MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
mao wrote:Po punkcji lekarze codziennie przesyłają informacje odnośnie tego jak mają się zarodki?? Czy jak to wygląda? Bo wczoraj nie ogarnęłam, aby się tego dowiedzieć.Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
anakonda wrote:Ty jesteś u dr K nie ? To dostaniesz codziennie sms ja miałam czasami SMS wieczorem czasami do południa zależy jak dr ma czas . I jak po punkcji ? Ile pobrali Ci komórek?
Bo wiem, że zawsze coś odpada...
A mieliśmy mieć zapładniane wszystkie komórki... i dlatego te 6 mnie zmartwilobo teraz się nakrecilam, czy aby na pewno wszystkie zostały zapłodnione.. dr K na dzień dzisiejszy nie umie mi udzielić odpowiedzi co było z resztą nie tak... dostane wypis od embriologa i będę dopiero wiedzieć...
-
mao wrote:Tak u dr K, pobrali mi 14 komórek... i już się nakręciłam, że będzie tyle zarodków... a dr mi właśnie napisała, że zapłodnilo się prawidłowo 6 i teraz jestem zestrachana.. co będzie jutro...
A mieliśmy mieć zapładniane wszystkie komórki... i dlatego te 6 mnie zmartwilobo teraz się nakrecilam, czy aby na pewno wszystkie zostały zapłodnione.. dr K na dzień dzisiejszy nie umie mi udzielić odpowiedzi co było z resztą nie tak... dostane wypis od embriologa i będę dopiero wiedzieć...
-
mao wrote:Tak u dr K, pobrali mi 14 komórek... i już się nakręciłam, że będzie tyle zarodków... a dr mi właśnie napisała, że zapłodnilo się prawidłowo 6 i teraz jestem zestrachana.. co będzie jutro...
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
-
anakonda wrote:Z tego co wiem to w ustawie jest że można zaplodnic 6 komórek chyba że ma się jakieś choroby które pozwalają na zapłodnienie wszystkich . U mnie w 1 procedurze na 7 zapłodniono 6 do 4 doby mieliśmy 5 a w 4 tylko 1 , w 2 to porażka w 3 dobie mieliśmy 2 słabe 1 został mi podany a drugi nie dał rady . W 3 na 16 komórek zaplodniło się 6 do 5 doby dotrwały 3 . W 4 pobrano 2 i 1 dotrwał do 5 doby . W piątek na 14 pobranych 9 zaplodniło się 6 zarodków uzyskaliśmy w 5 dobie . Także zostaje Ci tylko grzecznie czekać bo na to wpływu nie masz . Wydaje mi się że zaplodnli Ci tylko 6 komórek. A jaki miałaś estradiol na koniec stymulacji ? Bo przyjmuje się 200 na każdą prawidłową komórkę.
Estradiol miałam 2000...
No ja też się schizuję, że zapłodnilo tylko 6.. może nie potrzebnie.. może reszta się nie nadawała... oszaleję
-
No to na te 14 komórek gdzieś 9 było dobrych a trzeba też pamiętać że nie każda komórka się też zapłodni. Moim zdanie 6 to i tak ładnie bo mogło się też wcale nie zapłodni albo tylko jedna . Także głowa do góry i trzeba myśleć pozytywnie i wierzyć w te co są że dotrwaja do końca.Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
-
anakonda wrote:No to na te 14 komórek gdzieś 9 było dobrych a trzeba też pamiętać że nie każda komórka się też zapłodni. Moim zdanie 6 to i tak ładnie bo mogło się też wcale nie zapłodni albo tylko jedna . Także głowa do góry i trzeba myśleć pozytywnie i wierzyć w te co są że dotrwaja do końca.
dzięki Kochana, uspokoiłaś mnie trochę
-
mao wrote:Oby dotrwały o oby mnie mąż nie zabił za moje panikowanie
dzięki Kochana, uspokoiłaś mnie trochę
3 IUI , 5IVF
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
-
anakonda wrote:Ale uwierz każda z nas panikowała, wiadomo że by się chciało mieć tych zarodków jak najwięcej w razie niepowodzenia a nawet chociaż jeden by było co transferowac . A co z twoim transferem ?
Biorę leki jakbym miała mieć od razu transfer... ale 24.12 będzie wstępna decyzja, chyba, że wcześniej odpadnie za dużo zarodków.. na tym etapie to chyba jeszcze nie zarodki?
Bo jak do 5 doby zostaną 4 zarodki i wyniki badań i USG będą ok to robimy transfer.. bo dr Ż i dr K zachwycali się podczas punkcji, że moja błona śluzowa jest w idealnym stanie na transfer w tym cyklu... Bo jestem pięknie przygotowana i bla bla bla...
Jak zostanie 1 zarodek lub dwa lub trzy to przez ten wynik progesterun nie ryzykujemy i mrozimy wszystko...
