X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Martynkowo Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    Nam tez udalo sie zajsc naturalnie problem z Mezem ale tez mialam za wysoka prolaktyne. Przyjmowalam leki z dobry miesiac i nagle ciaza:)

Dajesz nadzieję!!!!
    Ale u mnie prolaktyna w normie :(

Pelna nadziei lubi tę wiadomość

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Ja brałam jedno i drugie. Recepty wypisał niechętnie (przypilnuj, żeby nie wypisał z odpłatnością 100%, bo ja takie dostałam), a zwolnienie kazał załatwić w rejestracji.
    Dzięki Emma, sprawdzę czy wpisał z R ;-)

• Figga Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Tak się zastanawiam, bo jestem z poza Poznania.. Czy jak już wszystko było ok,z waszymi ciążami po in vitro to nadal byłyście pacjentkami MedArt? Czy priwadziłyście już ciążę u siebie? Bo mąż by wolał żebym miała lekarza na miejscu, a ja sama nie wiem.. ufam dr.K..

Moly lubi tę wiadomość

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figga wrote:
    Hej dziewczyny. Tak się zastanawiam, bo jestem z poza Poznania.. Czy jak już wszystko było ok,z waszymi ciążami po in vitro to nadal byłyście pacjentkami MedArt? Czy priwadziłyście już ciążę u siebie? Bo mąż by wolał żebym miała lekarza na miejscu, a ja sama nie wiem.. ufam dr.K..
    Figga u dr K raczej ciąży prowadzić nie będziesz tylko skieruje cię do dr Kru - chociaż nie wiem jaką aktualnie ma politykę w tej kwestii :) obojętnie na co byś się nie zdecydowała warto odwiedzić dr Szymanskiego na badania prenatalne bo jest super specjalistą i wszystko dokładnie przebada i praktycznie od razu wie czy maluch rozwija się prawidłowo czy jest jakiś problem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 21:44

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Figga Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek91 wrote:
    Figga u dr K raczej ciąży prowadzić nie będziesz tylko skieruje cię do dr Kru - chociaż nie wiem jaką aktualnie ma politykę w tej kwestii :) obojętnie na co byś się nie zdecydowała warto odwiedzić dr Szymanskiego na badania prenatalne bo jest super specjalistą i wszystko dokładnie przebada i praktycznie od razu wie czy maluch rozwija się prawidłowo czy jest jakiś problem :)
    Dzięki:) ale generalnie gdybym sobie ogarnęła lekarza u siebie to też w porządku? Tylko np.na te badania prenatalne mogę później do nich się umówić?

• anakonda Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susula wrote:
    Niedługo zaczynam antyki przed stymulacja i mam do was pytanie. Antyki mam brać od 3dc a w 20 dc wizyta u dr K. Czy to oznacza że po antykach czekam na okres czy bezposrednio po antykach zaczynam już stymulcje?
    Na wizycie jesli masz dlugi protokol to dostaniesz decapeptyl i jeszcze jakies 5 dni anty potem okres i w.3dc wizyta i stymulacja . Mozesz.miec tez gonapeptyl ale.nigdy go nie bralam ale go podaje sie chyba jakieś 14 dni. Jak krótki protokół to po odstawieni czekasz.na @ i potem stymulacja .

Susula lubi tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo ze zaszlam naturalnie, de facto bez zadnej pomocy lekarzy Medartu, kontynuuje u nich ciaze. Podjelam taka decyzje, choc mam pakiet luxmed i moglabym miec innego lekarza prywatnie za free. Dr Kru zdobyl moje zaufanie juz na pierwszej wizycie, jest empatyczny, zabawny, cierpliwy, a przy tym ma duza wiedze. Jestem mu wdzieczna za dobranie diety i supli do mutacji mthfr i mutacji na gluten. Lekarka z luxmedu odniosłam wrazenie nawet nie słyszała co to homozygota mthfr, wybaluszyla na mnie oczy jak jej powiedzialam, ze nie moge brac femibionu, pregny i innych popularnych witamin :/ Doceniam ich tez za super sprzęt, kontakt sms z lekarzem.

