X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam caly nierozpoczety estrofem, nowy pen do puregonu z ok. 20 iglami(mialam dwa peny, jeden w domu, drugi w aucie podrozny i nigdy go nie uzylam), 3 zastrzyki gonapeptyl daily, oddam oczywiscie za darmo, moze komus sie przyda

• Tacia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdabg6 wrote:
    Tacia jak masz na Polnej swojego lekarza to na prawdę nie jest tak zle. Ja tez jestem mega rozczarowana tym, że dr Kru nie pracuje juz na Polnej, bo głownie z tego powodu go wybrałam ze był na Polnej. Teraz z mężem zastanawiamy się co zeobic
    Mam lekarza na Polnej jak najbardziej ale o wiele lepsze opinie mimo wszystko ma sw. Rodzina ;-)

• Malina28. Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. To jest mój pierwszy wpis. Mam nadzieje ze to ogarne

• Malina28. Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sie rozpisałam a tylko tyle dodało dlaczego?

• Malina28. Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od nowa. W klinice jesteśmy od stycznia 2017. Pierwsza wizyta to badanie meza( takie wytyczne dostałam od mojego gin u mnie wstępie ok). Po pierwszym badaniu szok bo wyniki meza tak złe ze dr mówił ze tylko in vitro. Drugie nic nie lepsze( na szczęście nie gorsze). Czyli in vitro. Wszystkie badania w klinice. U mnie wyszła torbiel na jajniku tarczyca i pozniej prolaktyna. Na tarczyce tabletki i dieta bez glutenu i laktozy. Po rozmowach z innymi lekarzami odnośnie tarczycy Z zdecydowal ze zaczynamy z in vitro. Pierwsza puncja sierpień tylko 1 zarodek dobry genetycznie. Druga punkcja oby dwa zarodki zle. Mieliśmy transfer 1 zarodka z pierwszej punkcji. Nieudany. Teraz jesteśmy po 3 punkcji. Mamy 4 zarodki czekamy za badaniamui genetycznymi. Dr mówił po 2 próbach ze to nie zaciekawiły wynik jeżeli chodzi o zarodki. I powiedział ze można wziasc taka opcje pod uwagę ze przy następnej próbie możemy do połowy kom wziąć nasienie meza a do drugiej połowy dawcy. (Nieznany przyczyny tak małej liczby poprawnych zarodkow). Co myślicie o tym? Miała któraś z Was taka opcje? Przy 3 Podejsciu wzięliśmy tylko meza nasienie. Pytam juz z wyprzedzeniem.

• LittleGirlBlue Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina28 a jeśli można spytać co jest nie tak z wynikami męża? Było może wykonywane badanie MSOME 660, HBA i fragmentacja chromatyny plemnikowej?
    Dr Ż nie proponuje Wam na przykład lepszej selekcji plemnika metoda IMSI, PICSI itp.?

Wysłany: 2 lutego 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i co było nie tak z zarodkami, pełne trisomie/monosomie, segmentalne, mozaiki...? Co powiedział Z?

• Malina28. Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma pojedyncze plemniki. W rozpoznaniu jest napisane kryptozoospermia. Pytaliśmy dlaczego tak jest do Dr powiedział ze nie wiadomo ze ciężko znaleźć przyczynę. My mieliśmy metodę IVF- ICSI.

• Malina28. Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o zarodki to jest nieprawidłowa liczba kopii w obszarach chromosomowych.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś 8dpt jest 139,5
    Wczoraj 7dpt 96,8

Robiłam w dwóch różnych laboratoriach ale chyba na razie jest ok :)

mao, fishka, Nowa38 lubią tę wiadomość

• mao Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaa92 wrote:
    Dziewczyny dziś 8dpt jest 139,5
    Wczoraj 7dpt 96,8

Robiłam w dwóch różnych laboratoriach ale chyba na razie jest ok :)
    Jest cudownie :)

Alicjaa92 lubi tę wiadomość

201911201770.png

202201014972.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Alicja jest ok pewnie jutro dobije do 200 :) Tylko z wlasnego doswiadczenia Ci powiem ,ze lepiej sprawdzac bete w tym samym labie ja pare razy sie nacielam .
    Wiem właśnie .. ale w moim mieście szpitalny lab działa tylko pon-piątek i dziś zrobiłam w Pzn

Wysłany: 2 lutego 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina28. wrote:
    Jeżeli chodzi o zarodki to jest nieprawidłowa liczba kopii w obszarach chromosomowych.
    No to standardowa formuła z wyniku badania, ale Ż jakoś komentował?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Beta jest tak ladna :) Niedlugo juz poniedzialek ,trzymam kciuki za dalsze takie wyniki ;)

Oczywiście nie wytrzymam i będę robić dalej bo wciąż nie mogę w to uwierzyć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 18:52

kinga25 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina28. wrote:
    Tak sie rozpisałam a tylko tyle dodało dlaczego?

Nie dodawaj buziek z telefonu, wtedy ucina tekst :)

• Malina28. Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z powiedział ze nie wiadomo co jest tego przyczyna. Może byc wina moje komórki albo plemników. Dlatego mówił o dawcy. Gdyby wyszły lepiej z dawcy nasienia bo by było wiadomo co jest przyczyna. Tylko nie wiem co o tym myśleć wszystkim.

