Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • mao Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te bakterie w posiewie to jakaś zmora... ja teraz się zdziwiłam, że wynik był ujemny, bo byłam pewna, ze cos wyjdzie i nawet miałam obfity wzrost tych dobrych bakterii...
    Ale od czasu antybiotyku stosowałam tak jak dr K zasugerowała probiotyk vivomixx ten lodówkowy, drogie to cholerstwo za 10 sztuk w jednej aptece płaciłam 65 zł, ale znalazłam gdzieś za 50 zł i trzeba to brać 2x1 i jak skonczyłam globulki to zaczęłam brać jeszcze lactovaginal... Ciekawe czy to rzeczywiście pomogło na dłużej, czy jednorazowo posiew był czysty... 🤔

201911201770.png

202201014972.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu_87 wrote:
    dobrze że dr szybko odpisał. Co za dziadostwo z tymi infekcjami :(. Trzymam kciuki za szybkie wyleczenie
    Nic mi nie mow ,no nic czekam za telefonem od dr .A co do Macmiror to meza siostra stosowala i w masci i w globulkach na poczatku ciazy i wszystko jest dobrze .;)

Alu_87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:
    Te bakterie w posiewie to jakaś zmora... ja teraz się zdziwiłam, że wynik był ujemny, bo byłam pewna, ze cos wyjdzie i nawet miałam obfity wzrost tych dobrych bakterii...
    Ale od czasu antybiotyku stosowałam tak jak dr K zasugerowała probiotyk vivomixx ten lodówkowy, drogie to cholerstwo za 10 sztuk w jednej aptece płaciłam 65 zł, ale znalazłam gdzieś za 50 zł i trzeba to brać 2x1 i jak skonczyłam globulki to zaczęłam brać jeszcze lactovaginal... Ciekawe czy to rzeczywiście pomogło na dłużej, czy jednorazowo posiew był czysty... 🤔
    Mi doktor od poczatky ciazy kaze brac Lactovaginal j Provag ,jak mialam krwaienia to byla przerwa i to taka loteria raz mam tylko same 4 plusy tego kwasu mlekowego a nastepny - bakterie .

mao lubi tę wiadomość

• anakonda Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:
    O to widze ze dr K zaczęła dalej podawac moj lek . On jest drogi ale ma najwiecej bakterii ja lykam go od dosc dawna ale u mnie i tak pp tym wychodziły bakterie . Fakt teraz od roku spokoj mam .

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulla1 wrote:
    Witajcie dziś po raz pierwszy będę miała wizyte w klinice boję się strasznie. Mam tysiąc pytań do dr Ale pewnie zapomnę się spytać o wszystko.
    Bierz kartke dlugospi i spisuj a na wizycie odznaczaj o co pytalas .

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakonda rozumiem, ze można trzymać kciuki? 😉

• Alu_87 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Mi doktor od poczatky ciazy kaze brac Lactovaginal j Provag ,jak mialam krwaienia to byla przerwa i to taka loteria raz mam tylko same 4 plusy tego kwasu mlekowego a nastepny - bakterie .
    brałaś to tak o w razie "w" czy jak czułaś że coś się dzieje? Ja miałam właśnie 4 plusiki Gardenelli i 4 plusiki kwasu mlekowego. Miesiąc wcześniej czyściutko i tylko 4 plusy mlekowego

Kciuki za nowe transfery!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 13:01

32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
    MTHFR_1298 A-C-homozygota,
    amh 3,8
    słabsze nasienie
    3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
    ...........................................................
    styczeń 2019 MedArt
    4 IUI: 06.03.2019 :)))
    Emilka 03.11.2019 :)))
  • Francesca Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catlady wrote:
    Francesca, anakonda - miałyście wczoraj transfer? Jeśli tak, to my byliśmy tą 3 parą 😉 miałam ok 11:00
    Catlady ja miałam w sobotę 11.05

