X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabrysia111 wrote:
    Kurde, dziewczyny, dr K mi nie odpisuje od 2 dni, a pytałam czy na bakterie w posiewie coś muszę brać, skoro transferu nie planujemy przez najbliższe miesiące... Nie wiem czy się przypominać? Jakoś mi głupio, że na razie nie planuję żadnej wizyty, a oczekuję pomocy :/ Choć wiadomo, że mało kasy to się tam nie zostawiło...

Ja się po prostu przypominam grzecznie kolejną wiadomością z prośbą o odpowiedź.

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    Obyśmy wytrwały do września ;)
    Moje zarodki nie są przebadane, bo obie ciąże po IUI.
    Staram się tak bardzo nie stresowac, ale to będzie dłuuugi tydzien do kolejnej wizyty. Żeby zając czas oczywiście książki, Netflix, wróciłam też do kolorowanek dla dorosłych. Mam też półtorarocznego Amstaffa,/ a to taka rasa, że nie da się nudzić ;)

Wymioty i mnie oszczędziły, ale nie mogę dopuścić do uczucia głodu jak Emma, bo wtedy masakra.
    Są lepsze i gorsze dni, dzisiaj mam więcej energii, nawet pochowałam buty i kurtki zimowe, zostawiłam tylko po parze awaryjnie, bo ja już ogłaszam wiosnę!
    Pom -pon ja wiem po sobie , ze te dni kolo 8 tyg potem , 9ty , i pozniej 16ty sa katarga dla mnie zawsze psychiczna , pozostaje tygodnie odddycham z ulga jakos trzeba dawac rade aby nie zwariowac .

Pom-pon lubi tę wiadomość

• Magdabg6 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia a jak u Ciebie z szyjką, ja wczoraj byłam na połówkowych u Szymańskiego i szyjka ma tylko 2 cm i jestem załamana.

• Tacia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdabg6 wrote:
    Tacia a jak u Ciebie z szyjką, ja wczoraj byłam na połówkowych u Szymańskiego i szyjka ma tylko 2 cm i jestem załamana.
    No u mnie szyjka o dziwo trzyma bo ostatnio mialam 2.87 cm ale to tylko zasluga lezenia bo tak to juz urodzilabym...
    Czyli pewnie masz nakaz lezenia?

• klopsik Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stestowalam detektor, 10w3d wyłapał bicie! Jest aplikacja do tego i od razu pokazuje na ekranie, jedyny minus, że pokazywało ok 80 fhr, ale podskakiwalo i do 130 i do 150, wiec najważniejsze, że słychać. Ale dziwnie, trochę tak jakby za dwiema ścianami :)

fishka, kinga25 lubią tę wiadomość

• Pom-pon Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klopsik wrote:
    Stestowalam detektor, 10w3d wyłapał bicie! Jest aplikacja do tego i od razu pokazuje na ekranie, jedyny minus, że pokazywało ok 80 fhr, ale podskakiwalo i do 130 i do 150, wiec najważniejsze, że słychać. Ale dziwnie, trochę tak jakby za dwiema ścianami :)

super :)
    a jaka to jest zasada dzialania, jak usg czy jakies inne fale?

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaa92 wrote:
    Powiedzmy ze większości jestem na L4, prowadzę z mężem firmę i większość już on robi bo mówi zebym odpoczywała. Oczywiście wszystkie seriale netlifx hbo go jak najbardziej oglądam:) zawsze moim największym hobby był sport to teraz ciężko usiedzieć i fizycznie nic nie robić. Próbuje się opanować bo i tak nie mam na to większego wpływu .. co będzie to będzie
    Oj tak już nie mogę się doczekac jakiś dluzych spacerów i tego jak powiem wszystkim o ciąży bo ciężko ukrywać to szczęście :)
    Hehe, i super, jak powiesz to się zaczną codzienne tel i troska, więc też czas szybciej zleci, będą tematy, prócz zdrówka oczywiście, ubranek, wozeczkow, znajome też zaoferuja rzeczy po swoich dzieciaczkach, także będą przebieranki;-) my akurat powiedzieliśmy całej rodzinie i bliskim znajomym o in vitro, wszyscy nas wspierali, zaciskali kciuki, nawet babcia częściej chodziła do kościoła i się modliła za powodzenie, także musiało się udać przy takiej ekipie wsparcia;-) Życzę dużo spokoju i cierpliwości, dr Sz między 11 a 13 tyg robi prenatalne, wtedy na pewno odetchniesz :-)

