MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
MARZĘ O TYM!!!
Życie pokaże czy dalej mam pecha, czy coś ruszę z miejsca w końcu...w poniedziałek będzie 12 dzień oczekiwania na wynik (ale taki normalny, nie roboczy), ostatnio , miesiąc wczesniej wyniki miałam w 11 dniu (normalnym) oby teraz też tak było:(
Jeszcze jestem ciekawa czy sobota/niedziela też się mogą pojawić te wyniki czy nie ma szans, kurcze nie lubię tak na ostatnią chwilę, wtorek to OSTATNI dzień w którym mogę wykonać hsg, później już zbyt blisko owu będzie i lipa:(
Na dobrą sprawę najlepiej byłoby mi wykonać badanie już JUTRO, ale wyników wciąż brak:((
QUOTE=żabcia]Niezapominajka wierzę, że w poniedziałek już będą i będziesz szła dalej! Trzymam kciuki!✊🙂[/QUOTE]
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
niezapominajka12345 wrote:MARZĘ O TYM!!!
Życie pokaże czy dalej mam pecha, czy coś ruszę z miejsca w końcu...w poniedziałek będzie 12 dzień oczekiwania na wynik (ale taki normalny, nie roboczy), ostatnio , miesiąc wczesniej wyniki miałam w 11 dniu (normalnym) oby teraz też tak było:(
Jeszcze jestem ciekawa czy sobota/niedziela też się mogą pojawić te wyniki czy nie ma szans, kurcze nie lubię tak na ostatnią chwilę, wtorek to OSTATNI dzień w którym mogę wykonać hsg, później już zbyt blisko owu będzie i lipa:(
Na dobrą sprawę najlepiej byłoby mi wykonać badanie już JUTRO, ale wyników wciąż brak:((
Rozumiem Ciebie, też ostatni posiew robilam na ostatnia chwilę bo okres zaraz dostałam za dwa dni 😂 i u mnie byl ujemny wynik to u Ciebie też będzie ! Czekamy z Tobą 🙂🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 16:57
-
dziękuję żabcia!! Na pewno dam znać jaki wynik!!)żabcia wrote:Rozumiem Ciebie, też ostatni posiew robilam na ostatnia chwilę bo okres zaraz dostałam za dwa dni 😂 i u mnie byl ujemny wynik to u Ciebie też będzie ! Czekamy z Tobą 🙂🙂
żabcia lubi tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
baileys wrote:Ja troche chodze po sloncu, ostatnio tez bylam nad morzem na dlugi weekend, ale zawsze smaruje sie 50tką. Mimo to wyszly mi plamki... białe.
Bylam z tym u dermatologa, powiedzial ze to nie schorzenie dermatologiczne, tylko wlasnie kwestia hormonalna, niektorzy maja za duzo barwnika i ciemne plamy na twarzy czy na nogach, a niektorzy ponoc wlasnie jasne.
Uczulila mnie tez, zeby zbadac krzepliwosc krwi, jak nogi robia sie plamiaste / marmurkowe. Dzis zaliczylam wiec nasze "ulubione" laboratorium hematologiczne na Szamarzewskiego i jestem ubozsza o kolejne 200 zl za anty Xa 🙄Marta12, Mera lubią tę wiadomość
32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019 ))
Emilka 03.11.2019 )) -
Żabcia a powiedz proszę, czy też sprawdzałaś wyniki na stronie alablaboratoria?
Bo ja dotychczas tylko sparawdzałam wyniki online, a teraz się też tam zalogowałam i widzę, że na ich stronie jest taka tabelka np. z moimi wynikami i przy tym ZWYKŁEM POSIEWIE jest: DATA POBRANIA WYNIKU: 19.06 (czyli wtedy kiedy byłam na badaniu), a przy tym panelu urogenitalnym jest data pobrania wyniku: 27.06 (czyli dzisiaj!szok!)- dodam, że ten panel był robiony oczywiście w ten sam dzień, czyli 19.06 i się teraz zastanawiam o co chodzi w zdaniu w tabelce ,,DATA POBRANIA WYNIKU'' hmmm wiesz może??? Dlaczego akurat przy tym urogenitalnym wyskoczyło mi 27.06?? chyba dopiero dzisiaj nie zaczynają tego badać co? szok!! Bo to zapewne potrwałoby baaardzo długo, chyba że to jest tak że jak się pokazało 27.06 to może już mają wynikm i lada moment będzie na stronie? oszaleje zaraz chyba:(( help!!żabcia wrote:Rozumiem Ciebie, też ostatni posiew robilam na ostatnia chwilę bo okres zaraz dostałam za dwa dni 😂 i u mnie byl ujemny wynik to u Ciebie też będzie ! Czekamy z Tobą 🙂🙂starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Ale my wszystkie babki jesteśmy niecierpliwe hehehe;) A ja to już najbardziej niecierpliwa na świecie, zaraz pojade do laboratorium i wykradne wyniki!((kinga25 wrote:A ja juz zadzwonilam do doktora bo nie wyrobilam i to prawdopodobnie jest reakcja duzej dawki progesteronu tego prolutexu co teraz biore na slonce i tak moze byc przez pare dni ,jak posiedze w domu to powinno zejsc ,juz sie nie denerwujestarania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
niezapominajka12345 wrote:Żabcia a powiedz proszę, czy też sprawdzałaś wyniki na stronie alablaboratoria?
