MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyanakonda wrote:Tez wydaje.mi sie ze nie.przejdzie kiedys pytałam o intralipid to nie ale kiedys dr wspominała sama o accofil ale w ostatecznosci tylko sie szczepiłam limfocytami męża ale dr o tym nie wie .
-
Kinga mi dr proponowała na endometrium a nie immunologie wiem ze 2 pacjentki dr K brały.
Anna1983! lubi tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
anakonda wrote:Tez wydaje.mi sie ze nie.przejdzie kiedys pytałam o intralipid to nie ale kiedys dr wspominała sama o accofil ale w ostatecznosci tylko sie szczepiłam limfocytami męża ale dr o tym nie wie .
Anakonda czy szczepienia ci pomogły? Ja mam zalecany steryd i wlewy. Więc nawet na własną rękę będę musiała szukać pielęgniarki żeby podała mi wlewy, a miałam nadzieję że klinika mi w tym pomoże.
Aż się boję reakcji dr Z jak zobaczy zalecenia. -
Anna1983! wrote:A na jakich lekach jesteś podtrzymujących ciążę? Czy wina była immunologia? Ja mam straszne wyniki cytokin i komórek Nk. Do tego PCO. Nie wiem czy dr Z zaakceptuje zalecenia immunologia co do sterydów, wlewow etc.
Nie, ja mam problemy z trombofilią. Póki co heparyna i acard się sprawdzają. Ale potwierdzam, że tutejsi lekarze nie są zwolennikami terapii sterydowej- AB ewentualnie się zgadza na włączenie tego typu leku ale od owulacji max do daty spodziewanej implantacji. Potem każe odstawić. Kiedyś po prostu z nim o tym rozmawiałam i on twierdzi, że immunologia ma kluczowe znaczenie tylko na początkowych etapach- od zaplodnienia do zagnieżdzenia.kinga25, Anna1983! lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnia ,mi to doktor B jeszcze tak wytlumaczyl ,nie chodzi tez o to ,ze sa przeciwnikami sterydow bo ta sa leki ,ktore sie stosuje w chorobach z autoagresjii ,pacjenci przyjmuja je latami albo maja zwiekszane dawki w okresach zaostrzen ,ale nie sa bezpieczne w trakcie ciazy ,czy jak sie do niej przygotowujemy i glownie chodzi o dawki jakie sa przepisywane a sterydy nie sa obojetne dla naszego organizmu .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 14:23
-
Figga wrote:Mamy serduszko ❤ niesamowite przeżycieStarania od 2015 r. Metodą prób i błędów
Hiperprolaktynemia.
AMH 0,97
3× IUI nieudane
INF 01.2019 MedArt d. Ż
8dpt beta 75,71
9dpt beta 143,79
26dpt ❤
Czekamy na córeczkę ❤
Nie zwycięża tylko ten kto nie walczy. -
kinga25 wrote:Ania ,mi to doktor B jeszcze tak wytlumaczyl ,nie chodzi tez o to ,ze sa przeciwnikami sterydow bo ta sa leki ,ktore sie stosuje w chorobach z autoagresjii ,pacjenci przyjmuja je latami albo maja zwiekszane dawki w okresach zaostrzen ,ale nie sa bezpieczne w trakcie ciazy ,czy jak sie do niej przygotowujemy i glownie chodzi o dawki jakie sa przepisywane a sterydy nie sa obojetne dla naszego organizmu .
W najgorszych snach nie pomyślałam że będę musiała brać leki aby zostać matka. I to w dodatku sterydy. Czy szczepienia limfocytami, które są zabronione przez WHO -
nick nieaktualnyAnna1983! wrote:Rozumiem, że sterydy to nic dobrego, zwłaszcza przy staraniach się o ciążę. Kiedyś bałam się brać witamin, starając się o dziecko.
W najgorszych snach nie pomyślałam że będę musiała brać leki aby zostać matka. I to w dodatku sterydy. Czy szczepienia limfocytami, które są zabronione przez WHOAnna1983! lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGonia8986 wrote:Gratuluję
na kiedy masz termin porodu?
Przeniosłas się już z Medartu? Jak Twoje usg prenatalne ? -
nick nieaktualnyAlicjaa92 wrote:Z tych emocji zapomniałam zapytać, dr Ż założył książeczkę ciąży ale o terminie nic nie mówił, tak liczę ze początek października to będzie. Mam wizytę za dwa tygodnie
Przeniosłas się już z Medartu? Jak Twoje usg prenatalne ?tak, ja po prenatalnych, wszystko Oki, już nie będę jeździć do poznania, tylko we Wrocławiu będę prowadzić ciąże, dr Z polecił nam swojego kolegę po fachu;-) Alicja, spokojnej ciąży, staraj się wypoczywać i nie porównywać z innymi ciezarnymi... Ja zdroworozsadkowa kobieta 3 dni przed prenatalnymi tak zeswirowalam, że już nie jestem w ciąży, że sam dr Sz dał mi namiar do psychologa.. A wszystko przez to, że naogladalam się na forum zdjęć dziewczyn, które w 13 tyg już miały ładne brzuszki, a ja nadal wklesla, zakupiłam detektor tętna i za Chiny nie umiałam go znalezc, mimo, że innym udawało się to już sporo wcześniej, więc emocje wzięły górę i wkrecilam sobie najgorsze... teraz tylko spacery, książki i seriale
-
nick nieaktualnyGonia8986 wrote:No tak, nie dziwię się, jeszcze jak pierwszy raz się widziało Cud na usg i to jeszcze z serduszkiem to się zapomina o Bożym świecie
tak, ja po prenatalnych, wszystko Oki, już nie będę jeździć do poznania, tylko we Wrocławiu będę prowadzić ciąże, dr Z polecił nam swojego kolegę po fachu;-) Alicja, spokojnej ciąży, staraj się wypoczywać i nie porównywać z innymi ciezarnymi... Ja zdroworozsadkowa kobieta 3 dni przed prenatalnymi tak zeswirowalam, że już nie jestem w ciąży, że sam dr Sz dał mi namiar do psychologa.. A wszystko przez to, że naogladalam się na forum zdjęć dziewczyn, które w 13 tyg już miały ładne brzuszki, a ja nadal wklesla, zakupiłam detektor tętna i za Chiny nie umiałam go znalezc, mimo, że innym udawało się to już sporo wcześniej, więc emocje wzięły górę i wkrecilam sobie najgorsze... teraz tylko spacery, książki i seriale
niestety to forum w większości rzeczy pomaga ale tez sprawia ze doszukujemy się u siebie niepotrzebnych problemów.
Cieszę się ze u Ciebie wszystko ok, brzuszkiem jeszcze się nacieszyszja za to od punkcji mam cały czas lekko powiększony, wzdęty, dr mówił ze tam jajniki pracują ale wszystko wróci do normy.
Wybralam się na spacer w sobote i wróciłam z bólem gardła i lekkim kaszlem wiec teraz siedze zamknięta w domu, mąż nie każe mi wychodzićpracując zawsze marzyłam o takim nic nie robieniu w ciazy wiec teraz mam co chciałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 15:24
Gonia8986 lubi tę wiadomość
-
Anna1983! wrote:Więc klinika jest przeciwna leczeniu immunologicznemu. A szkoda. Bo coraz częściej jest to przyczyną niepowodzeń. Immunolog pytał gdzie się lecze i faktycznie nie kojarzył żeby ktoś z naszej kliniki wysyłał do niego na lecznicze
Anakonda czy szczepienia ci pomogły? Ja mam zalecany steryd i wlewy. Więc nawet na własną rękę będę musiała szukać pielęgniarki żeby podała mi wlewy, a miałam nadzieję że klinika mi w tym pomoże.
Aż się boję reakcji dr Z jak zobaczy zalecenia.Anna1983! lubi tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
-
Co do sterydow to ja jestem alergikiem i niestety ale jak mam atak to zaczynam brac od 40 mg i codziennie schodze w dół . Staram sie tego unikac ale wole to niz opuchniete usta i język. Mi doc Paśnik nie zalecał sterydow bo po wynikach ich nie.potrzebuje . Ale moja sasiadka dzięki nim donosila ciaze a brala do 13 tc wczesniej ciaze ( 4 ) poronione przed 12 tc . Takze kazdy ma swoja " szkołę" . Jesli mi miałoby to pomoc brałabym . U nas w klinice zwalaja na genetyke ja po badaniach mam teraz mieszane uczucia co do ich racji .Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne