoś od II trymestru wersję Forte z większą ilością DHA

Nowa38 lubi tę wiadomość

l22ntv73m8tqf2yc.png
‹‹ 1005 1006 1007 1008 1009 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