Bo ja dotychczas tylko sparawdzałam wyniki online, a teraz się też tam zalogowałam i widzę, że na ich stronie jest taka tabelka np. z moimi wynikami i przy tym ZWYKŁEM POSIEWIE jest: DATA POBRANIA WYNIKU: 19.06 (czyli wtedy kiedy byłam na badaniu), a przy tym panelu urogenitalnym jest data pobrania wyniku: 27.06 (czyli dzisiaj!szok!)- dodam, że ten panel był robiony oczywiście w ten sam dzień, czyli 19.06 i się teraz zastanawiam o co chodzi w zdaniu w tabelce ,,DATA POBRANIA WYNIKU'' hmmm wiesz może??? Dlaczego akurat przy tym urogenitalnym wyskoczyło mi 27.06?? chyba dopiero dzisiaj nie zaczynają tego badać co? szok!! Bo to zapewne potrwałoby baaardzo długo, chyba że to jest tak że jak się pokazało 27.06 to może już mają wynikm i lada moment będzie na stronie? oszaleje zaraz chyba:(( help!!
Nie denerwuj się, a dzisiaj wrowadzilas kod tam? i może dlatego jest że niby dziś. Tam jest też kolumna i można sprawdzić czy gotowe badanie(widoczne na laptopie)? Jeśli tam pokaze się że jest gotowe to powinno wskoczyć. Ja też następnego dnia wprowadzilam kod i widnialo że dziś pobrali a gdy otworzyłam pdfa bylo wszystko zgodne z dniem pobrania, kiedy przyjęli i data badania. Bo ja zawsze wcześniej wpisuję kod a potem czekam az wpadnie wynik. Też tak robisz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 20:59
-
kinga25 wrote:A ja juz zadzwonilam do doktora bo nie wyrobilam i to prawdopodobnie jest reakcja duzej dawki progesteronu tego prolutexu co teraz biore na slonce i tak moze byc przez pare dni ,jak posiedze w domu to powinno zejsc ,juz sie nie denerwuje
Jesteśmy takie niecierpliwie...🤗ale to tylko dlatego że nasze drogi do macierzyństwa były bardzo długie i trudne ....A niektórych z nas nadal są....😋dlatego w klinice lekarze się nie dziwią że tak panikujemy o wszystko, i są bardziej wyrozumiali 😍😍Grudzień 2018 transfer zarodka 5.1.1 przebadany genetycznie dr.Ż
31.12 B-HCG 122 ❤❤❤❤
Czekamy na Ciebie synku 😍😍
01.09.2019 17:17 nasz Filip jest już z nami 😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍 -
Ja wcześniej tylko klikałam ,,pobierz wynik'' ale się nie logowałam, a dopiero dzisiaj postanowiłam się zalogować i widzę, że przy tym normalnym posiewie jest data pobrania wyniku 19.06 a przy tym panelu urogenitalnym jest data pobrania wyniku 27.06 ale to przecież chyba niemożliwe, żeby dopiero dzisiaj coś tam pobrali, bo oni to chyba muszą ileś tam hodować o nie?? Kurcze no denerwuje się maxa i sprawdzam co kilka minut:/ wrrr...ciekawe czy jeśli wynik nie pojawi się do poniedziałku, to jest jakaś szansa jeśli zadzwonię do mojego lekarza żeby to jakoś, że tak powiem ,,przyspieszył'' ,może on otrzymałby wynik szybciej gdyby powiedział, że to pilne? Współczuję tym lekarzom takich niecierpliwych i upierdliwych pacjentek jak ja:/ hyhy
