Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • mao Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina28. wrote:
    Wiem może i marudzę ale jestem sflustrowana....

Straszne to🙈 ale ja ostatnio jak bylismy ze znajomymi na obiedzie to się skusilam i zjadłam rosół z makaronem domowej roboty i polędwiczkę wieprzowa z kopytkami 🤤🤤 Chyba od małej ilości glutenu nic się noe stanie... Ale tak jak Dalia napisała, abyśmy dziecku noe zrobiły krzywdy, ze nie będzie ono glutenu tolerowało🙉🙈

Dalia90 lubi tę wiadomość

201911201770.png

202201014972.png
  • Dalia90 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:
    Straszne to🙈 ale ja ostatnio jak bylismy ze znajomymi na obiedzie to się skusilam i zjadłam rosół z makaronem domowej roboty i polędwiczkę wieprzowa z kopytkami 🤤🤤 Chyba od małej ilości glutenu nic się noe stanie... Ale tak jak Dalia napisała, abyśmy dziecku noe zrobiły krzywdy, ze nie będzie ono glutenu tolerowało🙉🙈
    Raz nie zawsze, dwa razy nie wciąż, trzy razy też się zdarzy 😂

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • Dalia90 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, któraś z Was brała koenzym q10 (ubichinol) i glutation? Po transferze to dalej się bierze? 😃

❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • mao Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    I jak to wtedy smakuje 😍😍🤤🤣

201911201770.png

202201014972.png
  • mao Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    Dziewczyny, któraś z Was brała koenzym q10 (ubichinol) i glutation? Po transferze to dalej się bierze? 😃
    Ja😊 i ja to odstawiłam po transferze, ale miałam na rozpisce leków od dr K napisane, aby odstawić w ciąży😉 a stwierdziłam, ze już po transferze tak jakby jestem w ciąży 😋

Malina28. lubi tę wiadomość

201911201770.png

202201014972.png
  • Dalia90 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:
    Ja😊 i ja to odstawiłam po transferze, ale miałam na rozpisce leków od dr K napisane, aby odstawić w ciąży😉 a stwierdziłam, ze już po transferze tak jakby jestem w ciąży 😋
    Dobra, to ja będę od czwartku, to nie będę brała hahaha 😂

mao lubi tę wiadomość

❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • mao Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    Dobra, to ja będę od czwartku, to nie będę brała hahaha 😂
    Na która masz transfer? ✊✊
    Ja w czwartek tez jadę do kliniki 😊

201911201770.png

202201014972.png
  • Malina28. Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    Wiem o czym mówisz, ja mimo to też się staram jeść bg. Czasami mi się zdarzy zgrzeszyć 🤭. Jestem na tej diecie od 1,5 miesiąca, a już szału dostaję. Jak ktoś mieszka w dużym mieście, to ma pole do popisu, bo trochę tego jest w sklepach. U mnie kilka na krzyż i już nie wiadomo co wymyślać... 🤬

Ja juz jestem z ponad pol roku ta tej diecie.tez mieszkam w nie dużym mieście wiec tylko internet zostaje. js nie wiem jak dalej pociągnę. 😄

• Malina28. Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:

Tak nasz racje bo ja nie wiem jak to jest ze ja nie bede jadała to maluch tez nie bedzie tolerował. A takiej krzywdy mu nie mogez zrobić 🤭😄

• Malina28. Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:

To pasuje do mnie idealnie 😱😄😄😄😄

• Malina28. Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:
    I jak to wtedy smakuje 😍😍🤤🤣

To jak wtedy takie jedzenie smakuje to tego nie da sie opisać słowami 😂😂😂😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina28. wrote:
    To jak wtedy takie jedzenie smakuje to tego nie da sie opisać słowami 😂😂😂😂
    Ja na poczatku jsk bylismy w restauracji czy wiesz zakupy w centrum handlowym ,to na sam zapach moje kubki smakowe zaczely juz dzialac czasem to az w zoladku skrecalo xd .