• Malina28. Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly a jak to zrobić zeby wiadomość wyglądała jak u CB. Ze u góry jest to co ja napisałam a na dole Twój tekst.

• WiśniaW Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Ja poprosilam o zwolnienie na czas stymulacji i punkcji ,tylko ja sie tez troche zle czulam od nawalu hormonow ,bo mi szef powiedzial ,ze limit zwolnien wyczerpuje pomalu .

A zwolnienie na co ci wypisał? :) ja właśnie tez myślałam w razie co o jakimś zwolnieniu jeśli wizyty w którymś momencie musiałyby być co kilka dni i byłoby to dla mnie nieosiągalne w pracy, jednak pierwsze co przyszło mi na myśl, że na zwolnieniu będzie logo „ medart skuteczne leczenie niepłodności” hehehe. Dali ci takie zwolnienie, że pracodawca się nie zorientuje?

Mao : wizyty są tez w niedziele?? Jednak nie wiele mnie to ratuje bo pracuje w gastronomii wiec moje dni pracy są od koloru do wyboru w całym tygodniu.

Magnetyczna : ja tez pierwsze co powiedziałam, że czasami będę potrzebowała wolne, zazwyczaj będę wcześniej wiedzieć, ale może się zdarzyć „ z dnia na dzień”, i byłam pewna, że nie zapyta bo to jeszcze facet to pewnie będzie mu głupio, a on do mnie czy może wiedzieć jaka to choroba :o tak mnie zaskoczył, że wyjechałam z tekstem „ no jest tego wiele ogólnie, jest to ciężkie pod tym względem, ze muszę być pod stała kontrola lekarza ale głównie chodzi o problemy tarczycowe i powiązane z tym” hahahah jak parsklam śmiechem w srodku sama do siebie to myslam, że nie wyrobie :) mam nadzieje, że tylko facet nie jest na tyle kumaty i się nie zorientuje :) zreszta jak coś to przypomnę mu, że mówiłam, że jest tego wiele, a powiedziałam tylko o jednym :) mało tego wcale nie mam problemow z tarczyca hehehe teraz muszę się pilnować, żeby nie wpaść.. ehh czego to się nie robi...

A powiedzcie co to jest ten prolutex czy luteinus czy jak to tam :) to podczas ciazy bierzecie tak? Na podtrzymanie czy jak? Nie chce czytać w necie bo wyczytam jakieś głupoty pewnie :)

iv099vvjjlhn9yib.png

📍Starania od 2016r -Obecnie 28lat, wykryto ANXA5
    📍 Mąż- Fragmentacja DNA 23% 🐌
    📍 11.2018r. - 1 IUI -nieudane
    1️⃣ IVF-03.2019: Punkcja: 8pobrano, 3zapłodnione-1x❄️
    👉Hiperstymulacja
    👉04.2019r. Crio - 6.2.1nieudany 💔
    2️⃣ IVF-05.2019r. Zmiana kliniki na Invicta Bydgoszcz/Gdańsk
    👉06.2019r.
    2 IVF : Punkcja + separacja plemników: 13 pobrano, 8 zapłodnionych - 6x ❄️
    👉13.09.2019r. Transfer [4.1.1 i 4.2.2] 20dpt 1609 - krwawienie / 21 dpt 980,6 - [*] 😔😭
    👉 14.01.2020r. Transfer[3.2.2 i 4.2.2]
    ➖ 3dpt 34,8 (pregnyl)➖ 6dpt 59,9➖ 8dpt 178,5➖ 10dpt 456,3➖ 13dpt 1230➖ 17dpt 4216 [p.ciążowy 6x4x3mm]➖ 20dpt 7919
    ➖ 24dpt beta 20695 +krwiak😭
    ➖ 27dpt (6+1) bije💓!! 0,56cm 🥰
    ➖ 36dpt (8+0) 1,65cm 🥰
    ➖ 41dpt (8+5) 2,05cm 🥰
  • mao Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiśnia wizyta może być w niedziele, w święta zależy jak wypada Ci cykl :)

Prolutex Lutinus to progesteron i bierze się go przed transfer i po... ale jak długo to już czasem sprawa indywidualna.. ale z Tego co dziewczyny piszą to zazwyczaj min. do 12 tyg ciąży, albo i dłużej...
    I niestety te leki kosztują mały majątek ... ja ostatnio brałam Prolutex 2x1 czyli 300 zł na tydzień i do tego na tydzień opakowanie Lutinusa czyli razem ok 500 zł ;) w klinice sprzedają opakowanie za 200 zł, także lepiej wziąć receptę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 20:08

201911201770.png

202201014972.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina28. wrote:
    Moly a jak to zrobić zeby wiadomość wyglądała jak u CB. Ze u góry jest to co ja napisałam a na dole Twój tekst.

Prawy górny róg >Cytuj< przy wypowiedzi, którą chcesz zacytować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 20:19

‹‹ 1118 1119 1120 1121 1122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