MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
gabrysia111 wrote:Kurde, dziewczyny, dr K mi nie odpisuje od 2 dni, a pytałam czy na bakterie w posiewie coś muszę brać, skoro transferu nie planujemy przez najbliższe miesiące... Nie wiem czy się przypominać? Jakoś mi głupio, że na razie nie planuję żadnej wizyty, a oczekuję pomocy
Choć wiadomo, że mało kasy to się tam nie zostawiło...
Ja się po prostu przypominam grzecznie kolejną wiadomością z prośbą o odpowiedź. -
nick nieaktualnyPom-pon wrote:Obyśmy wytrwały do września
Moje zarodki nie są przebadane, bo obie ciąże po IUI.
Staram się tak bardzo nie stresowac, ale to będzie dłuuugi tydzien do kolejnej wizyty. Żeby zając czas oczywiście książki, Netflix, wróciłam też do kolorowanek dla dorosłych. Mam też półtorarocznego Amstaffa,/ a to taka rasa, że nie da się nudzić
Wymioty i mnie oszczędziły, ale nie mogę dopuścić do uczucia głodu jak Emma, bo wtedy masakra.
Są lepsze i gorsze dni, dzisiaj mam więcej energii, nawet pochowałam buty i kurtki zimowe, zostawiłam tylko po parze awaryjnie, bo ja już ogłaszam wiosnę!Pom-pon lubi tę wiadomość
-
Magdabg6 wrote:Tacia a jak u Ciebie z szyjką, ja wczoraj byłam na połówkowych u Szymańskiego i szyjka ma tylko 2 cm i jestem załamana.
Czyli pewnie masz nakaz lezenia? -
Stestowalam detektor, 10w3d wyłapał bicie! Jest aplikacja do tego i od razu pokazuje na ekranie, jedyny minus, że pokazywało ok 80 fhr, ale podskakiwalo i do 130 i do 150, wiec najważniejsze, że słychać. Ale dziwnie, trochę tak jakby za dwiema ścianami
fishka, kinga25 lubią tę wiadomość
-
klopsik wrote:Stestowalam detektor, 10w3d wyłapał bicie! Jest aplikacja do tego i od razu pokazuje na ekranie, jedyny minus, że pokazywało ok 80 fhr, ale podskakiwalo i do 130 i do 150, wiec najważniejsze, że słychać. Ale dziwnie, trochę tak jakby za dwiema ścianami
super
a jaka to jest zasada dzialania, jak usg czy jakies inne fale? -
nick nieaktualnyAlicjaa92 wrote:Powiedzmy ze większości jestem na L4, prowadzę z mężem firmę i większość już on robi bo mówi zebym odpoczywała. Oczywiście wszystkie seriale netlifx hbo go jak najbardziej oglądam:) zawsze moim największym hobby był sport to teraz ciężko usiedzieć i fizycznie nic nie robić. Próbuje się opanować bo i tak nie mam na to większego wpływu .. co będzie to będzie
Oj tak już nie mogę się doczekac jakiś dluzych spacerów i tego jak powiem wszystkim o ciąży bo ciężko ukrywać to szczęścieAlicjaa92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
gabrysia111 wrote:Kurde, dziewczyny, dr K mi nie odpisuje od 2 dni, a pytałam czy na bakterie w posiewie coś muszę brać, skoro transferu nie planujemy przez najbliższe miesiące... Nie wiem czy się przypominać? Jakoś mi głupio, że na razie nie planuję żadnej wizyty, a oczekuję pomocy
Choć wiadomo, że mało kasy to się tam nie zostawiło...
o mnie ostatnio też zapomnieli, panie z recepcji zapewniały że na pewno jak Pani dr coś przepisze to zadzwonią, ale nie dzwoniły i po 2 tyg sama zadzwoniłam z przypomnieniem i w ten sam dzień miałam receptę.
MedArt 12/2018
-
kinga25 wrote:Apolonia 87 , ja mam tak , ze co zjem to zwymiotuje , ważne żeby pic , jedzenie jak nie przechodzi to trudno . Mi pomagają trochę gerberki , doktor B kazał meżowi kupić i pasta z migdałów , i polecil tez siemie lniane alby zrobic jaka oslone na żołądek aby nie podrażniać i nie bylo odruchów wymiotnych caly czas , w nocy np wymiotuje sama z siebie .Z tą guma to spróbuje . Dla mnie najgorszy jest zapach miesa , ostatnio byalm w aptece po recepty i restauracje dookoła to myslałam , ze bede tam spać nie bylam w stanie dlugo wyjsc od tych zapachów ale jakos sie udało ;)To Bohater widze super sie ma
Alicjaa92 wizytę następna mamy za dwa tygodnie, badań żadnych nie zalecił tylko leki (bez zmian)Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 16:25
Alicjaa92, kinga25 lubią tę wiadomość
Starania od 2015 r. Metodą prób i błędów
Hiperprolaktynemia.
