MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki kochane. Ż napisał, że tsh ok.
A na jakiej podstawie oni oceniają czy zostawiać progesteron czy też nie, bo szczerze mówiąc jestem ciemna w temacie 🙈?9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
Dalia90 wrote:Dzięki kochane. Ż napisał, że tsh ok.
A na jakiej podstawie oni oceniają czy zostawiać progesteron czy też nie, bo szczerze mówiąc jestem ciemna w temacie 🙈?żabcia, Dalia90 lubią tę wiadomość
-
Dalia90 wrote:Dzięki kochane. Ż napisał, że tsh ok.
A na jakiej podstawie oni oceniają czy zostawiać progesteron czy też nie, bo szczerze mówiąc jestem ciemna w temacie 🙈?
Różnie bywa ,czy są jakieś plamienia po drodze komplikacje ja mam 31 tydzień i do dziś mam luteine 2× 2 dziennie 100mg więc wiesz coś czuje że do końca będę przyjmować tzn (37+0) to taka moja teoria na temat progesteronu ...szczerze to ja sama czuje się z nim bezpieczniej 🤗 najpierw prze z dlugi czas prolutex, teraz dopochwowa, a na moment była pod język na czas leczenia bakterii .Dalia90 lubi tę wiadomość
Grudzień 2018 transfer zarodka 5.1.1 przebadany genetycznie dr.Ż
31.12 B-HCG 122 ❤❤❤❤
Czekamy na Ciebie synku 😍😍
01.09.2019 17:17 nasz Filip jest już z nami 😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍 -
nick nieaktualnyDalia90 wrote:Dzięki kochane. Ż napisał, że tsh ok.
A na jakiej podstawie oni oceniają czy zostawiać progesteron czy też nie, bo szczerze mówiąc jestem ciemna w temacie 🙈?Dalia90 lubi tę wiadomość
-
Magnetyczna wrote:Myślę, że to dobry wynik 😁 trzymam kciuki żeby jak najwięcej dotrwało do 5 doby ✊✊
Dziękuję za kciuki bardzo❤️
Ostatnią informację mam taką
Ze wszystkich czterech komórek jajowych powstały zarodki.
antonna, Mera, Alu_87, Marta12, diversik89 lubią tę wiadomość
-
kinga25 wrote:Ja tylko Dalia Ci napisze tak jak masz mozliwosci na stosowaniw prolutexu to ja bym nie odstawiala jak lekarz sie zgodzi ,ze my ofstawilismy z doktorem prolutex koklo 17 tygodnia ,ale zaczal mi twardniec brzuch i po okolo miesiacu do niego wrocilismy ibyla poprawa ,po dzisiejszej nocnej awarii stwoerdzilismy ,ze zostsjemy do konca na prolutexie .
Kochana co się w nocy stało? Wszystko ok ?Grudzień 2018 transfer zarodka 5.1.1 przebadany genetycznie dr.Ż
31.12 B-HCG 122 ❤❤❤❤
Dalia90 wrote:Dziewczyny, mam takie pytanko. Po pozytywnej becie w maju miałam badane TSH, wtedy było prawie 3,5, więc za dużo. Ż kazał zmienić dawkę z Euthyroxu N75 na N100.
Dzisiaj powtórzyłam badanie, TSH prawie przy dolnej granicy 0,4. Trochę mnie zatkało.
Orientuje się któraś z Was czy taki wynik w ciąży jest ok? Być może przez to mi tak serce łomocze i łepetyna odpada, bo już nie wiem...
I jeszcze jedno, do którego tygodnia brałyście progesteron? Od czego jest to zależne czy odstawiają czy nie?
a do do progesteronu to ja jestem na duphastonie. Dr K kazała mi brać na pewno do badań połówkowych i jeśli u dr Sz wszystko będzie ok to odstawiam. Czyli będzie to 21 tydzień.32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019 ))
Emilka 03.11.2019 )) -
kinga25 wrote:Ja tylko Dalia Ci napisze tak jak masz mozliwosci na stosowaniw prolutexu to ja bym nie odstawiala jak lekarz sie zgodzi ,ze my ofstawilismy z doktorem prolutex koklo 17 tygodnia ,ale zaczal mi twardniec brzuch i po okolo miesiacu do niego wrocilismy ibyla poprawa ,po dzisiejszej nocnej awarii stwoerdzilismy ,ze zostsjemy do konca na prolutexie .32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
amh 3,8
słabsze nasienie
styczeń 2019 MedArt
Emilka 03.11.2019 )) -
kinga25 wrote:Jeju Marta jak ja Cie rozumiem jak pisalas ostanio o swojej nocne ,myslalam ,ze wlosy sobie z glowy bede rwac ,dziewczynki jak to doktor ujal wzorowo przybieraja i chwilo macica nie ogarnia ,brzuch mi sie zaczal napinac ,potem skurcze lapac ,ale dostalam kroplowki i jest lepiej .
