X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaa92 wrote:
    Dziewczyny nie wierze bo nic po transferze nie czułam ! Aż boje się cieszyć ale beta wyszła 7dpt blastki 96!
    Chyba będę codziennie sprawdzać tak się boje !
    Cudownie<3<3 ależ się cieszę, z takim idealnym wyjściowym wynikiem to już będzie spokojna zdrowa ciąża, pewnie z synkiem;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia8986 wrote:
    Cudownie<3<3 ależ się cieszę, z takim idealnym wyjściowym wynikiem to już będzie spokojna zdrowa ciąża, pewnie z synkiem;-)
    Nie wierze jeszcze <3 jutro idę powtórzyć bo nie wytrzymam

mao lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2019, 11:52

• Magdabg6 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnetyczna wrote:
    Alicja, gratulacje:)

Dziewczyny, czy którejś z Was wyszły w posiewie bakterie Streptococcus agalactiae??

Ja miałam, dadzą Ci antybiotyk i się pozbędziesz.

Magnetyczna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaa92 wrote:
    Nie wierze jeszcze <3 jutro idę powtórzyć bo nie wytrzymam
    Powtórz Alicja, zobaczysz, jak się będziesz cieszyć z 3-cyfrowego wyniku;-) i w pt za 2 tyg umowcie się na wizytę , pewnie zobaczycie już serduszko przy tak pięknej początkowej becie <3

Alicjaa92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia8986 wrote:
    Powtórz Alicja, zobaczysz, jak się będziesz cieszyć z 3-cyfrowego wyniku;-) i w pt za 2 tyg umowcie się na wizytę , pewnie zobaczycie już serduszko przy tak pięknej początkowej becie <3

Aaaaa <3

Gonia8986 lubi tę wiadomość

• mao Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szalejecie z tymi ciążami :) Ja dzisiaj mężowi mówiłam, że dziewczyny z forum zaraz cały limit udanych transferów w Medart na ten rok wykorzystają ;) i już dla mnie nic nie zostanie :P

Alicja powtórz jutro betę koniecznie i pochwał się ta piękna liczba :)

201911201770.png

202201014972.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:
    Dziewczyny szalejecie z tymi ciążami :) Ja dzisiaj mężowi mówiłam, że dziewczyny z forum zaraz cały limit udanych transferów w Medart na ten rok wykorzystają ;) i już dla mnie nic nie zostanie :P

Alicja powtórz jutro betę koniecznie i pochwał się ta piękna liczba :)

Powtórzę na pewno :) jeszcze dr zlecił inne badania :)

Mam nadzieje ze dobra passa będzie trwała dalej <3

Anhydra, mao, mao, mao, mao lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, przychodzę po dłuższej przerwie już w 12 tc :-) Byłam dziś na wizycie kontrolnej u dra Kru i się dowiedziałam w rozmowie, że on już nie pracuje na Polnej, tylko w szpitalu Św. Rodziny... I powiedział, że on w tej chwili szpitale w Poznaniu rekomenduje w kolejności: 1. Św. Rodziny, 2. Raszei, 3. Lutycka, 4. Polna.

Wiecie może co spowodowało tę zmianę? Byłam nastawiona, ze jak u niego ciążę prowadzę, to poród na Polnej, a tu taki zonk.

Gratuluję serdecznie wszystkim dziewczynom wysokich bet!! To będzie wspaniały rok! :-)

• WiśniaW Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś będzie tak uprzejma i zdradzi mi jak u niej sytuacja się toczyła przed in vitro? Mam teraz pojawić się u Dr Ż, w 3 dniu cyklu. Domyślam się, że będzie chciał robić jakieś wyniki krwi, które zazwyczaj się robi na początku cyklu. Jednakże ciekawa jestem kiedy będzie stymulacja. Mam już zrobione wyniki tsh,testosteron, prolaktyna,przeciwciała, Amh, mthfr, celakia. Wszystko ok. Dziś miałam usg 3D macicy, tez wszystko w porządku. Zastanawiam się czy przy nowym cyklu zacznę już brać anty a potem stymulacja? Jakieś leki jeszcze mnie czekają przed punkcją lub transferem? Teraz wyczytałam, że progesteron przed transferem ma być odpowiedni? Gdyby któraś po krótce mi opowiedziała co i jak byłabym wdzięczna <3

