WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu_87 wrote:
    Dziewczyny pochwalę się dobrą nowiną. 12 dzień po inseminacji.

Progesteron 28,36 ng/ml
    Beta-HCG 48,32 mIU/ml

Zmiana kliniki to była dobra decyzja!!!

Gratulacje!

Jak tam ciężaróweczki? Tacia, Nowa jak tam u Was?

Alu_87 lubi tę wiadomość

202312226851.png
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Dzidzia już z Wami ? :)
    kornelkornel, co tam u Was? Jak córeczka? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 08:39

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała8 wrote:
    Gratulacje!

Jak tam ciężaróweczki? Tacia, Nowa jak tam u Was?

Turlam się:) ubranie sznurowanych butów to koszmar :D Wczoraj mieliśmy 3 badanie u dr Sz. Młody waży już 2 kg :) Chyba będzie co rodzić :D
    A Ty jak się trzymasz? :)

Magdabg6 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARTA _MROWCIA ,po tym Letroxie faktycznie troche lepiej idzie ,zobaczymy jak bedzie dalej .:) Trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte ;)

• Tacia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję że pytacie ;-) byłam wczoraj na wizycie. Szyjka mi się dość skrócila i mam rozwarcie na 0.5 cm ale jest jeszcze twarda więc myśli że przez 2 tygodnie nie urodze. Miałam odłożyć nospe forte ale po ktg, ktore mialam po wizycie jednak nie jest pewny czy nie urodze. Mialam skurcze, ktorych nie czulam! Mały waży 2460 g więc nie będę rodzić olbrzyma tylko książkowego synka ;-)
    A jak tam u Was?
    Pełna nadziei Mala jak u Was? Nowa38 widzę że będziesz miała co rodzić;-)

• Pelna nadziei Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:
    Dziewczyny dziękuję że pytacie ;-) byłam wczoraj na wizycie. Szyjka mi się dość skrócila i mam rozwarcie na 0.5 cm ale jest jeszcze twarda więc myśli że przez 2 tygodnie nie urodze. Miałam odłożyć nospe forte ale po ktg, ktore mialam po wizycie jednak nie jest pewny czy nie urodze. Mialam skurcze, ktorych nie czulam! Mały waży 2460 g więc nie będę rodzić olbrzyma tylko książkowego synka ;-)
    A jak tam u Was?

No to najważniejsze ze ciagle w dwupaku. My juz z synkiem od tygodnia w domku. Milosc to malo powiedziane slowo po jego ujrzeniu-same zobaczycie. Niestety nie jest latwo a rzekne z dnia na dzien jesten coraz bardziej wymeczona a sen hmm jak uda mi sie spac 3-4h to jest super... ale warto.

kornelkornel, kinga25, susełek, Alicjaa92, Nowa38, Emma_, klopsik, Tacia, Imbirek91, Magdabg6, Pom-pon, MARTA_MROWCIA, Dalia90 lubią tę wiadomość

Pelna nadziei
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    kornelkornel, co tam u Was? Jak córeczka? :)

Hej, ostatnio nam dużo choruje mamy za sobą już tygodniowy pobyt w szpitalu- ostre zapalenie oskrzelików.
    Teraz przechodzi ciężki okres, bo ma 4 skok i jest okropna ! :) Ale ogólnie to jest bardzo grzeczna szybko się rozwija codziennie coś nowego odkrywa musimy już na nią uważać, bo wyłazi nam poza mate i siedzi pod stolikiem :)
    Ma dolne jedynki, waży całe 6800 kg i mierzy 67 cm.

Tacia lubi tę wiadomość

klz9krhmyflvohw4.png
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    No to najważniejsze ze ciagle w dwupaku. My juz z synkiem od tygodnia w domku. Milosc to malo powiedziane slowo po jego ujrzeniu-same zobaczycie. Niestety nie jest latwo a rzekne z dnia na dzien jesten coraz bardziej wymeczona a sen hmm jak uda mi sie spac 3-4h to jest super... ale warto.

Super, że już w domku :) Niech się synek dobrze chowa ! Jaki był duży?
    Spokojnie wyśpimy się za kilka lat !

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełna nadziei gratulacje :)

Kornel to super się rozwija skoro już wyłazi z maty. Mój zaczął przemieszczać się dopiero niedawno, ale to i tak bardziej przez obroty niż czołganie. Dopiero zaczyna się czołgać do tyłu i przyjmuje pozycję czworaczą ale jeszcze stoi w miejscu.
    Ząbków też nie ma.
    Dużo zdrowia dla córci :)

Pelna nadziei lubi tę wiadomość

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Hej, ostatnio nam dużo choruje mamy za sobą już tygodniowy pobyt w szpitalu- ostre zapalenie oskrzelików.
    Teraz przechodzi ciężki okres, bo ma 4 skok i jest okropna ! :) Ale ogólnie to jest bardzo grzeczna szybko się rozwija codziennie coś nowego odkrywa musimy już na nią uważać, bo wyłazi nam poza mate i siedzi pod stolikiem :)
    Ma dolne jedynki, waży całe 6800 kg i mierzy 67 cm.