Ogolnie to ciaza jest stanem jazdy bez trzymanki ,nigdy nie wiadomo kiedy cos sie zacznie dziac .Ehhh .
Dobrze że nic wam nie jest ,sprawdzam forum cały czas i myślałam czy wszystko ok 🤗🤗😍cieszę się że jest dobrze ...Tak miałam taka noc teraz za waszą radą biorę aspargin i jest lepiej niż normalny magnez do tego biorę nospe profilaktycznie bo boję się kolejnej takiej nocy, zwłaszcza że mój mąż w niedzielę znowu na 12 dni wyjedzie ... jak on jest to jakoś leci i spokojniej śpię 😋Grudzień 2018 transfer zarodka 5.1.1 przebadany genetycznie dr.Ż
31.12 B-HCG 122 ❤❤❤❤
kinga25 wrote:Jeju Marta jak ja Cie rozumiem jak pisalas ostanio o swojej nocne ,myslalam ,ze wlosy sobie z glowy bede rwac ,dziewczynki jak to doktor ujal wzorowo przybieraja i chwilo macica nie ogarnia ,brzuch mi sie zaczal napinac ,potem skurcze lapac ,ale dostalam kroplowki i jest lepiej .
Ogolnie to ciaza jest stanem jazdy bez trzymanki ,nigdy nie wiadomo kiedy cos sie zacznie dziac .Ehhh .
Nie martw się ja wszędzie słyszę że ciąża to nie choroba, niestety nie w naszych przypadkach dlatego jak już mine chociaż 35 tydzień to będę już spokojna mały w razie co by mógł samodzielnie oddychać teraz cierpliwie czekam do 32 tyg i tak leci wiecznie czas liczę. Wcale to nie jest taki stan piękny dla mnie jestem nerwowa boję się bo tak długo czekałam i modlę się by było ok 😉😉Grudzień 2018 transfer zarodka 5.1.1 przebadany genetycznie dr.Ż
31.12 B-HCG 122 ❤❤❤❤
Ogolnie to ciaza jest stanem jazdy bez trzymanki ,nigdy nie wiadomo kiedy cos sie zacznie dziac .Ehhh .Marta12, kinga25 lubią tę wiadomość
MedArt-marzec 2019
IUI-08.06.2019 (puregon+ovitrelle)
[/url] -
Zabrałam dziś jedno maleństwo ze sobą ❤trzymajcie kciuki za nas ✊🙏
Za tydzień beta 😱🍀Alu_87, Ruda2017, diversik89, mao, aksb, Apolonia87, Alicjaa92, Malina28., Mera, kinga25, Dalia90, mama-jaga, Nowa38 lubią tę wiadomość
-
Trzymam mocno kciuki 💪 👌 oby się udało 😊 ja czekam albo na okres albo na pozytywny test też jeszcze 7 dni...jak ten czas wolno leci 🙄🙄🙄🙈
żabcia wrote:Zabrałam dziś jedno maleństwo ze sobą ❤trzymajcie kciuki za nas ✊🙏
Za tydzień beta 😱🍀żabcia lubi tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
Alu87 jak tam nastawienie przed poniedziałkową wizytą u doktora SZ? A doktor K dała Ci tez skierowanie na badania krwi (morfologia, TSH itp), które masz zrobić przed wizytą u doktora SZ? Bo przecież tych wyników i tak nie miałabym odwagi pokazać SZ🤣🙈 A badałaś cytomegalie?? Ja teraz w sobotę pojadę do labolatorium i zbadam tą nieszczęsną toksoplazmozę 🙈
-
nick nieaktualnyDziewczyny, z rzeczy dodatkowych, o których Medart za bardzo mi nie powiedział, a które warto zrobić w ciąży, to też:
- usg tarczycy (ja mialam i nadal mam wzorowe tsh 1,5 i ft4 0,8, a na usg wyszedl duzy obraz zapalny; leków nie dostalam, ale w kazdym trymestrze mam kontrole u endo i po ciazy mam sie zglosic pilnie, bo może sie rozwinac Hashimoto)
- usg piersi
- okulista i badanie dna oka, zwlaszcza jesli macie krotkowzrocznosc; przy duzych wadach wzroku zdarza sie, ze trzeba mieć CC.
U mnie Kru tego niby nie zlecił, ale wszystkie wyniki jak przynosiłam czytał, omawial i dołączał do dokumentacji ciąży
-
mao wrote:Alu87 jak tam nastawienie przed poniedziałkową wizytą u doktora SZ? A doktor K dała Ci tez skierowanie na badania krwi (morfologia, TSH itp), które masz zrobić przed wizytą u doktora SZ? Bo przecież tych wyników i tak nie miałabym odwagi pokazać SZ🤣🙈 A badałaś cytomegalie?? Ja teraz w sobotę pojadę do labolatorium i zbadam tą nieszczęsną toksoplazmozę 🙈
Dostałam skierowanie na badanie moczu, morfologię krwi, aptt, inr, witaminę b12 no i chcę sama od siebie zrobić na cytomegalię. Nie robię tych badań przed wizytą u Sz chyba. Lepiej zrobię na wizytę 12 sierpnia u dr K. Ostatnio też zrobiłam badania przed wizytą u Sz, oczywiście mu ich nie pokazywałam. Wysłałam do dr K na whatsupie i dostałam po jakimś tygodniu odpowiedź że ok, więc teraz chyba wolę je komentować podczas wizyty. A Ty jak robisz? sama już nie wiem32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
amh 3,8
słabsze nasienie
styczeń 2019 MedArt
Emilka 03.11.2019 )) -
baileys wrote:Dziewczyny, z rzeczy dodatkowych, o których Medart za bardzo mi nie powiedział, a które warto zrobić w ciąży, to też:
- usg tarczycy (ja mialam i nadal mam wzorowe tsh 1,5 i ft4 0,8, a na usg wyszedl duzy obraz zapalny; leków nie dostalam, ale w kazdym trymestrze mam kontrole u endo i po ciazy mam sie zglosic pilnie, bo może sie rozwinac Hashimoto)
- usg piersi
- okulista i badanie dna oka, zwlaszcza jesli macie krotkowzrocznosc; przy duzych wadach wzroku zdarza sie, ze trzeba mieć CC.
U mnie Kru tego niby nie zlecił, ale wszystkie wyniki jak przynosiłam czytał, omawial i dołączał do dokumentacji ciąży
A jaka wada wzroku to wskazanie co cc....właśnie też się nad tym ostatnio zastanawiałam, bo ja trochę mam ale przez soczewki dr K nawet nie wie...32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
amh 3,8
słabsze nasienie
styczeń 2019 MedArt
Emilka 03.11.2019 )) -
Alu_87 wrote:No jest lekki stres, no ale staram się myśleć tylko pozytywnie. Zaczęłam czuć ruchy małej (chyba) i to też trochę uspokaja.
Dostałam skierowanie na badanie moczu, morfologię krwi, aptt, inr, witaminę b12 no i chcę sama od siebie zrobić na cytomegalię. Nie robię tych badań przed wizytą u Sz chyba. Lepiej zrobię na wizytę 12 sierpnia u dr K. Ostatnio też zrobiłam badania przed wizytą u Sz, oczywiście mu ich nie pokazywałam. Wysłałam do dr K na whatsupie i dostałam po jakimś tygodniu odpowiedź że ok, więc teraz chyba wolę je komentować podczas wizyty. A Ty jak robisz? sama już nie wiem
Ja jadę teraz w sobotę i wyniki jak dostanę to wyślę dr K - napisała mi, że w tym czasie mam zrobić to zrobię i cały czas mam z tyłu głowy tą toksoplazmoze🙈 A na wizycie u niej i tak jej znowu je pokaże😂😋 także mam nadzieje, ze wyjdzie to badanie OK i się nie będę już tym martwić 😊
Mi doktor K kazała zbadać piersi przed stymulacja do IVF, bo podobno w ciąży są w nich jakieś zmiany i jest niemiarodajne.
Moja koleżanka ma wadę wzroku -8 i kazano jej rodzić naturalnie😉 Że pewnie sama wada nie jest wskazaniem, ale jakieś dodatkowe choroby współistniejące- tak sobie wygdybalam 😋