X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Tacia Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie jestem po wizycie u mojego ginka i po badaniach prenatalnych. Musze 2 tygodnie czekac za wynikami krwi usg na szczescie nic nie wykazalo.
    Ale niestety musze nadal lezec bo mam mega napieta macice ktoea powinna byc miekka. Oczywiscie juz naczytalam sie w necie co mi grozi itd i juz jestem cala nerwoea co powoduje ze bardziej pobolewa mnie brzuch ;-(

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:
    Wlasnie jestem po wizycie u mojego ginka i po badaniach prenatalnych. Musze 2 tygodnie czekac za wynikami krwi usg na szczescie nic nie wykazalo.
    Ale niestety musze nadal lezec bo mam mega napieta macice ktoea powinna byc miekka. Oczywiscie juz naczytalam sie w necie co mi grozi itd i juz jestem cala nerwoea co powoduje ze bardziej pobolewa mnie brzuch ;-(

A bierzesz magnez ? Ja też miałam bardzo napięta co utrudniało wszystkie badania usg dlatego Sz kazał mi brać Magne B6 3x2 tabletki.

klz9krhmyflvohw4.png
  • Tacia Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    A bierzesz magnez ? Ja też miałam bardzo napięta co utrudniało wszystkie badania usg dlatego Sz kazał mi brać Magne B6 3x2 tabletki.
    Nic mi wlasnie lekarz o magnezie nie mowil... Chyba nie zaszkodzi co?

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taciu na pewno pomoże ja biorę od 20 tc cały czas taką dawkę więc już szmat czasu :)

Patrycja19-90 lubi tę wiadomość

klz9krhmyflvohw4.png
  • Pelna nadziei Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari wrote:
    A jeszcze dodam od siebie, że taki pewien lekceważący styl bycia Ż działał na mnie zawsze uspokajająco, a miałam z nim do czynienia kilka razy w sytuacjach nagłych i stresujących podczas starań i już w ciązy, kiedy dr nie mogła nas przyjąć. Wierzyłam że skoro lekarz ma luz to i ja mogę. I wolałam to niż skupionego i milczącego dr Sz, u niego to zawsze miałam stres jak nie wiem.
    Dzieki za rady ale jak czytam ze kazda te bakterie od razu leczyla to juz sama nie wiem. Ja w ogole jestem dzowny przypadek jesc nadal nie moge bo brzuch boli, nic nie przytylam zgaga wszystko co mozliwe... na cale szczescie dr Z mowi ze wszystko z malym dobrze wiec oby tka do konca..

Pelna nadziei
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczas całej ciąży dr Z ani razu nie zmierzył mi cisnienia, ani razu nie zwazył, nie zapytał tez ani razu o wagę, badania moczu nie zlecił nigdy, tylko pod koniec ciązy zlecał badanie cisnienia chyba nawet codziennie.
    Moja rada dla koleżanek w ciązy: róbcie podstawowe badania moczu i morfologię raz w miesiącu i wynik zawsze bierzcie na kolejna wizyte. Zapewne dr każe kontrolować krzepliwość, tarczyce, inne, wiec dodatkowa morfologia to formalnosc, a mocz kosztuje grosze.
    Jeżeli natomiast cos Was niepokoi, pytajcie dr Z, mówcie mu o tym, nigdy nie zlekcewazył moich obaw, pytań, wątpliwości

Aina
  • Tacia Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Taciu na pewno pomoże ja biorę od 20 tc cały czas taką dawkę więc już szmat czasu :)
    A prosze napisz mi czy tez mialas odczucia ze stawia Ci sie macica i lekko pobolewa brzuch?

Wysłany: 12 października 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:
    A prosze napisz mi czy tez mialas odczucia ze stawia Ci sie macica i lekko pobolewa brzuch?
    Mnie brzuch teraz na dole a jestem w 19tc codziennie boli tak jakby moze sie cos rozciagalo. A jak sie odczuwa stawianie macicy?

