MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnysusełek wrote:U nas tez dwa zeby. Czworakuje już po całym domu. Teraz jest na etapie nauki siadania. Generalnie złote dziecko, bardzo grzeczny i pogodny. Zje wszystko
marudzi tylko jak głodny lub senny i już się nauczyłam tego języka. Także naprawdę fajnie ale mimo wszystko czasami dopada zmęczenia bo trzeba Non stop pilnować jak zaczął się przemieszczać. Mój śpi teraz wzorowo całe noce. Problem był jak były kołki i wtedy dał nam w kość. Ząbki przechodzi łagodnie. Problem mam tylko z glutenem. Byłaś także na diecie bezglutenowej?
Miłej podróży i odpoczynku
Czyli złote dziecko ten Twój Eryczek 😊 Nadal karmisz piersią?
Ja nie narzekam na moja kluchę, ale nie ukrywam, że czasami jest ciężko i od dłuższego czasu marzy mi się żeby przespać chociaż 3/4 godziny ciągiem 😁
U nas pierwsza jedynka przebiła się i nawet o niej nie wiedziałam, ale jak przebijała się druga to płakałam razem z Lili tak nam dała w kość 😂
Przed ciąża byłam dość długo na diecie bez glutenu i laktozy, ze względu na Hashimoto. Nawet nie wiedziałam, ze to może pomóc przy in vitro, dr B nigdy o tym nie wspomniał. Nie pamietam dokładnie, ale chyba po pierwszym trymestrze rzuciłam w cholerę 😂
Jak będę planowała powrót po synka to pewnie sobie zrobie detoks kilkumiesięczny zeby przeciwciała spadły.
A Ty jesteś cały czas na diecie bezglutenowej? Z jakiego powodu, bo mi to już umknelo 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 17:17
-
Dziękuję Ainaa za odpowiedź
A może ktoś wie jaka cena jest usg macicy w 3d ?
Czy te badanie robi dr Sz i dr prowadzący?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 17:36
-
żabcia wrote:Dziękuję Ainaa za odpowiedź
A może ktoś wie jaka cena jest usg macicy w 3d ?
Czy te badanie robi dr Sz i dr prowadzący?
Obecnie chyba 500 zł sama macica, bez jajowodów.
Wg mojej wiedzy zawsze jest dr Sz + Twój lekarz, potrzebne są dwie osoby.żabcia lubi tę wiadomość
-
Miałam 1 maja to usg- 500 zl.
Musiałam dostać Dormicum, bo taki skurcz ujścia wewnętrznego macicy miałam (oczywiście przeze mnie niewyczuwalny i niezależny od woli), że cewnik nie chciał wejść. Myślę, że zalecanie relanium ma podobne wskazania.
Była dr K, Sz i jeszcze jeden lekarz, który uczył się obsługi programu (Kru coś)żabcia lubi tę wiadomość
-
Takie pytanie mam co do dawkowania bo np czasem zapomnę wziąć lutinus jak jestem w pracy lub nie mam jak, lub wezmę acard 2 razy bo zapomniałam czy już brałam lub clexane wezmę połowę bo polowa mi wystrzeli 🙈 ale to tylko czasami bo staram się kontrolować wszystko mam rozpisane. Czy takie wpadki mają duży wpływ na powodzenie. 😞
-
Hej dziewczyny nie wiem czy mnie pamiętacie półtora roku temu też się starałam zajść w ciążę w MedArt. Teraz mam dwie śliczne dziewczynki . Trzymam kciuki za starające się i życzę wytrwałości bo naprawdę warto .
Francesca, anakonda, aksb, truskawka26, Dalia90, Catlady, Malina28., diversik89, Marta12, Mera lubią tę wiadomość
Ola i Julia 2.07.18 ☺
-
Pom - pon i Oblivion dziękuję za odpowiedzi na moje pytania. Już jestem bogatsza w wiedzę
Oblivion to faktycznie nie wszystko da się przewidzieć.
A jeśli mogę się jeszcze spytać to wszystko u Was było w porządku? Do niczego się nie doczepili?
Ja zaczynam mieć stresa przed tym badaniem -
nick nieaktualnyMoly wrote:Czyli złote dziecko ten Twój Eryczek 😊 Nadal karmisz piersią?
Ja nie narzekam na moja kluchę, ale nie ukrywam, że czasami jest ciężko i od dłuższego czasu marzy mi się żeby przespać chociaż 3/4 godziny ciągiem 😁
U nas pierwsza jedynka przebiła się i nawet o niej nie wiedziałam, ale jak przebijała się druga to płakałam razem z Lili tak nam dała w kość 😂
Przed ciąża byłam dość długo na diecie bez glutenu i laktozy, ze względu na Hashimoto. Nawet nie wiedziałam, ze to może pomóc przy in vitro, dr B nigdy o tym nie wspomniał. Nie pamietam dokładnie, ale chyba po pierwszym trymestrze rzuciłam w cholerę 😂
Jak będę planowała powrót po synka to pewnie sobie zrobie detoks kilkumiesięczny zeby przeciwciała spadły.
A Ty jesteś cały czas na diecie bezglutenowej? Z jakiego powodu, bo mi to już umknelo 🙂
-
Iwa20
Nam się udało za pierwszym razem 😁
Dziewczyny czy w MedArt można zrobić usg 3D maluszka ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 21:07
Francesca, Catlady lubią tę wiadomość
Starania od 2015 r. Metodą prób i błędów
Hiperprolaktynemia.
AMH 0,97
3× IUI nieudane
INF 01.2019 MedArt d. Ż
8dpt beta 75,71
9dpt beta 143,79
26dpt ❤
Czekamy na córeczkę ❤
Nie zwycięża tylko ten kto nie walczy. -
Iwa20 wrote:A kto jest u dr A.B? I też in vitro się udało za pierwszym razem?
