X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Alu_87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Dziewczyny coś mi się obiło ze klinika w niektóre dni zamknięta?! Jak długo ? Co się dzieje ?
    Pani na rejestracji powiedziała, że tylko w tym tygodniu. Tak z kontekstu wywnioskowałam że mają jakąś imprezę integracyjną czy coś

32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
    MTHFR_1298 A-C-homozygota,
    amh 3,8
    słabsze nasienie
    3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
    ...........................................................
    styczeń 2019 MedArt
    4 IUI: 06.03.2019 :)))
    Emilka 03.11.2019 :)))
  • mao Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu_87 wrote:
    na pewno wszystko jest dobrze! ale sama tak panikuje... odetchnę chyba za dwa tygodnie po prenatalnych. chociaż na dłuższą chwilę.
    Też czekam, aż będę już po wizycie u dr Sz... mam nadzieje, że wtedy się troszkę uspokoję...
    codziennie modlę się, aby to małe serduszko cały czas biło <3

Alu_87 lubi tę wiadomość

201911201770.png

202201014972.png
  • Dalia90 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Dziewczyny coś mi się obiło ze klinika w niektóre dni zamknięta?! Jak długo ? Co się dzieje ?
    Jutro mają otwarte tylko do 10, w środę zamknięte 😉. W czwartek chyba normalnie, bo mam transfer 😃. Impreza integracyjna? Żebym tylko swój zarodek dostała po tej imprezie 🤣

fishka lubi tę wiadomość

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Wlasnie lezalam z mamami co sa po ciazy blizniaczej i jak mialam w planach dac sobie rade sama ze wszystkim to po ich opowiesciach sie zastanawiam .Wiem tyle ,ze najwiekszy sukces mam blizniakow to aby mialy wspolny rytm spania ,bo u jednej kazdy mial swoje pory i jak jedno sie budzilo to kolejne szlo spac i to byla jazda bez trzymanki ,a noc z regoly polegala na odciaganiu mleka .Ale pewnie kazde dziecko jest inne .A powiedz mi czy Two chlopcy spali od poczatku w odobnych lozeczkach czy poczatkowo bo tak niby wygodniej do karmienia w jednym przy mamy lozku ? .Ale pewnie tak zycie zweryfikuje i nie ma co planowac za duzo .

Moi spali w koszach Mojżesza i totalnie nie wyobrażam sobie żeby spali w jednym łóżeczku bo by się wzajemnie budzili 😁 co prawda my i tak jak jeden się obudził na jedzenie to budzilismy też drugiego ale w ogóle nie wpadłam na to żeby spali razem 😱
    Bez pomocy będzie Ci ciężko, na pewno na początku bo będzie cię bolało wszystko po cesarce a siedzenie z laktatorem też nie pomaga bo wtedy kiedy mogłabyś łapać oddech to walczysz z tym odciaganiem. Ja stałam się szczęśliwa mama jak definitywnie zrezygnowałam z odciagania w 6 tygodniu 😁 od razu mi się lepiej macierzyństwo zaczęło kojarzyć. I w połowie 2 miesiąca udało się nam się znaleźć w końcu dogodna porę ich kąpania i kladzenia spać, która sprawdza się do dziś 😁

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu_87 wrote:
    Pani na rejestracji powiedziała, że tylko w tym tygodniu. Tak z kontekstu wywnioskowałam że mają jakąś imprezę integracyjną czy coś
    OK czyli to tylko tak jednorazowo. Fajnie bo zastanawiam się nad wizyta u dr K

