X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Mera Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    Tak. Już zabieg był z antybiotykiem bo posiew przed wyszedł z bakteriami.
    Dziękuje😘jestem już spokojniejsza🤗

MedArt-marzec 2019
    IUI-08.06.2019 (puregon+ovitrelle)
    ilys58d.png[/url]
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mera wrote:
    Dziękuje😘jestem już spokojniejsza🤗

Rozumiem Cię, też mi trochę zajęło zanim nauczyłam się zaufać dr K i robić wszystko co kaze bez zastrzeżeń. W Medarcie serio znają się na swojej robocie i nie zrobią nic co mogłoby zaszkodzić ;)

Mera lubi tę wiadomość

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Magdabg6 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wszystkie ciążowe ciuchy kupiłam na asos w sekcji maternity. To co mi nie pasowało odesłałam. Szybko na temat i nie musiałam wychodzić z domu i szukać po sklepach. 90% się sprawdziło i jestem mega zadowolona. I ceny są w miarę ok.

https://www.asos.com/women/maternity/cat/?cid=5813

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 16:23

Wesoła_Muminka lubi tę wiadomość

• Mera Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    Rozumiem Cię, też mi trochę zajęło zanim nauczyłam się zaufać dr K i robić wszystko co kaze bez zastrzeżeń. W Medarcie serio znają się na swojej robocie i nie zrobią nic co mogłoby zaszkodzić ;)
    Trochę sceptycznie podchodzę do inseminacji ponieważ to moja trzecia😉choć pierwsza w medArt ale jak patrzę ze Wam się udało to wzbudza to we mnie nadzieje 🥰pierwsza inseminacje tez miałaś w medArt ?wiesz co było przyczyna niepowodzeń ?

MedArt-marzec 2019
    ilys58d.png[/url]
  • Marta12 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdabg6 wrote:
    A ja wszystkie ciążowe ciuchy kupiłam na asos w sekcji maternity. To co mi nie pasowało odesłałam. Szybko na temat i nie musiałam wychodzić z domu i szukać po sklepach. 90% się sprawdziło i jestem mega zadowolona. I ceny są w miarę ok.

https://www.asos.com/women/maternity/cat/?cid=5813

Dzięki za stronkę szkoda że wcześniej nie wiedziałam zaraz zobaczę co tam mają 😘

Magdabg6 lubi tę wiadomość

Grudzień 2018 transfer zarodka 5.1.1 przebadany genetycznie dr.Ż

31.12 B-HCG 122 ❤❤❤❤
    Czekamy na Ciebie synku 😍😍
    01.09.2019 17:17 nasz Filip jest już z nami 😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mera wrote:
    Trochę sceptycznie podchodzę do inseminacji ponieważ to moja trzecia😉choć pierwsza w medArt ale jak patrzę ze Wam się udało to wzbudza to we mnie nadzieje 🥰pierwsza inseminacje tez miałaś w medArt ?wiesz co było przyczyna niepowodzeń ?

Miałam w klinice dwie inseminacje, obie zakończone ciążą. Wcześniej nie podchodziłam nigdzie indziej.
    Przypuszczam, że u nas jedyna przeszkodą w zaplodnieniu był brak owulacji związany z wysokim AMH. dopiero gonadotropiny plus metformina zadzialaly. W pierwszej ciąży wyszły jeszcze problemy z krzepliwością krwi.

Dodam tylko że w Invimedzie już nam proponowano komórkę dawczyni. Nie wiem gdzie wcześniej się leczylas, ale ja mam o nich bardzo kiepskie zdanie.

MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Dziewczyny, od jakiej bety startowalyście po tygodniu po transferze 5 dniowego zarodka?
    Pamiętam, że Susełek miała niską a wszystko ładnie sie ułożyło.
    Mam wynik z dzisiaj. Beta 17. Wydaje mi się niska. Pójdę w czwartek sprawdzić i będzie wszystko wiadomo. Jednak wolę zapytać jak to u Was bywało.

diversik89 lubi tę wiadomość

l22nej28tcppkg68.png
  • Mera Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    Miałam w klinice dwie inseminacje, obie zakończone ciążą. Wcześniej nie podchodziłam nigdzie indziej.
    Przypuszczam, że u nas jedyna przeszkodą w zaplodnieniu był brak owulacji związany z wysokim AMH. dopiero gonadotropiny plus metformina zadzialaly. W pierwszej ciąży wyszły jeszcze problemy z krzepliwością krwi.