iv099vvjjlhn9yib.png

📍Starania od 2016r -Obecnie 28lat, wykryto ANXA5
    📍 Mąż- Fragmentacja DNA 23% 🐌
    📍 11.2018r. - 1 IUI -nieudane
    1️⃣ IVF-03.2019: Punkcja: 8pobrano, 3zapłodnione-1x❄️
    👉Hiperstymulacja
    👉04.2019r. Crio - 6.2.1nieudany 💔
    2️⃣ IVF-05.2019r. Zmiana kliniki na Invicta Bydgoszcz/Gdańsk
    👉06.2019r.
    2 IVF : Punkcja + separacja plemników: 13 pobrano, 8 zapłodnionych - 6x ❄️
    👉13.09.2019r. Transfer [4.1.1 i 4.2.2] 20dpt 1609 - krwawienie / 21 dpt 980,6 - [*] 😔😭
    👉 14.01.2020r. Transfer[3.2.2 i 4.2.2]
    ➖ 3dpt 34,8 (pregnyl)➖ 6dpt 59,9➖ 8dpt 178,5➖ 10dpt 456,3➖ 13dpt 1230➖ 17dpt 4216 [p.ciążowy 6x4x3mm]➖ 20dpt 7919
    ➖ 24dpt beta 20695 +krwiak😭
    ➖ 27dpt (6+1) bije💓!! 0,56cm 🥰
    ➖ 36dpt (8+0) 1,65cm 🥰
    ➖ 41dpt (8+5) 2,05cm 🥰
  • Magdabg6 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2019, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak ja pytałam dr Kru jaki szpital poleca jeśli dotrwamy do 37 tygodnia to powiedział, że sw rodziny, a może wkrótce Lutycką. Więc może Ktorys z nic na Lutycką się wybiera...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 06:19

• mao Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiśniaW wrote:
    Dziewczyny, czy któraś będzie tak uprzejma i zdradzi mi jak u niej sytuacja się toczyła przed in vitro? Mam teraz pojawić się u Dr Ż, w 3 dniu cyklu. Domyślam się, że będzie chciał robić jakieś wyniki krwi, które zazwyczaj się robi na początku cyklu. Jednakże ciekawa jestem kiedy będzie stymulacja. Mam już zrobione wyniki tsh,testosteron, prolaktyna,przeciwciała, Amh, mthfr, celakia. Wszystko ok. Dziś miałam usg 3D macicy, tez wszystko w porządku. Zastanawiam się czy przy nowym cyklu zacznę już brać anty a potem stymulacja? Jakieś leki jeszcze mnie czekają przed punkcją lub transferem? Teraz wyczytałam, że progesteron przed transferem ma być odpowiedni? Gdyby któraś po krótce mi opowiedziała co i jak byłabym wdzięczna <3

Ja jak miałam brać antyki przed stymulacja to miałam przyjść w 3 dc, po cyklu w którym brałam antyki, także może nie będziesz musiała ich brać.
    3 dc lekarz zrobi Ci USG i każe zbadać estradiol plus progesteron i mi dr K każe padać TSH i Prolaktyne, aby była stymulacja to estradiol musi być poniżej 60, a progesteron poniżej 1 i są to wyniki idealne, ale dr K mówiła mi, ze przejdzie jak będzie poniżej 70 i poniżej 1,5.
    Dostaniesz teczkę odnośnie invitro i tam jest cały pakiet badań krwi jaki z partnerem musicie zrobić do dnia punkcji, jak czegoś nie będzie to w ten dzien pobiorą wam jeszcze krew. Na liście w badaniach kobiety jest EKG, ale to możesz olać ;) Na fe badania zarezerwujcie ok 700-800 zł.
    Jak badania hormonów w 3 dc będą ok pewnie dostaniesz zastrzyki z Puregonu i dr Ż wyznaczy kiedy następny podglad. Jak będziesz na ostatnim podglądzie przed punkcją to w ten dzien badasz ponownie estradiol (tutaj będzie wynik w tysiacach) i progesteron i wynik progesteronu musi być poniżej 1,5 aby odbył się świeży transfer. I dostaniesz tabletkę szczęścia która masz wziąć na noc przedvpunkcja. I oczywiście zasztryk ovitrelle o wyznaczonej przez dr godzinie.
    W dniu punkcji zobaczą jak wszystko w środku wyglada i jak będzie ok to od tego dnia zaczynasz brać Prolutex i możliwe ze Lutinus nie wiem co dr Ż przepisuje, bo ka u dr K mam leków więcej.
    Później dwa dni przed transferem badasz progesteron, APTT i INR, progesteron musi być min 20.
    Tak jest u dr K, może dr Z omijać niektóre badania ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 11:16