Ojej to zdrówka dla córeczki :) co to jest 4 skok? :D

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    Pełna nadziei, gratulacje :))) i tak jak pisze kornelkornel za kilka lat się wyśpisz ;)

Pelna nadziei lubi tę wiadomość

• Tacia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    GRATULACJE! Pochwal się ile mały ważył;-)
    Cały czas myślałam o Tobie czy urodzilas czy nadal jesteś w dwupaku. Mam nadzieję, że cc nie było takie złe;-)

No to teraz chyba kolej na mnie i na Mała;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:
    A jak tam u Was?
    Tacia ,mam do Ciebie pytanie ,czy masz jakies sprawdzone patenty na lezakowanie ? Jak maz wraca z pracy to jest do kogo mowic ,tak to ksiazki ,tv troche pracy ale po pewnym czasie to sie nudzi .;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelkornel szybka dziewczyna z Marcysi, dużo zdrowia dla pelzacza ;) u nas zębów nadal zero i nawet się na nie nie zanosi. Lili już siedzi, zasuwa na czworakach i próbuje wstawać, a buzia to jej się nie zamyka. Wszędzie wlezie, oczy muszę mieć dookoła głowy, psia karma już spróbowana, buty wylizane. Muszę przyznać, ze od porodu nie byłam bardziej zmęczona i psychicznie i fizycznie, bo noc teraz jej służy do ćwiczenia umiejętności ;) czasami tęsknie do czasów jak była słodkim, mało mobilnym bobaskiem w rożku :D

Mada jak się macie z Kubusiem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 13:10

• Magdabg6 Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, biorę clexane 0,6 piję po 3 litry wody a czas APTT i tak mam 22. Byłam na tym badaniu na Szamarzewskiego i po 4h od badania wychodzi ok, ale wczoraj jak robiłam w labie to tak złego wyniku nigdy nie było. Dr mówi ze zwiększamy dawkę na 0,8 czy któraś z was tez tak miała?

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdabg6 wrote:
    Hej dziewczyny, biorę clexane 0,6 piję po 3 litry wody a czas APTT i tak mam 22. Byłam na tym badaniu na Szamarzewskiego i po 4h od badania wychodzi ok, ale wczoraj jak robiłam w labie to tak złego wyniku nigdy nie było. Dr mówi ze zwiększamy dawkę na 0,8 czy któraś z was tez tak miała?

A ja wprost przeciwnie, APTT cały czas 26, a teraz 38. Dawka 0,6, a wody jak wmuszę w siebie litr to jest dobrze. Lekarz stwierdził, że jest w normie i zostałam przy dawce 0,6. Ehhh co my się mamy ;)

• Tacia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Tacia ,mam do Ciebie pytanie ,czy masz jakies sprawdzone patenty na lezakowanie ? Jak maz wraca z pracy to jest do kogo mowic ,tak to ksiazki ,tv troche pracy ale po pewnym czasie to sie nudzi .;)
    Rozumiem Cię bo miałam to samo ;-) tv, książka, gazety o dzieciach. Ja miałam też dobrze bo mama często u mnie bywała no i plus taki że szybko robiło się ciemno więc ten czas szybko leciał. Kurczę nie mam jakiegoś patentu jakoś to zleciało;-) mnie teraz to aż wypycha na dwór taka piękna pogoda ;-)

• Pelna nadziei Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Super, że już w domku :) Niech się synek dobrze chowa ! Jaki był duży?
    Spokojnie wyśpimy się za kilka lat ![/QUOTE
    Dziekuję. Tak najwazniejsze ze w domuciazy.
    3520 g 56cm. Obys miala racje choc u Ciebie to najgorsze za Wami takie malenstwo to juz inaczej. Oby chowalybsie zdrowo.

Pelna nadziei
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:
    Rozumiem Cię bo miałam to samo ;-) tv, książka, gazety o dzieciach. Ja miałam też dobrze bo mama często u mnie bywała no i plus taki że szybko robiło się ciemno więc ten czas szybko leciał. Kurczę nie mam jakiegoś patentu jakoś to zleciało;-) mnie teraz to aż wypycha na dwór taka piękna pogoda ;-)
    No pogoda jest piekna :) Dr mi obiecal ,ze kolo 12 tyg mnie ruszy troche ,wiec zrobilam sobie plakat i skreslam dzien po dniu ;) No nic musze cos wymyslec na ten miesiac :) Gazet jeszcze nie czytalam ;)

Tacia lubi tę wiadomość

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wy zawsze dostajecie smsa z medartu z przypomnieniem, że macie wizyte? Bo ja raz dostałam a teraz cisza i nie wiem czy się martwić, czy po prostu nie wysłali? :)

M&K <3 2017
    M 😍 2020
‹‹ 1190 1191 1192 1193 1194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