MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAlicja80 wrote:Dziewczyny dziękuję bardzo za odpowiedź. Jestem u d.Żak i tak naprawdę to że są protokoły i że można przestymulowac dowiedziałam się z tego forum.
Dokładnie ja tez , przeczytałam całe forum i teraz wiem o co pytać dr Ż, bo on nie jest zbyt wylewny. -
nick nieaktualnyAlicjaa92 wrote:Dokładnie ja tez , przeczytałam całe forum i teraz wiem o co pytać dr Ż, bo on nie jest zbyt wylewny.
-
nick nieaktualnyAlicja80 wrote:tylko że ja nawet nie wiem o co pytać , pierwszy raz podchodzimy do tej procedury. Do tego lekarza umówiliśmy się z polecenia znajomych jeszcze innych znajomych i tak zostało. Mam nadzieję że będzie skuteczny☺
Myśle ze pierwszy raz po prostu poddaj się jego intuicji bo podobno ma dobra
Nam niestety nie wyszło i szykujemy się do drugiej stymulacji. -
nick nieaktualnyAlicjaa92 wrote:Myśle ze pierwszy raz po prostu poddaj się jego intuicji bo podobno ma dobra
Nam niestety nie wyszło i szykujemy się do drugiej stymulacji.
Oby 2019 był dla nas wszystkich szczęśliwyAlicjaa92 lubi tę wiadomość
-
Odebraliśmy dziś wyniki męża
SCD - 33% (norma 30%),
HBA - 66% (norma 80%) ;(
morfologia z 1% podskoczyła do 2%!!
Jednak spadła ruchliwość i żywotność ale mieści się w normie . Wcześniej miał 71% ruchliwych plemników a teraz ma 57% (norma >40%), żywych plemników miał 80% a teraz 64% (norma >58%).
Ehh coś idzie w górę a coś w dół. Zastanawiam się czy SCD i HBA można jakoś poprawić??
-
Alicja80 wrote:Odwiedzam z mężem klinikę medart w Poznaniu juz około 2 miesiące, jesteśmy na etapie rozpoczęcia stymulacji. Czy powinnam dostać jakieś dokumenty mówiące o tym którym protokołem idziemy lub jakieś informacje o ryzyku lub cokolwiek nic nie dostaliśmy. I chciała bym wiedzieć jak jest u Was☺
Hej , my z mężem jesteśmy w medArcie od listopada , też chodzimy do doktora Ż. Mieliśmy rozpocząć stymulacje ale wyszedł mi w badaniach ten nieszczęsny gluten, wiec od 1 stycznia przechodzimy na dietę bez glutenu i laktozy ...Przeraża mnie odstawienie tych wszystkich rzeczy , któraś z Was też stosuje dietę?? Jest mi ciężko bo nigdy nie stosolawam żadnej diety < lol>Moly lubi tę wiadomość
Starania od 05.2016
• 4 nieudane IUI
• 04. 2018 hysterolaparoskopia -
endometrioza
• Medart od 12.2018 -
nick nieaktualnyFlo85 wrote:Hej , my z mężem jesteśmy w medArcie od listopada , też chodzimy do doktora Ż. Mieliśmy rozpocząć stymulacje ale wyszedł mi w badaniach ten nieszczęsny gluten, wiec od 1 stycznia przechodzimy na dietę bez glutenu i laktozy ...Przeraża mnie odstawienie tych wszystkich rzeczy , któraś z Was też stosuje dietę?? Jest mi ciężko bo nigdy nie stosolawam żadnej diety < lol>
Flo85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej
Mam sporo leków które zostały mi po ivf, poniżej lista.