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek91 wrote:
    Moi spali w koszach Mojżesza i totalnie nie wyobrażam sobie żeby spali w jednym łóżeczku bo by się wzajemnie budzili 😁 co prawda my i tak jak jeden się obudził na jedzenie to budzilismy też drugiego ale w ogóle nie wpadłam na to żeby spali razem 😱
    Bez pomocy będzie Ci ciężko, na pewno na początku bo będzie cię bolało wszystko po cesarce a siedzenie z laktatorem też nie pomaga bo wtedy kiedy mogłabyś łapać oddech to walczysz z tym odciaganiem. Ja stałam się szczęśliwa mama jak definitywnie zrezygnowałam z odciagania w 6 tygodniu 😁 od razu mi się lepiej macierzyństwo zaczęło kojarzyć. I w połowie 2 miesiąca udało się nam się znaleźć w końcu dogodna porę ich kąpania i kladzenia spać, która sprawdza się do dziś 😁
    Dzieki ,z tym spaniem wspolnym tez to mi sie wydawalo malo wygodne dla dzieci ,juz wiem troche wiecej ,a w tym karmieniu cos musi byc ,jedna z mam opowiadala ,ze jak byla raz na spacerze i troche dluzej im zeszlo i dzieci mialy taki szal glodowy ,ze nie wiedziala .ktore pierwsze ,dala mleko z butelki jednoczesnie i od tej pory bylo troche lzej :) .

• Apolonia87 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czy wie ktoś ile kosztuje cytologia w MedArt?

Starania od 2015 r. Metodą prób i błędów
    Hiperprolaktynemia.
    AMH 0,97
    3× IUI nieudane
    INF 01.2019 MedArt d. Ż
    8dpt beta 75,71
    9dpt beta 143,79
    26dpt ❤
    Czekamy na córeczkę ❤
    Nie zwycięża tylko ten kto nie walczy.
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apolonia87 wrote:
    50 zl ja płaciłam chyba :/

Apolonia87 lubi tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apolonia87 wrote:
    50 zl

Apolonia87 lubi tę wiadomość

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Dzieki ,z tym spaniem wspolnym tez to mi sie wydawalo malo wygodne dla dzieci ,juz wiem troche wiecej ,a w tym karmieniu cos musi byc ,jedna z mam opowiadala ,ze jak byla raz na spacerze i troche dluzej im zeszlo i dzieci mialy taki szal glodowy ,ze nie wiedziala .ktore pierwsze ,dala mleko z butelki jednoczesnie i od tej pory bylo troche lzej :) .

Jakby co to możesz na priv pytać, żeby tu nie zaśmiecać forum 😊

kinga25 lubi tę wiadomość

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Apolonia87 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 😊

Starania od 2015 r. Metodą prób i błędów
    Hiperprolaktynemia.
    AMH 0,97
    3× IUI nieudane
    INF 01.2019 MedArt d. Ż
    8dpt beta 75,71
    9dpt beta 143,79
    26dpt ❤
    Czekamy na córeczkę ❤
    Nie zwycięża tylko ten kto nie walczy.
  • Malina28. Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Tak sie zastanawiam czy ja teraz jestem na początku w ciąży to czy mogłabym pomału zrezygnować z tej diety bezglutenu i laktozy? Co myślicie ? Ja ja miałam ze względu na tarczyce. ???????

• Dalia90 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina28. wrote:
    Dziewczyny. Tak sie zastanawiam czy ja teraz jestem na początku w ciąży to czy mogłabym pomału zrezygnować z tej diety bezglutenu i laktozy? Co myślicie ? Ja ja miałam ze względu na tarczyce. ???????
    Szczerze, to nie wiem jakie jest stanowisko Medartu i ginekologów odnośnie ciąży. Ja byłam u dwóch alergologów i obaj powiedzieli, że ta dieta nie jest super rozwiązaniem dla tych, którzy nie posiadają genu celiakii. Owszem, gluten należy ograniczyć, a właściwie wystarczy nie jeść pszenicy. Co do laktozy, to mi zalecili nie pić mleka, za to jogurty naturalne tak. Nie kupować rzeczy bez laktozy, bo w większości jest sama chemia. Jeden z nich powiedział, że jeśli w ciąży na 100% weliminuje się gluten, jest wysokie prawdopodobieństwo, że dziecko nie będzie go tolerowało. Wszystko zależy kto i czym chce karmić swoje dzieci 😉

Malina28. lubi tę wiadomość

❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • Alu_87 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina28. wrote:
    Mi dr K mówiła żebym utrzymywała dietę bezglutenową...

32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
    MTHFR_1298 A-C-homozygota,
    amh 3,8
    słabsze nasienie
    3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
    ...........................................................
    styczeń 2019 MedArt
    4 IUI: 06.03.2019 :)))
    Emilka 03.11.2019 :)))
  • mao Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina28. wrote:

Tez się zastanawiam, bo mi dr K kiedyś zasugerowała taką dietę... to stwierdziłam, ze jak ma pomóc to dam radę, ale już 🤮 tymi chlebami bezglutenowymi itp

Ale czekam, aż będę w drugim trymestrze i zacznę jeść żytnie pieczywo😍😍 taki mam plan😄

201911201770.png

202201014972.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina28. wrote:
    Malinka ja jem wszustko ale z umiarem ,jak jakies produkty mi nie sluza to odstawiam ,tak mi doktor poradzil ,gluten od czasu do czasu jem a pol genu mam uszkodzone ,tylko faktycznie nie toleruje zbytnio laktozy wiec staram sie omijac ale wszystko zdroworozsadkowo.

Malina28., Dalia90 lubią tę wiadomość

• aksb Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina28. wrote:

Dobre pytanie. W Medart ta dieta rekomendowana jest chyba na lewo i prawo 😉 też jestem, też ze względu na tarczycę bo celiakii nie mam. Ona ma pomóc obniżyć przeciwciała np tarczycowe (u mnie aż były mega wysokie)i unormować TSH. Ja zawsze gdy sobie pofolguje przez dłuższy okres to mam gorsze wyniki a gdy trzymam dietę to wracają do super wartości. Więc w ciąży też warto byłoby utrzymywać niskie wartości przeciwciał i ładne TSH.

2011 cp
    2012 synek :) naturalsik
    od 2014 starania
    V 2017 hsg - jeden niedrożny, drugi = ?
    VI, VII 2017 2 x clo :(
    od IX 2017 klinika niepłodności
    XII 2018 sono hsg (jeden niedrożny, drugi drożny, kręty)
    III 2018 laparo, zrosty, jeden jajowód drożny, Hashimoto, mąż ok
    08.2018 I IUI☹️
    12.2018 II IUI ☹️
    03.2019 I IVF ❄️❄️
    05.2019 transfer ❄️☹️
    06.2019 biopsja endometrium plus scratching
    4 lipca 2019 transfer❄️ ☹️
  • Malina28. Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za tak liczna i szybka odpowiedz. 😄 wydaje mi sie ze lekarz bedzie mi kazał trzymać dietę. Po waszych odpowiedziach tez widzę ze lepiej żebym utrzymała. Tylko ja codziennie rano na śniadanie marze o zwykłej najzwyklejszej bułce. Tego chleba mam juz dosyc pol roku go jem😭a samej mi sie nie chce robic a inne mi nie smakują. I mam ochote na same takie rzeczy z maki😄😄😄Np pierogi wiem wiem sama moge zrobić ale jestem na etapie ze nic innego oprócz leżenia mi sie niw chce wiec na moje pierogi nie ma szans. Wcześniej dawałam rade a teraz. Jeszcze coraz cieplej sie robi i pewnie częściej wyskoczymy gdzieś na obiad a tam wszystko z glutenem. Ile moge jesc sałatek i fileta z grilla...

• Malina28. Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem może i marudzę ale jestem sflustrowana....

• Dalia90 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina28. wrote:
    Wiem może i marudzę ale jestem sflustrowana....
    Wiem o czym mówisz, ja mimo to też się staram jeść bg. Czasami mi się zdarzy zgrzeszyć 🤭. Jestem na tej diecie od 1,5 miesiąca, a już szału dostaję. Jak ktoś mieszka w dużym mieście, to ma pole do popisu, bo trochę tego jest w sklepach. U mnie kilka na krzyż i już nie wiadomo co wymyślać... 🤬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 14:21

❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
‹‹ 1308 1309 1310 1311 1312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