MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
susełek wrote:Dziewczyny coś mi się obiło ze klinika w niektóre dni zamknięta?! Jak długo ? Co się dzieje ?32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019))
Emilka 03.11.2019))
-
Alu_87 wrote:na pewno wszystko jest dobrze! ale sama tak panikuje... odetchnę chyba za dwa tygodnie po prenatalnych. chociaż na dłuższą chwilę.
codziennie modlę się, aby to małe serduszko cały czas biłoAlu_87 lubi tę wiadomość
-
susełek wrote:Dziewczyny coś mi się obiło ze klinika w niektóre dni zamknięta?! Jak długo ? Co się dzieje ?
fishka lubi tę wiadomość
9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
kinga25 wrote:Wlasnie lezalam z mamami co sa po ciazy blizniaczej i jak mialam w planach dac sobie rade sama ze wszystkim to po ich opowiesciach sie zastanawiam .Wiem tyle ,ze najwiekszy sukces mam blizniakow to aby mialy wspolny rytm spania ,bo u jednej kazdy mial swoje pory i jak jedno sie budzilo to kolejne szlo spac i to byla jazda bez trzymanki ,a noc z regoly polegala na odciaganiu mleka .Ale pewnie kazde dziecko jest inne .A powiedz mi czy Two chlopcy spali od poczatku w odobnych lozeczkach czy poczatkowo bo tak niby wygodniej do karmienia w jednym przy mamy lozku ? .Ale pewnie tak zycie zweryfikuje i nie ma co planowac za duzo .
Moi spali w koszach Mojżesza i totalnie nie wyobrażam sobie żeby spali w jednym łóżeczku bo by się wzajemnie budzili 😁 co prawda my i tak jak jeden się obudził na jedzenie to budzilismy też drugiego ale w ogóle nie wpadłam na to żeby spali razem 😱
Bez pomocy będzie Ci ciężko, na pewno na początku bo będzie cię bolało wszystko po cesarce a siedzenie z laktatorem też nie pomaga bo wtedy kiedy mogłabyś łapać oddech to walczysz z tym odciaganiem. Ja stałam się szczęśliwa mama jak definitywnie zrezygnowałam z odciagania w 6 tygodniu 😁 od razu mi się lepiej macierzyństwo zaczęło kojarzyć. I w połowie 2 miesiąca udało się nam się znaleźć w końcu dogodna porę ich kąpania i kladzenia spać, która sprawdza się do dziś 😁M&K2017
M 😍 2020 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyImbirek91 wrote:Moi spali w koszach Mojżesza i totalnie nie wyobrażam sobie żeby spali w jednym łóżeczku bo by się wzajemnie budzili 😁 co prawda my i tak jak jeden się obudził na jedzenie to budzilismy też drugiego ale w ogóle nie wpadłam na to żeby spali razem 😱
Bez pomocy będzie Ci ciężko, na pewno na początku bo będzie cię bolało wszystko po cesarce a siedzenie z laktatorem też nie pomaga bo wtedy kiedy mogłabyś łapać oddech to walczysz z tym odciaganiem. Ja stałam się szczęśliwa mama jak definitywnie zrezygnowałam z odciagania w 6 tygodniu 😁 od razu mi się lepiej macierzyństwo zaczęło kojarzyć. I w połowie 2 miesiąca udało się nam się znaleźć w końcu dogodna porę ich kąpania i kladzenia spać, która sprawdza się do dziś 😁.
-
Hej dziewczyny czy wie ktoś ile kosztuje cytologia w MedArt?Starania od 2015 r. Metodą prób i błędów
Hiperprolaktynemia.
AMH 0,97
3× IUI nieudane
INF 01.2019 MedArt d. Ż
8dpt beta 75,71
9dpt beta 143,79
26dpt ❤
Czekamy na córeczkę ❤
Nie zwycięża tylko ten kto nie walczy. -
Apolonia87 wrote:Hej dziewczyny czy wie ktoś ile kosztuje cytologia w MedArt?