• Alu_87 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:
    Mao a co Ty wtedy dostałaś za leki na tę Gardenellę i na jak długo?

amh 3,8
    słabsze nasienie
    styczeń 2019 MedArt
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu_87 wrote:
    brałaś to tak o w razie "w" czy jak czułaś że coś się dzieje? Ja miałam właśnie 4 plusiki Gardenelli i 4 plusiki kwasu mlekowego. Miesiąc wcześniej czyściutko i tylko 4 plusy mlekowego

Kciuki za nowe transfery!
    Mam stosowac teraz dokladnie tak samo jak zalecal przed ciaza ,i mialam stosowac caly czas i robic przerwe na miesiaczke i wracac po na nowo teraz robie co miesiac tydzien przerwy ,mialam spokoj z infekcjami ,teraz cos sie przypaletalo ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 13:14

• Catlady Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francesca wrote:
    Catlady ja miałam w sobotę 11.05
    To trzymam za Was kciuki dziewczyny 😉

Francesca, Marta12 lubią tę wiadomość

Baby H. <3
    202205061770.png

Baby T. <3
    202005301770.png

🙋🏻‍♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
    💁🏻‍♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników

07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
    12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
    05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
    14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
    11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
    7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
    27dpt - mamy ❤️

11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
    5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
    28dpt - mamy ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly wrote:
    Anakonda rozumiem, ze można trzymać kciuki? 😉
    Moly co u Ciebie ? Jak Lili? Myślicie o rodzeństwie ?
    Ja przez chwile myślałam by podejść jeszcze w tym roku ale stwierdziłam ze jeszcze nie dam siły psychicznie. Muszę odczekać jeszcze trochę, może za rok :)

3mam kciuki za betujace

Francesca, Dalia90 lubią tę wiadomość

• Francesca Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catlady wrote:
    To trzymam za Was kciuki dziewczyny 😉
    Wzajemnie 💙💛💚

Catlady lubi tę wiadomość

• Francesca Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    A badaliscie zarodki ? Ktora to wasza procedura ?
    Nie badalismy, 1 procedura w Medart i już ostatnia. Jeśli nawet finanse bym nam pozwalały na dalsze próby to nie wiem czy bym dała rade fizycznie i psychicznie, dlatego liczę bardzo bardzo mocno na ostatniego maluszka. Tak jak pisalam w pierwszym poście jestem optymistycznie nastawiona.😍 trzymajcie kciuki 👪

aksb lubi tę wiadomość

• mao Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu_87 wrote:
    Mao a co Ty wtedy dostałaś za leki na tę Gardenellę i na jak długo?
    Przykro mi, ale nie pamiętam 😞 a wtedy dr K nie rozpisała mi w wiadomości co mam brać, tylko kazała przyjechać po receptę- a nie mogę w dokumentach znaleźć rozpiski co i jak tam było☹️

201911201770.png

202201014972.png
  • Alu_87 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:
    Przykro mi, ale nie pamiętam 😞 a wtedy dr K nie rozpisała mi w wiadomości co mam brać, tylko kazała przyjechać po receptę- a nie mogę w dokumentach znaleźć rozpiski co i jak tam było☹️
    Trudno, dzięki :) muszę wyłączyć już głowę i spróbować myśleć pozytywnie.

amh 3,8
    słabsze nasienie
    styczeń 2019 MedArt
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Moly co u Ciebie ? Jak Lili? Myślicie o rodzeństwie ?
    Ja przez chwile myślałam by podejść jeszcze w tym roku ale stwierdziłam ze jeszcze nie dam siły psychicznie. Muszę odczekać jeszcze trochę, może za rok :)