Alicjaa92 lubi tę wiadomość

• klopsik Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jak USG, też trzeba brzuch posmarować

• fishka Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga dzieki ze pytasz , jutro powtarzam betę

O spem miram...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fishka wrote:
    Kinga dzieki ze pytasz , jutro powtarzam betę
    Caly czas trzymam kciuki teraz jak jestem w dwupaku to tez jest wieksza moc :)

fishka lubi tę wiadomość

• Susula Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabrysia111 wrote:
    Kurde, dziewczyny, dr K mi nie odpisuje od 2 dni, a pytałam czy na bakterie w posiewie coś muszę brać, skoro transferu nie planujemy przez najbliższe miesiące... Nie wiem czy się przypominać? Jakoś mi głupio, że na razie nie planuję żadnej wizyty, a oczekuję pomocy :/ Choć wiadomo, że mało kasy to się tam nie zostawiło...
    No pewnie ze się przypominaj :-) o mnie ostatnio też zapomnieli, panie z recepcji zapewniały że na pewno jak Pani dr coś przepisze to zadzwonią, ale nie dzwoniły i po 2 tyg sama zadzwoniłam z przypomnieniem i w ten sam dzień miałam receptę.

MedArt 12/2018
    0d1y3e3kubh4ex0j.png
  • Apolonia87 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Apolonia 87 , ja mam tak , ze co zjem to zwymiotuje , ważne żeby pic , jedzenie jak nie przechodzi to trudno . Mi pomagają trochę gerberki , doktor B kazał meżowi kupić i pasta z migdałów , i polecil tez siemie lniane alby zrobic jaka oslone na żołądek aby nie podrażniać i nie bylo odruchów wymiotnych caly czas , w nocy np wymiotuje sama z siebie .Z tą guma to spróbuje . Dla mnie najgorszy jest zapach miesa , ostatnio byalm w aptece po recepty i restauracje dookoła to myslałam , ze bede tam spać nie bylam w stanie dlugo wyjsc od tych zapachów ale jakos sie udało ;)To Bohater widze super sie ma :)
    Jak dobrze że jest to forum...kobieta taka spokojniejsza jest gdy można zapytać poradzić się a nie tylko usłyszeć "nie panikuj wszystko jest dobrze"

Alicjaa92 wizytę następna mamy za dwa tygodnie, badań żadnych nie zalecił tylko leki (bez zmian)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 16:25

Alicjaa92, kinga25 lubią tę wiadomość

Starania od 2015 r. Metodą prób i błędów
    Hiperprolaktynemia.
    AMH 0,97
    3× IUI nieudane
    INF 01.2019 MedArt d. Ż
    8dpt beta 75,71
    9dpt beta 143,79
    26dpt ❤
    Czekamy na córeczkę ❤
    Nie zwycięża tylko ten kto nie walczy.
  • Miśka06 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Dużo dzisiaj piszecie o stresie, ja mam to samo... przez pierwszy trymestr będę chyba chodzic na wizytę co tydzień! Bardzo boje się poronienia :( u nas bardzo słabe nasienie, praktycznie kilka sztuk no i udało się, ale cała drze czy maleństwo się rozwija... widzę po stopkach ze kilka z was jest po poronieniu... ustalono jakas konkretna przyczynę? Można temu jakoś zapobiec?
    Pozdrawiam!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doradźcie mi..
    jestem przeziębiona i krew mi z nosa leci, podejrzewam, że od leków-zbyt rozrzedzona krew, może powinnam odstawić jakieś suple -trochę tego biorę -prenatal uno, metylokobalamina, kwasy omega, pro balance (magnez, chrom, potas), vit C, vigantoletten 2000j, no i acard. Dodam , że już w tamtym cyklu jak stosowałam clexane to wyszedł mi taki mały naczyniak (mała czerwona plamka). Wizytę mam dopiero za jakiś czas..

