MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Pelna nadziei wrote:Nam tez udalo sie zajsc naturalnie problem z Mezem ale tez mialam za wysoka prolaktyne. Przyjmowalam leki z dobry miesiac i nagle ciaza:)
Dajesz nadzieję!!!!
Ale u mnie prolaktyna w normiePelna nadziei lubi tę wiadomość
13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny. Tak się zastanawiam, bo jestem z poza Poznania.. Czy jak już wszystko było ok,z waszymi ciążami po in vitro to nadal byłyście pacjentkami MedArt? Czy priwadziłyście już ciążę u siebie? Bo mąż by wolał żebym miała lekarza na miejscu, a ja sama nie wiem.. ufam dr.K..
Moly lubi tę wiadomość
-
Figga wrote:Hej dziewczyny. Tak się zastanawiam, bo jestem z poza Poznania.. Czy jak już wszystko było ok,z waszymi ciążami po in vitro to nadal byłyście pacjentkami MedArt? Czy priwadziłyście już ciążę u siebie? Bo mąż by wolał żebym miała lekarza na miejscu, a ja sama nie wiem.. ufam dr.K..
obojętnie na co byś się nie zdecydowała warto odwiedzić dr Szymanskiego na badania prenatalne bo jest super specjalistą i wszystko dokładnie przebada i praktycznie od razu wie czy maluch rozwija się prawidłowo czy jest jakiś problem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 21:44
M&K2017
M 😍 2020 -
Imbirek91 wrote:Figga u dr K raczej ciąży prowadzić nie będziesz tylko skieruje cię do dr Kru - chociaż nie wiem jaką aktualnie ma politykę w tej kwestii
obojętnie na co byś się nie zdecydowała warto odwiedzić dr Szymanskiego na badania prenatalne bo jest super specjalistą i wszystko dokładnie przebada i praktycznie od razu wie czy maluch rozwija się prawidłowo czy jest jakiś problem
-
Susula wrote:Niedługo zaczynam antyki przed stymulacja i mam do was pytanie. Antyki mam brać od 3dc a w 20 dc wizyta u dr K. Czy to oznacza że po antykach czekam na okres czy bezposrednio po antykach zaczynam już stymulcje?
Susula lubi tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
nick nieaktualnyJa mimo ze zaszlam naturalnie, de facto bez zadnej pomocy lekarzy Medartu, kontynuuje u nich ciaze. Podjelam taka decyzje, choc mam pakiet luxmed i moglabym miec innego lekarza prywatnie za free. Dr Kru zdobyl moje zaufanie juz na pierwszej wizycie, jest empatyczny, zabawny, cierpliwy, a przy tym ma duza wiedze. Jestem mu wdzieczna za dobranie diety i supli do mutacji mthfr i mutacji na gluten. Lekarka z luxmedu odniosłam wrazenie nawet nie słyszała co to homozygota mthfr, wybaluszyla na mnie oczy jak jej powiedzialam, ze nie moge brac femibionu, pregny i innych popularnych witamin
Doceniam ich tez za super sprzęt, kontakt sms z lekarzem.
Aczkolwiek ja jestem z Pzn, a do kliniki moge z domu dojsc w 10 min na pieszo. Jakbym miala powyzej 100 km, to pewnie bardziej bym sie zastanowila. -
nick nieaktualnyGabrysia, my byliśmy na wizycie w maju, zrobiliśmy wszystkie posiewy i pakiet, ale jeszcze wtedy karmiłam. Dr powiedziała, ze do dalszych czynności możemy podejść jak skończę karmić, chociaż badanie macicy 3D można robić bez względu na to czy się karmi czy nie, byle w konkretnych dniach cyklu. Umowilsmy się dopiero pare miesięcy później, we wrześniu. USG robi dwóch lekarzy zawsze. Wszystko było ok, od następnego cyklu mogliśmy startować, ale planowaliśmy wakacje, także wróciliśmy w listopadzie, także posiewy z maja byly ok.
gabrysia111 lubi tę wiadomość
-
Figga wrote:Dzięki:) ale generalnie gdybym sobie ogarnęła lekarza u siebie to też w porządku? Tylko np.na te badania prenatalne mogę później do nich się umówić?
także pytanie gdzie chcesz rodzić i czy będzie to lekarz, który kuma
ale badanie u dr Sz obowiązkowo! Wszystkich gorąco namawiam do wizyty u niego
M&K2017
M 😍 2020 -
Figga wrote:Hej dziewczyny. Tak się zastanawiam, bo jestem z poza Poznania.. Czy jak już wszystko było ok,z waszymi ciążami po in vitro to nadal byłyście pacjentkami MedArt? Czy priwadziłyście już ciążę u siebie? Bo mąż by wolał żebym miała lekarza na miejscu, a ja sama nie wiem.. ufam dr.K..
Dr B jak go zapytaliśmy koło 20 tc czy możemy się przenieść do swojego lekarza to powiedział, że to jest bardzo dobry moment. Nam lepiej z dojazdami.
No i lekarz, do którego teraz chodzę pracuje w szpitalu, w którym chcę rodzić. Więc głównie to przeważyło, bo dojazdy dojazdami w sumie, tyle czasu jeździliśmy do medartu, czasem co drugi dzień więc i teraz dalibyśmy radęWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 07:56
-
baileys wrote:Ja mimo ze zaszlam naturalnie, de facto bez zadnej pomocy lekarzy Medartu, kontynuuje u nich ciaze. Podjelam taka decyzje, choc mam pakiet luxmed i moglabym miec innego lekarza prywatnie za free. Dr Kru zdobyl moje zaufanie juz na pierwszej wizycie, jest empatyczny, zabawny, cierpliwy, a przy tym ma duza wiedze. Jestem mu wdzieczna za dobranie diety i supli do mutacji mthfr i mutacji na gluten. Lekarka z luxmedu odniosłam wrazenie nawet nie słyszała co to homozygota mthfr, wybaluszyla na mnie oczy jak jej powiedzialam, ze nie moge brac femibionu, pregny i innych popularnych witamin
Doceniam ich tez za super sprzęt, kontakt sms z lekarzem.