3mam kciuki za betujace

Do pewnego momentu byłam przekonana, ze w tym roku wracamy po rodzeństwo. Na dzień dzisiejszy wiem, ze nie dam rady ani psychicznie, ani fizycznie. Zacznę myśleć w przyszłym roku, bo gdzies tam po cichu marzy mi się mały facet 🙂
    U nas dwa zęby, raczkowanie z prędkością światła, pierwsze kroczki przy meblach i dużo, naprawdę dużo bezsennych nocy, bo Lili wtedy ćwiczy nowe umiejętnosci.
    Szykujemy się do pierwszego lotu samolotem i sama jestem ciekawa jak wyjdzie podróżowanie z takim małym dzieckiem, bo Lili czasami potrafi w dość głośny sposób okazać swoje niezadowolenie 😁
    A u Was? Na jakim etapie jest Eryk? 😁

susełek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly wrote:
    Do pewnego momentu byłam przekonana, ze w tym roku wracamy po rodzeństwo. Na dzień dzisiejszy wiem, ze nie dam rady ani psychicznie, ani fizycznie. Zacznę myśleć w przyszłym roku, bo gdzies tam po cichu marzy mi się mały facet 🙂
    U nas dwa zęby, raczkowanie z prędkością światła, pierwsze kroczki przy meblach i dużo, naprawdę dużo bezsennych nocy, bo Lili wtedy ćwiczy nowe umiejętnosci.
    Szykujemy się do pierwszego lotu samolotem i sama jestem ciekawa jak wyjdzie podróżowanie z takim małym dzieckiem, bo Lili czasami potrafi w dość głośny sposób okazać swoje niezadowolenie 😁
    A u Was? Na jakim etapie jest Eryk? 😁
    U nas tez dwa zeby. Czworakuje już po całym domu. Teraz jest na etapie nauki siadania. Generalnie złote dziecko, bardzo grzeczny i pogodny. Zje wszystko :) marudzi tylko jak głodny lub senny i już się nauczyłam tego języka. Także naprawdę fajnie ale mimo wszystko czasami dopada zmęczenia bo trzeba Non stop pilnować jak zaczął się przemieszczać. Mój śpi teraz wzorowo całe noce. Problem był jak były kołki i wtedy dał nam w kość. Ząbki przechodzi łagodnie. Problem mam tylko z glutenem. Byłaś także na diecie bezglutenowej?
    Miłej podróży i odpoczynku :)

• Pom-pon Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Pierwszy raz w zyciu sobie gronkowca wyhodowalam ,ale to po tym pobycie w szpitalu mi sie zdaje i standardowo E-Coli ,doktor juz mi odpisal ,ze oddzwoni wiec nie bombarduje rejestracji .

Coś w tym jest. U mnie problemy z bakteriami w posiewach zaczęły się po łyżeczkowaniu pierwszej ciąży, wcześniej zawsze czysto.

Pochwalę się że jestem po USG połówkowym i jest wszystko dobrze :) widziałam jak chłopaki ziewają i pokazują język. Uwielbiam USG u dr Sz :P

Jedyne co to szyjka skrócona o 3 mm więc dr radzi kontrolować już co 2 tygodnie. Zobaczymy co dr K na to.

mao, susełek, Mera, Dalia90, Alu_87, aksb, Malina28., MARTA_MROWCIA lubią tę wiadomość

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    Coś w tym jest. U mnie problemy z bakteriami w posiewach zaczęły się po łyżeczkowaniu pierwszej ciąży, wcześniej zawsze czysto.

Pochwalę się że jestem po USG połówkowym i jest wszystko dobrze :) widziałam jak chłopaki ziewają i pokazują język. Uwielbiam USG u dr Sz :P

Jedyne co to szyjka skrócona o 3 mm więc dr radzi kontrolować już co 2 tygodnie. Zobaczymy co dr K na to.
    Mi doktor w ten czwartek bedzie mierzyl pierwszy raz dlugosc bo dzis 17 +2 i lekkiego stresa mam
    .
    To super ,ze wszystko dobrze z chlopakami :) .

Pom-pon lubi tę wiadomość

‹‹ 1329 1330 1331 1332 1333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