Tak więc ja kod wprowadzam codziennie już od poniedziałku, ale ZAŁOŻYŁAM KONTO/ZALOGOWAŁAM SIĘ dopiero dzisiaj, tyle że dziwne że ten panel jest z datą dziesiejszą a tamten z 19.06:/ Tak tak wiem, że jest kolumna że badanie gotowe, lub niegotowe...weekend mam z głowy, niedługo oszaleję z tego czekania:/żabcia wrote:Nie denerwuj się, a dzisiaj wrowadzilas kod tam? i może dlatego jest że niby dziś. Tam jest też kolumna i można sprawdzić czy gotowe badanie(widoczne na laptopie)? Jeśli tam pokaze się że jest gotowe to powinno wskoczyć. Ja też następnego dnia wprowadzilam kod i widnialo że dziś pobrali a gdy otworzyłam pdfa bylo wszystko zgodne z dniem pobrania, kiedy przyjęli i data badania. Bo ja zawsze wcześniej wpisuję kod a potem czekam az wpadnie wynik. Też tak robisz?starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Niezapominajka, jeżeli to badanie idzie do ALABu to zadzwoń tam jutro i zapytaj o wynik (Cegielskiego), panie z punktu pobrań podadzą Ci bezpośredni numer do działu, który zajmuje się tym badaniem... ja jak czekałam na wynik zwykłego posiewu, a było już dzien przed transferem, to zadzwoniłam i panie jak usłyszały, że jestem z Medartu to obiecały, że jeszcze w ten dzień późnym popołudniem wczytają mój wynik...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 21:55
-
Niezapominajka, może zrób tak jak mao piszę,jutro zadzwoń , wszystkiego się dowiesz, nic nie tracisz, a może zyskasz i już nie będziesz się stresować!
Kinga , fakt jeszcze trochę a się doczekacie córeczek
Dziewczyny Prolutex w klinice kosztuje 200zł ? Gdy będę mieć receptę to na doz teraz nie ma, a powiedzcie czy ta cena co jest na apteline.pl za prolutex to już jest od górnie narzucona niezależnie w której aptece odbiorę? I faktycznie szybko jest realizowane zamówienie? Nigdy tak nie zamawiałam więc się pytam a różnica w cenie jest -
Malina28. wrote:A tak z ciekawości czy któryś lekarz mówił cos ze nie farbować włosów albo nie robic paznokci? Tak pytam bo znajomej lekarz bardzo sie o to czepia.
Nie nic kompletnie...teraz są takie farby ..takie kosmetyki że naprawdę to nie jest żaden problem A już napewno niebezpieczeństwo...A dzięki temu czujemy się lepiej w ciąży. Nawet w książce która mam w oczekiwaniu na dziecko nie ma słowa o tym że coś się może stać...to nie są czasy akrylu i rozjasniaczy 🤣😉Grudzień 2018 transfer zarodka 5.1.1 przebadany genetycznie dr.Ż
31.12 B-HCG 122 ❤❤❤❤
kinga25 wrote:Oj tak malo jest takich lekarzy ,jeszcze drugi lekarz z Polnej tez zawsze w tej gonitwie znalaz czas aby porozmawiac ,wytlumaczyc i uspokoic
Ja sie pocieszam ,ze juz blizej do konca niz dalej i przywitamy nasze Maluchy
Dokładnie ja jeszcze 10 tyg ...oby było dobrze I nie pchał się za szybko na świat...niech wytrzyma do przyzwoitego czasu ...😍chociaż już bym chciała go przy sobie mieć ❤kinga25 lubi tę wiadomość
Grudzień 2018 transfer zarodka 5.1.1 przebadany genetycznie dr.Ż
31.12 B-HCG 122 ❤❤❤❤
Hej.