Ja jestem. Beta 7 dpt zero... Jutro 9 dpt idę powtórzyć.2011 cp
2012 syneknaturalsik
od 2014 starania
V 2017 hsg - jeden niedrożny, drugi = ?
VI, VII 2017 2 x clo
od IX 2017 klinika niepłodności
XII 2018 sono hsg (jeden niedrożny, drugi drożny, kręty)
III 2018 laparo, zrosty, jeden jajowód drożny, Hashimoto, mąż ok
08.2018 I IUI☹️
12.2018 II IUI ☹️
03.2019 I IVF ❄️❄️
05.2019 transfer ❄️☹️
06.2019 biopsja endometrium plus scratching
4 lipca 2019 transfer❄️ ☹️ -
Hej nie biorę dobrych wieści.... 😔😔😔 po plamieniu dziś żywa krew w ciągu dnia, a teraz brązowe skrzepy... nie wygląda to dobrze... Jutro wizyta zobaczymy co będzie ale szczerze nie mam siły już walczyć boli mnie brzuch i noga cała lewa strona jak kiedyś podczas ciąży pozamacicznej..... moja psychika już nie daje rady... 😢😢😢😭😭😭starania od październik 2015; mąż ok
ja: choroba Hashimoto; sarkoidoza; hiperprolaktynemia; nietoleracja laktozy (homozygota); polimorfizm genu MTHFR 677 C/Ti 1298 A/C (heterozygota); AMH 1,0;
09.2018 - ciąża ektopowa, usunięcie jajowodu; 12.2018 - pierwsze IVF; 02.2019 - drugie/trzecie IVF DuoSTIM; 04.2019 - transfer 2AA; 7dpt - 0,0; 8dpt - 7,3; 10dpt - 28,7; 12dpt - 102; 16dpt - 530; 19dpt-1800; 22dpt-800 [*]
06.2019 - czwarte IVF; 6AA ❄; 06.2019 - wodniak jajowodu; 08.2019 - usunięcie jajowodu; 09.2019 - histeroskopia; 18.10.2019 - transfer 6.1.1.
7dpt - bHCG - 73,91; 8dpt - bHCG - 120,66; 11dpt - bHCG - 365,04; 17dpt - bHCG - 8267,13; 21dpt - bHCG - 18773; 23dpt - bHCG - 26852
28dpt - jest ❤️ dziewczynka - mała wojowniczka
-
nick nieaktualnyDziewczyny potrzebuje Waszej pomocy pilnie.
Jestem po wizycie u lekarza u siebie w mieście, bo raz, ze nie mogę teraz do Poznania jechać, dwa nie ma terminów. Nie dostałam okresu. Mam torbiel czynnosciowa jedną dużą, drugą ponoć juz pęknięta i płyn w zatoce, dużo plynu. Czy miala któraś taka "sytuacje" ? Bralyscie progesteron wtedy? Czy anty? Plis doradzcie. Ten lekarz sam przyznal, ze jesli chodzi o ivf to.on.sie nie zna i najlepiej z prowadzącym konsultowac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 22:46
-
truskawka26 wrote:Hej nie biorę dobrych wieści.... 😔😔😔 po plamieniu dziś żywa krew w ciągu dnia, a teraz brązowe skrzepy... nie wygląda to dobrze... Jutro wizyta zobaczymy co będzie ale szczerze nie mam siły już walczyć boli mnie brzuch i noga cała lewa strona jak kiedyś podczas ciąży pozamacicznej..... moja psychika już nie daje rady... 😢😢😢😭😭😭
Truskawka, ja w pierwszej ciąży obudziłam się w nocy od pasa w dół cala we krwi, wylatywały ze mnie skrzepy wielkości mandarynki. Okazało się, ze to krwiak. Trzymam kciuki za pozytywne zakończenie ❤️truskawka26 lubi tę wiadomość
-
truskawka26 wrote:Hej nie biorę dobrych wieści.... 😔😔😔 po plamieniu dziś żywa krew w ciągu dnia, a teraz brązowe skrzepy... nie wygląda to dobrze... Jutro wizyta zobaczymy co będzie ale szczerze nie mam siły już walczyć boli mnie brzuch i noga cała lewa strona jak kiedyś podczas ciąży pozamacicznej..... moja psychika już nie daje rady... 😢😢😢😭😭😭
truskawka26 lubi tę wiadomość
9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
Iwa20 wrote:Hej,
Czy jest ktoś z Was komu sie udało za pierwszym razem in vitro u dr Ż?
Tak mi się udało 😊Grudzień 2018 transfer zarodka 5.1.1 przebadany genetycznie dr.Ż
31.12 B-HCG 122 ❤❤❤❤
Czekamy na Ciebie synku 😍😍
01.09.2019 17:17 nasz Filip jest już z nami 😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍 -
nick nieaktualnyBerbeć. wrote:Dziewczyny potrzebuje Waszej pomocy pilnie.
Jestem po wizycie u lekarza u siebie w mieście, bo raz, ze nie mogę teraz do Poznania jechać, dwa nie ma terminów. Nie dostałam okresu. Mam torbiel czynnosciowa jedną dużą, drugą ponoć juz pęknięta i płyn w zatoce, dużo plynu. Czy miala któraś taka "sytuacje" ? Bralyscie progesteron wtedy? Czy anty? Plis doradzcie. Ten lekarz sam przyznal, ze jesli chodzi o ivf to.on.sie nie zna i najlepiej z prowadzącym konsultowac.Berbeć. lubi tę wiadomość