MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Magdabg6 wrote:Tacia jak masz na Polnej swojego lekarza to na prawdę nie jest tak zle. Ja tez jestem mega rozczarowana tym, że dr Kru nie pracuje juz na Polnej, bo głownie z tego powodu go wybrałam ze był na Polnej. Teraz z mężem zastanawiamy się co zeobic
-
Od nowa. W klinice jesteśmy od stycznia 2017. Pierwsza wizyta to badanie meza( takie wytyczne dostałam od mojego gin u mnie wstępie ok). Po pierwszym badaniu szok bo wyniki meza tak złe ze dr mówił ze tylko in vitro. Drugie nic nie lepsze( na szczęście nie gorsze). Czyli in vitro. Wszystkie badania w klinice. U mnie wyszła torbiel na jajniku tarczyca i pozniej prolaktyna. Na tarczyce tabletki i dieta bez glutenu i laktozy. Po rozmowach z innymi lekarzami odnośnie tarczycy Z zdecydowal ze zaczynamy z in vitro. Pierwsza puncja sierpień tylko 1 zarodek dobry genetycznie. Druga punkcja oby dwa zarodki zle. Mieliśmy transfer 1 zarodka z pierwszej punkcji. Nieudany. Teraz jesteśmy po 3 punkcji. Mamy 4 zarodki czekamy za badaniamui genetycznymi. Dr mówił po 2 próbach ze to nie zaciekawiły wynik jeżeli chodzi o zarodki. I powiedział ze można wziasc taka opcje pod uwagę ze przy następnej próbie możemy do połowy kom wziąć nasienie meza a do drugiej połowy dawcy. (Nieznany przyczyny tak małej liczby poprawnych zarodkow). Co myślicie o tym? Miała któraś z Was taka opcje? Przy 3 Podejsciu wzięliśmy tylko meza nasienie. Pytam juz z wyprzedzeniem.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykinga25 wrote:Alicja jest ok pewnie jutro dobije do 200
Tylko z wlasnego doswiadczenia Ci powiem ,ze lepiej sprawdzac bete w tym samym labie ja pare razy sie nacielam .
-
nick nieaktualnykinga25 wrote:Beta jest tak ladna
Niedlugo juz poniedzialek ,trzymam kciuki za dalsze takie wyniki
Oczywiście nie wytrzymam i będę robić dalej bo wciąż nie mogę w to uwierzyćWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 18:52
kinga25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kinga25 wrote:Ja poprosilam o zwolnienie na czas stymulacji i punkcji ,tylko ja sie tez troche zle czulam od nawalu hormonow ,bo mi szef powiedzial ,ze limit zwolnien wyczerpuje pomalu .
A zwolnienie na co ci wypisał?ja właśnie tez myślałam w razie co o jakimś zwolnieniu jeśli wizyty w którymś momencie musiałyby być co kilka dni i byłoby to dla mnie nieosiągalne w pracy, jednak pierwsze co przyszło mi na myśl, że na zwolnieniu będzie logo „ medart skuteczne leczenie niepłodności” hehehe. Dali ci takie zwolnienie, że pracodawca się nie zorientuje?
Mao : wizyty są tez w niedziele?? Jednak nie wiele mnie to ratuje bo pracuje w gastronomii wiec moje dni pracy są od koloru do wyboru w całym tygodniu.
Magnetyczna : ja tez pierwsze co powiedziałam, że czasami będę potrzebowała wolne, zazwyczaj będę wcześniej wiedzieć, ale może się zdarzyć „ z dnia na dzień”, i byłam pewna, że nie zapyta bo to jeszcze facet to pewnie będzie mu głupio, a on do mnie czy może wiedzieć jaka to choroba :o tak mnie zaskoczył, że wyjechałam z tekstem „ no jest tego wiele ogólnie, jest to ciężkie pod tym względem, ze muszę być pod stała kontrola lekarza ale głównie chodzi o problemy tarczycowe i powiązane z tym” hahahah jak parsklam śmiechem w srodku sama do siebie to myslam, że nie wyrobiemam nadzieje, że tylko facet nie jest na tyle kumaty i się nie zorientuje
zreszta jak coś to przypomnę mu, że mówiłam, że jest tego wiele, a powiedziałam tylko o jednym
mało tego wcale nie mam problemow z tarczyca hehehe teraz muszę się pilnować, żeby nie wpaść.. ehh czego to się nie robi...
A powiedzcie co to jest ten prolutex czy luteinus czy jak to tamto podczas ciazy bierzecie tak? Na podtrzymanie czy jak? Nie chce czytać w necie bo wyczytam jakieś głupoty pewnie
📍Starania od 2016r -Obecnie 28lat, wykryto ANXA5
📍 Mąż- Fragmentacja DNA 23% 🐌
📍 11.2018r. - 1 IUI -nieudane
1️⃣ IVF-03.2019: Punkcja: 8pobrano, 3zapłodnione-1x❄️
👉Hiperstymulacja
👉04.2019r. Crio - 6.2.1nieudany 💔
2️⃣ IVF-05.2019r. Zmiana kliniki na Invicta Bydgoszcz/Gdańsk
👉06.2019r.
2 IVF : Punkcja + separacja plemników: 13 pobrano, 8 zapłodnionych - 6x ❄️
👉13.09.2019r. Transfer [4.1.1 i 4.2.2] 20dpt 1609 - krwawienie / 21 dpt 980,6 - [*] 😔😭
👉 14.01.2020r. Transfer[3.2.2 i 4.2.2]
➖ 3dpt 34,8 (pregnyl)➖ 6dpt 59,9➖ 8dpt 178,5➖ 10dpt 456,3➖ 13dpt 1230➖ 17dpt 4216 [p.ciążowy 6x4x3mm]➖ 20dpt 7919
➖ 24dpt beta 20695 +krwiak😭
➖ 27dpt (6+1) bije💓!! 0,56cm 🥰
➖ 36dpt (8+0) 1,65cm 🥰
➖ 41dpt (8+5) 2,05cm 🥰 -
Wiśnia wizyta może być w niedziele, w święta zależy jak wypada Ci cykl
Prolutex Lutinus to progesteron i bierze się go przed transfer i po... ale jak długo to już czasem sprawa indywidualna.. ale z Tego co dziewczyny piszą to zazwyczaj min. do 12 tyg ciąży, albo i dłużej...
I niestety te leki kosztują mały majątek ... ja ostatnio brałam Prolutex 2x1 czyli 300 zł na tydzień i do tego na tydzień opakowanie Lutinusa czyli razem ok 500 złw klinice sprzedają opakowanie za 200 zł, także lepiej wziąć receptę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 20:08
-
nick nieaktualnyMalina28. wrote:Moly a jak to zrobić zeby wiadomość wyglądała jak u CB. Ze u góry jest to co ja napisałam a na dole Twój tekst.
Prawy górny róg >Cytuj< przy wypowiedzi, którą chcesz zacytowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 20:19