A wiesz może na jaki nr tel mam zadzwonić?? Cegielski to jakiś facet tak??? Bo pierwsze słyszę (dopiero 2 raz robię tam badanie)
I co wystarczy, że jemu podam ten kod odbioru a on już mi powie coś na temat wyniku, czy dopiero poda numer do działu i tam będę dzwonić podawać nr kodu kreskowego i czegoś się dowiem?? Faktycznie chyba jutro zadzwonię i powiem, że z medartu to może to jakoś przyspieszy wynik... Najpóźniej muszę go mieć na poniedziałek, więc w sumie nie wiem czy jeszcze poczekać i może w sobotę zadzwonić, czy już jutro ich atakowac?
mao wrote:Niezapominajka, jeżeli to badanie idzie do ALABu to zadzwoń tam jutro i zapytaj o wynik (Cegielskiego), panie z punktu pobrań podadzą Ci bezpośredni numer do działu, który zajmuje się tym badaniem... ja jak czekałam na wynik zwykłego posiewu, a było już dzien przed transferem, to zadzwoniłam i panie jak usłyszały, że jestem z Medartu to obiecały, że jeszcze w ten dzień późnym popołudniem wczytają mój wynik...starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Marta12 wrote:Nie nic kompletnie...teraz są takie farby ..takie kosmetyki że naprawdę to nie jest żaden problem A już napewno niebezpieczeństwo...A dzięki temu czujemy się lepiej w ciąży. Nawet w książce która mam w oczekiwaniu na dziecko nie ma słowa o tym że coś się może stać...to nie są czasy akrylu i rozjasniaczy 🤣😉
Tez tak myśle bo sama sie lepiej czuje jak sie ogarnę i jakoś wyglądam 🤣Marta12 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyżabcia wrote:Niezapominajka, może zrób tak jak mao piszę,jutro zadzwoń , wszystkiego się dowiesz, nic nie tracisz, a może zyskasz i już nie będziesz się stresować!
Kinga , fakt jeszcze trochę a się doczekacie córeczek
Dziewczyny Prolutex w klinice kosztuje 200zł ? Gdy będę mieć receptę to na doz teraz nie ma, a powiedzcie czy ta cena co jest na apteline.pl za prolutex to już jest od górnie narzucona niezależnie w której aptece odbiorę? I faktycznie szybko jest realizowane zamówienie? Nigdy tak nie zamawiałam więc się pytam a różnica w cenie jest
Ostatnio Panie w rejestracji mowily ,ze z Lutinuis sa jakies problemy z dostepnoscia w Wielkopolskiej aptece ale nie wiem czy juz cos sie zmieniloWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 00:02
-
niezapominajka12345 wrote:Hej.
A wiesz może na jaki nr tel mam zadzwonić?? Cegielski to jakiś facet tak??? Bo pierwsze słyszę (dopiero 2 raz robię tam badanie)
I co wystarczy, że jemu podam ten kod odbioru a on już mi powie coś na temat wyniku, czy dopiero poda numer do działu i tam będę dzwonić podawać nr kodu kreskowego i czegoś się dowiem?? Faktycznie chyba jutro zadzwonię i powiem, że z medartu to może to jakoś przyspieszy wynik... Najpóźniej muszę go mieć na poniedziałek, więc w sumie nie wiem czy jeszcze poczekać i może w sobotę zadzwonić, czy już jutro ich atakowac?
Poniżej numery do nich. Ja dzwoniłam i mowilam, że czekam na wyniki tego i tego badania i kiedy mogłabym się ich spodziewać i panie mówiły, że nie wiedzą, ale podadzą mi numer do osób, które wykonują to badanie- i tam dzwoniłam i wtedy osobie, która odebrała mówiłam co i jak i oni po kodzie kreskowym wyświetlali to zlecenie i mówili na jakim etapie są itp 😊 Mi akurat Pani sama się pytała czy Medart mi zlecał to badanie- jak potwierdziłam to obiecała, że popołudniu pokaże mi się😉
Jak już się tak martwisz czy będzie wynik do poniedziałku to ja bym od razu dzwoniła... po co masz się tyle stresować 😉 Najwyżej w sobotę czy niedziele zadzwonisz drugi raz 😁
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1de8f68aeaf0.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 04:42
-
kinga25 wrote:Tak w klinice kosztuje 200zl ,mi maz odbiera prolutex albo w aptece Gemini na Polwiejskiej ,albo apteka Wielkopolska wuchodzi troche taniej ,co do tej apteki internetowej to sie nie orientuje .
Ostatnio Panie w rejestracji mowily ,ze z Lutinuis sa jakies problemy z dostepnoscia w Wielkopolskiej aptece ale nie wiem czy juz cos sie zmienilo
Ok dziękuję, właśnie widziałam że na tej stronie nie ma lutinusu. A powiedz mi dr Tobie zlecil prolutex i lutinus przed Twoimi szczęśliwym transferem? Daje recepty na nie bez problemu?