X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję bardzo za odpowiedź. Jestem u d.Żak i tak naprawdę to że są protokoły i że można przestymulowac dowiedziałam się z tego forum.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja80 wrote:
    Dziewczyny dziękuję bardzo za odpowiedź. Jestem u d.Żak i tak naprawdę to że są protokoły i że można przestymulowac dowiedziałam się z tego forum.

Dokładnie ja tez , przeczytałam całe forum i teraz wiem o co pytać dr Ż, bo on nie jest zbyt wylewny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaa92 wrote:
    Dokładnie ja tez , przeczytałam całe forum i teraz wiem o co pytać dr Ż, bo on nie jest zbyt wylewny.
    tylko że ja nawet nie wiem o co pytać , pierwszy raz podchodzimy do tej procedury. Do tego lekarza umówiliśmy się z polecenia znajomych jeszcze innych znajomych i tak zostało. Mam nadzieję że będzie skuteczny☺

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja80 wrote:
    tylko że ja nawet nie wiem o co pytać , pierwszy raz podchodzimy do tej procedury. Do tego lekarza umówiliśmy się z polecenia znajomych jeszcze innych znajomych i tak zostało. Mam nadzieję że będzie skuteczny☺

Myśle ze pierwszy raz po prostu poddaj się jego intuicji bo podobno ma dobra :)
    Nam niestety nie wyszło i szykujemy się do drugiej stymulacji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaa92 wrote:
    Myśle ze pierwszy raz po prostu poddaj się jego intuicji bo podobno ma dobra :)
    Nam niestety nie wyszło i szykujemy się do drugiej stymulacji.
    Powodzenia Wam życzę☺
    Oby 2019 był dla nas wszystkich szczęśliwy

Alicjaa92 lubi tę wiadomość

• anka1987 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebraliśmy dziś wyniki męża
    SCD - 33% (norma 30%),
    HBA - 66% (norma 80%) ;(
    morfologia z 1% podskoczyła do 2%!!
    Jednak spadła ruchliwość i żywotność ale mieści się w normie . Wcześniej miał 71% ruchliwych plemników a teraz ma 57% (norma >40%), żywych plemników miał 80% a teraz 64% (norma >58%).
    Ehh coś idzie w górę a coś w dół :(. Zastanawiam się czy SCD i HBA można jakoś poprawić??

• Flo85 Koleżanka

Wysłany: 31 grudnia 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja80 wrote:
    Odwiedzam z mężem klinikę medart w Poznaniu juz około 2 miesiące, jesteśmy na etapie rozpoczęcia stymulacji. Czy powinnam dostać jakieś dokumenty mówiące o tym którym protokołem idziemy lub jakieś informacje o ryzyku lub cokolwiek nic nie dostaliśmy. I chciała bym wiedzieć jak jest u Was☺

Hej , my z mężem jesteśmy w medArcie od listopada , też chodzimy do doktora Ż. Mieliśmy rozpocząć stymulacje ale wyszedł mi w badaniach ten nieszczęsny gluten, wiec od 1 stycznia przechodzimy na dietę bez glutenu i laktozy ...Przeraża mnie odstawienie tych wszystkich rzeczy , któraś z Was też stosuje dietę?? Jest mi ciężko bo nigdy nie stosolawam żadnej diety < lol>

Moly lubi tę wiadomość

Starania od 05.2016
    • 4 nieudane IUI
    • 04. 2018 hysterolaparoskopia -
    endometrioza
    • Medart od 12.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo85 wrote:
    Hej , my z mężem jesteśmy w medArcie od listopada , też chodzimy do doktora Ż. Mieliśmy rozpocząć stymulacje ale wyszedł mi w badaniach ten nieszczęsny gluten, wiec od 1 stycznia przechodzimy na dietę bez glutenu i laktozy ...Przeraża mnie odstawienie tych wszystkich rzeczy , któraś z Was też stosuje dietę?? Jest mi ciężko bo nigdy nie stosolawam żadnej diety < lol>
    Hej czyli zaczęliśmy mniej więcej w tym samym czasie☺

Flo85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki Sylwester taki caly rok mówią. Ja sie ubawilam po pachy, czego sie nawet nie spodziewałam. Szczęśliwego Nowego!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 06:22

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, bardzo mi przykro :( Nowy Rok będzie lepszy:)

• NieTakaNowa Koleżanka

Wysłany: 1 stycznia 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Mam sporo leków które zostały mi po ivf, poniżej lista.
    Jeśli któraś z Was by chciała to zapraszam na priv :)

Puregon 600j.m. ważn. 04/2020 (nieodpakowany, przechowywany w lodówce)

Igły do PuregonPen - 21 opakowań

Orgalutran 0,25mg/0,5ml ważn. 04/2020 - 1 zastrzyk

Clexane 60mg ważn. 06/2020 - 1 opakowanie
    11/2019 - 5 zastrzyków

Clexane 80mg ważn. 04/2019 - 1 opakowanie
    02/2021 - 2 zastrzyki

Lutinus 100mg ważn. 11/2019 - 1 opakowanie (21szt)
    11/2019 - 18 sztuk

Prolutex 25mg ważn. 04/2020 - 6 zastrzyków

Duphaston 10mg ważn. 06/2020 - 1 opakowanie
    11/2020 - 1 opakowanie
    04/2021 - 18 tabletek

