MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mada dziękuję, że o mnie pytasz
Właśnie miałam Wam pisać, że obracanie czy pełzanie to jest NIC! Poczekajcie, aż maluchy zaczną chodzić!
Gabi fajnie się rozwija, choć jest wymagającym dzieckiem, które potrzebuje nadal sporej pomocy w zasypianiu i często się budzi. Muszę to po prostu przeczekać. Ja rok po porodzie dostałam pierwszy okres - jeśli zdarzy się nam "wpadka" to spoko, z powrotem po mrozaki na razie czekamy, bo nie chcę kończyć kp jeszcze
Moly :*
Co do PCOS, to u mnie też lokalny ginekolog to zdiagnozował, a dr K na jednej z pierwszych wizyt zdecydowanie zaprzeczyła, powiedziała, że obraz jajników kompletnie na to nie wskazuje. Stety niestety, ale zwykli ginekolodzy czasem powinni od razu pacjentce powiedzieć, że nie podejmą się leczenia niepłodności, bo się na tym nie znają. Ja nie żałuję wszystkiego, co przeszłam - tak po prostu miało być.
Gratuluję nowym ciężarówkom i powodzenia dla tych, które jeszcze czekają na swoje szczęścieWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 08:45
Mada292, Moly, klopsik lubią tę wiadomość
-
Alicjaa92 wrote:Figga i Apolonia87 robiliście jeszcze powtórkę bety? Dr Ż Wam zalecił?
Mi beta po dobie urosła do 143,71
Wiem że po dwóch dobach się robi, ale doktor kazał dziś rano do niego napisać z wynikami więc wczoraj szybko jechałam na badania.Starania od 2015 r. Metodą prób i błędów
Hiperprolaktynemia.
AMH 0,97
3× IUI nieudane
INF 01.2019 MedArt d. Ż
8dpt beta 75,71
9dpt beta 143,79
26dpt ❤
Czekamy na córeczkę ❤
Nie zwycięża tylko ten kto nie walczy. -
nick nieaktualnyApolonia87 wrote:Tak. Ja musiałam jeszcze inne badania zrobić morfologie INR APTT TSH FT4 i ewentualnie bete. Ale dlaczego? Nie wiem kazał to zrobiłam
Wiem że po dwóch dobach się robi, ale doktor kazał dziś rano do niego napisać z wynikami więc wczoraj szybko jechałam na badania.)
W sumie mi się przypomniało ze mi tez kazał robić te badania poprzednim razem.
Ja czekam na wynik ... -
Dziewczyny a jak to jest z Prolutex 25mg?
Ja ostatnio kupowałam w klinice po 200zł, a muszę kupić dwa od razu i się zastanawiam, czy w aptece nie było by trochę taniej? Czy Panie w klinice wypiszą mi receptę?Starania od 2015 r. Metodą prób i błędów
Hiperprolaktynemia.
AMH 0,97
3× IUI nieudane
INF 01.2019 MedArt d. Ż
8dpt beta 75,71
9dpt beta 143,79
26dpt ❤
Czekamy na córeczkę ❤
Apolonia87 wrote:Dziewczyny a jak to jest z Prolutex 25mg?
Ja ostatnio kupowałam w klinice po 200zł, a muszę kupić dwa od razu i się zastanawiam, czy w aptece nie było by trochę taniej? Czy Panie w klinice wypiszą mi receptę? -
Apolonia87 wrote:Tak. Ja musiałam jeszcze inne badania zrobić morfologie INR APTT TSH FT4 i ewentualnie bete. Ale dlaczego? Nie wiem kazał to zrobiłam
Wiem że po dwóch dobach się robi, ale doktor kazał dziś rano do niego napisać z wynikami więc wczoraj szybko jechałam na badania. -
nick nieaktualnyApolonia87 wrote:Dziewczyny a jak to jest z Prolutex 25mg?
Ja ostatnio kupowałam w klinice po 200zł, a muszę kupić dwa od razu i się zastanawiam, czy w aptece nie było by trochę taniej? Czy Panie w klinice wypiszą mi receptę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 10:37
-
Berbeć wrote:W aptece wielkopolskiej w tamtym tygodniu zaplacilam 163 zl. Mysle , ze wypisza skoro masz zalecenie od lekarza na prolutex, a czemu nie masz recepty?Starania od 2015 r. Metodą prób i błędów
Hiperprolaktynemia.
AMH 0,97
3× IUI nieudane
INF 01.2019 MedArt d. Ż
8dpt beta 75,71
9dpt beta 143,79
26dpt ❤
Czekamy na córeczkę ❤
nick nieaktualnyApolonia87 wrote:Leku dostałam tylko na tyle dni żeby starczyło do bety. No i skończył mi się a ostatnio nie miałam recepty bo kupiłam w klinice u Pań w recepcji.
-
nick nieaktualny
-
Na prolutex Panie wypisują receptę od ręki, na clexane już musi wypisać lekarz, więc bez problemu możesz podjechać, 2 minutki i masz receptę. Dziewczyny w którym tygodniu ciąży lekarz wam odstawia prolutex?
Edit: u mnie mąż pojechał i poprosiły tylko o dane i wypisały receptę na ProlutexWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 11:12
-
nick nieaktualnymao wrote:Ale ma jakiś nowy plan działania? Z mniejszą ilością leków?
Wiesz jakie to są rozmowy przez whatsap, poza tym jest na uropie, skoro i tak nici z tego cyklu to nie chce jej truć.... Zapytałam ja jedynie o zupełnie naturalny cykl (bo się okazuje, ze u mnie wszystko się dzieje, jest pęcherzyk, owulacja, ciałko żółte - pierwszy raz od wielu, wielu lat) to napisała, ze owszem można, ale na moje życzenie, a nie z jej rekomendacji.
I nie wiem co dalej, bo 3dc wypadnie mi nadal w jej urlopie.
W zasadzie to mamy ochotę odpocząć, zwłaszcza od płacenia i jeżdżenia, bo do leków i zastrzyków już przywykłam, ale mój portfel średnio to znosi. Sam ten miesiąc 2 tys. No zreszta sama wiesz ile to wszystko kosztuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 11:27
-
Apolonia87 wrote:Dziewczyny a jak to jest z Prolutex 25mg?
Ja ostatnio kupowałam w klinice po 200zł, a muszę kupić dwa od razu i się zastanawiam, czy w aptece nie było by trochę taniej? Czy Panie w klinice wypiszą mi receptę?Starania od 05.2016
• 4 nieudane IUI
• 04. 2018 hysterolaparoskopia -
endometrioza
• Medart od 12.2018