Aczkolwiek ja jestem z Pzn, a do kliniki moge z domu dojsc w 10 min na pieszo. Jakbym miala powyzej 100 km, to pewnie bardziej bym sie zastanowila.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia, my byliśmy na wizycie w maju, zrobiliśmy wszystkie posiewy i pakiet, ale jeszcze wtedy karmiłam. Dr powiedziała, ze do dalszych czynności możemy podejść jak skończę karmić, chociaż badanie macicy 3D można robić bez względu na to czy się karmi czy nie, byle w konkretnych dniach cyklu. Umowilsmy się dopiero pare miesięcy później, we wrześniu. USG robi dwóch lekarzy zawsze. Wszystko było ok, od następnego cyklu mogliśmy startować, ale planowaliśmy wakacje, także wróciliśmy w listopadzie, także posiewy z maja byly ok.

gabrysia111 lubi tę wiadomość

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figga wrote:
    Dzięki:) ale generalnie gdybym sobie ogarnęła lekarza u siebie to też w porządku? Tylko np.na te badania prenatalne mogę później do nich się umówić?
    Figga generalnie jest problem z lekami, bo taki 'zwykły' lekarz zazwyczaj nie kuma, dlaczego my już będąc w ciąży bierzemy na przykład clexane. Ja chodziłam do medartu mimo, że mam 80 km, ale i tak chciałam rodzić w Poznaniu i de facto byłam pod opieką 3 lekarzy, bo dr K na zmianę z dr Sz i na sam koniec dr Kru (ciąża blizniacza). MałaHD z kolei na przykład zrezygnowała z medartu i chodziła do lekarza, który pracuje w szpitalu św rodziny, gdzie chciala rodzić i rodziła. Teraz kiedy piszecie że jest tam dr Kru to super, bo jednak posiadanie swojego lekarza w szpitalu od razu zmienia twoje położenie :) także pytanie gdzie chcesz rodzić i czy będzie to lekarz, który kuma :) ale badanie u dr Sz obowiązkowo! Wszystkich gorąco namawiam do wizyty u niego :)

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figga wrote:
    Ja przeszłam od dr B do swojego lekarza. Jeżdżę tylko do dr Sz na badania :) Dr B jak go zapytaliśmy koło 20 tc czy możemy się przenieść do swojego lekarza to powiedział, że to jest bardzo dobry moment. Nam lepiej z dojazdami.

No i lekarz, do którego teraz chodzę pracuje w szpitalu, w którym chcę rodzić. Więc głównie to przeważyło, bo dojazdy dojazdami w sumie, tyle czasu jeździliśmy do medartu, czasem co drugi dzień więc i teraz dalibyśmy radę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 07:56

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Ja mimo ze zaszlam naturalnie, de facto bez zadnej pomocy lekarzy Medartu, kontynuuje u nich ciaze. Podjelam taka decyzje, choc mam pakiet luxmed i moglabym miec innego lekarza prywatnie za free. Dr Kru zdobyl moje zaufanie juz na pierwszej wizycie, jest empatyczny, zabawny, cierpliwy, a przy tym ma duza wiedze. Jestem mu wdzieczna za dobranie diety i supli do mutacji mthfr i mutacji na gluten. Lekarka z luxmedu odniosłam wrazenie nawet nie słyszała co to homozygota mthfr, wybaluszyla na mnie oczy jak jej powiedzialam, ze nie moge brac femibionu, pregny i innych popularnych witamin :/ Doceniam ich tez za super sprzęt, kontakt sms z lekarzem.

Aczkolwiek ja jestem z Pzn, a do kliniki moge z domu dojsc w 10 min na pieszo. Jakbym miala powyzej 100 km, to pewnie bardziej bym sie zastanowila.

baileys, a jaką masz dietę i suplementy przy mutacji mthfr? Ja teraz biorę tylko metylowany kwas foliowy, metylokobalaminę, omegamed optima forte i magnez. No nie licząc luteiny, duphastonu, clexane i acardu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figga wrote:

Mi dr B „pozwolił” przenieść się do lekarza bliżej mojego miasta po prenatalnych u dr Sz. Sam zresztą to zaproponował, bo wiedział, że kawałek dojeżdżamy. Polecił też lekarza u którego robił doktorat, nawet do niego zadzwonił, że powierza mu swoją pacjentkę co było bardzo miłe :) A tak z ciekawostek to dr B opowiadał nam, że też był z żoną na prenatalnych u dr Sz i nawet jego dosięgnęła specyficzność dr Sz mimo, że się znają ;)

Anhydra, kinga25 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    baileys, a jaką masz dietę i suplementy przy mutacji mthfr? Ja teraz biorę tylko metylowany kwas foliowy, metylokobalaminę, omegamed optima forte i magnez. No nie licząc luteiny, duphastonu, clexane i acardu.