Pelna nadziei
  • Tacia Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    Mnie brzuch teraz na dole a jestem w 19tc codziennie boli tak jakby moze sie cos rozciagalo. A jak sie odczuwa stawianie macicy?
    Pelna nadziei kurcze jak to opisac. Tak jakbys w srodku miala nagle kamien i od razu puszcza...

Wysłany: 12 października 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:
    Pelna nadziei kurcze jak to opisac. Tak jakbys w srodku miala nagle kamien i od razu puszcza...
    Rozumiem:) dzieki za wyjasnienia. To ja jeszcze chyba tego nie mam..

Pelna nadziei
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:

Stawianie to mam teraz :) Wcześniej po prostu non stop był brzuch twardy bez innych dolegliwości poza typowym rozciąganiem się macicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 11:17

klz9krhmyflvohw4.png

Wysłany: 12 października 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Stawianie to mam teraz :) Wcześniej po prostu non stop był brzuch twardy bez innych dolegliwości poza typowym rozciąganiem się macicy.
    Kornel a tez bolalo Cie w dole brzucha? Co komus mowie ze mnie brzuch na dole boli to sie dziwia ze jak w ciazy bol tylko w 3 poerwszych miesiacach a tak to super.

Pelna nadziei
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    Kornel a tez bolalo Cie w dole brzucha? Co komus mowie ze mnie brzuch na dole boli to sie dziwia ze jak w ciazy bol tylko w 3 poerwszych miesiacach a tak to super.

Oj tak cały czas coś ciągło, kuło. Dr mówi że to normalne jest. Każda ciąża jest inna, jedna czuje się wspaniałe, a druga jak gówno (czyt. Ja :) )

klz9krhmyflvohw4.png

Wysłany: 12 października 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Oj tak cały czas coś ciągło, kuło. Dr mówi że to normalne jest. Każda ciąża jest inna, jedna czuje się wspaniałe, a druga jak gówno (czyt. Ja :) )
    No to jestesmy w tym samym teamie ale po suwaczku widze ze Ty juz niedlugo bedziesz miala swoj skarbek w lozeczku:) szczesliwego rozwiazania.

Pelna nadziei
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje, oby jak najszybciej :)

klz9krhmyflvohw4.png
  • Tacia Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ja tez sie czuje nie najlepiej. Non stop cos. Do rozwiazania to ja chyba wyladuje w psychiatryku albo na uspokajaczach. Dzis mialam taki dol jak stad do Meksyku. Pogadalam z mama i przeszlo. Non stop mysli czy mam jeszcze napieta macice czy nie. Do zwariowania... Najchetniej to napilabym sie na odstresowanie haha

Pelna nadziei lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Czytam Was od dłuższego czasu, na forum pisze pierwszy raz. Dziś jestem 11dpt. Betę zrobiłam 7dpt wyszła 62
    9dpt 201 a 11 dpt 430 powiedzcie mi proszę czy jest ok? Boję się że między 7 a 9 dniem beta wzrosła 300 procent a między 9 a 11 tylko lekko ponad 100% dostaje już paranoji:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dodatku kłuję mnie prawy jajnika:( czy to normalne?? Czy któraś tak miała?

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelinka13 wrote:
    Cześć dziewczyny! Czytam Was od dłuższego czasu, na forum pisze pierwszy raz. Dziś jestem 11dpt. Betę zrobiłam 7dpt wyszła 62
    9dpt 201 a 11 dpt 430 powiedzcie mi proszę czy jest ok? Boję się że między 7 a 9 dniem beta wzrosła 300 procent a między 9 a 11 tylko lekko ponad 100% dostaje już paranoji:(

Jak na moje to wszystko jest ok ;) a wszelkie kłucia, ciągnięcia są jak najbardziej normalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 20:28

klz9krhmyflvohw4.png
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzrost jest jak najbardziej prawidłowy :) u mnie też był skok między 6 a 8 dniem a potem też się martwiłam bo kręciło się w okolicy 70-80% a okazało się że bliźniaki :) także już nie rób więcej bety i czekaj na wizytę!

M&K <3 2017
    M 😍 2020
‹‹ 1003 1004 1005 1006 1007 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