Aczkolwiek ja jestem z Pzn, a do kliniki moge z domu dojsc w 10 min na pieszo. Jakbym miala powyzej 100 km, to pewnie bardziej bym sie zastanowila.
baileys, a jaką masz dietę i suplementy przy mutacji mthfr? Ja teraz biorę tylko metylowany kwas foliowy, metylokobalaminę, omegamed optima forte i magnez. No nie licząc luteiny, duphastonu, clexane i acardu. -
nick nieaktualnyFigga wrote:Hej dziewczyny. Tak się zastanawiam, bo jestem z poza Poznania.. Czy jak już wszystko było ok,z waszymi ciążami po in vitro to nadal byłyście pacjentkami MedArt? Czy priwadziłyście już ciążę u siebie? Bo mąż by wolał żebym miała lekarza na miejscu, a ja sama nie wiem.. ufam dr.K..
Mi dr B „pozwolił” przenieść się do lekarza bliżej mojego miasta po prenatalnych u dr Sz. Sam zresztą to zaproponował, bo wiedział, że kawałek dojeżdżamy. Polecił też lekarza u którego robił doktorat, nawet do niego zadzwonił, że powierza mu swoją pacjentkę co było bardzo miłeA tak z ciekawostek to dr B opowiadał nam, że też był z żoną na prenatalnych u dr Sz i nawet jego dosięgnęła specyficzność dr Sz mimo, że się znają
Anhydra, kinga25 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNowa38 wrote:baileys, a jaką masz dietę i suplementy przy mutacji mthfr? Ja teraz biorę tylko metylowany kwas foliowy, metylokobalaminę, omegamed optima forte i magnez. No nie licząc luteiny, duphastonu, clexane i acardu.
Diete mam bezglutenowa, ale to z powodu mutacji genów od celiakii. A jesli chodzi o mthfr, to jem mase zielonych surowych warzyw, unikam ryb i owocow morza z marketu, w ogole przetworzonej żywności i rzeczy pakowanych w plastik. Bo przy tej mutacji jest podobno wiekszy problem z wydalaniem z organizmu rteci, toksyn, bisfenolu itd. Nawet swieczek zapachowych nie powinno sie uzywac
Ja z supli biorę d3, jodid 2 x dziennie, aspargin 3 x dziennie, b-right complex, pregna dha 2 x dziennie, folian 400. Kupilam ostatnio Prenatal Duo, ale kurcze nie doczytalam, ze on ma b6 niemetylowana i chyba go i tak nie zacznęNowa38 lubi tę wiadomość
-
Imbirek91 wrote:Figga generalnie jest problem z lekami, bo taki 'zwykły' lekarz zazwyczaj nie kuma, dlaczego my już będąc w ciąży bierzemy na przykład clexane. Ja chodziłam do medartu mimo, że mam 80 km, ale i tak chciałam rodzić w Poznaniu i de facto byłam pod opieką 3 lekarzy, bo dr K na zmianę z dr Sz i na sam koniec dr Kru (ciąża blizniacza). MałaHD z kolei na przykład zrezygnowała z medartu i chodziła do lekarza, który pracuje w szpitalu św rodziny, gdzie chciala rodzić i rodziła. Teraz kiedy piszecie że jest tam dr Kru to super, bo jednak posiadanie swojego lekarza w szpitalu od razu zmienia twoje położenie
także pytanie gdzie chcesz rodzić i czy będzie to lekarz, który kuma
ale badanie u dr Sz obowiązkowo! Wszystkich gorąco namawiam do wizyty u niego
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Berbeć wrote:a kiedy w końcu wracają? 13-tego?
Wraca 13 ale weekend znów będzie na urlopie.Berbeć lubi tę wiadomość
Starania od 2015 r. Metodą prób i błędów
Hiperprolaktynemia.
AMH 0,97
3× IUI nieudane
INF 01.2019 MedArt d. Ż
8dpt beta 75,71
9dpt beta 143,79
26dpt ❤
Czekamy na córeczkę ❤
Nie zwycięża tylko ten kto nie walczy. -
Cześć dziewczyny
Zaglądam tu do Was co jakiś czas, ale niestety nie mogę powiedzieć, żebym była na bieżąco. Ale monitoruję co słychać u "starych" koleżanek
Zaciążonym gratuluję! A za starające się trzymam kciuki!
Powoli myślę o drugim dziecku. Wymyśliłam sobie, że w czerwcu zadzwonię umówić się na wizytę. Tylko nadal karmię i się zastanawiam, czy ktoś wie jak się ma karmienie do criotransferu. Akurat widzę, że mama-jaga coś o tym wspomniała. Pytanie brzmi tak, czy jak przestanę karmić to mogę od razu w następnym cyklu podejść do criotransferu, czy trzeba czekać, aż się hormony ustabilizują (czy coś w ten deseń)???
W ogóle to nie mam pojęcia jak się zabrać za odstawianie.👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Berbeć wrote:No chyba żartujesz, to co ta kobita w rejestracji nieprzytomna jest czy jaka? Tak mnie poinformowała, że w lutym
Berbeć lubi tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]