MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMalinka mi kiedys diabetolog tlumaczyl to na zasadzie diety dla cukrzyka ,wiadomo ma inny schemat posilkow itd itp ,ale nie znaczy to ,ze do konca zycia nie moze jesc slodyczy.Dieta powinna byc elastyczna ,zmienna aby wszystko dostarczyc .
Dalia90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do diety bg od sierpnia u.r. nie jadlam glutenu, antyTPO spadlo do 15, a miałam ponad 500. Ale od 22 tyg ciąży wprowadzilam gluten, tzn codziennie jem dwie kromki żytniego pieczywa, reszta pozostała bezglutenowa, niby tez po to, by dziecie nie urodzilo się z nietolerancja...nie wiem, ile w tym prawdy, ale moj lekarz prowadzacy we Wrocławiu twierdzi, by od połowy ciazy jesc jak najwiecej roznych alergenow typu truskawki, pszenice itp
kinga25 lubi tę wiadomość
-
kinga25 wrote:Malinka mi kiedys diabetolog tlumaczyl to na zasadzie diety dla cukrzyka ,wiadomo ma inny schemat posilkow itd itp ,ale nie znaczy to ,ze do konca zycia nie moze jesc slodyczy.Dieta powinna byc elastyczna ,zmienna aby wszystko dostarczyc .
Tez tak sadze 😄😄😄Dalia90 lubi tę wiadomość
-
Gonia8986 wrote:Co do diety bg od sierpnia u.r. nie jadlam glutenu, antyTPO spadlo do 15, a miałam ponad 500. Ale od 22 tyg ciąży wprowadzilam gluten, tzn codziennie jem dwie kromki żytniego pieczywa, reszta pozostała bezglutenowa, niby tez po to, by dziecie nie urodzilo się z nietolerancja...nie wiem, ile w tym prawdy, ale moj lekarz prowadzacy we Wrocławiu twierdzi, by od połowy ciazy jesc jak najwiecej roznych alergenow typu truskawki, pszenice itp
Ja złe policzyłam ja juz rok jestem na bg. Mi tez atpo i atg bardzo spadło. Ja do połowy ciąży to mam a mam 😄😄😄
Gonia8986 lubi tę wiadomość
-
baileys wrote:To ja dziewczyny jestem jakas zawzieta, bo od konca listopada nie jem glutenu wcale, a obecnie koncze 6 miesiac ciazy 😉 Dr Kru zabronil i sie grzecznie stosuje. Tez mam pol genu uszkodzone.
Dieta nie boli mnie jakos specjalnie, bo jestem z Pzn i kupuje pyszne chleby, babeczki i ciasta w piekarni Pochleb w centrum. Bardzo Wam to miejsce polecam. Na pizze jezdzimy do Pizzy Naturalnej, jest pyszna. Pieke tez duzo w domu z mieszanek mąk typu Balviten czy Schar
Ale dalyscie mi do myslenia tym, ze jak nie bede jadla nawet zyta, to corcia tez tego nie bedzie potem tolerowac... hmmm... moze pogadam z drem na najblizszej wizycie jako cel ma utrzymywanie diety dalej na tym etapie
To masz super ze możesz kupic takie pieczywo. Ja tylko pakowane wiec wiesz jak smakuje. Wiesz mi nie chodzi o to zeby wszystko jesc bo przynajmniej słodkie ograniczam. Makarony tez moge jesc bg. Tylko najgorzej mi z pieczywem. Tego mi brakuje najbardziej 😕
-
Baileys, bo właśnie tez słyszałam, ze w Pochlebie jest super pieczywo... ale wiesz może do której godziny idzie tam kupić bez problemu coś? Bo wiem, ze idzie zamowic, ale ja najpierw bym chciała sobie wzrokowo wybrać😊 Bo już od jakiegoś czasu planuje się tam wybrać. Mrozilaś może ich wyroby??
-
Po tych wszystkich waszych komentarzach o diecie bezglutenowej to nie wiem czy warto mi się udzielać 🙈 bo ja też mam zalecenia,do których stosowałam się przed transferem, krótko po,a teraz już chyba wogóle.. więc wolę nawet nie wiedzieć, co by mi dr K nagadała jak by się dowiedziała 🙉
Malina28. lubi tę wiadomość
-
Figga wrote:Po tych wszystkich waszych komentarzach o diecie bezglutenowej to nie wiem czy warto mi się udzielać 🙈 bo ja też mam zalecenia,do których stosowałam się przed transferem, krótko po,a teraz już chyba wogóle.. więc wolę nawet nie wiedzieć, co by mi dr K nagadała jak by się dowiedziała 🙉Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Dalia90 wrote:Dziewczyny, Was też bolało podbrzusze przed transferem? 😑Nie wiem czy tak reaguję na leki czy co, ale tak mnie ciągnie, trochę jak na okres.
Pewnie po progesteronie. Ja wręcz bardziej czułam bóle jak na okres tak godzinę dwie po Prolutex. A do tego jeszcze był Lutinus i duphaston...Dalia90 lubi tę wiadomość
2011 cp
2012 syneknaturalsik
od 2014 starania
V 2017 hsg - jeden niedrożny, drugi = ?