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia8986 wrote:
    Hehe, i super, jak powiesz to się zaczną codzienne tel i troska, więc też czas szybciej zleci, będą tematy, prócz zdrówka oczywiście, ubranek, wozeczkow, znajome też zaoferuja rzeczy po swoich dzieciaczkach, także będą przebieranki;-) my akurat powiedzieliśmy całej rodzinie i bliskim znajomym o in vitro, wszyscy nas wspierali, zaciskali kciuki, nawet babcia częściej chodziła do kościoła i się modliła za powodzenie, także musiało się udać przy takiej ekipie wsparcia;-) Życzę dużo spokoju i cierpliwości, dr Sz między 11 a 13 tyg robi prenatalne, wtedy na pewno odetchniesz :-)

My mówiliśmy tak ogólnie bez szczegółów co gdzie kiedy :) właśnie już się nie mogę doczekac tych prenatalych, może w końcu w to uwierzę co się dzieje :)
    Dzięki i Tobie życzę spokojnej ciąży do szczęśliwego rozwiązania ❤️

Gonia8986 lubi tę wiadomość

• Apolonia87 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Dziewczyny doradźcie mi..
    jestem przeziębiona i krew mi z nosa leci, podejrzewam, że od leków-zbyt rozrzedzona krew, może powinnam odstawić jakieś suple -trochę tego biorę -prenatal uno, metylokobalamina, kwasy omega, pro balance (magnez, chrom, potas), vit C, vigantoletten 2000j, no i acard. Dodam , że już w tamtym cyklu jak stosowałam clexane to wyszedł mi taki mały naczyniak (mała czerwona plamka). Wizytę mam dopiero za jakiś czas..
    Z tego co wiem to acard rozrzedza krew skontaktuj się z lekarzem na pewno powie co zrobić bo może to od połączenia leków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 18:52

Starania od 2015 r. Metodą prób i błędów
    Hiperprolaktynemia.
    AMH 0,97
    3× IUI nieudane
    INF 01.2019 MedArt d. Ż
    8dpt beta 75,71
    9dpt beta 143,79
    26dpt ❤
    Czekamy na córeczkę ❤
    Nie zwycięża tylko ten kto nie walczy.
  • Dalia90 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja jeszcze z pytaniem odnośnie L4 ;). Czy jest szansa, że Ż da mi zwolnienie gdzieś tydzień przed transferem, tak, żebym miała pewność, że nic nie złapię jak ostatnio? Czy muszę prosić jego czy pań w rejestracji? Pytam czysto teoretycznie, na przyszłość :D

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • fishka Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia myślę że tak. ja wiele razy prosilam o l4 w roznych kombinacjach i nigdy mi nie odmowiono

O spem miram...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie odnowiono raz l4 właśnie, jak byłam na zastepstwie u mlodego B .
    Dalia lekarza musisz prosić, przynajmniej ja tak zostalam ostatnio poistruowana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 19:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    A mnie odnowiono raz l4 właśnie, jak byłam na zastepstwie u mlodego B .
    Dalia lekarza musisz prosić, przynajmniej ja tak zostalam ostatnio poistruowana
    Berbec ,to ja teraz pobronie troche doktora Bre ,bo mi nogdy ale to nigdy nie odmowil jak Go prosze o zwolnienie ;)

‹‹ 1155 1156 1157 1158 1159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