MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Emma_ wrote:Ja w ogóle mam wrażenie, że w ostatnim czasie przybyło wielu pacjentów. Co jadę do kliniki (czy rano, czy wieczorem), to trafiam na ogromny tłok.
To widać po numerach kartotek. Jak pomyślę że w ciągu roku przyjęli kilka tysięcy nowych pacjentów to aż nie mogę uwierzyć!2011 cp
2012 syneknaturalsik
od 2014 starania
V 2017 hsg - jeden niedrożny, drugi = ?
VI, VII 2017 2 x clo
od IX 2017 klinika niepłodności
XII 2018 sono hsg (jeden niedrożny, drugi drożny, kręty)
III 2018 laparo, zrosty, jeden jajowód drożny, Hashimoto, mąż ok
08.2018 I IUI☹️
12.2018 II IUI ☹️
03.2019 I IVF ❄️❄️
05.2019 transfer ❄️☹️
06.2019 biopsja endometrium plus scratching
4 lipca 2019 transfer❄️ ☹️ -
Maggy wrote:Przyznam szczerze, że też byłam zirytowana jak na tym monitorze pykały nr do innych lekarzy a u dr K stało w miejscu.
Fakt, zadzwonili do mnie z kliniki, że jest opóźnienie, ale co z tego skoro byłam już w drodze.
Czy próbowałyście zwrócić w delikatny i kulturalny sposób, że takie opóźnienie to przegięcie.
Te wizyty troche kosztują, więc miłoby gdyby również nas szanowano.Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Francesca wrote:Hej dziewczyny dziękuję za wszystkie komentarze, odpowiedzi gratulacje. Niestety moja ciąża się skończyła..😢 Po 10 latach starań i po in vitro w medart (4 zarodki ) nie liczę że jeszcze zostanę mamą. Nie będziemy podchodzić do kolejnej procedury bo nas po prostu nie stać. A i naturalnie nie liczę na cud. To jest pierwszy w życiu raz kiedy beta ruszyła ale niestety szybko spadla. Nawet nie potrafię opisać co teraz czuję. W moim sercu zawsze będzie pustka ( proszę nie piszcie o adopcji ). Na tą chwilę żegnam się z Wami i Życzę wszystkim powodzenia bo wiem przez co przechodzicie może czasem będę zaglądać. Pozdrawiam F.
Francesca, pociesze Cię, że jestem w identycznej sytuacji. 8 lat starań, dwa transfery po 2 zarodki, na świeżo w Medart(bez badań genetycznych). Nie wspomnę o przygodach z innymi miejscami, inseminacjach....czasami tu zaglądam pozazdrościć jak kolejnym dziewczynom się udaje i za wszystkie trzymam mocno kciuki. Jesteście bardzo dzielne!
PozdarwiamFrancesca, Dalia90, Mera lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, przez jaki czas może boleć brzuch i plecy, podobnie jak na okres?
Edit- beta z dziś 4200 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2019, 20:00
Godeliv, Mera, Marta12, kinga25, susełek lubią tę wiadomość
9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyDrogie mums-to-be, wszystkiego najwspanialszego z okazji dzisiejszego święta 😊 A dla tych, które nadal czekaja, moc uścisków i kciukow, żeby też wkrótce się udało❤
Alu_87, Mera, Dalia90, kinga25, diversik89, Alicjaa92, Marta12, mao, Gonia8986, Malina28., Emma_, kornelkornel, Godeliv, Figga, agulla1, Olanta lubią tę wiadomość
-
Mera wrote:Dziewczyny powiedzcie proszę od którego dc bierze się puregon? ( inseminacja) i w których dniach robi się ocenę ? Pierwsza w 3 dc a potem?
Ja miałam po 6 dawkach. Tzn 9 DC.Mera lubi tę wiadomość
-
Maggy wrote:Po ostatnim tak ogromnym odzewie dziewczyn którym udało się za pierwszym razem u dr Ż aż trudno uwierzyć, że może się nie udać.
A jednak...
Mam pytanie czy nasza psychikamoże wpłynąć na sukces in vitro?
Czy lekarz może w jakiś sposób przyczynić się do sukcesu? Czy np. są jakies wytyczne i u kazdego z lekarzy proces przygotowania wygląda tak samo...
Ja zdaję sobie sprawę, że ogromy czynnik odgrwa też nasza "dolegliwość" - kobieca i/lub męska, ale zastanawiam się jaki % sukcesu to dobry wybór lekarza. -
Pom-pon wrote:Tak, ja zaczynałam brać w dniu wizyty 3 DC.MedArt-marzec 2019
IUI-08.06.2019 (puregon+ovitrelle)
[/url]
-
Mera wrote:Pom-pon jeszcze jedno pytanie🙈jak jestem na wizytę umówiona na 19, badanie krwi mam zrobić na miejscu, skąd będę wiedziała czy badanie ok i czy zacząć przyjmować ten puregon?
Chyba o 20 przyjeżdża ostatni kurier po próbki do Medartu więc może się zalapieszjeśli nie to będziesz musiała jechać do HCP, tam badają krew 24h/doba.
Na wizycie dr Ci powie jakie wartości są ok i po wyniku działasz lub nie.Mera lubi tę wiadomość
-
Pom-pon wrote:Chyba o 20 przyjeżdża ostatni kurier po próbki do Medartu więc może się zalapiesz
jeśli nie to będziesz musiała jechać do HCP, tam badają krew 24h/doba.
Na wizycie dr Ci powie jakie wartości są ok i po wyniku działasz lub nie.
Wyniki na cito z Medart są online ok 22:30, odświeżasz stronę, gdy miałam wyniki na styku to pisałam SMS do A i od razu miałam odp od niego czy zaczynać z lekami.Mera lubi tę wiadomość
2011 cp
2012 syneknaturalsik
od 2014 starania
V 2017 hsg - jeden niedrożny, drugi = ?
VI, VII 2017 2 x clo
od IX 2017 klinika niepłodności
XII 2018 sono hsg (jeden niedrożny, drugi drożny, kręty)
III 2018 laparo, zrosty, jeden jajowód drożny, Hashimoto, mąż ok
08.2018 I IUI☹️
12.2018 II IUI ☹️
03.2019 I IVF ❄️❄️
05.2019 transfer ❄️☹️
06.2019 biopsja endometrium plus scratching
4 lipca 2019 transfer❄️ ☹️ -
nick nieaktualny
-
kinga25 wrote:Malina28 a Ty jak sie czujesz przed prenatalnymi u dr Sz ?
Hej staram sie nie myśleć ale wiesz jak to co jakiś czas mi przychodzi myśl czy wszystko dobrze. Boje sie bardzo czuje ze we wtorek chyba padnę z nerwów. Dzieki ze pytasz. A Ty jak? -
nick nieaktualnyMalina28. wrote:Hej staram sie nie myśleć ale wiesz jak to co jakiś czas mi przychodzi myśl czy wszystko dobrze. Boje sie bardzo czuje ze we wtorek chyba padnę z nerwów. Dzieki ze pytasz. A Ty jak?
Ja za dwa i pol tygodnia polowkowe ,wczesniej wizyta wiec odliczam dni ,dziewczyny coraz bardziej daja o sobie znac ,nie wiem jak One tam we dwie sie mieszcza ,i tak lezakujac dzien po dniu mija .Troche ostatnio z kregoslupem sie mecze ,wiec chyba juz jakas poduszka do spania by sie przydala .