Jeśli któraś z Was by chciała to zapraszam na priv
Puregon 600j.m. ważn. 04/2020 (nieodpakowany, przechowywany w lodówce)
Igły do PuregonPen - 21 opakowań
Orgalutran 0,25mg/0,5ml ważn. 04/2020 - 1 zastrzyk
Clexane 60mg ważn. 06/2020 - 1 opakowanie
11/2019 - 5 zastrzyków
Clexane 80mg ważn. 04/2019 - 1 opakowanie
02/2021 - 2 zastrzyki
Lutinus 100mg ważn. 11/2019 - 1 opakowanie (21szt)
11/2019 - 18 sztuk
Prolutex 25mg ważn. 04/2020 - 6 zastrzyków
Duphaston 10mg ważn. 06/2020 - 1 opakowanie
11/2020 - 1 opakowanie
04/2021 - 18 tabletek
Encorton 5mg ważn. 04/2019 - 38 tabletek
11/2020 - 77 tabletek
Estrofem 2mg ważn. 01/2021 - 24 tabletki
07/2020 - 3 tabletki
Divigel 0,1% ważn. 10/2020 - 24 sztuki
Luteina 50mg ważn. 60/2019 - 25 tabletek
Medargin ważn. 03/2020 - 1/2 puszki
Ubiquinol 50mg Swanson ważn. 09/2019 - 42 tabletki
Metylocobalamin 2,5mg Swanson ważn. 09/2019 - 50 tabletek
Folian 400uq Solgar ważn. 02/2021 - 27 tabletek
B Komplex mse Dr Enzmann ważn. 09/2019 - 25 tabletek
Wit B12 10uq Naturell ważn. 01/2020 - 80 tabletek
-
nick nieaktualny
-
Magnetyczna wrote:Cześć Dziewczyny. Jestem tu nowa ale czytam Was od jakiegoś czasu. Od niedawna również jestem pacjentką dr Z. Z mężem staramy się od 1.5 roku. Wg badań u mnie wszystko ok poza podywższoną prolaktynką, która dr zbił juz dostinexem. Widzę, że dużo piszecie o problemach ze strony żeńskiej. Więc zastanawiam się czy z Waszymi partnerami wszystko ok. U mojego M. mamy oligoasthenoteratozoospermie. Jesteśmy po 2 nieudanych IUI i mocno zastanawiamy sie na IVF. będę wdzięczna za info czy któryś z Waszym partnerów ma podobny problem jak my i na jakiem etapie leczenia obecnie jesteście.
Wszyatkiego dobrego w nowym roku.Wcześniej miałam w sumie 7 UIU i 1 w Medart, ale skończyło się na ivf
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 16:30
-
Magnetyczna wrote:Cześć Dziewczyny. Jestem tu nowa ale czytam Was od jakiegoś czasu. Od niedawna również jestem pacjentką dr Z. Z mężem staramy się od 1.5 roku. Wg badań u mnie wszystko ok poza podywższoną prolaktynką, która dr zbił juz dostinexem. Widzę, że dużo piszecie o problemach ze strony żeńskiej. Więc zastanawiam się czy z Waszymi partnerami wszystko ok. U mojego M. mamy oligoasthenoteratozoospermie. Jesteśmy po 2 nieudanych IUI i mocno zastanawiamy sie na IVF. będę wdzięczna za info czy któryś z Waszym partnerów ma podobny problem jak my i na jakiem etapie leczenia obecnie jesteście.
Wszyatkiego dobrego w nowym roku.
U nas zaczęło się od tego, że też miałam lekko podwyższoną prolaktynę, reszta niby OK, u męża była tylko lekko obniżona ilość plemników, co podobno nie powinno przeszkadzać, bo reszta parametrów to nadrabiała, po półtora roku starań trafiliśmy do kliniki... wyszło, że niedawno przeszłam cytomegalię.. że mam mutacje genu MTHFR... u męża po suplememtach wyniki były gorsze niż bez nich.. no i też ma mutacje MTHFR...
W między czasie leczyliśmy bakterie u nas... mieliśmy dwie IUI nieudane...a kolejne dwie nie doszly do skutku, raz przez bakterie, a drugi raz, że uroso mi 6 pęcherzyków... a z racji, że AMH jak doktor K stwierdziła mam na średnim poziomie, nie chcieliśmy już tracić czasu i podeszliśmy do IVF... teraz czekamy na nowy cykl i podchodzimy do criotransferu... oby szczęśliwego...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 16:45
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Magnetyczna a jaki macie problem z nasienim? U nas drugie badanie nasienia morfologia 1%, reszta parametrów u normie, teraz morfologia 2% ale ruch i żywotność idzie mega w dół. Boje sie ze jak będą lolejne badania to ruch i żywotność będzie poniżej normy (wyniki poszly w dół od 15 do 20% w dół), do tega hba 66%, a scd 33%.Zastanawiam się co bedzie dalej.
-
Magnetyczna wrote:Dziękuję za odpowiedź. A powiedź mi to było Wasze jedyne podejście do IVF? U kogo się leczyliście?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny