MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
To juz widzę te rewolucje w brzuchu. Ja juz tez nie moge sie doczekac bo nawet sobie nie moge wyobrazić jak to jest. Ale tez czas leci. Patrzę na ten pasek u Ciebie 😄. Fajnie ze wszystko dobrze. U CB kręgosłup a mi tez troche odcinek krzyżowy wysiada. Nie wiem dlaczego. Wczoraj wzięłam ist dawkę puregonu bo tak dr kazał i mam nadzieje ze nie bedzie problemów.
Co ja pisze prolutexu. 🤭🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 10:25
-
nick nieaktualnyMalina28. wrote:To juz widzę te rewolucje w brzuchu. Ja juz tez nie moge sie doczekac bo nawet sobie nie moge wyobrazić jak to jest. Ale tez czas leci. Patrzę na ten pasek u Ciebie 😄. Fajnie ze wszystko dobrze. U CB kręgosłup a mi tez troche odcinek krzyżowy wysiada. Nie wiem dlaczego. Wczoraj wzięłam ist dawkę puregonu bo tak dr kazał i mam nadzieje ze nie bedzie problemów.
Co ja pisze prolutexu. 🤭🤭
U mnie nic sie nie dzialo po odstawieniu Prolutexu ,tydzien temu odstawilam juz calkowicie i taka ulga ,ze ulala -
kinga25 wrote:Mnie tez glownie ten dolny odcinek pobolewa ,to jak brzuch mi zaczal sie powiekszac ,doktor mi powiedzial ,ze to tez takie bole typowo od dozciagania i wzrostu .
U mnie nic sie nie dzialo po odstawieniu Prolutexu ,tydzien temu odstawilam juz calkowicie i taka ulga ,ze ulala
Ty juz rośniesz a ja jeszcze chyba nie wiec nie wiem skąd ten ból. A co bedzie pozniej. Mam nadzieje ze u mnie tez nie bedzie problemów. To mi dość szybko kazał odstawić leki co myślisz? -
Malina28. wrote:Ty juz rośniesz a ja jeszcze chyba nie wiec nie wiem skąd ten ból. A co bedzie pozniej. Mam nadzieje ze u mnie tez nie bedzie problemów. To mi dość szybko kazał odstawić leki co myślisz?Ewelina185b
-
nick nieaktualnyMalina28. wrote:Ty juz rośniesz a ja jeszcze chyba nie wiec nie wiem skąd ten ból. A co bedzie pozniej. Mam nadzieje ze u mnie tez nie bedzie problemów. To mi dość szybko kazał odstawić leki co myślisz?
Standardowo kolo 12 sie odstawia ,mi doktor ze wzgledu na dziewczyny przeciagnal troche dluzej .
-
Ewelina185b wrote:Mnie też ciągle coś boli i ciągnie,kłuje. Ja prolutex miałam odstawić koło 12 tygodnia.
No ja teraz jestem 12 tydzień i pare dni. Ja jeszcze na dodatek nie mam w ogóle energii z rana pozniej jako tako. Dobija mnie to ze nic mi sie nie chce 😄
-
Hej dziewczyny;)
Mam mieć wykonany zabieg HSG (HyCoSy) to chyba jakaś nowsza metoda hsg, gdzie nie robi się zdjęć tylko obserwuje się obraz na usg z tego co wiem, zapomniałam dopytać czy jakoś trzeba się szczególnie przygotować do tego badania? wiecie coś może na ten temaT? miała któraś z Was badanie HSG w Medarcie? jak było? da się przeżyć? Jaki to koszt w ogóle?
I moje najważniejsze pytanie, czy czytałam na necie że przy HSG trzeba mieć odsłoniętą naturalną płytkę paznokcia, czyli nie można mieć pomalowanych paznokci, czy przy HSG HyCoSy również? Czy to bez znaczenia?
Prosze o odpowiedź
Pozdrawiamstarania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
Hej. Narzekaczka powróciła...
Byłam u psychologa, spoko kobietka. Troszkę mi pomogła, ale nadal odczuwam taki wewnętrzny lęk i cała się trzęsę w środku, mimo, że nie myślę o stresujących rzeczach. Nie wiem czy to wina hormonów (może tarczycy), czy po prostu mój dekiel zwariował
. Ż pisał, żeby brać relanium 3 razy dziennie, ale się boję i biorę raz na jakiś czas pół tabletki, nie wiem czy to dobre rozwiązanie (?)
Dziewczyny mam pytanie, chociaz kiedyś już je zadałam
Czy ból brzucha na @ taki, że no spa nie pomaga jest ok? Martwię się tym, bo dość mocno utrudnia mi funkcjonowanie, ale nie boli raczej non stop, czasami ciągnie gdzieś aż do nóg, pachwin. Kurczaki martwię się tym 😞9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyniezapominajka12345 wrote:Hej dziewczyny;)
Mam mieć wykonany zabieg HSG (HyCoSy) to chyba jakaś nowsza metoda hsg, gdzie nie robi się zdjęć tylko obserwuje się obraz na usg z tego co wiem, zapomniałam dopytać czy jakoś trzeba się szczególnie przygotować do tego badania? wiecie coś może na ten temaT? miała któraś z Was badanie HSG w Medarcie? jak było? da się przeżyć? Jaki to koszt w ogóle?
I moje najważniejsze pytanie, czy czytałam na necie że przy HSG trzeba mieć odsłoniętą naturalną płytkę paznokcia, czyli nie można mieć pomalowanych paznokci, czy przy HSG HyCoSy również? Czy to bez znaczenia?
Prosze o odpowiedź
Pozdrawiam
Jak ja mialam robione to za calosc z macica placilam 800 zl ,nie wiem czy cos sie zmienilo przez prawie rok .Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 15:57
-
niezapominajka12345 wrote:Hej dziewczyny;)
Prosze o odpowiedź
Pozdrawiam
Badanie miałam w 9dc, i nie musiałam się do niego specjalnie przygotowywać. Paznokcie miałam pomalowane 😉 całość trwała około 15-20minut, do najprzyjemniejszych nie należało ale da się przeżyć. U mnie był ból jak przy silnej @. Kilka dni po badaniu miałam delikatne plamienia.
Powodzenia! 😉
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Dziękuję bardzo dziewczyny za odpowiedzi:) może jeszcze ktoś się wypowie?
Czyli paznokcie ok, mogą być pomalowane;)
A powiedzcie proszę, czy jeśli mam mieć badanie ok.11 to mam być na czczo czy można zjeść śniadanie?
W medarcie robią to badanie w znieczuleniu, czy nie? Bo coś czytałam, że jak w znieczuleniu to można jeść, a jak bez to nie, czy na odwrót;)starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
niezapominajka12345 wrote:Dziękuję bardzo dziewczyny za odpowiedzi:) może jeszcze ktoś się wypowie?
Czyli paznokcie ok, mogą być pomalowane;)
A powiedzcie proszę, czy jeśli mam mieć badanie ok.11 to mam być na czczo czy można zjeść śniadanie?
W medarcie robią to badanie w znieczuleniu, czy nie? Bo coś czytałam, że jak w znieczuleniu to można jeść, a jak bez to nie, czy na odwrót;)Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
nick nieaktualnyDalia jak to nie jest bol ciagly ,kazdego dnia ,to raczej bym sie tym nie martwila ,rozne moga byc przyczyny czasem nerwobol ,jakies przeciazenie ,ale w ciazy praktycznie nie ma dnia aby cos tam lekko nie bolalo ,pozniej bedzie Cie Bobas po watrobie kopal to bedzie tez bol ,jak zacznie sie ruszac to tez niektore kopy nie sa przyjemme i powoduja bol albo dyskonfort ale to nie znaczy ,ze cos zlego sie dzieje .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 16:40
-
kinga25 wrote:Dalia jak to nie jest bol ciagly ,kazdego dnia ,to raczej bym sie tym nie martwila ,rozne moga byc przyczyny czasem nerwobol ,jakies przeciazenie ,ale w ciazy praktycznie nie ma dnia aby cos tam lekko nie bolalo ,pozniej bedzie Cie Bobas po watrobie kopal to bedzie tez bol ,jak zacznie sie ruszac to tez niektore kopy nie sa przyjemme i powoduja bol albo dyskonfort ale to nie znaczy ,ze cos zlego sie dzieje .9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyDalia90 wrote:Ból jest raczej codziennie, właśnie taki okresowy, mocny. Nigdy nie byłam w ciąży, więc kurde nie wiem co jest normalne, a co nie
-
nick nieaktualnyDalia90 wrote:Hej. Narzekaczka powróciła...
Byłam u psychologa, spoko kobietka. Troszkę mi pomogła, ale nadal odczuwam taki wewnętrzny lęk i cała się trzęsę w środku, mimo, że nie myślę o stresujących rzeczach. Nie wiem czy to wina hormonów (może tarczycy), czy po prostu mój dekiel zwariował
. Ż pisał, żeby brać relanium 3 razy dziennie, ale się boję i biorę raz na jakiś czas pół tabletki, nie wiem czy to dobre rozwiązanie (?)
Czy ból brzucha na @ taki, że no spa nie pomaga jest ok? Martwię się tym, bo dość mocno utrudnia mi funkcjonowanie, ale nie boli raczej non stop, czasami ciągnie gdzieś aż do nóg, pachwin. Kurczaki martwię się tym 😞pół tabletki nie będzie mieć takiego działania żebyś była spokojna.
Co do bolow również miałam do około 8-10 tygodnia ciążydzidziol robi sobie miejsce
-
Dalia90 wrote:Hej. Narzekaczka powróciła...
Czy ból brzucha na @ taki, że no spa nie pomaga jest ok? Martwię się tym, bo dość mocno utrudnia mi funkcjonowanie, ale nie boli raczej non stop, czasami ciągnie gdzieś aż do nóg, pachwin. Kurczaki martwię się tym 😞
Ja juz Ci wcześniej pisałam ze ból miałam prawie codziennie. Nieraz mocniejszy ze az sie bałam. Ale dr mnie uspokajał ze to normalne. Pytałam tez sióstr moich bo obie są w ciąży troche dłużej niż ja i miały tak samo.
-
nick nieaktualnyDalia, ja jestem w 29 tc i bol ciagnacy w dole brzucha mam do dzisiaj, praktycznie codziennie. Mega sie tym denerwowalam, bo w kazdej ksiazce czy poradniku ciazowym piszą, ze to typowe tylko dla I trymestru. U mnie widac sa jakies slabsze wiezadla, a i Dzidzia tez duza, wiec takie dolegliwosci wystepuja. Taka moja uroda.
Nospy, magnezu czy relanium juz nie probuje na to brac, bo nie pomagaja. Odpoczynek - lezenie jest najlepsze -
Ja mam wrażenie, że przypałętała się do mnie nerwica i robi spustoszenie w organizmie. Nie wiem jak to ogarnąć, Ż mnie pewnie w sobotę wyśmieje, jak mu o tym powiem9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️