MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Wlasnie jestem po wizycie u mojego ginka i po badaniach prenatalnych. Musze 2 tygodnie czekac za wynikami krwi usg na szczescie nic nie wykazalo.
Ale niestety musze nadal lezec bo mam mega napieta macice ktoea powinna byc miekka. Oczywiscie juz naczytalam sie w necie co mi grozi itd i juz jestem cala nerwoea co powoduje ze bardziej pobolewa mnie brzuch ;-( -
Tacia wrote:Wlasnie jestem po wizycie u mojego ginka i po badaniach prenatalnych. Musze 2 tygodnie czekac za wynikami krwi usg na szczescie nic nie wykazalo.
Ale niestety musze nadal lezec bo mam mega napieta macice ktoea powinna byc miekka. Oczywiscie juz naczytalam sie w necie co mi grozi itd i juz jestem cala nerwoea co powoduje ze bardziej pobolewa mnie brzuch ;-(
A bierzesz magnez ? Ja też miałam bardzo napięta co utrudniało wszystkie badania usg dlatego Sz kazał mi brać Magne B6 3x2 tabletki. -
Campari wrote:A jeszcze dodam od siebie, że taki pewien lekceważący styl bycia Ż działał na mnie zawsze uspokajająco, a miałam z nim do czynienia kilka razy w sytuacjach nagłych i stresujących podczas starań i już w ciązy, kiedy dr nie mogła nas przyjąć. Wierzyłam że skoro lekarz ma luz to i ja mogę. I wolałam to niż skupionego i milczącego dr Sz, u niego to zawsze miałam stres jak nie wiem.Pelna nadziei
-
Podczas całej ciąży dr Z ani razu nie zmierzył mi cisnienia, ani razu nie zwazył, nie zapytał tez ani razu o wagę, badania moczu nie zlecił nigdy, tylko pod koniec ciązy zlecał badanie cisnienia chyba nawet codziennie.
Moja rada dla koleżanek w ciązy: róbcie podstawowe badania moczu i morfologię raz w miesiącu i wynik zawsze bierzcie na kolejna wizyte. Zapewne dr każe kontrolować krzepliwość, tarczyce, inne, wiec dodatkowa morfologia to formalnosc, a mocz kosztuje grosze.
Jeżeli natomiast cos Was niepokoi, pytajcie dr Z, mówcie mu o tym, nigdy nie zlekcewazył moich obaw, pytań, wątpliwościAina -
Tacia wrote:A prosze napisz mi czy tez mialas odczucia ze stawia Ci sie macica i lekko pobolewa brzuch?Pelna nadziei
-
Pelna nadziei wrote:Mnie brzuch teraz na dole a jestem w 19tc codziennie boli tak jakby moze sie cos rozciagalo. A jak sie odczuwa stawianie macicy?
-
Tacia wrote:A prosze napisz mi czy tez mialas odczucia ze stawia Ci sie macica i lekko pobolewa brzuch?
Stawianie to mam terazWcześniej po prostu non stop był brzuch twardy bez innych dolegliwości poza typowym rozciąganiem się macicy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 11:17
-
kornelkornel wrote:Stawianie to mam teraz
Wcześniej po prostu non stop był brzuch twardy bez innych dolegliwości poza typowym rozciąganiem się macicy.
Pelna nadziei -
Pelna nadziei wrote:Kornel a tez bolalo Cie w dole brzucha? Co komus mowie ze mnie brzuch na dole boli to sie dziwia ze jak w ciazy bol tylko w 3 poerwszych miesiacach a tak to super.
Oj tak cały czas coś ciągło, kuło. Dr mówi że to normalne jest. Każda ciąża jest inna, jedna czuje się wspaniałe, a druga jak gówno (czyt. Ja)
-
kornelkornel wrote:Oj tak cały czas coś ciągło, kuło. Dr mówi że to normalne jest. Każda ciąża jest inna, jedna czuje się wspaniałe, a druga jak gówno (czyt. Ja
)
Pelna nadziei -
Ha ja tez sie czuje nie najlepiej. Non stop cos. Do rozwiazania to ja chyba wyladuje w psychiatryku albo na uspokajaczach. Dzis mialam taki dol jak stad do Meksyku. Pogadalam z mama i przeszlo. Non stop mysli czy mam jeszcze napieta macice czy nie. Do zwariowania... Najchetniej to napilabym sie na odstresowanie haha
Pelna nadziei lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny! Czytam Was od dłuższego czasu, na forum pisze pierwszy raz. Dziś jestem 11dpt. Betę zrobiłam 7dpt wyszła 62
9dpt 201 a 11 dpt 430 powiedzcie mi proszę czy jest ok? Boję się że między 7 a 9 dniem beta wzrosła 300 procent a między 9 a 11 tylko lekko ponad 100% dostaje już paranoji:(
-
nick nieaktualny
-
amelinka13 wrote:Cześć dziewczyny! Czytam Was od dłuższego czasu, na forum pisze pierwszy raz. Dziś jestem 11dpt. Betę zrobiłam 7dpt wyszła 62
9dpt 201 a 11 dpt 430 powiedzcie mi proszę czy jest ok? Boję się że między 7 a 9 dniem beta wzrosła 300 procent a między 9 a 11 tylko lekko ponad 100% dostaje już paranoji:(
Jak na moje to wszystko jest oka wszelkie kłucia, ciągnięcia są jak najbardziej normalne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 20:28