MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Catlady wrote:Tacia, co masz na myśli pisząc o niezbyt rewelacyjnym
nasieniu u męża?
U nas też jest z tym problem, na razie tylko raz badaliśmy nasienie, mąż bierze leki i mamy nadzieję że coś się poprawi i będziemy się kwalifikować w ogóle na IUI -
nick nieaktualnyTacia wrote:To na pewno
jak sobie myślę jak ja wytrzymałam już 8 miesięcy leżąc to sama z siebie jestem dumna że nie dostałam na głowę
ta końcówka ciąży tak się dłuży że masakra...
Ja planuje zrobic album z przebiegu calej ciazy ,tylko musze sie z doktorem dogadac aby jakies fajne ujecia z usg mi zrobil i potem jak juz beda duze to wszystki im pokarze
-
Tacia wrote:To na pewno
jak sobie myślę jak ja wytrzymałam już 8 miesięcy leżąc to sama z siebie jestem dumna że nie dostałam na głowę
ta końcówka ciąży tak się dłuży że masakra...
ja od stycznia jestem w domu i powoli wariuję a nie leżę ;)Tzn jak czuję, że brzuch twardy mi się zaczyna robić to na 1-2 godziny położę się. Nie wiem czy dałabym radę wyleżeć 8 miesięcy ;/ Pamiętam jak napisałaś, że jesteś w ciąży, a to już 8 miesięcy, jak to leci:) Wiem, wiem Tobie nie
-
Tacia wrote:My badalismy 2 razy. Pierwszy raz to było w roku 2015 to miał rewelacyjne. Drugi raz miał maz badane nasienie w Medart i z tego co pamiętam to miał słabszą morfologie ale nie brał żadnych leków. Przy inseminacji też wybierają najsilniejsze plemniki. Tylko u nas największym problemem była moja endometrioza i tak wielki cud że się udało.
A co to dokładnie znaczy „słabsza morfologia”?
Przepraszam ale nie rozumiem jeszcze całej tej terminologiiBaby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
diversik89 wrote:Trzymam kciuki z całych sił ❤️ nigdy nie bralam puregon, co to za lek, jakie ma działanie ? Dlaczego jedni mają refundowany, a drudzy nie ?
Puregon to gonadtropiny. Lek na stymulację owulacji, tak jak clostilbegyt. Możesz mieć refundowane 3 opakowania (jeśli jest odpowiednie amh, nie wiem jaki jest przedział wartości), więc pytanie czy wykorzystasz refundację do inseminacji czy "zostawiasz" na invitro.32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019))
Emilka 03.11.2019))
-
Nowa38 wrote:Tacia, podziwiam Cię naprawdę
ja od stycznia jestem w domu i powoli wariuję a nie leżę ;)Tzn jak czuję, że brzuch twardy mi się zaczyna robić to na 1-2 godziny położę się. Nie wiem czy dałabym radę wyleżeć 8 miesięcy ;/ Pamiętam jak napisałaś, że jesteś w ciąży, a to już 8 miesięcy, jak to leci:) Wiem, wiem Tobie nie
Uwierz mi, że jak byś musiała leżeć tyle to byś leżała, bo dla życia własnego dziecka zrobi się wszystko ja póki co leżę od 6 tygodnia a teraz jest 22 wiec jeszcze te 4 miesiące muszę conajmniej wyleżeć, ale jak zobaczysz tego malucha jak się urodzi to stwierdzisz, że dla niego warto byłoby leżeć jeszcze drugie tyleCatlady lubi tę wiadomość
-
Alu_87 wrote:Dzięki
Puregon to gonadtropiny. Lek na stymulację owulacji, tak jak clostilbegyt. Możesz mieć refundowane 3 opakowania (jeśli jest odpowiednie amh, nie wiem jaki jest przedział wartości), więc pytanie czy wykorzystasz refundację do inseminacji czy "zostawiasz" na invitro.
Alu_87, nie trzy opakowania tylko 3 procedury są refundowane. No chyba, że w ciągu roku coś się zmieniło. -
kinga25 wrote:I o to chodzi
Ja planuje zrobic album z przebiegu calej ciazy ,tylko musze sie z doktorem dogadac aby jakies fajne ujecia z usg mi zrobil i potem jak juz beda duze to wszystki im pokarze
ale mimo wszystko zrobie taki kolaż w ramce
kinga25, susełek lubią tę wiadomość
-
Nowa38 wrote:Tacia, podziwiam Cię naprawdę
-
Magdabg6 wrote:Uwierz mi, że jak byś musiała leżeć tyle to byś leżała, bo dla życia własnego dziecka zrobi się wszystko ja póki co leżę od 6 tygodnia a teraz jest 22 wiec jeszcze te 4 miesiące muszę conajmniej wyleżeć, ale jak zobaczysz tego malucha jak się urodzi to stwierdzisz, że dla niego warto byłoby leżeć jeszcze drugie tyle
-
Catlady wrote:A co to dokładnie znaczy „słabsza morfologia”?
Przepraszam ale nie rozumiem jeszcze całej tej terminologii -
Nowa38 wrote:Alu_87, nie trzy opakowania tylko 3 procedury są refundowane. No chyba, że w ciągu roku coś się zmieniło.32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019))
Emilka 03.11.2019))
-
Alu_87 wrote:ok to raczej ja coś źle zrozumiałam. U mnie przy inseminacji jedno opakowanie było równe jednej procedurze i może dlatego tak zrozumiałam.
Alu_87 lubi tę wiadomość
-
Tacia wrote:Pełna nadziei, a u Ciebie jak sytuacja?
U nas wyszła na razie bardzo kiepska ruchliwość plemniczków (praktycznie zerowa), a u mnie na razie niedrożny prawy jajowód + za wysoka TSH i PRL.
To dopiero początek naszej drogi, wciąż mam nadzieję że poprawimy nasienie, u mnie uda się wyregulować hormony i jakoś się uda.. byłoby cudownie naturalnie, ale na to już tracę nadzieję, więc może IUI.. bo na in vitro nas nie stać, na razie ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 15:39
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Catlady wrote:U nas wyszła na razie bardzo kiepska ruchliwość plemniczków (praktycznie zerowa
), a u mnie na razie niedrożny prawy jajowód + za wysoka TSH i PRL.
To dopiero początek naszej drogi, wciąż mam nadzieję że poprawimy nasienie, u mnie uda się wyregulować hormony i jakoś się uda.. byłoby cudownie naturalnie, ale na to już tracę nadzieję, więc może IUI.. bo na in vitro nas nie stać, na razie ...ja nie wierzyłam że mi się uda z inseminacja. Wierzył tylko moj maz i dr B. Byłam pogodzenia że będzie in vitro A była niespodzianka
Anhydra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA może ktoś opisać jak wyglada w Medart ta cała procedura? W sensie jak często trzeba jezdzic na USG, znieczulenie przy punkcji itp. Ja jadę 31 marca na pierwsze Usg do dr K.
Ogólnie to wydaje mi się ze mój przypadek jest trudny. Jestesmy po 1 ivf w Katowicach nieudanym.
Mam jeden jajnik i jeden jajowód po dwóch operacjach. Do tego endometrioza III. Była tez Ciąża pozamaciczna i dwie naturalne ale nastąpiło samoistne poronienie. No i mam już 32 lata. Może jest ktoś z podobnym przypadkiem komu się udało??? -
nick nieaktualnydiversik89 wrote:Trzymam kciuki z całych sił ❤️ nigdy nie bralam puregon, co to za lek, jakie ma działanie ? Dlaczego jedni mają refundowany, a drudzy nie ?
-
nick nieaktualny