X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu_87 wrote:
    Dziewczyny pochwalę się dobrą nowiną. 12 dzień po inseminacji.

Progesteron 28,36 ng/ml
    Beta-HCG 48,32 mIU/ml

Zmiana kliniki to była dobra decyzja!!!

Gratulacje!

Jak tam ciężaróweczki? Tacia, Nowa jak tam u Was?

Alu_87 lubi tę wiadomość

202312226851.png
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Dzidzia już z Wami ? :)
    kornelkornel, co tam u Was? Jak córeczka? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 08:39

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała8 wrote:
    Gratulacje!

Jak tam ciężaróweczki? Tacia, Nowa jak tam u Was?

Turlam się:) ubranie sznurowanych butów to koszmar :D Wczoraj mieliśmy 3 badanie u dr Sz. Młody waży już 2 kg :) Chyba będzie co rodzić :D
    A Ty jak się trzymasz? :)

Magdabg6 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARTA _MROWCIA ,po tym Letroxie faktycznie troche lepiej idzie ,zobaczymy jak bedzie dalej .:) Trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte ;)

• Tacia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję że pytacie ;-) byłam wczoraj na wizycie. Szyjka mi się dość skrócila i mam rozwarcie na 0.5 cm ale jest jeszcze twarda więc myśli że przez 2 tygodnie nie urodze. Miałam odłożyć nospe forte ale po ktg, ktore mialam po wizycie jednak nie jest pewny czy nie urodze. Mialam skurcze, ktorych nie czulam! Mały waży 2460 g więc nie będę rodzić olbrzyma tylko książkowego synka ;-)
    A jak tam u Was?
    Pełna nadziei Mala jak u Was? Nowa38 widzę że będziesz miała co rodzić;-)

• Pelna nadziei Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:
    Dziewczyny dziękuję że pytacie ;-) byłam wczoraj na wizycie. Szyjka mi się dość skrócila i mam rozwarcie na 0.5 cm ale jest jeszcze twarda więc myśli że przez 2 tygodnie nie urodze. Miałam odłożyć nospe forte ale po ktg, ktore mialam po wizycie jednak nie jest pewny czy nie urodze. Mialam skurcze, ktorych nie czulam! Mały waży 2460 g więc nie będę rodzić olbrzyma tylko książkowego synka ;-)
    A jak tam u Was?

No to najważniejsze ze ciagle w dwupaku. My juz z synkiem od tygodnia w domku. Milosc to malo powiedziane slowo po jego ujrzeniu-same zobaczycie. Niestety nie jest latwo a rzekne z dnia na dzien jesten coraz bardziej wymeczona a sen hmm jak uda mi sie spac 3-4h to jest super... ale warto.

kornelkornel, kinga25, susełek, Alicjaa92, Nowa38, Emma_, klopsik, Tacia, Imbirek91, Magdabg6, Pom-pon, MARTA_MROWCIA, Dalia90 lubią tę wiadomość

Pelna nadziei
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    kornelkornel, co tam u Was? Jak córeczka? :)

Hej, ostatnio nam dużo choruje mamy za sobą już tygodniowy pobyt w szpitalu- ostre zapalenie oskrzelików.
    Teraz przechodzi ciężki okres, bo ma 4 skok i jest okropna ! :) Ale ogólnie to jest bardzo grzeczna szybko się rozwija codziennie coś nowego odkrywa musimy już na nią uważać, bo wyłazi nam poza mate i siedzi pod stolikiem :)
    Ma dolne jedynki, waży całe 6800 kg i mierzy 67 cm.

Tacia lubi tę wiadomość

klz9krhmyflvohw4.png
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    No to najważniejsze ze ciagle w dwupaku. My juz z synkiem od tygodnia w domku. Milosc to malo powiedziane slowo po jego ujrzeniu-same zobaczycie. Niestety nie jest latwo a rzekne z dnia na dzien jesten coraz bardziej wymeczona a sen hmm jak uda mi sie spac 3-4h to jest super... ale warto.

Super, że już w domku :) Niech się synek dobrze chowa ! Jaki był duży?
    Spokojnie wyśpimy się za kilka lat !

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełna nadziei gratulacje :)

Kornel to super się rozwija skoro już wyłazi z maty. Mój zaczął przemieszczać się dopiero niedawno, ale to i tak bardziej przez obroty niż czołganie. Dopiero zaczyna się czołgać do tyłu i przyjmuje pozycję czworaczą ale jeszcze stoi w miejscu.
    Ząbków też nie ma.
    Dużo zdrowia dla córci :)

Pelna nadziei lubi tę wiadomość

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Hej, ostatnio nam dużo choruje mamy za sobą już tygodniowy pobyt w szpitalu- ostre zapalenie oskrzelików.
    Teraz przechodzi ciężki okres, bo ma 4 skok i jest okropna ! :) Ale ogólnie to jest bardzo grzeczna szybko się rozwija codziennie coś nowego odkrywa musimy już na nią uważać, bo wyłazi nam poza mate i siedzi pod stolikiem :)
    Ma dolne jedynki, waży całe 6800 kg i mierzy 67 cm.

Ojej to zdrówka dla córeczki :) co to jest 4 skok? :D

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    Pełna nadziei, gratulacje :))) i tak jak pisze kornelkornel za kilka lat się wyśpisz ;)

Pelna nadziei lubi tę wiadomość

• Tacia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    GRATULACJE! Pochwal się ile mały ważył;-)
    Cały czas myślałam o Tobie czy urodzilas czy nadal jesteś w dwupaku. Mam nadzieję, że cc nie było takie złe;-)

No to teraz chyba kolej na mnie i na Mała;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:
    A jak tam u Was?
    Tacia ,mam do Ciebie pytanie ,czy masz jakies sprawdzone patenty na lezakowanie ? Jak maz wraca z pracy to jest do kogo mowic ,tak to ksiazki ,tv troche pracy ale po pewnym czasie to sie nudzi .;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelkornel szybka dziewczyna z Marcysi, dużo zdrowia dla pelzacza ;) u nas zębów nadal zero i nawet się na nie nie zanosi. Lili już siedzi, zasuwa na czworakach i próbuje wstawać, a buzia to jej się nie zamyka. Wszędzie wlezie, oczy muszę mieć dookoła głowy, psia karma już spróbowana, buty wylizane. Muszę przyznać, ze od porodu nie byłam bardziej zmęczona i psychicznie i fizycznie, bo noc teraz jej służy do ćwiczenia umiejętności ;) czasami tęsknie do czasów jak była słodkim, mało mobilnym bobaskiem w rożku :D

Mada jak się macie z Kubusiem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 13:10

• Magdabg6 Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, biorę clexane 0,6 piję po 3 litry wody a czas APTT i tak mam 22. Byłam na tym badaniu na Szamarzewskiego i po 4h od badania wychodzi ok, ale wczoraj jak robiłam w labie to tak złego wyniku nigdy nie było. Dr mówi ze zwiększamy dawkę na 0,8 czy któraś z was tez tak miała?

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdabg6 wrote:
    Hej dziewczyny, biorę clexane 0,6 piję po 3 litry wody a czas APTT i tak mam 22. Byłam na tym badaniu na Szamarzewskiego i po 4h od badania wychodzi ok, ale wczoraj jak robiłam w labie to tak złego wyniku nigdy nie było. Dr mówi ze zwiększamy dawkę na 0,8 czy któraś z was tez tak miała?

A ja wprost przeciwnie, APTT cały czas 26, a teraz 38. Dawka 0,6, a wody jak wmuszę w siebie litr to jest dobrze. Lekarz stwierdził, że jest w normie i zostałam przy dawce 0,6. Ehhh co my się mamy ;)

• Tacia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Tacia ,mam do Ciebie pytanie ,czy masz jakies sprawdzone patenty na lezakowanie ? Jak maz wraca z pracy to jest do kogo mowic ,tak to ksiazki ,tv troche pracy ale po pewnym czasie to sie nudzi .;)
    Rozumiem Cię bo miałam to samo ;-) tv, książka, gazety o dzieciach. Ja miałam też dobrze bo mama często u mnie bywała no i plus taki że szybko robiło się ciemno więc ten czas szybko leciał. Kurczę nie mam jakiegoś patentu jakoś to zleciało;-) mnie teraz to aż wypycha na dwór taka piękna pogoda ;-)

• Pelna nadziei Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Super, że już w domku :) Niech się synek dobrze chowa ! Jaki był duży?
    Spokojnie wyśpimy się za kilka lat ![/QUOTE
    Dziekuję. Tak najwazniejsze ze w domuciazy.
    3520 g 56cm. Obys miala racje choc u Ciebie to najgorsze za Wami takie malenstwo to juz inaczej. Oby chowalybsie zdrowo.

Pelna nadziei
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:
    Rozumiem Cię bo miałam to samo ;-) tv, książka, gazety o dzieciach. Ja miałam też dobrze bo mama często u mnie bywała no i plus taki że szybko robiło się ciemno więc ten czas szybko leciał. Kurczę nie mam jakiegoś patentu jakoś to zleciało;-) mnie teraz to aż wypycha na dwór taka piękna pogoda ;-)
    No pogoda jest piekna :) Dr mi obiecal ,ze kolo 12 tyg mnie ruszy troche ,wiec zrobilam sobie plakat i skreslam dzien po dniu ;) No nic musze cos wymyslec na ten miesiac :) Gazet jeszcze nie czytalam ;)

Tacia lubi tę wiadomość

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wy zawsze dostajecie smsa z medartu z przypomnieniem, że macie wizyte? Bo ja raz dostałam a teraz cisza i nie wiem czy się martwić, czy po prostu nie wysłali? :)

M&K <3 2017
    M 😍 2020
‹‹ 1190 1191 1192 1193 1194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