• aksb Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina28. wrote:
    Wiem może i marudzę ale jestem sflustrowana....
    No to ja idę na rekord bo dietę trzymam bo ponad 1,5 roku. Oczywiście że zgrzesze 😉 zdecydowanie mam gorsze wyniki gdybym się dużo cukru (nawet bez glutenu czy laktozy) najadła, niz gdybym zjadła pyszną bułkę z piekarni raz w tygodniu 😋 od czasu do czasu musi być dyspensa! Ja uważam że raz w tygodniu na wyjściu/ w gościach to jest dobry wynik. Bardziej zaszkodziłoby mi na głowę gdybym absolutnie nie robiła ustępstw. A gdzie tu miejsce na ciążowe zachcianki ;)

2011 cp
    2012 synek :) naturalsik
    od 2014 starania
    V 2017 hsg - jeden niedrożny, drugi = ?
    VI, VII 2017 2 x clo :(
    od IX 2017 klinika niepłodności
    XII 2018 sono hsg (jeden niedrożny, drugi drożny, kręty)
    III 2018 laparo, zrosty, jeden jajowód drożny, Hashimoto, mąż ok
    08.2018 I IUI☹️
    12.2018 II IUI ☹️
    03.2019 I IVF ❄️❄️
    05.2019 transfer ❄️☹️
    06.2019 biopsja endometrium plus scratching
    4 lipca 2019 transfer❄️ ☹️
  • Dalia90 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:
    Na która masz transfer? ✊✊
    Ja w czwartek tez jadę do kliniki 😊
    Między 11 a 12 😃, ale w klinice już muszę być po 8 na usg.
    Ja nie mogę Malina, Mao, Kinga, niezłe z Was asiorki 😂. Cieszę się, że nie jestem sama w tych "grzeszkach" 😄. Chociaż Wy to możecie się ciążą, zachciankami tłumaczyć, a jaaaa? 🤫😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 15:06

❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • mao Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    Ja nie mogę Malina, Mao, Kinga, niezłe z Was asiorki 😂. Cieszę się, że nie jestem sama w tych "grzeszkach" 😄. Chociaż Wy to możecie się ciążą, zachciankami tłumaczyć, a jaaaa? 🤫😂

No Ty już ćwiczysz, jak to będzie w tej ciąży 😎

Malina28., Dalia90 lubią tę wiadomość

201911201770.png

202201014972.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    To w czwartek bedzie nas troche ja na 11 mam wizyte :) Ja teraz zawsze sie zaslaniam ciaza i zachciankami ,mowie widocznie dziewczynki tak potrzebuja :)

• anakonda Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    Wiem o czym mówisz, ja mimo to też się staram jeść bg. Czasami mi się zdarzy zgrzeszyć 🤭. Jestem na tej diecie od 1,5 miesiąca, a już szału dostaję. Jak ktoś mieszka w dużym mieście, to ma pole do popisu, bo trochę tego jest w sklepach. U mnie kilka na krzyż i już nie wiadomo co wymyślać... 🤬
    No troszke sie nie zgodze ja najblizszy sklep bg mam 30-km i jak przeszlam na diete to trzymałam ja restrykcyjnie . Jasne ze poszlismy na obiad gdzies w wielu restauracjach maja podane alergeny . Fakt ja kocham sałatki wiec moze mi latwiej . Chleb piekłam sama a nawet goscie zachwycali sie . Tyle ze ja podeszłam do tego na zasadzie jak nie bede jadla bede w ciazy haha do dzis nie jestem i od roku na diecie rowniez ale ja duzo glutenu nigdy nie jadłam nie jestem smakoszem pierogów czy makaronów.

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
  • Malina28. Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyn są udane😄😄😄Ja niby tez mowię ze ciąża ale ja sie boje żebym nie zaszkodziła małej bo to dopiero początek. To sie ciesze ze nie jestem sama w tych dylematach jedzeniowych. Dobrze ze moge tu napisać to odrazu lepiej😄😄😄

truskawka26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dziewczyny jestem jakas zawzieta, bo od konca listopada nie jem glutenu wcale, a obecnie koncze 6 miesiac ciazy 😉 Dr Kru zabronil i sie grzecznie stosuje. Tez mam pol genu uszkodzone.

Dieta nie boli mnie jakos specjalnie, bo jestem z Pzn i kupuje pyszne chleby, babeczki i ciasta w piekarni Pochleb w centrum. Bardzo Wam to miejsce polecam. Na pizze jezdzimy do Pizzy Naturalnej, jest pyszna. Pieke tez duzo w domu z mieszanek mąk typu Balviten czy Schar

Ale dalyscie mi do myslenia tym, ze jak nie bede jadla nawet zyta, to corcia tez tego nie bedzie potem tolerowac... hmmm... moze pogadam z drem na najblizszej wizycie jako cel ma utrzymywanie diety dalej na tym etapie

• Magdabg6 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile kosztuje ktg w Medarcie

‹‹ 1309 1310 1311 1312 1313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