VI, VII 2017 2 x clo
od IX 2017 klinika niepłodności
XII 2018 sono hsg (jeden niedrożny, drugi drożny, kręty)
III 2018 laparo, zrosty, jeden jajowód drożny, Hashimoto, mąż ok
08.2018 I IUI☹️
12.2018 II IUI ☹️
03.2019 I IVF ❄️❄️
05.2019 transfer ❄️☹️
06.2019 biopsja endometrium plus scratching
4 lipca 2019 transfer❄️ ☹️ -
nick nieaktualnymao wrote:Baileys, bo właśnie tez słyszałam, ze w Pochlebie jest super pieczywo... ale wiesz może do której godziny idzie tam kupić bez problemu coś? Bo wiem, ze idzie zamowic, ale ja najpierw bym chciała sobie wzrokowo wybrać😊 Bo już od jakiegoś czasu planuje się tam wybrać. Mrozilaś może ich wyroby??
Tam trzeba zamawiać przez FB albo być rano zaraz po otwarciu. Jak przyjdziesz 'z ulicy' po południu, to praktycznie nie masz szans na chlebek, a tym bardziej na słodkości (babeczki ciasteczka itd). Mi mąż zamawia 2-3 razy w tygodniu i odbiera jak wraca z pracy. Weź też pod uwagę, że w poniedziałki i w weekendy mają nieczynne.
Jesli chodzi o smaki, przeszłam chyba wszystkie chleby od nich i mój ulubiony to taki ciemny z melasą, drugie miejsce pomidorowy. Można je mrozić, ale ja tego nie robię, bo po rozmrożeniu koszmarnie się kruszą i przez to już nie za bardzo nadają do jedzenia.
W Poznaniu są też dwie inne polecane piekarnie bg - BEZ i Wolna - ale mnie ich wyroby nie smakują, wolę zdecydowanie Pochleb
mao lubi tę wiadomość
-
A mnie z piekarni BEZ smakowały bułki maja pyszne . Wiem.ze maja piwczywo w galerii na Podolanach a to rzut beretem od kliniki .Ja zawsze zamawialam i odbieralam tam .Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
anakonda wrote:A mnie z piekarni BEZ smakowały bułki maja pyszne . Wiem.ze maja piwczywo w galerii na Podolanach a to rzut beretem od kliniki .Ja zawsze zamawialam i odbieralam tam .
-
mao wrote:Oooo to jutro po klinice wjadę☺️ A to jest sklep? Czy wyspa? Gdzie mam tego szukać, abym nie przegapiła😂🤣9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
Mao, powiedz proszę jako ta bardziej zaawansowana 😉 nadal masz tyle leków co na początku? Przeraża mnie że miałabym tyle leków cała ciążę łykać...(pić, wstrzykiwać, wkładać ). Wiem że to zależy od indywidualnego przypadku ale czy jest dla nas jakaś nadzieja? 🤣
Oczywiście najpierw musi być pozytywna beta ale jestem ciekawa 😎
Encorton, Prolutex, bromergon, medargin cała ciążę się bierze?2011 cp
2012 syneknaturalsik
od 2014 starania
V 2017 hsg - jeden niedrożny, drugi = ?
VI, VII 2017 2 x clo
od IX 2017 klinika niepłodności
XII 2018 sono hsg (jeden niedrożny, drugi drożny, kręty)
III 2018 laparo, zrosty, jeden jajowód drożny, Hashimoto, mąż ok
08.2018 I IUI☹️
12.2018 II IUI ☹️
03.2019 I IVF ❄️❄️
05.2019 transfer ❄️☹️
06.2019 biopsja endometrium plus scratching
4 lipca 2019 transfer❄️ ☹️ -
aksb wrote:Mao, powiedz proszę jako ta bardziej zaawansowana 😉 nadal masz tyle leków co na początku? Przeraża mnie że miałabym tyle leków cała ciążę łykać...(pić, wstrzykiwać, wkładać ). Wiem że to zależy od indywidualnego przypadku ale czy jest dla nas jakaś nadzieja? 🤣
Oczywiście najpierw musi być pozytywna beta ale jestem ciekawa 😎
Encorton, Prolutex, bromergon, medargin cała ciążę się bierze?
Jest już mniej leków i co najważniejsze mniejsze dawki😉 Także spokojnie ☺️
Encorton i bromergon w którymś tygodniu dr każe odstawić, nie pamietam w ktorym.. chyba u mnie w 7tc..
Ja tera biorę: aspirin cardio, duphaston, medargin, Letrox, prenatal uno/duo; folian, metylokobalamina, Clexane, Prolutex ☺️
Ale ostatanio już mi chciała dr zmniejszyć dawkę Prolutexu, ale ja się bałam😋 także po 12 tygodniu jak łożysko zaczyna produkować progesteron się chyba odważę 😉
aksb lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny