MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ruda2017 wrote:Ja nie miałam plastrów A tabletki i jak nie mogłam jechać na wizytę to po prostu brałam je dalej. Umawialam wizytę jak mi było wygodnie. Czasem dziewczyny są 3 miesiące nie przerwanie na tabletkach żeby jajniki bardziej wyciszyć. Możesz umówić się na sobotę/niedzielę po tych 3 tygodniach
To jak nie wezmę ich teraz tylko dopiero za miesiąc bo dopiero wtedy będę mogła mieć wizytę tzn tak mi pasuję to myślisz że nic to nie zaszkodzi? Ja ogólnie myślałam że jak doktor powie za 3 tyg wizyta to tak musi być i nie ma się zmiłuj. Kompletnie się na tym nie znam dopiero się w to wszystko wdrażam dlatego moje pytania mogą wydawać się czasami głupie bądź banalnie. -
Ruda2017 wrote:Ja byłam u dietetyk i mam rozpisany plan na 7 dni, 5 posiłków. Jeśli chcesz mogę na priv Ci napisać jakie produkty mi zaleciła
iMonia lubi tę wiadomość
-
Ja po wizycie u dra A.B. Fajny z niego lekarz. Zrobiłam jeszcze na szybko morfologię, crp, posiew moczu. Morfologia była od razu i w miarę ok. Teraz wracam do domu i patrzę wynik crp 21 😟. Dr każe powtórzyć w piątek.
Z Malutką ok, ze mną gorzej, mam prawdopodobnie zwichrowany kręgosłup i jelita...
Eh.
Martwi mnie to crp.
Pokazałam wynik na nietolerancję glutenu, dr stwierdził, że nie wprowadzałby żadnej diety...
9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
Zoska wrote:Czy możesz też mi podpowiedzieć jakie produkty- niestety też mam mutacje i dr zalecił dietę bezglutenowa.
A mogę tez poprosić ??? 🙏🙏🙏 zawsze coś nowego w menu 😍1.2004 Junior
12.2018 laparoskopia endometrioza
02.2019 ciąża naturalnie na clo (*)
04.2019 poronienie
07.2019 (PUREGON I OVITRELLE)❤️
13 dpo Beta 53,6
15 dpo Beta 210,9
24 dpo Beta 9266,0
27 dpo Beta 16678,0❤️
04.2020 Laura Zofia❤️
https://www.suwaczki.com/tickers/iv09df9hdcud95ch.png -
Mam pytanko odnośnie badania owulacji na usg ile razy trzeba sprawdzać w miesiącu w jakie dni cyklu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2019, 22:51
📍Niedoczynność tarczycy
📍MTHFR_c677Thetero
📍29.10.2019 iui 😟
📍10.01.2020 udało się ❤
Jezu ufam tobie. Ty się ty zajmij.
-
nick nieaktualnyMaggy wrote:Serio? Ja też nie wierzę, że ją mam. Podobno wykryli ją podczas laparoskopii, ale kto tam wie co oni widzieli.
Dziewczyny, endometrioza to bardzo powazna choroba i naprawde przeraza mnie Wasze lekkie podejscie... Ja tez nie mialam ZADNYCH dolegliwosci, jak mnie zdiagnozowano to myslalam, ze to jakis zart, bo przeciez kobiety z ta choroba cierpia przeokropnie, co miesiac podczas okresu musza brac opioidy, ląduja w szpitalach wijąc sie z bólu itd. A ja okresow prawie nie odczuwalam! Zylam sobie na 150%, pracowalam, balowałam, podrozowalam. Nawet jak mi wyszla torbiel na jajniku 5 cm to nie czulam NIC, zadnego bolu.
Ale niestety to lekarze mieli racje. Ponoc az 20 % pacjentek z endo jest bezobjawowych. A tymczasem podczas laparo stwierdzono mi endo III st., okazalo sie ze mialam zmiany na pecherzu, jelitach, w zatoce Douglasa, oba jajniki przyrosniete do macicy. Szok, 2 tygodnie dochodzilam do siebie, zeby zaakceptowac diagnoze. Bo przeciez tak jak Wam nigdy nic mi nie dolegało!
Nie chce myslec co by bylo, gdyby dalej sobie chodzila z ta choroba, doszlabym pewnie do najgorszego IV stopnia, pewnie trzeba by bylo usuwac cała macice... A tak dzieki cudownym lekarzom z Warszawy, zrobionej wspaniale laparo i diecie zaszlam w ciaze naturalnie
Dieta przeciwzapalna jest OGROMNIE wazna przy endometriozie. Eliminacja glutenu, laktozy, spozywanie produktow przeciwzapalnych, odpowiednie suple moga zdzialac cuda i u mnie zdzialaly.
Lekarze z Medartu Wam tego nie powiedza, bo nie jest w ich interesie leczyc Wasza endo - lepiej Was namawiac na IVF. Poza tym imho sie na tej chorobie zwyczajnie nie znaja - przynajmniej dr Ż, z ktorym mialam przyjemnosc na poczatku rozmawiac i ktory nawet nie znal nowych standardow operacyjnych co do usuwania torbieli endometrialnych, nie wiedzial co to nóż plazmowy, ktore osrodki w PL nim dysponuja, jaki ma to wplyw na zachowanie rezerwy jajnikowej. Powiedzial mi z wyzszoscia, ze glupio zrobilam operujac sie, a ja miesiac pozniej bylam w ciazy
Endo diagnozuje sie podczas laparoskopii, ew. podczas rezonansu. Dopoki nie przyjmie postaci guzowej, torbielowej (czyli w sumie III st.), to zwykly lekarz jak Kru nie zobaczy jej na usg, bo to niemozliwe.
Naprawde laski zdrowie macie tylko jedno i poczytajcie o tej chorobie wiecej skoro ktos kompetenty postawil Wam diagnoze i to zanim podejmiecie decyzje o pakowaniu w siebie hormonow. Jest masa grup wsparcia na FB, są blogi. Ja sie bardzo nauczylam pokory na swojej historii i Wam tez polecam
Berbeć., Magdabg6, Marta12, mama-jaga lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDalia90 wrote:Ja po wizycie u dra A.B. Fajny z niego lekarz. Zrobiłam jeszcze na szybko morfologię, crp, posiew moczu. Morfologia była od razu i w miarę ok. Teraz wracam do domu i patrzę wynik crp 21 😟. Dr każe powtórzyć w piątek.
Z Malutką ok, ze mną gorzej, mam prawdopodobnie zwichrowany kręgosłup i jelita...
Eh.
Martwi mnie to crp.
Pokazałam wynik na nietolerancję glutenu, dr stwierdził, że nie wprowadzałby żadnej diety...
Ale wiadomo skad ten stan zapalny? A nie masz jakiejs infekcji aktualnie typu pecherz, zatoki?
No i widzisz jak oni podchodza do tego glutenu - u mnie przy identycznym wyniku genetyczym Kru kazał wykluczyc gluten na cala ciaze. Jak im sie zachce tak mowia 😛 Dlatego ja juz teraz jem wszystko, niech sie Bąbel przyzwyczaja i niech sie nie meczy z nietolerancjami pokarmowymi przez reszte zycia przez moje wymyslanie sobie celiakii 🙂 -
Poznanianki, mam ogromną prosbe - musze wykonac na nowo badania do kolejnego transferu, poprzednie zrobilam pod Warszawa w jednym punkcie alab i pobrala mi je pielegniarka i po klopocie. Chodzi mi o cytologie., chlamydie PCR i biocenoze . Gdziekolwiek dzwonie to mowia mi, ze mam przyniesc wymazy ale wczesniej msuze isc do ginekologa, a ja nie chce bezsensownie placic za wizyte.
Znacie punkty alabu diagnostyki czy czegos podobnego w Poznaniu gdzie zrobie te 3 badania bez koniecznosci odbywania wizyty ?Starania od 8 lat (ja 35 lat, Małż 36)
SDF 20%, obnżone parametry nasienia, AMH 2, dieta bezglut (nieprawidłowy HLA (DQ2/DQ8),bezlakt, wege.
01.2013 - CP z komplikacjami :(miesiąc w szpitalu)
II, III, V, VIII 2018 - 4 x IUI
--> I ICSI - start 22.10.2018 Fertimedica Wa-wa
2.11.2018 punkcja (7 oocytów, 4dojrzałe,3 zarodki,dotrwał 1)
* ET 7.11.2018 ; 15.11 test
--> II ICSI - start 02.2019
22.02 punkcja,8 oocytów,6 dojrzałych, 4 zarodki (krwawienie do otrzewnej,laparo ratunkowa)
*FET 5.1.1 - 4.04. beta 12.04
*FET 5.2.2 - 28.05.2019; beta 5.06
14.06. histeroskopia - OK
27.06 - biopsja endom. - polipowate
*FET 3.2.2 - 23.07.19 ;beta 30.07
* FET 5.2.2 - 17.09.19; beta 24.09
--> III IMSI z PGS, zmiana kliniki na MedArt Poznań
31.05.20 punkcja + scratching macicy +MACS, 14 oocytów, zapłodniono 10, 4 zarodki, 2 prawidłowe genetycznie ❄❄
*FET 3.1.1. - 25.07.20 beta 7dpt 25, 9dpt 43.5, 13dpt 19.8 💔
"Któż jednak powie, że za tymi chmurami nie ma słońca?" -
nick nieaktualnybaileys wrote:Dziewczyny, endometrioza to bardzo powazna choroba i naprawde przeraza mnie Wasze lekkie podejscie... Ja tez nie mialam ZADNYCH dolegliwosci, jak mnie zdiagnozowano to myslalam, ze to jakis zart, bo przeciez kobiety z ta choroba cierpia przeokropnie, co miesiac podczas okresu musza brac opioidy, ląduja w szpitalach wijąc sie z bólu itd. A ja okresow prawie nie odczuwalam! Zylam sobie na 150%, pracowalam, balowałam, podrozowalam. Nawet jak mi wyszla torbiel na jajniku 5 cm to nie czulam NIC, zadnego bolu.
Ale niestety to lekarze mieli racje. Ponoc az 20 % pacjentek z endo jest bezobjawowych. A tymczasem podczas laparo stwierdzono mi endo III st., okazalo sie ze mialam zmiany na pecherzu, jelitach, w zatoce Douglasa, oba jajniki przyrosniete do macicy. Szok, 2 tygodnie dochodzilam do siebie, zeby zaakceptowac diagnoze. Bo przeciez tak jak Wam nigdy nic mi nie dolegało!
Nie chce myslec co by bylo, gdyby dalej sobie chodzila z ta choroba, doszlabym pewnie do najgorszego IV stopnia, pewnie trzeba by bylo usuwac cała macice... A tak dzieki cudownym lekarzom z Warszawy, zrobionej wspaniale laparo i diecie zaszlam w ciaze naturalnie
Dieta przeciwzapalna jest OGROMNIE wazna przy endometriozie. Eliminacja glutenu, laktozy, spozywanie produktow przeciwzapalnych, odpowiednie suple moga zdzialac cuda i u mnie zdzialaly.
Lekarze z Medartu Wam tego nie powiedza, bo nie jest w ich interesie leczyc Wasza endo - lepiej Was namawiac na IVF. Poza tym imho sie na tej chorobie zwyczajnie nie znaja - przynajmniej dr Ż, z ktorym mialam przyjemnosc na poczatku rozmawiac i ktory nawet nie znal nowych standardow operacyjnych co do usuwania torbieli endometrialnych, nie wiedzial co to nóż plazmowy, ktore osrodki w PL nim dysponuja, jaki ma to wplyw na zachowanie rezerwy jajnikowej. Powiedzial mi z wyzszoscia, ze glupio zrobilam operujac sie, a ja miesiac pozniej bylam w ciazy
Endo diagnozuje sie podczas laparoskopii, ew. podczas rezonansu. Dopoki nie przyjmie postaci guzowej, torbielowej (czyli w sumie III st.), to zwykly lekarz jak Kru nie zobaczy jej na usg, bo to niemozliwe.
Naprawde laski zdrowie macie tylko jedno i poczytajcie o tej chorobie wiecej skoro ktos kompetenty postawil Wam diagnoze i to zanim podejmiecie decyzje o pakowaniu w siebie hormonow. Jest masa grup wsparcia na FB, są blogi. Ja sie bardzo nauczylam pokory na swojej historii i Wam tez polecam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kasinumber
wysłałam Tobie zaproszenie do przyjaciółek, bo chyba Twoje skasował mi system.