Także jestem w jednej wielkiej niewiadomej
A widzę, że u Ciebie 4 zarodki dobre genetycznie, to piękny wynikteraz no już kurka musi być dobrze !!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 12:19
-
mao wrote:Wszystko zależ ile uzyskamy zarodków i jakie bedą wyniki badań 24.12 i jak endmoetrium będzie w tym dniu na USG wyglądać...Także dalej nic nie wiem
Biorę leki jakbym miała mieć od razu transfer... ale 24.12 będzie wstępna decyzja, chyba, że wcześniej odpadnie za dużo zarodków.. na tym etapie to chyba jeszcze nie zarodki?
Bo jak do 5 doby zostaną 4 zarodki i wyniki badań i USG będą ok to robimy transfer.. bo dr Ż i dr K zachwycali się podczas punkcji, że moja błona śluzowa jest w idealnym stanie na transfer w tym cyklu... Bo jestem pięknie przygotowana i bla bla bla...
Jak zostanie 1 zarodek lub dwa lub trzy to przez ten wynik progesterun nie ryzykujemy i mrozimy wszystko...
Także jestem w jednej wielkiej niewiadomej
A widzę, że u Ciebie 4 zarodki dobre genetycznie, to piękny wynikteraz no już kurka musi być dobrze !!!
No wynik nas trochę zaskoczył bo my i dr nie spodziewaliśmy się takiego wyniku . Mieliśmy nadzieję że chociaż jeden będzie prawidłowy a tu tyle . Teraz tylko żeby endo współpracowało to będzie dobrze .
3 IUI , 5IVF
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
-
Mao trzymam kciuki, żeby wszystkie 6 wytrwało.
Dziewczyny, ja generalnie zawsze z dala od polityki, ale tutaj już przegięcie. Gdybyście miały chęć podpisać petycję...
https://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/spoleczenstwo/1776388,1,rodziny-dzieci-z-in-vitro-chca-odwolania-rzecznika-praw-dziecka.read?src=mtmao lubi tę wiadomość
-
anakonda wrote:No to jeszcze kilka dni niepewności was czekają. Ale dobrze że dr za wszelką cenę nie chce robić transferu i jeszcze zobaczy Ciebie na usg .
No wynik nas trochę zaskoczył bo my i dr nie spodziewaliśmy się takiego wyniku . Mieliśmy nadzieję że chociaż jeden będzie prawidłowy a tu tyle . Teraz tylko żeby endo współpracowało to będzie dobrze .
My wczoraj jak byliśmy... to myśleli, że jestem pacjentką dr Ż, bo po punkcji jak już się ogarnęłam, to pielęgniarka ppyta o prolutex czy robimy zastrzyk, to wytłumaczyłam całą sytuację i poszła sprawdzić co dalej... i wróciła i mówi, że transfer przesunięty, bo badamy zarodki...a my, że nie, to mówi, że idzie do lekarza i wróciła i mówi, że dr Ż mówi, że robimy transfer, a my zdziwieni.. że chodzimy do dr K... to poszła kolejny raz niezadowolona... i potem przyszła do nas doktor K... a jak wychodziliśmy to wczoraj za nami biegła druga pielęgniarka, że zgody na badanie genetyczne nie daliśmy... dlatego się stresuje czy aby na pewno wszystko zapłodnili, bo miałam wrażenie, że wczoraj coś nie ogarniali... ale nie dawałam im tej kartki co zrobić z nadmiarek komórek jajowych... to chyba by się o nią upomnieli? Jak o badania genetyczne się upominali?? I na koniec mówiliśmy pielęgniarce, że ustalone z dr K, że zapładbiamy wszystkie...
Anakonda musi być dobrze, ilość Twoich zdrowych zarodków jest cudowna!! Także nie ma innej opcji...
A ja aż mam ochotę iść do kościoła się modlić, za te nasz 6 fasolek by tyle zostało. Na serio ja już dzisiaj świruję, a to dopiero począteknajgorsze podziały fasolej jeszcze przed nami:(
Jutro jak zobaczę smsa od dr K, to na zawał chyba zejdę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 14:31
-
nick nieaktualnyDziewczyny, u kogo prowadzicie ciąze po udanym in vitro u dra Ż?my dzis bylismy na wizycie, juz bylo serduszko w 21 dpt, takze powiedzial, by przyjsc jeszcze za 2 tyg, zalozy mi karte ciazy i musze kontynuowac u kogos innego. Poki mam tyle lekow, tak do 3 mca, wolę byc pod kontrola kliniki.
-
Gonia8986 wrote:Dziewczyny, u kogo prowadzicie ciąze po udanym in vitro u dra Ż?my dzis bylismy na wizycie, juz bylo serduszko w 21 dpt, takze powiedzial, by przyjsc jeszcze za 2 tyg, zalozy mi karte ciazy i musze kontynuowac u kogos innego. Poki mam tyle lekow, tak do 3 mca, wolę byc pod kontrola kliniki.
Gonia8986 lubi tę wiadomość
-
Anaconda ♡
anakonda lubi tę wiadomość