MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Alu_87 wrote:Jak jest czysty posiew to wyniki są po 2-3 dniach:))
Mera lubi tę wiadomość
-
Alu_87 wrote:Ja do kliniki przyszłam po 3 inseminacjach na Polnej gdzie nic nawet nie drgnęło. U dr K po pierwszej drgnęło najcudowniej dobrze trafiłaś!MedArt-marzec 2019
IUI-08.06.2019 (puregon+ovitrelle)
[/url] -
kinga25 wrote:Rozumiem Ja na antykach ,ktore bralam przez 3 cykle polecialam z infekcjami i dopiero 7 posiew wyszedl jalowy i 3 antybiotyk pomogl ,kazdy od 10-14 dni bralam .
O jaa nie strasz mnie
a pamiętasz co ile dni mogłaś powtarzać skoro byłaś na antykach?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 15:06
-
o nieee!!
Mnie też nie strasz!!
Ja się łudzę i marzę o tym, że teraz już po 10 dniach brania antybiotyków wyleczyłam bakterię i jak pojade na posiew będzie ok.... kto jest Twoim lekarzem i po ilu robisz badania kontrolne?? Bo mi lekarz zalecił po 7 dniach:/dżabcia wrote:O jaa nie strasz mnie
a pamiętasz co ile dni mogłaś powtarzać skoro byłaś na antykach?starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
niezapominajka12345 wrote:o nieee!!
Mnie też nie strasz!!
Ja się łudzę i marzę o tym, że teraz już po 10 dniach brania antybiotyków wyleczyłam bakterię i jak pojade na posiew będzie ok.... kto jest Twoim lekarzem i po ilu robisz badania kontrolne?? Bo mi lekarz zalecił po 7 dniach:/d
dr B, będę pisać do niego w piątek po ilu dniach mam się stawić. Dam znać -
Hej, mam pytanie do dziewczyn ktore robily badania genetyczne zarodkow, czy badalyscie wszystkie zarodki czy tylko czesc ?? Czestosc tych wad chromosomalnych nie jest chyba az tak duza, a mnie sie udalo uzyskac 7 zarodkow i mocno sie zastanawiam
Czy badac wszystkie.. miliony monet..
Czy jesli zbadam tylko 2 i 2 okaza sie chore to odracza to transfer o co najmniej miesiac??
Druga sprawa co oznaczaja te cyferki po NGS ? NGS 5.1.1.?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 16:22
-
EFQA wrote:Hej, mam pytanie do dziewczyn ktore robily badania genetyczne zarodkow, czy badalyscie wszystkie zarodki czy tylko czesc ?? Czestosc tych wad chromosomalnych nie jest chyba az tak duza, a mnie sie udalo uzyskac 7 zarodkow i mocno sie zastanawiam
Czy jesli zbadam tylko 2 i 2 okaza sie chore to odracza to transfer o co najmniej miesiac??
Druga sprawa co oznaczaja te cyferki po NGS ? NGS 5.1.1.?
Hej masz trochę bardziej skomplikowana sprawę niż ja bo ja miałam tylko dwa też 5.1.1 tzn że "jakość " dobra tak to ci mogę w moich słowach wytłumaczyć ja bym zbadala...nie martw się na zapas że dwa będą nie dobre ale niewiem już jak to się odbywa w przypadku gdyby 2 były uszkodzone genetycznie ,pewnie jeżeli chciałabyś dostać przebadany to byś musiała znowu kolejne 2 zbadać i czekać co za tym idzie przesunięcie w czasie ....może Jeszcze jakaś dziewczyna ci więcej podpowie ...😉EFQA lubi tę wiadomość
Grudzień 2018 transfer zarodka 5.1.1 przebadany genetycznie dr.Ż
31.12 B-HCG 122 ❤❤❤❤
Czekamy na Ciebie synku 😍😍
01.09.2019 17:17 nasz Filip jest już z nami 😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍 -
EFQA wrote:Hej, mam pytanie do dziewczyn ktore robily badania genetyczne zarodkow, czy badalyscie wszystkie zarodki czy tylko czesc ?? Czestosc tych wad chromosomalnych nie jest chyba az tak duza, a mnie sie udalo uzyskac 7 zarodkow i mocno sie zastanawiam
Druga sprawa co oznaczaja te cyferki po NGS ? NGS 5.1.1.?Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
EFQA wrote:Dziękuje bardzo, rozjasnilyscie mi sprawe bo sadzilam ze to badanie ocenia jedynie duze wady chromosomalne , a tu widze ze ocenia tez jakos/ klase a to istotne:)🤔9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Maggy, nie nie możemy się dowiedzieć czy będzie ciąża - możemy się dowiedzieć czy zarodek jest zdrowy co zwiększa szansę na uzyskanie ciąży, ale jest jeszcze kwestia endometrium i całego organizmu. To nie działa tak, że zbadasz sobie zarodki, podadzą ci zdrowy i bach jest z automatu ciąża niestety... Aczkolwiek podając zdrowy zarodek istotnie zwiększa się swoje szanse na ciążę, niemniej nie każdy zdrowy zarodek ją da.
Anakondzie chodziło o to, że jakby miała podany ten zarodek to mógłby się przyjąć, ale ciąża trwała by tylko przez 1 trymestr, natomiast drugi przebadany nie miał szans się w ogóle przyjąć 😉 a zarodkom raczej nie szkodzi rozmrażanie, chyba tutaj na forum nie zdarzyło się ani razu żeby blastka się nie rozmroziła, sama miałam rozmrażane 3 razy 😉 w sensie miałam 3 transfery z mrożonych zarodków 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 20:52
Maggy lubi tę wiadomość
M&K 2017
M 😍 2020 -
Maggy wrote:Czyli badając zarodki możemy dowiedzieć się czy bedzie ciąża czy nie?
Nie do końca to tak nie działa....dziewczyny tu pisały że miały zarodki przebadane A i nie raz poszło coś nie tak ....Ale napewno jest dużo większa szansa na powodzenie bo wyobraź sobie sytuację że masz 10 zarodków nie badasz ich i podchodzisz do transferu kilka razy ,nerwy ,stres kasa ,stymulacja ktora nie jest obojetna dla organizmu i sie okazuje ze np 5 sie przyjmie dopiero A może jak byś zbadala to by się okazało że z tych 10 tylko 3 miały szansę na powodzenie większe tzn bardziej skuteczniejsze ...ja tak sobie to tłumaczyłam dlatego od razu podjęłam decyzję że badamMaggy lubi tę wiadomość
Grudzień 2018 transfer zarodka 5.1.1 przebadany genetycznie dr.Ż
31.12 B-HCG 122 ❤❤❤❤
Czekamy na Ciebie synku 😍😍
01.09.2019 17:17 nasz Filip jest już z nami 😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍 -
Maggy wrote:Czyli badając zarodki możemy dowiedzieć się czy bedzie ciąża czy nie?
Marta12 lubi tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMaggy wrote:Imbirek91, Marta12 dzięki za wyjaśnienie
Dziewczyny a co się dzieję z zarodkami których nie wykorzystamy albo z tymi zamrożonymi...
Jakie są możliwe rozwiązania?
Tak mnie dzis naszło na trudne pytania
Powrot po nastepna ciaze
Kolejne lata mrozenia
Oddanie do adopcji .Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 21:27
-
Druga sprawa co oznaczaja te cyferki po NGS ? NGS 5.1.1.?
Ja na 5 zarodków zbadalam dwa
Transfer zrobilan w tym samym miesiącu bez wiedzy o wynikach
Dziś mija 8 tydzień
Nie zakładaj najgorszego ! Wierz że uda się za pierwszym razem a później najwyżej będziesz się martwić dalej
Przed zamrozeniem z każdego zarodka jest pobrany materiał do badania i później w każdej chwili możesz zbadać kolejneEFQA, Marta12 lubią tę wiadomość