Dodam tylko że w Invimedzie już nam proponowano komórkę dawczyni. Nie wiem gdzie wcześniej się leczylas, ale ja mam o nich bardzo kiepskie zdanie.
    Wcześniej inseminacje miałam na Polnej, u mnie trochę dziwna sytuacja, mam już prawie dorosła córkę❤️Dwa lata temu naturalnie zaszłam w ciąże, niestety poroniłam w 13 tc, później miałam monitorowane cykle, 2 inseminacje na Polnej a w marcu trafiłam do dr K. Jak narazie z badań wyszło trochę podwyższone tsh i delikatnie prolaktyna( która wcześniej była ok) wiec rak naprawdę nie wiem co jest przyczyna niepowodzeń 🤷🏻‍♀️

MedArt-marzec 2019
    ilys58d.png[/url]
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mera wrote:
    Wcześniej inseminacje miałam na Polnej, u mnie trochę dziwna sytuacja, mam już prawie dorosła córkę❤️Dwa lata temu naturalnie zaszłam w ciąże, niestety poroniłam w 13 tc, później miałam monitorowane cykle, 2 inseminacje na Polnej a w marcu trafiłam do dr K. Jak narazie z badań wyszło trochę podwyższone tsh i delikatnie prolaktyna( która wcześniej była ok) wiec rak naprawdę nie wiem co jest przyczyna niepowodzeń 🤷🏻‍♀️

Pewnie jesteś obstawiona lekami bardziej niż przy poprzednich podejściach, więc może akurat zaskoczy :)

Mera lubi tę wiadomość

MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Mera Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    Pewnie jesteś obstawiona lekami bardziej niż przy poprzednich podejściach, więc może akurat zaskoczy :)
    Mam nadzieje 🥰cudownie ze Wam się udało ❤️❤️

Pom-pon lubi tę wiadomość

MedArt-marzec 2019
    ilys58d.png[/url]
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam pytanie do obecnych i byłych pacjentek dr Kru. Jak czesto chodzicie na wizyte? Co ile sa wizyty na końcówce ciąży? Ile czasu trwa badanie u dr Kru? Czy dr na końcówce ciąży bada przeplywy? Pytam bo mysle nad zmianą lekarza.. Aktualnie jestem u dr A.B. W tej ciazy mialam juz parę wizyt po 5 min.. Minuta usg reszta papiery.. Tak jak w poprzedniej ciąży prowadzonej i utrzymanej dzieki dr A.B nie mialam zastrzeżeń tak teraz czuję się jednak troszkę "zaniedbana"...

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • mao Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasiaaa wrote:
    Cześć. Dziewczyny, od jakiej bety startowalyście po tygodniu po transferze 5 dniowego zarodka?
    Mam wynik z dzisiaj. Beta 17. Wydaje mi się niska. Pójdę w czwartek sprawdzić i będzie wszystko wiadomo. Jednak wolę zapytać jak to u Was bywało.
    Ja zaczynałam od 10,99 😁😁😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 18:08

Jasiaaa lubi tę wiadomość

201911201770.png

202201014972.png
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabcia wrote:
    cześć!

Dziewczyny ile trzeba dni odczekać po braniu antybiotyku by powtórzyć posiew z kanału szyjki bo nie mogę się pozbyć bakterii i trzeci raz będę podchodzić ? :(

Hej
    Jeśli można wiedziec jaka bakterie leczysz/leczyłas?? Bo ja również walcze , dostałam oxycycline i metronidazol na 10 dni , a osłonowo sanprobi na 20 dni na leczenie ureaplasmy, miałam robiony posiew przed badaniem HSG lecz niestety wykryto bakterie i badanie musiałam przesunąc.... dzisiaj biorę antybiotyk ostatni raz i pojade na kolejny posiew, mam nadzieję że udało mi się pozbyc tej bakterii, chociaz mam mieszane uczucia:/

Ja jestem u doktora Kru i on powiedział, że po zakonczeniu antybiotyku mam odczekać 7 dni i przyjechac na kolejne badanie kontrolne. Z tego co czytam na necie są różne opinie , że 3-5 dni, niektórzy piszą że 7, większość że 10-14 dni, a nawet że miesiąc czasu....co osoba to inne zdanie, ale komuś trzeba wierzyc, wiec skoro doktor mówił że 7 dni to pojade na posiew kontrolny po tygodniu:)

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Marta12 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasiaaa wrote:

Hej po tygodniu miałam 122 beta ...I też transfer 5 dniowego zarodka ...Ale nie takie rzeczy się tu działy więc na spokojnie do czwartku będzie już ok 😊

Jasiaaa lubi tę wiadomość

31.12 B-HCG 122 ❤❤❤❤
  • żabcia Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Hej
    Jeśli można wiedziec jaka bakterie leczysz/leczyłas?? Bo ja również walcze , dostałam oxycycline i metronidazol na 10 dni , a osłonowo sanprobi na 20 dni na leczenie ureaplasmy, miałam robiony posiew przed badaniem HSG lecz niestety wykryto bakterie i badanie musiałam przesunąc.... dzisiaj biorę antybiotyk ostatni raz i pojade na kolejny posiew, mam nadzieję że udało mi się pozbyc tej bakterii, chociaz mam mieszane uczucia:/

Ja jestem u doktora Kru i on powiedział, że po zakonczeniu antybiotyku mam odczekać 7 dni i przyjechac na kolejne badanie kontrolne. Z tego co czytam na necie są różne opinie , że 3-5 dni, niektórzy piszą że 7, większość że 10-14 dni, a nawet że miesiąc czasu....co osoba to inne zdanie, ale komuś trzeba wierzyc, wiec skoro doktor mówił że 7 dni to pojade na posiew kontrolny po tygodniu:)

Ja za pierwszym razem miałam bakterie Enterococcus faecalis i Lactobacillus species i dr mi przepisał duomox i sanprobi. Ponownie poszłam i teraz mam Gardnerella vaginalis oraz Lactobacillus species. Do czwartku biore Metronidazol i Clindamycin oraz sanprobi. Zastanawiam się czy zdąże w tym cyklu sprawdzić bo mi się okres zbliża w przyszłym tygodniu a gdyby już było ok to szkoda mi tego następnego cyklu by się przygotowywać do criotransfeu :) . Dr mi napisał na kartce że mam przyjechać bez umawiania wizyty ale nie po ilu dniach :( dlatego się pytałam :) a kiedy powtarzasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 18:31

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

07.2019 ❄ zostań proszę! 7dpt- 40,3 9dpt- 83,3 13dpt 605,3 15dpt 1169🍀
    18 dpt - jest pęcherzyk z Zarodkiem
    33 dpt <3

ibm28ribz5brh4if.png
  • Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic mi nie pozostaje a czekać do czwartku. Dziękuję za odpowiedzi.

l22nej28tcppkg68.png
  • Marta12 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    To musze popatrzec za takimi spodenkami .Ja zamawiam wiekszosc z Happy mum,glownie sukienki ,mozesz sobie tez zobaczyc .

O kolejna stronka super będę miała co robić wieczorem 😊🤗

kinga25 lubi tę wiadomość

31.12 B-HCG 122 ❤❤❤❤
  • Marta12 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena198808 wrote:
    Cześć dziewczyny, mam pytanie do obecnych i byłych pacjentek dr Kru. Jak czesto chodzicie na wizyte? Co ile sa wizyty na końcówce ciąży? Ile czasu trwa badanie u dr Kru? Czy dr na końcówce ciąży bada przeplywy? Pytam bo mysle nad zmianą lekarza.. Aktualnie jestem u dr A.B. W tej ciazy mialam juz parę wizyt po 5 min.. Minuta usg reszta papiery.. Tak jak w poprzedniej ciąży prowadzonej i utrzymanej dzieki dr A.B nie mialam zastrzeżeń tak teraz czuję się jednak troszkę "zaniedbana"...

Mam wizyty co 3 tyg czasami zdarzyły się co 2 bo coś np mi się działo 😋ale ogólnie podejście dr .dosłownie świetne usg zawsze wytłumaczone, szyjka zmierzona ,przepływy też ok czuje się zaopiekowana bardzo ,i zawsze pyta czy mam jakieś pytania czy coś się dzieje itd brak jakichkolwiek zastrzeżeń teraz z racji że to już początek 3 trymestru będę chodzić co 2 tyg ☺

31.12 B-HCG 122 ❤❤❤❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena198808 wrote:

Wizyta trwa co najmniej 40 min, czasem nawet i godzine jak sie rozgadamy 😉 Mamy juz z drem opracowany schemat - najpierw omowienie wynikow krwi + zmierzenie cisnienia + jakies moje watpliwosci, potem usg z badaniem szyjki i zazwyczaj posiew, na koniec wypisanie nowych zalecen i dalszych lekow.

Aktualnie 31 tc, wizyty mam co 3-4 tygodnie.
    Nie wyobrazam sobie miec minutowego usg, wkurzylabym sie, to dla mnie najistotniejsza czesc wizyty. Zawsze dostajemy fotke z usg i wydruk aktualnych wymiarow Młodej.

Marta12 lubi tę wiadomość

• aksb Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy miałyście przy wolniejszych blastkach nacinaną otoczkę? Ktoś Was pytał o to przed czy przy okazji informowali że była nacinana?

2011 cp
    2012 synek :) naturalsik
    od 2014 starania
    V 2017 hsg - jeden niedrożny, drugi = ?
    VI, VII 2017 2 x clo :(
    od IX 2017 klinika niepłodności
    XII 2018 sono hsg (jeden niedrożny, drugi drożny, kręty)
    III 2018 laparo, zrosty, jeden jajowód drożny, Hashimoto, mąż ok
    08.2018 I IUI☹️
    12.2018 II IUI ☹️
    03.2019 I IVF ❄️❄️
    05.2019 transfer ❄️☹️
    06.2019 biopsja endometrium plus scratching
    4 lipca 2019 transfer❄️ ☹️
‹‹ 1396 1397 1398 1399 1400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