MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAlicjaa92 wrote:Dziewczyny nie wierze bo nic po transferze nie czułam ! Aż boje się cieszyć ale beta wyszła 7dpt blastki 96!
Chyba będę codziennie sprawdzać tak się boje ! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAlicjaa92 wrote:Nie wierze jeszcze
jutro idę powtórzyć bo nie wytrzymam
Alicjaa92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny szalejecie z tymi ciążami
Ja dzisiaj mężowi mówiłam, że dziewczyny z forum zaraz cały limit udanych transferów w Medart na ten rok wykorzystają
i już dla mnie nic nie zostanie
Alicja powtórz jutro betę koniecznie i pochwał się ta piękna liczba -
nick nieaktualnymao wrote:Dziewczyny szalejecie z tymi ciążami
Ja dzisiaj mężowi mówiłam, że dziewczyny z forum zaraz cały limit udanych transferów w Medart na ten rok wykorzystają
i już dla mnie nic nie zostanie
Alicja powtórz jutro betę koniecznie i pochwał się ta piękna liczba
Powtórzę na pewnojeszcze dr zlecił inne badania
Mam nadzieje ze dobra passa będzie trwała dalejAnhydra, mao, mao, mao, mao lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej, przychodzę po dłuższej przerwie już w 12 tc
Byłam dziś na wizycie kontrolnej u dra Kru i się dowiedziałam w rozmowie, że on już nie pracuje na Polnej, tylko w szpitalu Św. Rodziny... I powiedział, że on w tej chwili szpitale w Poznaniu rekomenduje w kolejności: 1. Św. Rodziny, 2. Raszei, 3. Lutycka, 4. Polna.
Wiecie może co spowodowało tę zmianę? Byłam nastawiona, ze jak u niego ciążę prowadzę, to poród na Polnej, a tu taki zonk.
Gratuluję serdecznie wszystkim dziewczynom wysokich bet!! To będzie wspaniały rok! -
Dziewczyny, czy któraś będzie tak uprzejma i zdradzi mi jak u niej sytuacja się toczyła przed in vitro? Mam teraz pojawić się u Dr Ż, w 3 dniu cyklu. Domyślam się, że będzie chciał robić jakieś wyniki krwi, które zazwyczaj się robi na początku cyklu. Jednakże ciekawa jestem kiedy będzie stymulacja. Mam już zrobione wyniki tsh,testosteron, prolaktyna,przeciwciała, Amh, mthfr, celakia. Wszystko ok. Dziś miałam usg 3D macicy, tez wszystko w porządku. Zastanawiam się czy przy nowym cyklu zacznę już brać anty a potem stymulacja? Jakieś leki jeszcze mnie czekają przed punkcją lub transferem? Teraz wyczytałam, że progesteron przed transferem ma być odpowiedni? Gdyby któraś po krótce mi opowiedziała co i jak byłabym wdzięczna
📍Starania od 2016r -Obecnie 28lat, wykryto ANXA5
📍 Mąż- Fragmentacja DNA 23% 🐌
📍 11.2018r. - 1 IUI -nieudane
1️⃣ IVF-03.2019: Punkcja: 8pobrano, 3zapłodnione-1x❄️
👉Hiperstymulacja
👉04.2019r. Crio - 6.2.1nieudany 💔
2️⃣ IVF-05.2019r. Zmiana kliniki na Invicta Bydgoszcz/Gdańsk
👉06.2019r.
2 IVF : Punkcja + separacja plemników: 13 pobrano, 8 zapłodnionych - 6x ❄️
👉13.09.2019r. Transfer [4.1.1 i 4.2.2] 20dpt 1609 - krwawienie / 21 dpt 980,6 - [*] 😔😭
👉 14.01.2020r. Transfer[3.2.2 i 4.2.2]
➖ 3dpt 34,8 (pregnyl)➖ 6dpt 59,9➖ 8dpt 178,5➖ 10dpt 456,3➖ 13dpt 1230➖ 17dpt 4216 [p.ciążowy 6x4x3mm]➖ 20dpt 7919
➖ 24dpt beta 20695 +krwiak😭
➖ 27dpt (6+1) bije💓!! 0,56cm 🥰
➖ 36dpt (8+0) 1,65cm 🥰
➖ 41dpt (8+5) 2,05cm 🥰 -
WiśniaW wrote:Dziewczyny, czy któraś będzie tak uprzejma i zdradzi mi jak u niej sytuacja się toczyła przed in vitro? Mam teraz pojawić się u Dr Ż, w 3 dniu cyklu. Domyślam się, że będzie chciał robić jakieś wyniki krwi, które zazwyczaj się robi na początku cyklu. Jednakże ciekawa jestem kiedy będzie stymulacja. Mam już zrobione wyniki tsh,testosteron, prolaktyna,przeciwciała, Amh, mthfr, celakia. Wszystko ok. Dziś miałam usg 3D macicy, tez wszystko w porządku. Zastanawiam się czy przy nowym cyklu zacznę już brać anty a potem stymulacja? Jakieś leki jeszcze mnie czekają przed punkcją lub transferem? Teraz wyczytałam, że progesteron przed transferem ma być odpowiedni? Gdyby któraś po krótce mi opowiedziała co i jak byłabym wdzięczna
Ja jak miałam brać antyki przed stymulacja to miałam przyjść w 3 dc, po cyklu w którym brałam antyki, także może nie będziesz musiała ich brać.