Apolonia87 lubi tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
nick nieaktualny
-
kinga25 wrote:Dzieki ,z tym spaniem wspolnym tez to mi sie wydawalo malo wygodne dla dzieci ,juz wiem troche wiecej ,a w tym karmieniu cos musi byc ,jedna z mam opowiadala ,ze jak byla raz na spacerze i troche dluzej im zeszlo i dzieci mialy taki szal glodowy ,ze nie wiedziala .ktore pierwsze ,dala mleko z butelki jednoczesnie i od tej pory bylo troche lzej
.
Jakby co to możesz na priv pytać, żeby tu nie zaśmiecać forum 😊kinga25 lubi tę wiadomość
M&K2017
M 😍 2020 -
Malina28. wrote:Dziewczyny. Tak sie zastanawiam czy ja teraz jestem na początku w ciąży to czy mogłabym pomału zrezygnować z tej diety bezglutenu i laktozy? Co myślicie ? Ja ja miałam ze względu na tarczyce. ???????
Malina28. lubi tę wiadomość
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
Malina28. wrote:Dziewczyny. Tak sie zastanawiam czy ja teraz jestem na początku w ciąży to czy mogłabym pomału zrezygnować z tej diety bezglutenu i laktozy? Co myślicie ? Ja ja miałam ze względu na tarczyce. ???????
Malina28. lubi tę wiadomość
32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019))
Emilka 03.11.2019))
-
Tez się zastanawiam, bo mi dr K kiedyś zasugerowała taką dietę... to stwierdziłam, ze jak ma pomóc to dam radę, ale już 🤮 tymi chlebami bezglutenowymi itp
Ale czekam, aż będę w drugim trymestrze i zacznę jeść żytnie pieczywo😍😍 taki mam plan😄Malina28. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalina28. wrote:Dziewczyny. Tak sie zastanawiam czy ja teraz jestem na początku w ciąży to czy mogłabym pomału zrezygnować z tej diety bezglutenu i laktozy? Co myślicie ? Ja ja miałam ze względu na tarczyce. ???????
Malina28., Dalia90 lubią tę wiadomość
-
Dobre pytanie. W Medart ta dieta rekomendowana jest chyba na lewo i prawo 😉 też jestem, też ze względu na tarczycę bo celiakii nie mam. Ona ma pomóc obniżyć przeciwciała np tarczycowe (u mnie aż były mega wysokie)i unormować TSH. Ja zawsze gdy sobie pofolguje przez dłuższy okres to mam gorsze wyniki a gdy trzymam dietę to wracają do super wartości. Więc w ciąży też warto byłoby utrzymywać niskie wartości przeciwciał i ładne TSH.Malina28. lubi tę wiadomość
2011 cp
2012 syneknaturalsik
od 2014 starania
V 2017 hsg - jeden niedrożny, drugi = ?
VI, VII 2017 2 x clo
od IX 2017 klinika niepłodności
XII 2018 sono hsg (jeden niedrożny, drugi drożny, kręty)
III 2018 laparo, zrosty, jeden jajowód drożny, Hashimoto, mąż ok
08.2018 I IUI☹️
12.2018 II IUI ☹️
03.2019 I IVF ❄️❄️
05.2019 transfer ❄️☹️
06.2019 biopsja endometrium plus scratching
4 lipca 2019 transfer❄️ ☹️ -
Dziekuje za tak liczna i szybka odpowiedz. 😄 wydaje mi sie ze lekarz bedzie mi kazał trzymać dietę. Po waszych odpowiedziach tez widzę ze lepiej żebym utrzymała. Tylko ja codziennie rano na śniadanie marze o zwykłej najzwyklejszej bułce. Tego chleba mam juz dosyc pol roku go jem😭a samej mi sie nie chce robic a inne mi nie smakują. I mam ochote na same takie rzeczy z maki😄😄😄Np pierogi wiem wiem sama moge zrobić ale jestem na etapie ze nic innego oprócz leżenia mi sie niw chce wiec na moje pierogi nie ma szans. Wcześniej dawałam rade a teraz. Jeszcze coraz cieplej sie robi i pewnie częściej wyskoczymy gdzieś na obiad a tam wszystko z glutenem. Ile moge jesc sałatek i fileta z grilla...
-
Malina28. wrote:Wiem może i marudzę ale jestem sflustrowana....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 14:21
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️