Diete mam bezglutenowa, ale to z powodu mutacji genów od celiakii. A jesli chodzi o mthfr, to jem mase zielonych surowych warzyw, unikam ryb i owocow morza z marketu, w ogole przetworzonej żywności i rzeczy pakowanych w plastik. Bo przy tej mutacji jest podobno wiekszy problem z wydalaniem z organizmu rteci, toksyn, bisfenolu itd. Nawet swieczek zapachowych nie powinno sie uzywac ;)

Ja z supli biorę d3, jodid 2 x dziennie, aspargin 3 x dziennie, b-right complex, pregna dha 2 x dziennie, folian 400. Kupilam ostatnio Prenatal Duo, ale kurcze nie doczytalam, ze on ma b6 niemetylowana i chyba go i tak nie zacznę

Nowa38 lubi tę wiadomość

• Figga Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek91 wrote:
    Figga generalnie jest problem z lekami, bo taki 'zwykły' lekarz zazwyczaj nie kuma, dlaczego my już będąc w ciąży bierzemy na przykład clexane. Ja chodziłam do medartu mimo, że mam 80 km, ale i tak chciałam rodzić w Poznaniu i de facto byłam pod opieką 3 lekarzy, bo dr K na zmianę z dr Sz i na sam koniec dr Kru (ciąża blizniacza). MałaHD z kolei na przykład zrezygnowała z medartu i chodziła do lekarza, który pracuje w szpitalu św rodziny, gdzie chciala rodzić i rodziła. Teraz kiedy piszecie że jest tam dr Kru to super, bo jednak posiadanie swojego lekarza w szpitalu od razu zmienia twoje położenie :) także pytanie gdzie chcesz rodzić i czy będzie to lekarz, który kuma :) ale badanie u dr Sz obowiązkowo! Wszystkich gorąco namawiam do wizyty u niego :)
    Napewno jak wszystko się dobrze ułoży, to chciała bym rodzić u siebie, bo w moim mieście mój gin też jest ordynatorem w szpitalu. Zobaczymy jak się wszystko potoczy, to będę myśleć później. Czyli to Clexane bierze się całą ciążę?

• fishka Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr K i Z maja urlop od 15go do 17go... ale marca ;)

O spem miram...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fishka wrote:
    Dr K i Z maja urlop od 15go do 17go... ale marca ;)
    No chyba żartujesz, to co ta kobita w rejestracji nieprzytomna jest czy jaka? Tak mnie poinformowała, że w lutym

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kiedy w końcu wracają? 13-tego?

• Apolonia87 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    a kiedy w końcu wracają? 13-tego?
    Ja chciałam umówić się na wizytę 16 lutego, ale dostałam informację od Pani w rejestracji że doktora nie ma od 15 do 17 lutego.
    Wraca 13 ale weekend znów będzie na urlopie.

Berbeć lubi tę wiadomość

Starania od 2015 r. Metodą prób i błędów
    Hiperprolaktynemia.
    AMH 0,97
    3× IUI nieudane
    INF 01.2019 MedArt d. Ż
    8dpt beta 75,71
    9dpt beta 143,79
    26dpt ❤
    Czekamy na córeczkę ❤
    Nie zwycięża tylko ten kto nie walczy.
  • antonna Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Zaglądam tu do Was co jakiś czas, ale niestety nie mogę powiedzieć, żebym była na bieżąco. Ale monitoruję co słychać u "starych" koleżanek ;-) Zaciążonym gratuluję! A za starające się trzymam kciuki!

Powoli myślę o drugim dziecku. Wymyśliłam sobie, że w czerwcu zadzwonię umówić się na wizytę. Tylko nadal karmię i się zastanawiam, czy ktoś wie jak się ma karmienie do criotransferu. Akurat widzę, że mama-jaga coś o tym wspomniała. Pytanie brzmi tak, czy jak przestanę karmić to mogę od razu w następnym cyklu podejść do criotransferu, czy trzeba czekać, aż się hormony ustabilizują (czy coś w ten deseń)???
    W ogóle to nie mam pojęcia jak się zabrać za odstawianie.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    No chyba żartujesz, to co ta kobita w rejestracji nieprzytomna jest czy jaka? Tak mnie poinformowała, że w lutym
    Nie ma ich w lutym a o marcu nic nie wiem .

Berbeć lubi tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
‹‹ 1128 1129 1130 1131 1132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