AMH 0,97
3× IUI nieudane
INF 01.2019 MedArt d. Ż
8dpt beta 75,71
9dpt beta 143,79
26dpt ❤
Czekamy na córeczkę ❤
Nie zwycięża tylko ten kto nie walczy. -
Hej dziewczyny,
Dużo dzisiaj piszecie o stresie, ja mam to samo... przez pierwszy trymestr będę chyba chodzic na wizytę co tydzień! Bardzo boje się poronieniau nas bardzo słabe nasienie, praktycznie kilka sztuk no i udało się, ale cała drze czy maleństwo się rozwija... widzę po stopkach ze kilka z was jest po poronieniu... ustalono jakas konkretna przyczynę? Można temu jakoś zapobiec?
Pozdrawiam! -
nick nieaktualnyDziewczyny doradźcie mi..
jestem przeziębiona i krew mi z nosa leci, podejrzewam, że od leków-zbyt rozrzedzona krew, może powinnam odstawić jakieś suple -trochę tego biorę -prenatal uno, metylokobalamina, kwasy omega, pro balance (magnez, chrom, potas), vit C, vigantoletten 2000j, no i acard. Dodam , że już w tamtym cyklu jak stosowałam clexane to wyszedł mi taki mały naczyniak (mała czerwona plamka). Wizytę mam dopiero za jakiś czas.. -
nick nieaktualnyGonia8986 wrote:Hehe, i super, jak powiesz to się zaczną codzienne tel i troska, więc też czas szybciej zleci, będą tematy, prócz zdrówka oczywiście, ubranek, wozeczkow, znajome też zaoferuja rzeczy po swoich dzieciaczkach, także będą przebieranki;-) my akurat powiedzieliśmy całej rodzinie i bliskim znajomym o in vitro, wszyscy nas wspierali, zaciskali kciuki, nawet babcia częściej chodziła do kościoła i się modliła za powodzenie, także musiało się udać przy takiej ekipie wsparcia;-) Życzę dużo spokoju i cierpliwości, dr Sz między 11 a 13 tyg robi prenatalne, wtedy na pewno odetchniesz
My mówiliśmy tak ogólnie bez szczegółów co gdzie kiedywłaśnie już się nie mogę doczekac tych prenatalych, może w końcu w to uwierzę co się dzieje
Dzięki i Tobie życzę spokojnej ciąży do szczęśliwego rozwiązania ❤️Gonia8986 lubi tę wiadomość
-
Berbeć wrote:Dziewczyny doradźcie mi..
jestem przeziębiona i krew mi z nosa leci, podejrzewam, że od leków-zbyt rozrzedzona krew, może powinnam odstawić jakieś suple -trochę tego biorę -prenatal uno, metylokobalamina, kwasy omega, pro balance (magnez, chrom, potas), vit C, vigantoletten 2000j, no i acard. Dodam , że już w tamtym cyklu jak stosowałam clexane to wyszedł mi taki mały naczyniak (mała czerwona plamka). Wizytę mam dopiero za jakiś czas..Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 18:52
Starania od 2015 r. Metodą prób i błędów
Hiperprolaktynemia.
AMH 0,97
3× IUI nieudane
INF 01.2019 MedArt d. Ż
8dpt beta 75,71
9dpt beta 143,79
26dpt ❤
Czekamy na córeczkę ❤
Nie zwycięża tylko ten kto nie walczy. -
Dziewczyny, a ja jeszcze z pytaniem odnośnie L4
. Czy jest szansa, że Ż da mi zwolnienie gdzieś tydzień przed transferem, tak, żebym miała pewność, że nic nie złapię jak ostatnio? Czy muszę prosić jego czy pań w rejestracji? Pytam czysto teoretycznie, na przyszłość
9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBerbeć wrote:A mnie odnowiono raz l4 właśnie, jak byłam na zastepstwie u mlodego B .
Dalia lekarza musisz prosić, przynajmniej ja tak zostalam ostatnio poistruowana