Dziewczyny ponawiam pytanie, napiszcie proszę u kogo leczyć się tak,żeby in vitro było skuteczne, kto z nich jest po prostu najlepszy?? Bardzo proszę o odpowiedź..Musze zebrać jak najwiecej opinii bo we wrzesniu podejmuję decyzję..IVF #1 10/19 Kriobank
12 pęcherzyków, zapłodniony 1
brak mrozaków.
06/2020 Ciąża - Naturalny Cud !!!❤️❤️❤️ -
Rybitwa wrote:Poznanianki, mam ogromną prosbe - musze wykonac na nowo badania do kolejnego transferu, poprzednie zrobilam pod Warszawa w jednym punkcie alab i pobrala mi je pielegniarka i po klopocie. Chodzi mi o cytologie., chlamydie PCR i biocenoze . Gdziekolwiek dzwonie to mowia mi, ze mam przyniesc wymazy ale wczesniej msuze isc do ginekologa, a ja nie chce bezsensownie placic za wizyte.
Znacie punkty alabu diagnostyki czy czegos podobnego w Poznaniu gdzie zrobie te 3 badania bez koniecznosci odbywania wizyty ?
Zapytaj w invimedzie
-
Rybitwa wrote:Poznanianki, mam ogromną prosbe - musze wykonac na nowo badania do kolejnego transferu, poprzednie zrobilam pod Warszawa w jednym punkcie alab i pobrala mi je pielegniarka i po klopocie. Chodzi mi o cytologie., chlamydie PCR i biocenoze . Gdziekolwiek dzwonie to mowia mi, ze mam przyniesc wymazy ale wczesniej msuze isc do ginekologa, a ja nie chce bezsensownie placic za wizyte.
Znacie punkty alabu diagnostyki czy czegos podobnego w Poznaniu gdzie zrobie te 3 badania bez koniecznosci odbywania wizyty ?Rybitwa lubi tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer
24.11 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
nick nieaktualny
-
miedzianna wrote:Dziewczyny ponawiam pytanie, napiszcie proszę u kogo leczyć się tak,żeby in vitro było skuteczne, kto z nich jest po prostu najlepszy?? Bardzo proszę o odpowiedź..Musze zebrać jak najwiecej opinii bo we wrzesniu podejmuję decyzję..
Ale no to tak nie idzie odpowiedzieć , bo każdy przypadek jest indywidualny i nikt nie zagwarantuje Ci skuteczności 🙈 Ja chodzę do dr K i osobiście jestem z niej zadowolona- zawsze nam wszystko wytłumaczy na spokojnie, zleca dużo badań, pilnuje, aby wszystko było pod linijkę.. Dwie IUI mieliśmy nieudane, a pierwszy transfer to strzał w dziesiątkę. Jednak musisz się liczyć z opóźnieniami do pani doktor, bo jest bardzo oblegana, my kiedyś czekaliśmy nawet 1,5 h.
Dziewczyny, które chodzą do dr Ż oraz B także są z reguły zadowolone, dr Ż z tego co zauważyłam na forum działa szybko, zleca mniej badań od dr K... jakby posługiwał się swoją intuicją (ale nie byłam nigdy u niego, wiec mogę się mylić ), dr B jest najmłodszy z grona lekarzy, wiedzę ma i swoje poglądy jak co robić też i chyba na chwile obecną ma najmniej pacjentek, ale pewnie to kwestia czasu- a dodatkowy plusik, że czasem się tak odstrzeli, że można na nim oko zawiesić 😉
Niestety taka jest prawda, te którym się udało będą chwalić swojego lekarza, a te które dalej walczą to znajdą na pewno jakieś mankamenty, co jest normalne i zrozumiałe. Nie ma lekarza idealnego, trzeba mieć nadzieje, ze trafi się w koncu na odpowiedniego dla swojego przypadku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2019, 09:48
Maggy, Magnetyczna, A gustu, Malina28., Catlady lubią tę wiadomość