3 dc lekarz zrobi Ci USG i każe zbadać estradiol plus progesteron i mi dr K każe padać TSH i Prolaktyne, aby była stymulacja to estradiol musi być poniżej 60, a progesteron poniżej 1 i są to wyniki idealne, ale dr K mówiła mi, ze przejdzie jak będzie poniżej 70 i poniżej 1,5.
Dostaniesz teczkę odnośnie invitro i tam jest cały pakiet badań krwi jaki z partnerem musicie zrobić do dnia punkcji, jak czegoś nie będzie to w ten dzien pobiorą wam jeszcze krew. Na liście w badaniach kobiety jest EKG, ale to możesz olaćNa fe badania zarezerwujcie ok 700-800 zł.
Jak badania hormonów w 3 dc będą ok pewnie dostaniesz zastrzyki z Puregonu i dr Ż wyznaczy kiedy następny podglad. Jak będziesz na ostatnim podglądzie przed punkcją to w ten dzien badasz ponownie estradiol (tutaj będzie wynik w tysiacach) i progesteron i wynik progesteronu musi być poniżej 1,5 aby odbył się świeży transfer. I dostaniesz tabletkę szczęścia która masz wziąć na noc przedvpunkcja. I oczywiście zasztryk ovitrelle o wyznaczonej przez dr godzinie.
W dniu punkcji zobaczą jak wszystko w środku wyglada i jak będzie ok to od tego dnia zaczynasz brać Prolutex i możliwe ze Lutinus nie wiem co dr Ż przepisuje, bo ka u dr K mam leków więcej.
Później dwa dni przed transferem badasz progesteron, APTT i INR, progesteron musi być min 20.
Tak jest u dr K, może dr Z omijać niektóre badania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 11:16
WiśniaW lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
baileys wrote:Hej, przychodzę po dłuższej przerwie już w 12 tc
Byłam dziś na wizycie kontrolnej u dra Kru i się dowiedziałam w rozmowie, że on już nie pracuje na Polnej, tylko w szpitalu Św. Rodziny... I powiedział, że on w tej chwili szpitale w Poznaniu rekomenduje w kolejności: 1. Św. Rodziny, 2. Raszei, 3. Lutycka, 4. Polna.
Wiecie może co spowodowało tę zmianę? Byłam nastawiona, ze jak u niego ciążę prowadzę, to poród na Polnej, a tu taki zonk.
Gratuluję serdecznie wszystkim dziewczynom wysokich bet!! To będzie wspaniały rok! -
Tacia wrote:Ja tez wolalabym rodzic na sw. Rodziny ale jezeli ktos ma problemy z ciaza i grozi mu wczesniactwo to tylko Polna... A niestety na Polnej to jestes tylko numerkiem.
Tacia jak masz na Polnej swojego lekarza to na prawdę nie jest tak zle. Ja tez jestem mega rozczarowana tym, że dr Kru nie pracuje juz na Polnej, bo głownie z tego powodu go wybrałam ze był na Polnej. Teraz z mężem zastanawiamy się co zeobic
-
mao wrote:Ja jak miałam brać antyki przed stymulacja to miałam przyjść w 3 dc, po cyklu w którym brałam antyki, także może nie będziesz musiała ich brać.
3 dc lekarz zrobi Ci USG i każe zbadać estradiol plus progesteron i mi dr K każe padać TSH i Prolaktyne, aby była stymulacja to estradiol musi być poniżej 60, a progesteron poniżej 1 i są to wyniki idealne, ale dr K mówiła mi, ze przejdzie jak będzie poniżej 70 i poniżej 1,5.
Dostaniesz teczkę odnośnie invitro i tam jest cały pakiet badań krwi jaki z partnerem musicie zrobić do dnia punkcji, jak czegoś nie będzie to w ten dzien pobiorą wam jeszcze krew. Na liście w badaniach kobiety jest EKG, ale to możesz olaćNa fe badania zarezerwujcie ok 700-800 zł.
Jak badania hormonów w 3 dc będą ok pewnie dostaniesz zastrzyki z Puregonu i dr Ż wyznaczy kiedy następny podglad. Jak będziesz na ostatnim podglądzie przed punkcją to w ten dzien badasz ponownie estradiol (tutaj będzie wynik w tysiacach) i progesteron i wynik progesteronu musi być poniżej 1,5 aby odbył się świeży transfer. I dostaniesz tabletkę szczęścia która masz wziąć na noc przedvpunkcja. I oczywiście zasztryk ovitrelle o wyznaczonej przez dr godzinie.
W dniu punkcji zobaczą jak wszystko w środku wyglada i jak będzie ok to od tego dnia zaczynasz brać Prolutex i możliwe ze Lutinus nie wiem co dr Ż przepisuje, bo ka u dr K mam leków więcej.
Później dwa dni przed transferem badasz progesteron, APTT i INR, progesteron musi być min 20.
Tak jest u dr K, może dr Z omijać niektóre badania
Dziekujewszystko mnie tak nie przeraża jak fakt, że muszę jakoś ogarnąć prace do tego wszystkiego
a jak to zrobić, żeby się nie wygadać o co dokładnie chodzi bo, nie wiadomo jaka byłaby reakcja. Pewnie słaba
nie ma co się łudzić. Raz drugi trzeci coś się wymyśli, ale boje sie, że umowie się na punkcję a do tego nie dojdzie z jakiś względów i będę się meczyc jak tu wykabinowac dojazd, a dojeżdżam z Torunia, wiec dla mnie to cały dzień, aby iść na wizytę 15min i wrócić
📍Starania od 2016r -Obecnie 28lat, wykryto ANXA5
📍 Mąż- Fragmentacja DNA 23% 🐌
📍 11.2018r. - 1 IUI -nieudane
1️⃣ IVF-03.2019: Punkcja: 8pobrano, 3zapłodnione-1x❄️
👉Hiperstymulacja
👉04.2019r. Crio - 6.2.1nieudany 💔
2️⃣ IVF-05.2019r. Zmiana kliniki na Invicta Bydgoszcz/Gdańsk
👉06.2019r.
2 IVF : Punkcja + separacja plemników: 13 pobrano, 8 zapłodnionych - 6x ❄️
👉13.09.2019r. Transfer [4.1.1 i 4.2.2] 20dpt 1609 - krwawienie / 21 dpt 980,6 - [*] 😔😭
👉 14.01.2020r. Transfer[3.2.2 i 4.2.2]
➖ 3dpt 34,8 (pregnyl)➖ 6dpt 59,9➖ 8dpt 178,5➖ 10dpt 456,3➖ 13dpt 1230➖ 17dpt 4216 [p.ciążowy 6x4x3mm]➖ 20dpt 7919
➖ 24dpt beta 20695 +krwiak😭
➖ 27dpt (6+1) bije💓!! 0,56cm 🥰
➖ 36dpt (8+0) 1,65cm 🥰
➖ 41dpt (8+5) 2,05cm 🥰 -
WiśniaW wrote:Dziekuje
wszystko mnie tak nie przeraża jak fakt, że muszę jakoś ogarnąć prace do tego wszystkiego
a jak to zrobić, żeby się nie wygadać o co dokładnie chodzi bo, nie wiadomo jaka byłaby reakcja. Pewnie słaba
nie ma co się łudzić. Raz drugi trzeci coś się wymyśli, ale boje sie, że umowie się na punkcję a do tego nie dojdzie z jakiś względów i będę się meczyc jak tu wykabinowac dojazd, a dojeżdżam z Torunia, wiec dla mnie to cały dzień, aby iść na wizytę 15min i wrócić
Do punkcji na bank dojdzie, bo muszą wyciągnąć z Ciebie jajeczka
Ja w pracy tyle ściemniam, ze sama się juz gubię w tymTylko ja z pracy mam 10 minut do kliniki, także to mnie ratuje
A sporo wizyt wypada mi często w soboty i niedziele
-
nick nieaktualny
-
Magnetyczna to GBS. Albo go wyleczysz albo nie. Ja brałam antybiotyk kilka razy, a bakteria jak była, tak została. Ważne, by przy dodatnim wyniku podali antybiotyk przed porodem, żeby dziecko się nie zaraziło.
Baileys ja rodziłam rok temu, dr Kru pracował wtedy na Polnej, a na 1szym miejscu polecił św. Rodzinę.