WiśniaW lubi tę wiadomość

201911201770.png

202201014972.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dr Ż przed świeżym transferem już nie zlecił żadnych badań, a wcześniej przed crio na sztucznym tylko progesteron.

• mao Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak sądziłam, ze on może omijać niektóre badania, które każe robić dr K ;)

201911201770.png

202201014972.png
  • Tacia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Hej, przychodzę po dłuższej przerwie już w 12 tc :-) Byłam dziś na wizycie kontrolnej u dra Kru i się dowiedziałam w rozmowie, że on już nie pracuje na Polnej, tylko w szpitalu Św. Rodziny... I powiedział, że on w tej chwili szpitale w Poznaniu rekomenduje w kolejności: 1. Św. Rodziny, 2. Raszei, 3. Lutycka, 4. Polna.

Wiecie może co spowodowało tę zmianę? Byłam nastawiona, ze jak u niego ciążę prowadzę, to poród na Polnej, a tu taki zonk.

Gratuluję serdecznie wszystkim dziewczynom wysokich bet!! To będzie wspaniały rok! :-)
    Ja tez wolalabym rodzic na sw. Rodziny ale jezeli ktos ma problemy z ciaza i grozi mu wczesniactwo to tylko Polna... A niestety na Polnej to jestes tylko numerkiem.

• Magdabg6 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:
    Ja tez wolalabym rodzic na sw. Rodziny ale jezeli ktos ma problemy z ciaza i grozi mu wczesniactwo to tylko Polna... A niestety na Polnej to jestes tylko numerkiem.

Tacia jak masz na Polnej swojego lekarza to na prawdę nie jest tak zle. Ja tez jestem mega rozczarowana tym, że dr Kru nie pracuje juz na Polnej, bo głownie z tego powodu go wybrałam ze był na Polnej. Teraz z mężem zastanawiamy się co zeobic

• WiśniaW Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:
    Ja jak miałam brać antyki przed stymulacja to miałam przyjść w 3 dc, po cyklu w którym brałam antyki, także może nie będziesz musiała ich brać.
    3 dc lekarz zrobi Ci USG i każe zbadać estradiol plus progesteron i mi dr K każe padać TSH i Prolaktyne, aby była stymulacja to estradiol musi być poniżej 60, a progesteron poniżej 1 i są to wyniki idealne, ale dr K mówiła mi, ze przejdzie jak będzie poniżej 70 i poniżej 1,5.
    Dostaniesz teczkę odnośnie invitro i tam jest cały pakiet badań krwi jaki z partnerem musicie zrobić do dnia punkcji, jak czegoś nie będzie to w ten dzien pobiorą wam jeszcze krew. Na liście w badaniach kobiety jest EKG, ale to możesz olać ;) Na fe badania zarezerwujcie ok 700-800 zł.
    Jak badania hormonów w 3 dc będą ok pewnie dostaniesz zastrzyki z Puregonu i dr Ż wyznaczy kiedy następny podglad. Jak będziesz na ostatnim podglądzie przed punkcją to w ten dzien badasz ponownie estradiol (tutaj będzie wynik w tysiacach) i progesteron i wynik progesteronu musi być poniżej 1,5 aby odbył się świeży transfer. I dostaniesz tabletkę szczęścia która masz wziąć na noc przedvpunkcja. I oczywiście zasztryk ovitrelle o wyznaczonej przez dr godzinie.
    W dniu punkcji zobaczą jak wszystko w środku wyglada i jak będzie ok to od tego dnia zaczynasz brać Prolutex i możliwe ze Lutinus nie wiem co dr Ż przepisuje, bo ka u dr K mam leków więcej.
    Później dwa dni przed transferem badasz progesteron, APTT i INR, progesteron musi być min 20.
    Tak jest u dr K, może dr Z omijać niektóre badania ;)