Encorton 5mg ważn. 04/2019 - 38 tabletek
    11/2020 - 77 tabletek

Estrofem 2mg ważn. 01/2021 - 24 tabletki
    07/2020 - 3 tabletki

Divigel 0,1% ważn. 10/2020 - 24 sztuki

Luteina 50mg ważn. 60/2019 - 25 tabletek

Medargin ważn. 03/2020 - 1/2 puszki

Ubiquinol 50mg Swanson ważn. 09/2019 - 42 tabletki

Metylocobalamin 2,5mg Swanson ważn. 09/2019 - 50 tabletek

Folian 400uq Solgar ważn. 02/2021 - 27 tabletek

B Komplex mse Dr Enzmann ważn. 09/2019 - 25 tabletek

Wit B12 10uq Naturell ważn. 01/2020 - 80 tabletek

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 12:22

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnetyczna wrote:
    Cześć Dziewczyny. Jestem tu nowa ale czytam Was od jakiegoś czasu. Od niedawna również jestem pacjentką dr Z. Z mężem staramy się od 1.5 roku. Wg badań u mnie wszystko ok poza podywższoną prolaktynką, która dr zbił juz dostinexem. Widzę, że dużo piszecie o problemach ze strony żeńskiej. Więc zastanawiam się czy z Waszymi partnerami wszystko ok. U mojego M. mamy oligoasthenoteratozoospermie. Jesteśmy po 2 nieudanych IUI i mocno zastanawiamy sie na IVF. będę wdzięczna za info czy któryś z Waszym partnerów ma podobny problem jak my i na jakiem etapie leczenia obecnie jesteście.

Wszyatkiego dobrego w nowym roku.
    U mnie był problem z owulacją, parametry nasienia u męża takie sobie, zwłaszcza ruchliwość (bywało i tak, że 0 o ruchu linearnym). Jesteśmy po ivf i mamy prawie roczną córeczkę :) Wcześniej miałam w sumie 7 UIU i 1 w Medart, ale skończyło się na ivf

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 16:30

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • mao Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnetyczna wrote:
    Cześć Dziewczyny. Jestem tu nowa ale czytam Was od jakiegoś czasu. Od niedawna również jestem pacjentką dr Z. Z mężem staramy się od 1.5 roku. Wg badań u mnie wszystko ok poza podywższoną prolaktynką, która dr zbił juz dostinexem. Widzę, że dużo piszecie o problemach ze strony żeńskiej. Więc zastanawiam się czy z Waszymi partnerami wszystko ok. U mojego M. mamy oligoasthenoteratozoospermie. Jesteśmy po 2 nieudanych IUI i mocno zastanawiamy sie na IVF. będę wdzięczna za info czy któryś z Waszym partnerów ma podobny problem jak my i na jakiem etapie leczenia obecnie jesteście.

Wszyatkiego dobrego w nowym roku.

U nas zaczęło się od tego, że też miałam lekko podwyższoną prolaktynę, reszta niby OK, u męża była tylko lekko obniżona ilość plemników, co podobno nie powinno przeszkadzać, bo reszta parametrów to nadrabiała, po półtora roku starań trafiliśmy do kliniki... wyszło, że niedawno przeszłam cytomegalię.. że mam mutacje genu MTHFR... u męża po suplememtach wyniki były gorsze niż bez nich.. no i też ma mutacje MTHFR...

W między czasie leczyliśmy bakterie u nas... mieliśmy dwie IUI nieudane...a kolejne dwie nie doszly do skutku, raz przez bakterie, a drugi raz, że uroso mi 6 pęcherzyków... a z racji, że AMH jak doktor K stwierdziła mam na średnim poziomie, nie chcieliśmy już tracić czasu i podeszliśmy do IVF... teraz czekamy na nowy cykl i podchodzimy do criotransferu... oby szczęśliwego... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 16:45

201911201770.png

202201014972.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 12:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 12:23

• anka1987 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnetyczna a jaki macie problem z nasienim? U nas drugie badanie nasienia morfologia 1%, reszta parametrów u normie, teraz morfologia 2% ale ruch i żywotność idzie mega w dół. Boje sie ze jak będą lolejne badania to ruch i żywotność będzie poniżej normy (wyniki poszly w dół od 15 do 20% w dół), do tega hba 66%, a scd 33%.Zastanawiam się co bedzie dalej.

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnetyczna wrote:
    Dziękuję za odpowiedź. A powiedź mi to było Wasze jedyne podejście do IVF? U kogo się leczyliście?
    Drugie. Pierwsze było z dofinansowaniem na Polnej (3 zarodki, bez powodzenia), w Medarcie 6 zarodków na 6 komórek. Po drodze wyszło w histeroskopii, że mam polipowate endometrium i musi być przed transferem łyżeczkowane. Po tym od razu udany transfer. Jestem od dr K

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 1075 1076 1077 1078 1079 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