X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybirth, co u Was?

Aina
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Mada dobrze :)

Generalnie to Armagedon, nie śpi w dzień wcale, ciągle ryczy, wariuje, dupe mi truje, wiecznie wisi przy nogawie yyy yyyyy yyyyyyyy, wszędzie włazi, wywala z szuflad i tam se siedzi. Nie chce jeść za to kocie żarcie wpierdzieli chętnie.
    Jest słodka, malutka i kochana - jak śpi :)

kornelkornel, Mada292, Imbirek91, Tacia lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Dziękuję Mada dobrze :)

Generalnie to Armagedon, nie śpi w dzień wcale, ciągle ryczy, wariuje, dupe mi truje, wiecznie wisi przy nogawie yyy yyyyy yyyyyyyy, wszędzie włazi, wywala z szuflad i tam se siedzi. Nie chce jeść za to kocie żarcie wpierdzieli chętnie.
    Jest słodka, malutka i kochana - jak śpi :)
    Poczekaj na bunt dwulatka ;-) będziesz miała armagedon- lever hard.

r9bzabd.png
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpisuje się pod słowami Campari :) jest wesoło :)

Aina
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam do Was pytanie: czy któraś z Was ma 40 lat (lub więcej) i stara się o dziecko?
    Chciałabym wiedzieć, jak w Medart podchodzą do wieku kobiety, do ciąży około czterdziestki? Czy mówią o jakimś ryzyku, czy zalecają badać zarodki...?

Aina
  • Kasinumber Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa wrote:
    Dziewczyny, mam do Was pytanie: czy któraś z Was ma 40 lat (lub więcej) i stara się o dziecko?
    Chciałabym wiedzieć, jak w Medart podchodzą do wieku kobiety, do ciąży około czterdziestki? Czy mówią o jakimś ryzyku, czy zalecają badać zarodki...?[/QUO

Ja skończyłam 40 lat w październiku. Napisze w prywatnej wiadomości. Zaakceptuj mnie do znajomych.

Klinika MedArt od września 2017
    Ureaplasma
    AMH 3,43
    Grudzien 2017 Sono HSG - niedrożne jajowody
    Marzec 2018 laparoskopia + usunięcie polipów macicy + łyżeczkowanie - szpital Med Polonia
    04.2018 punkcja - 6 zarodków zamrożonych
    07.2018 transfer jednego zarodka - nieudany
    08.2018 transfer dwóch zarodków, beta po 9 dniach 45, po 11 dniach 78,6 po 14 dniach 126,60 - ciąża biochemiczna
    11.2018 transfer jednego zarodka, beta 7dpt 27, 9dpt 41, 13dpt 218, 17dpt 1.600, na USG widać zarodek, poronienie 6 tydzień
    03.2019 transfer ostatnich dwóch zarodkow
    27.09.2019 drugie in vitro, pobranych 13 komórek
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasinumber, zaakceptowane :)

Nowa38 lubi tę wiadomość

Aina
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tydzień temu odstawiłam prolutex. Od 3-4 dni co jakiś czas coś mnie zakluje, pociągnie w dolnej części brzucha, czasem tak jakby jajniki. Nie jest to typowy ból, nie jest to caly czas, nie ma żadnego krwawienia. 16 tydzień ciąży. Powinnam się przejmować czy normalne?

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Dziewczyny, tydzień temu odstawiłam prolutex. Od 3-4 dni co jakiś czas coś mnie zakluje, pociągnie w dolnej części brzucha, czasem tak jakby jajniki. Nie jest to typowy ból, nie jest to caly czas, nie ma żadnego krwawienia. 16 tydzień ciąży. Powinnam się przejmować czy normalne?

Macica się rozciąga, jeśli jednak niepokoi Cię to, skonsultuj z lekarzem. Niebawem poczujesz ruchy :)

Nowa38 lubi tę wiadomość

Aina
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa wrote:
    Macica się rozciąga, jeśli jednak niepokoi Cię to, skonsultuj z lekarzem. Niebawem poczujesz ruchy :)
    Dzięki Ainaa :)nie chcę siać paniki ale z drugiej strony trochę się boję, bo do tej pory nic mi nie dolegało. Ja od razu skojarzyłam to z odstawieniem prolutexu ale może to po prostu zbieg okoliczności:)

• ladybirth Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa wrote:
    Ladybirth, co u Was?

My dalej walczymy o rodzenstwo dla córci. Od września robimy transfery zarodków które nam zostały. Bez powodzenia póki co. W tym tygodniu będę miała ostatni transfer. Na tym kończymy. Chyba czasem człowiek za dużo by chciał. Cieszymy się że mamy dziecko i nie planujemy kolejnej procedury. Pewnie gdyby nie córa to walczylabym dalej ale w tej syt odpuszczamy.
    A co u Was?

• Tacia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Ja to przechodzilam i przechodze i to jest normalne w moim przypadku bo wszystko sie rozciaga;-)

Nowa38 lubi tę wiadomość

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:
    Ja to przechodzilam i przechodze i to jest normalne w moim przypadku bo wszystko sie rozciaga;-)
    Tacia, a od kiedy to się zaczęło, od którego tygodnia?

• Tacia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie cos kolo tego tygodnia co Ty jak nie wczesniej ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 16:55

Nowa38 lubi tę wiadomość

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybirth wrote:
    My dalej walczymy o rodzenstwo dla córci. Od września robimy transfery zarodków które nam zostały. Bez powodzenia póki co. W tym tygodniu będę miała ostatni transfer. Na tym kończymy. Chyba czasem człowiek za dużo by chciał. Cieszymy się że mamy dziecko i nie planujemy kolejnej procedury. Pewnie gdyby nie córa to walczylabym dalej ale w tej syt odpuszczamy.
    A co u Was?
    Dokładnie Lady, człowiek szybko zapomina, jak wielkie szczęście go spotkało, chyba już taka nasza natura, ze stałe chcemy więcej. My się zastanawiamy, wyliczyłam, ze kolejne ivf to 15 tys. z badaniem zarodków, ale czy podejdziemy, tego nie wiem, obydwoje skłaniamy się ku temu, aby odpuścić.
    Nie mniej jednak życzę, aby ostatni transfer był udany.
    A transferujecie blaski? Czy dr mówi coś w temacie przyczyn niepowodzeń?

Aina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia8986 wrote:
    Ja jestem z Wroclawia i robilam w luxmedzie przy wolowskiej. Tez wlasnie sie dziwie, bo wszelkie wyniki mialam tego samego dnia, ale ja tak mam zawsze. Nic, jestem w drodze do szpitala, nie bede sie niepotrzebnie klula, jesli mialby byc negatywny wynik bety, prolutex jeszcze ok znosze, ale na mysl o clexanie dostaje drgawek, dzieki Emma za odzew

Gonia8986 masz już wynik bety ? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaa92 wrote:
    Gonia8986 masz już wynik bety ? :)
    hej Alicja, tak, mam wynik wczorajszy z 8dpt: 140 takze zaskoczyło:) a wyników z soboty nadal nie mam...no nic, zrobię we środę kolejne badanie,by zobaczyć, czy jest przyrost. Wierzę, że kolejna procedura będzie dla Ciebie szczęśliwa:*

Alicjaa92, Ainaa, Emma_, Nowa38, Tacia, anakonda lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia8986 wrote:
    hej Alicja, tak, mam wynik wczorajszy z 8dpt: 140 takze zaskoczyło:) a wyników z soboty nadal nie mam...no nic, zrobię we środę kolejne badanie,by zobaczyć, czy jest przyrost. Wierzę, że kolejna procedura będzie dla Ciebie szczęśliwa:*
    Gratuluje !!! Super !! Bardzo się cieszę :) trzymam kciuki za kolejne przyrosty !!

Dzięki ;) tez mam taka nadzieje !

Gonia8986 lubi tę wiadomość

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia, gratulacje. Rośnijcie spokojnie i zdrowo.

Gonia8986 lubi tę wiadomość

Aina
  • ladybirth Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa wrote:
    A transferujecie blaski? Czy dr mówi coś w temacie przyczyn niepowodzeń?

Tak, mieliśmy 6 blastek. Doktorek jak to on mówi tylko że 'to nie ten zarodek' :) Nie badaliśmy ich genetycznie bo te badania Medart wprowadził już po naszej procedurze. Jak ostatnio się go pytałam, to sam mówił że myślał że jeszcze 1 ciąża będzie z tych zarodków. Trudno, trzeba się cieszyć tym co mam. :)

Magdabg6 lubi tę wiadomość

‹‹ 1056 1057 1058 1059 1060 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