Dziekuje <3 wszystko mnie tak nie przeraża jak fakt, że muszę jakoś ogarnąć prace do tego wszystkiego :/ a jak to zrobić, żeby się nie wygadać o co dokładnie chodzi bo, nie wiadomo jaka byłaby reakcja. Pewnie słaba :) nie ma co się łudzić. Raz drugi trzeci coś się wymyśli, ale boje sie, że umowie się na punkcję a do tego nie dojdzie z jakiś względów i będę się meczyc jak tu wykabinowac dojazd, a dojeżdżam z Torunia, wiec dla mnie to cały dzień, aby iść na wizytę 15min i wrócić

iv099vvjjlhn9yib.png

📍Starania od 2016r -Obecnie 28lat, wykryto ANXA5
    📍 Mąż- Fragmentacja DNA 23% 🐌
    📍 11.2018r. - 1 IUI -nieudane
    1️⃣ IVF-03.2019: Punkcja: 8pobrano, 3zapłodnione-1x❄️
    👉Hiperstymulacja
    👉04.2019r. Crio - 6.2.1nieudany 💔
    2️⃣ IVF-05.2019r. Zmiana kliniki na Invicta Bydgoszcz/Gdańsk
    👉06.2019r.
    2 IVF : Punkcja + separacja plemników: 13 pobrano, 8 zapłodnionych - 6x ❄️
    👉13.09.2019r. Transfer [4.1.1 i 4.2.2] 20dpt 1609 - krwawienie / 21 dpt 980,6 - [*] 😔😭
    👉 14.01.2020r. Transfer[3.2.2 i 4.2.2]
    ➖ 3dpt 34,8 (pregnyl)➖ 6dpt 59,9➖ 8dpt 178,5➖ 10dpt 456,3➖ 13dpt 1230➖ 17dpt 4216 [p.ciążowy 6x4x3mm]➖ 20dpt 7919
    ➖ 24dpt beta 20695 +krwiak😭
    ➖ 27dpt (6+1) bije💓!! 0,56cm 🥰
    ➖ 36dpt (8+0) 1,65cm 🥰
    ➖ 41dpt (8+5) 2,05cm 🥰
  • mao Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiśniaW wrote:
    Dziekuje <3 wszystko mnie tak nie przeraża jak fakt, że muszę jakoś ogarnąć prace do tego wszystkiego :/ a jak to zrobić, żeby się nie wygadać o co dokładnie chodzi bo, nie wiadomo jaka byłaby reakcja. Pewnie słaba :) nie ma co się łudzić. Raz drugi trzeci coś się wymyśli, ale boje sie, że umowie się na punkcję a do tego nie dojdzie z jakiś względów i będę się meczyc jak tu wykabinowac dojazd, a dojeżdżam z Torunia, wiec dla mnie to cały dzień, aby iść na wizytę 15min i wrócić

Do punkcji na bank dojdzie, bo muszą wyciągnąć z Ciebie jajeczka :)
    Ja w pracy tyle ściemniam, ze sama się juz gubię w tym :) Tylko ja z pracy mam 10 minut do kliniki, także to mnie ratuje :) A sporo wizyt wypada mi często w soboty i niedziele :)

201911201770.png

202201014972.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2019, 11:52

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnetyczna to GBS. Albo go wyleczysz albo nie. Ja brałam antybiotyk kilka razy, a bakteria jak była, tak została. Ważne, by przy dodatnim wyniku podali antybiotyk przed porodem, żeby dziecko się nie zaraziło.

Baileys ja rodziłam rok temu, dr Kru pracował wtedy na Polnej, a na 1szym miejscu polecił św. Rodzinę.

l22ntv73m8tqf2yc.png
‹‹ 1117 1118 1119 1120 1121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